FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Elegant
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Elegant » 15 sep 2012, 14:49

Kad se desi neki novi "Vedran" onda ce se opametit, na zalost. :|
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

voltron30
Kontakt:

Post Postao/la voltron30 » 15 sep 2012, 14:50

MinjonKocka je napisao/la:Iako ne opravdavam, ovdje dosta ljudi ne konta taj navijacki svijet. Upasti nekom u grad, demolirati im pub se u tom svijetu smatra uspjehom. Kada je bio belaj sa Torcidom, vecinom Ultrasi i ostale navijacke skupine iz Hercegovine su pokusale isto. Tako obrukas neku navijacku skupinu. Vi ste se ovdje raspisali ko kakve babe, ko da je 15 ljudi poginulo. Nedavno navijaci Arsenala ubiju navijaca Liverpoola, to se svugdje desava. Samo se kod nas stavlja nacionalni prefiks. Kazem, ne podrzavam ovo, ali ne pravite bauk od ovog.
Izvini, jesi ti dijasporka ili živiš u BiH??? Ako si u BiH, onda stvarno nemaš pojma šta znače ovakvi incidenti u ovako nastrojenoj zemlji gdje se jedva čeka neki incident da se raspiri nacionalna mržnja, koja ionako buja. Porediš Hrvatsku, Englesku s nama. Ma bjež...

Crveni Barun
Kontakt:

Post Postao/la Crveni Barun » 15 sep 2012, 14:51

davno sam ja rekao sve navijačke grupe treba ukinuti!!! jer su seljačke huliganske nacionalističe i razdiru društvo i sve su take posebno se neke ističu dok god oni furaju svoj đir kvazi "ultrasa" tako će biti ... a ne da mi se na ovu temu više pisati ko će seljaka naučiti kulturi e kad ne znamo kulturno ne trabamo ni imati navijače ni gostovanja ma ništa ili neka policija malo uvede red
Manfred Albrecht Freiherr von Richthofen
"... samo jednim metkom uništilo se sve ni na obična hulja ne umire tako a ne jedan od najvećih onaj kojemu svako duguje poštovanje ... " N.York Times 1917
HKK Široki - PONOS Hrvata BiH
PRIKAZE - KISELJAK

DzoleZeljo
Kontakt:

Post Postao/la DzoleZeljo » 15 sep 2012, 14:51

MinjonKocka je napisao/la:Iako ne opravdavam, ovdje dosta ljudi ne konta taj navijacki svijet. Upasti nekom u grad, demolirati im pub se u tom svijetu smatra uspjehom. Kada je bio belaj sa Torcidom, vecinom Ultrasi i ostale navijacke skupine iz Hercegovine su pokusale isto. Tako obrukas neku navijacku skupinu. Vi ste se ovdje raspisali ko kakve babe, ko da je 15 ljudi poginulo. Nedavno navijaci Arsenala ubiju navijaca Liverpoola, to se svugdje desava. Samo se kod nas stavlja nacionalni prefiks. Kazem, ne podrzavam ovo, ali ne pravite bauk od ovog.
Ovo sto si opisala moze biti objasnjenje za danasnji belaj, ako su nasi (?)...Respket za objasnjenje ;)

Kada si vec spomenula Torcidu i famozni belaj, mozes li mi reci kako je moguce da policija drugog kantona koja nema nikakvog iskustva pri dovodenju i odvodenju navijaca sa Grbavice, uvede 300 njihovih i bukvalno receno pusti prema nasim momcima na jugu?, a nase mlate gdje stignu. TKo ti moze srediti da te policija pusti? samo onaj tko ima u interesu tu....

Kako objasniti slucajeve iz ove sezone? Je li furka postala pjevati "ubi srbina", palit zastavu i za to opaljivati klub po usima? Je li to ta furka menju njima ili se radi o necemu drugom?

Nemoj ovo personalno svatati, razumijem tvoj post u postpunosti.. ;)
Zadnja izmjena: DzoleZeljo, dana/u 15 sep 2012, 14:52, ukupno mijenjano 1 put.

zeljocity
Kontakt:

Post Postao/la zeljocity » 15 sep 2012, 14:51

Znaci tebi je ova vrsta nasilja ok, iako kao sto ti navede primjer Arsenala i Liverpoola moze dovesti i do smrti nekog navijaca=covjeka? Sta se oni imaju dokazivati na ovako glup nacin?
Zeljo je beton i to armirani beton.
Who is your čampion??
Domination of blue nation.

nick
Kontakt:

Post Postao/la nick » 15 sep 2012, 14:53

admirone je napisao/la:
Objasni vam cura :!:
u svakoj normalnoj drzavi, klubovi egzistiraju normalno, svaki drugi evropski grad ima stanovnika ko BiH, kod nas klubovi prezivljavaju jedva, navijaca nema,publike nema, ono sto ima je rastjerano poslije prva 3 kola, sad zamisli da nas ima 50 000 po utakmici pa poslije svake bi 20 bilo mrtvo... ne ulazim u diskusije sto su ovo uradili i zasto ali indirektno tjeraju raju sa stadiona, tjeraju pare od kluba tjeraju upravu i strucni stab
Zadnja izmjena: nick, dana/u 15 sep 2012, 14:56, ukupno mijenjano 1 put.
spielführer_21 je napisao/la:A najgori među najgorima su Avdo Avdić i Sinan Sinanović. Pa kad im samo imena pročitaš, znaš da u toj familiji nije niko normalan...

AYAN
Kontakt:

Post Postao/la AYAN » 15 sep 2012, 14:53

Cilj je ZABRANA PRISUSTVA GOSTUJUĆIM NAVIJAČIMA!
Kad su svi protiv tebe, ili si apsolutno u krivu, ili si apsolutno u pravu...
Željo i samo Željo...

Plavetnilo
Kontakt:

Post Postao/la Plavetnilo » 15 sep 2012, 14:55

admirone je napisao/la:
Objasni vam cura :!:
Hajde sad vas dvoje fino objasnite onim ljudima što su imala parkirane automobile u blizini i što su stradala i što će sami snositi popravak da je to tako u navijačkom svijetu. Valjda i lupanje automobila spada u brukanje navijačke skupine.

JOHNNYJUVE
Kontakt:

Post Postao/la JOHNNYJUVE » 15 sep 2012, 14:57

AYAN je napisao/la:Cilj je ZABRANA PRISUSTVA GOSTUJUĆIM NAVIJAČIMA!
NEKA GA ZABRRANE ONIMA KOJI DIVLJAJU I RADE NEREDE !
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

alex ! 10 !

TMovac
Kontakt:

Post Postao/la TMovac » 15 sep 2012, 14:58

AYAN je napisao/la:Cilj je ZABRANA PRISUSTVA GOSTUJUĆIM NAVIJAČIMA!
Sve je ovo predizborno sranje.A cilj je da se utjera ljudima strah u kosti i da se kao dokaze da ne mozemo zivjeti zajedno.a mi kao ovce pusimo foru
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!

Avanes
Kontakt:

Post Postao/la Avanes » 15 sep 2012, 14:58

Mozda najbolje sto klub moze uraditi jeste da uzme od policije podatke o kome je rijec i da lijepo tim ljudima zabrani ulazak na domace utakmice FK Željezničar na duzi vremenski period. Pa neka se onda dokazuju.

Dosta vise da zbog 50 ljudi ispasta armija navijaca DOSTA VISE.
Prvenstvo je vaznije, kup je onako usput.

dino lj
Kontakt:

Post Postao/la dino lj » 15 sep 2012, 14:59

Kockice pa zar je trebao neko poginuti pa da tek onda pisemo o ovakvim desavanjima,znam sta si htjela reci o tim navijackim furkama ali ta njihova razmisljanja su na nivou debilizma i totalnog kretenluka a o njihovom mentalnom sklopu je bezpotrebno bilo sta napisati jer oni mozga i nemaju.Reci mi sta smo sa ovim zadnjim dogadjajima na Grbavici i u Mostaru dobili ti,ja,ostali navijaci i Zeljo.Zar je stotinjak kvazi navijaca vrijednije o svih nas i od kluba koji preko devedeset godina stvara svoj ugled i ime.I za kraj **** se za Arsenal i Liverpul mene interesuje samo Zeljo,a sto se tice bauka dali bi tako razmisljala da ti se u porodici nedaj Boze desi jedan a.r.Aner i pokojni Vedran.
Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil
življenja i ponašanja.

KosevskoHill
Kontakt:

Post Postao/la KosevskoHill » 15 sep 2012, 14:59

dino lj je napisao/la:
Alipasino je napisao/la:Smirite se ljudi zar nevidite da nam neko opasno ubacuje iskre sto u klub sto u navijace.Samo jos fali da Osim digne ruke i eto nam sudbine Slobode iz Tuzle.Ovo mora stat inace nam se nepise dobro ovo neko namjerno pravi ali ko u tom je fazon.Ovo ti je isto kad kafana dobro radi ali u njoj svaku noc belaj i sta se desi dodje do zatvaranja iste.Neko se opasno zajebaje sa Zeljom ako se ne zaustavi najebasmo svi tj i klub i mi navijaci .Grantujem ako se jos i jednom sta desi da ce Osim dic ruke mutne su ovo radnje.
Potpuno si u pravu da ce Amaru ovo sve dojaditi sto je normalno jer ova desavanja prelaze sve granice,zasto bi covjek ulagao novac,rad i znanje a da mu se kreteni pisaju na sve to.Zahvaljujuci imbecilima prvo nemozemo gledati domace utakmice(klub ostaje u ovoj besparici i bez to malo para od karata,o kaznama da ne govorim) a sada ce poslije ovoga danas vjerovatno komitet ponovo zabraniti dolazak gostujucim navijacima.Ovi izborni huligani(htjeli mi to priznati ili ne ovdje je politika duboko umjesana) koji bi mater prodali a ne klub za sitne pare ovo rade svjesno i dirigovano od nekoga kome ovo odgovara.Najtuznije je da zbog tih stotinjak jadova i bijednika ispasta klub i hiljade ostalih navijaca.Na utakmice cu uvjek dolazati ali mislim da ce Grbavica biti sve praznija i praznija,klub moze mnogo toga u saradnji sa mupom uraditi da se ovim desavanjima stane u kraj kada su domace tekme u pitanju a sto se tice gostovanja neka nista u ime kluba ne organizuje.
Ma prijatelju, mnogo faktora ovdje ima koji utiču na to ko je kriv i kako da se spriječe ova sranja..Kod domaćih utakmica, naš klub je organizator utakmice i samim tim postavlja pravila ponašanja i sankcije za one koji krše ta pravila.U saradnji sa MUP-om može se srediti da budemo ko bubice na tribini u smislu da nema izgreda bilo kakve vrste, ne mislim na podršku ekipi naravno.. Što se tiče gostujućih utakmica, one radne komisije koje je Komitet zadužio da riješe problem navijača na gostovanjima donijele su ja mislim odluku koaj kaže da se gostujući navijači MORAJU najaviti par dana prije utakmice, tačan broj te u koliko sati.Kako se nekome ko živi dole u HN Kantonu može zabraniti da nosi obilježja našeg kluba i da napravi sranje.Jel sad ako obuku dresove Man. Uniteda trea optužiti taj klub da su mu navijači napravili nerede i poslati kaznu ?? Utakmicu u Mostaru organizuje Zrinjski u saradnji sa njihovim MUP-om koji je odgovoran za sigurnost.Stoga, naši navijači koji su najavljeni da će ići dole nisu mogli dole stići i raditi sranja koja su urađena jer svi mi koji smo išli na gostovanja znamo da njihova policija nas preuzme i isprati do stadiona i dođeš na 20. minut utakmice ! Možeš i čimpanzu obući u nečiji dres i poslati da razvaljuju, to nije problem.
Željezničar za život cijeli !

DzoleZeljo
Kontakt:

Post Postao/la DzoleZeljo » 15 sep 2012, 14:59

Avanes je napisao/la:Mozda najbolje sto klub moze uraditi jeste da uzme od policije podatke o kome je rijec i da lijepo tim ljudima zabrani ulazak na domace utakmice FK Željezničar na duzi vremenski period. Pa neka se onda dokazuju.

bravoooo ;)

Penaltik
Kontakt:

Post Postao/la Penaltik » 15 sep 2012, 15:00

S jedne strane momci otisli da se dokazu ,odradili pos'o i gotovo,druga losija strana zbog ovog ce ispastat normalni navijaci koji idu da gledaju utakmicu ne da divljaju,ionako "kipi" sve u drzavi ,i jedva se ceka ovakav potez...jos samo da opet ukinu gostovanja ,najvise stete ce bas imat sarajevske grupe.
Tooooooop Listaaaa Nadrealistaaaaaaa dvaaaaaaa

Krvotok
Kontakt:

Post Postao/la Krvotok » 15 sep 2012, 15:01

Dosta priče! Ultrasima je ovo prozivka i lekcija, nidje bošnjaštva, hegemonizma i šovinizma u akciji, ovo im je mogao i Celtic (najkatoličkiji klub) napraviti. Skršen je ultraski pub, nije katehetski ured :D
Nakon dugo vremena, prava navijačka akcija i mangupluk, poštujući princip: ne na svome stadionu, RESPECT!!!!
Zadnja izmjena: Krvotok, dana/u 15 sep 2012, 15:06, ukupno mijenjano 1 put.
mi smo oni na koje su nas roditelji upozoravali...

Žvaka
Kontakt:

Post Postao/la Žvaka » 15 sep 2012, 15:01

Avanes je napisao/la:Mozda najbolje sto klub moze uraditi jeste da uzme od policije podatke o kome je rijec i da lijepo tim ljudima zabrani ulazak na domace utakmice FK Željezničar na duzi vremenski period. Pa neka se onda dokazuju.

To je najbolje i najpametnije i to je prvi korak ka ozdravljenju lige!
Najlakše je nešto zabraniti bez da se pokluša promjeniti pa onda i imamo sve ispočetka.

TeaM87
Kontakt:

Post Postao/la TeaM87 » 15 sep 2012, 15:03

Hoce li biti prenos na moja tv ?
FKŽ !

champions1921

Post Postao/la champions1921 » 15 sep 2012, 15:04

TeaM87 je napisao/la:Hoce li biti prenos na moja tv ?
Izgleda da nece :cry:
BUDI ŽELJO !!!

DzoleZeljo
Kontakt:

Post Postao/la DzoleZeljo » 15 sep 2012, 15:04

Samo da dodam jednu stvar.

Prosle i predprosle godine kada bi se kakav god belaj dogodio uvijek su na meti bile HZ, i od toga se bauk dizao dok smo mi sa druge strane uzor bili. Od ove godine sitvacija je obrnuta...

Hoce li mi neko reci sada da je ovo puka slucajnost ili se maksimalno manipulise navijackim grupama iz Sarajeva?

EDIT: Sada im vise i ne treba prenos, kada ce doci i oni sto trebaju i sto ne trebaju? Jadni nasi veceras, neka im je Bog na pomoci. Znamo dobro svi da odnosi kluba Zrinjskog sa njihovim ultrasima slabi, pa iz tog razloga ocekujem dosta prekida na utakmici, kako onih na terenu tako i onih van njega... (Navedeni stvari su se vec dogadale u proslosti na duelima ova dva tima)

[youtube][/youtube]
Zadnja izmjena: DzoleZeljo, dana/u 15 sep 2012, 15:09, ukupno mijenjano 2 puta.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: doncarlo, WeekendOffender i 23 gosta.