FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

schweinsteiger
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la schweinsteiger » 15 sep 2012, 18:08

Omerbavarac je napisao/la: Na kraju da spomenem Juppa, koji je ponovo pokazao svoju pi***stu stranu, izvadivsi Shaqirija koji je do tog perioda igrao odlicno i mozda najvise pokusavao od svih igraca, ali se ocigledno islo na onu varijantu da se vadi igrac koji ce se najmanje buniti.
Ne znam koliko bih se slozio ovde s tobom...
Shaqiri jeste trcao,pokrivao veliki dio terena,ali nije napravio nista "ozbiljnije",nista sto bi se moglo okarakterisati kao veca prijetnja po gol Mainza.Imao je neki sut,nista posebno.
Muller je sjajnu partiju odigrao,steta sto ne zabi iz onog kontranapada,hoce da suta iz prve,a imao je i vremena i prostora za stosta drugo napraviti.
Kroos u prvom poluvremenu se setkao po terenu,dok je u drugom vise puta pokretao akcije i imao je dobrih pasova.Kako samo momacki istrca onu kontru,k'o Ronaldo :lol:
A tek sto ga zabi na kraju lijepo :D

Tako da,po meni je donio dobru odluku,a i kasnije se tako ispostavilo.Sjajna asistencija i sjajan gol,jos je lijeva Kroosova slabija noga :)

Samo da vas napomenem na jedan betonski stub odbrane zvani Jerome Boateng.

Pizzaro se izgleda prepao prilike,kao i protiv Argentine :D
Sreca,pa dobro zavrsi po nas :D
#miasanmia

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 15 sep 2012, 18:31

ma nije vala ni muller odigrao nešto dobro. u jako puno situacija je izgledao smušen i nedorečen, o centaršutevima i završnici da ne govorim. borbenost mu je uvijek na nivou i to ga drži u životu. jao kako je izgledao smotan kod one situacije gdje je pao ko pokošen a loptu vrti rukom oko vlastite glave. :D

solidna i pomalo dosadna tekmica možda i iz razloga što je mainz prespavao prvu polutku. naši igraju sa pojačanim presingom što će biti od velikog značaja, jer neće nikome biti lako igrati protiv dominantne, trkačke i igračke spremne ekipe.
mislim da izmjene opet kasne i da je pizza trebao prije ući, kao i martinez.

prvi dosuđen penal protiv bayerna na areni još od maja 2009. :mrgreen:
Vom Jäger zum Gejagten

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 15 sep 2012, 19:23

Jel to Gomez povrijeđen pa Mandžo stalno igra?
29 ... a do maja 2012 - 30 ...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Klare

Post Postao/la Klare » 15 sep 2012, 19:33

Evo geronimo, eh šta da radim sada na ovo što on napisa? :?
E ne mogu ništa drugo nego da pružim ruku i kažem svaka ti čast, svaka ti dala. :D
Ovo je prava analiza, kako pojedini opisaše(doktore izvini, ali nisi upravu :lol: ), mi(hoće li neko zamjeriti ako se ovako izrazim :?, i neka se javi taj koji zamjera ;)) smo odigrali jednu opuštenu i nadasve dosadnu utakmicu, al' šta se može 3 boda se upisala, fino, fino.

Eno sad i Pizarro, ko se prep'o :? , šta pričate, lisac je to stari, kako lukavo i mudro okrenu protivnika i sam sebi iskreira šansu, da je fizički spremniji definitivno opcija ispred manžuke.
Kad smo već kod mandžuke da kažem njemu nešto i zamjeram, eh čekajte malo sada ćete čuti šta je to. :D
Možeš biti borben, malo prgaviji, ali ići svjesno i bez pokajanja da protivnika povrijediš nije uredu, ja takve ne gotivim i nikada neću, pa makar nosio i ovaj dres. ;)

Dalje, ah umalo da zaboravim onu njegovu priliku, e gospodine iz Gelzenkirhena i ostali nepoštivaoci djela Marianovog da kažem, ondje se ne ide nogom, koljenom, niti prsima, ono se fino mudima pospremi u gol, no zato treba imati mudo. :lol:

Kroos Toni fino pogodio, elegantno, vrlo lijep i zahtijevan gol. 8-)

A eto bez četvorice standardnih ni ovo nije loše, fino ide, drži se forma, zamjene na svom mjestu, a i Badstuber učini nešto u napadu, upisa asistenciju kao u ono doba Gaala.

Doalze zahtijevniji ispiti, gostovanja šalkeu i Bremenu, te domaćinstva Šišmišima i Vukovima, dolaze zanimljive sedmice, fine utakmice, barem postoje velike šanse da ne bude dosadno kao ovo danas.

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 15 sep 2012, 19:44

ramiral je napisao/la:Jel to Gomez povrijeđen pa Mandžo stalno igra?
Da, da :D
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

Stefan Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Stefan Effenberg » 15 sep 2012, 20:01

Momci samo da kažem kako sam oduševljen partijama Boatenga, Gustava i Kroosa.

Neki duži komentar ću ostavit kasnije ili sutra a do tada još jednom moram ponoviti: Kroos i Boateng su pokazali ljudima koji ne vjeruju u njih. Za Gustava svi znamo da je KLASA.

Jedina zamjerka: mesarski, nepromišljeni i naivni start Dantea za penal.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 15 sep 2012, 21:11

geronimo je napisao/la:ma nije vala ni muller odigrao nešto dobro. u jako puno situacija je izgledao smušen i nedorečen, o centaršutevima i završnici da ne govorim. borbenost mu je uvijek na nivou i to ga drži u životu. jao kako je izgledao smotan kod one situacije gdje je pao ko pokošen a loptu vrti rukom oko vlastite glave. :D
Ima istine da je ostao u nekim situacijama nedorečen, ali uglavnom kad se sve sabere bio je dosta dobar. Borbenost si spomenuo (za njega ništa čudno :) ), imao je asistenciju kod prvog gola, u prvom poluvremenu im je dosta probijao redove, bilo je tu prolaza, lažnjaka. U drugom poluvremenu je imao fula, ali opet puno trčao, kretao se, radio dosta na terenu.
Eh sad dolazimo do stvari koju si spomenuo, a mene isto strašno nervira, a to su njegovi padovi, pa pade u onoj situaciji ko pokošen, a lik ga dotakao nije kako treba. Stvarno mu je ono bezveze.
Meni je jako drago što je on opet jak ko u onoj prvoj sezoni, jer od njega vidimo u ovim dosadašnjim utakmicama sve, asistencije, golove, borbu, unosi stalni nemir u red protivnika. Dosta je dobar, nek nastavi samo cijelu sezonu ovako.
geronimo je napisao/la: solidna i pomalo dosadna tekmica možda i iz razloga što je mainz prespavao prvu polutku.
Ma da smo ih nastavili onako kantat ko od starta bilo bi mi jako zanimljivo gledat to razvaljivanje kao protiv Stuttgarta. I nemoj Gero ni ti, ni neki drugi počet opet o dosadnim utakmicama, prošle sezone ste počeli s tom pričom i mi počeli gubit bodove. :D :D Neka samo gazimo, a bit će i knap utakmica.
geronimo je napisao/la:mislim da izmjene opet kasne i da je pizza trebao prije ući, kao i martinez.
Ovo stoji svakako, žao mi što Pizza ne zabi prvjenac u ovoj sezoni, u prvenstvu, u Kupu je zabio.
A Martinez je za 15 minuta dosta toga odmah pokazao, s obzirom na vrijeme koje je proveo u igri ono je bilo puno. Sjajna asistencija na kraju, ali prije toga je imao po koji dobar pas, jedan lijep dupli pas, onda u startu je super požrtvovano jednu loptu osvojio, odmah pokazao agresivnost. Vidjeli smo naznake tih elemenata njegove igre koji ga krase i ono što se mnogo puta spominjalo kao njegova jača strana.
A vrlo moguće kako danas rekoše, da će startat protiv Valencije.
geronimo je napisao/la: prvi dosuđen penal protiv bayerna na areni još od maja 2009. :mrgreen:
Ovo je zanimljivo, ispade da imamo protekciju, sakrij ovo, sakrij..... :lol: :lol: :lol:
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 15 sep 2012, 23:24

effe_sa je napisao/la: to su njegovi padovi, pa pade u onoj situaciji ko pokošen, a lik ga dotakao nije kako treba. Stvarno mu je ono bezveze.
koga briga? bitno je da mulija iz tih situacija izadje nepovrijedjen. :D
effe_sa je napisao/la:sve, asistencije, golove, borbu, unosi stalni nemir u red protivnika. Dosta je dobar, nek nastavi samo cijelu sezonu ovako.
sve, bas sve!
pomalo neobjasnjivo kako on to (onako neuk :? ) sve to uspije.
dobar, jasta nego dobar. ne znam sta bi trebao uraditi da zamrzim (pomalo gruba rijec) ovakvog igraca/covjeka.
svakako jedan od najomiljenijih i pravo mi godra sto ga opet krenulo i mislim da se ne bih ni obazirao na njega u prethodnom postu da ga neki od kolega nisu "propisno" pohvalili. :D
ruku na herciku, ima tu jos mjesta za napredak. valjda ne ocekujem previse od naseg mulije? :(
effe_sa je napisao/la: I nemoj Gero ni ti, ni neki drugi počet opet o dosadnim utakmicama
ma ne bih ja da nisam zaspao pred kraj prvog poluvremena. :lol: valjda i to nesto govori.
sve ovo je mila majka. igra, rezultati, zalaganje, hemija u ekipi...ales paleti. :)
dolazi ubitacan ritam i veca iskusenja tako da se ne bi trebalo vise ovakva schnärchen desavati. :lol:
effe_sa je napisao/la: Ovo je zanimljivo, ispade da imamo protekciju, sakrij ovo, sakrij..... :lol: :lol: :lol:
hahaha, nije ovo provjerana informacija kao i sljedece:
* bayern nikad do sada nije imao 12 pogodaka nakon 3 kola
* mandzukic je zabio u svih 5 sluzbenih utakmica za bayern. niko dosad nije tako startovao (kao novajlija) u
istoriji bayerna.
* ekipa je startala bez 4 svoja najveca pojacanja proteklih godina (martinez, gomez, robben, ribery).
Vom Jäger zum Gejagten

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 15 sep 2012, 23:33

Klare je napisao/la: Eno sad i Pizarro, ko se prep'o :? , šta pričate, lisac je to stari, kako lukavo i mudro okrenu protivnika i sam sebi iskreira šansu
MI, Klare, Mi. Slobodno tako kazi. :D I na kraju sve SI za (stranog) rekordera BuLija. 8-)
Haman da je mislio onog kipera mainca zvanog sisko mancetic :lol: pravo oreziliti i poslati mu loptu kroz pisu, ali ne uspje, vrli peruanac.
Ali zato se "sisko" razljuti pa krenu u protivnapad, driblajuci sve pred sobom :lol: i zaputi jedan ostar udarac direkt u butinu najboljeg beka. ovaj opet do rikija koji proigrava istog tog pizzu iz cega proizilazi sjajna polukontra krunisana jos ljepsim pogotkom lepog kroosa. 8-)
Klare je napisao/la: e gospodine iz Gelzenkirhena i ostali nepoštivaoci djela Marianovog da kažem, ondje se ne ide nogom, koljenom, niti prsima, ono se fino mudima pospremi u gol, no zato treba imati mudo. :lol:
E neka si mu rekao. Sta opet slijedi... :?

slika
Vom Jäger zum Gejagten

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 15 sep 2012, 23:49

Stefan Effenberg je napisao/la: Jedina zamjerka: mesarski, nepromišljeni i naivni start Dantea za penal.
Mesarski? :?
Pa i ne bas. Zakasnio sa reakcijom, pokupio protivnika (koji je usput jedva cekao da napravi "lastu") i bez ozbiljnih (ili bilo kakvih) povreda dobije penal za svoju ekipu.
Minut prije te scene Badstuber nesto galami i gestikulira u pravcu Brazilca (svaka vama cast koji od njega pravite novog vodju, kapitena, lidera...) kao nesto je pogrijesio prilikom postavljanja ili nije cuvao dobro svog igraca (a on hudnik sve to primjeti sa svoje bocne strane) i bez ikakvog skrleta se odvazi zagalamiti i na starijeg kolegu (uz to jos i pridoslicu)...
Ne znam arkadasi, meni se gadi taj tip. Taj produzni kabal posjeduje neke kvalitete, ali rano mi je otisao na zivcima.
Vom Jäger zum Gejagten

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 15 sep 2012, 23:57

geronimo je napisao/la: Minut prije te scene Badstuber nesto galami i gestikulira u pravcu Brazilca (svaka vama cast koji od njega pravite novog vodju, kapitena, lidera...) kao nesto je pogrijesio prilikom postavljanja ili nije cuvao dobro svog igraca (a on hudnik sve to primjeti sa svoje bocne strane) i bez ikakvog skrleta se odvazi zagalamiti i na starijeg kolegu (uz to jos i pridoslicu)...
Ne znam arkadasi, meni se gadi taj tip. Taj produzni kabal posjeduje neke kvalitete, ali rano mi je otisao na zivcima.
U onoj situaciji mi nije bio jasan, s onim gestikulacijama, ali što je najzanimljivije, koliko god se mi njemu kao nekom mogućem lideru smijali, njemu niko skoro ne smije odgovorit. Dante je ako se bolje sjetim u toj sceni bio zbunjen.
A jesi vidio Holgeru centaršuta?? :) Sad stvarno svi oni koji su ovde isto osporavali njegove fudbalske kvalitete, sve manje argumenata imaju. Čovjek ima sjajne pasove iz odbrane, s 90 % tačnosti mislim, ima dobar šut, to je pokazao u prvoj sezoni, centaršut dobar, sad pokazuje, borben je i bezkompromisan. E jedino nekad ima tu smušenost, neke black out-e i može nekad skok igra biti još bolja, ti dueli u zraku.
A volim ja kad je on ratoboran, ali ona gestikuliranja nekad su seratorska, nema potrebe za tim. Treba da digne glas kod grešaka i naravno da protivniku zagalami, ali ono danas nije bilo potrebno.
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

brzitesanj
Kontakt:

Post Postao/la brzitesanj » 16 sep 2012, 00:03

Svaka čast na igri samo ovako treba nastaviti :) Bayern je u pobjednickom nizu od 7 pobjeda sa gol razlikom(u zadnjih 7 mečeva) od 22-5 IMPRESIVNO ZAR NE ;)
I ♥ Bayern!
25.05.2013g.

roy_makaay
Kontakt:

Post Postao/la roy_makaay » 16 sep 2012, 00:18

Nemojte mi kritikovat Badstubera što ponekad zna galamit na svoje suigrače,baš u ovo doba kad su Schweini i Lahm okarakterisani kao "šefići" treba neko der weiss wo es lang geht.Kad se sjetim šta je Kahn uradio svojevremeno jadnom Andyu Herzogu,a Gero ovdje Holgera predstavlja kao nekog bad boya samo što je malo naružio našeg Lenny Kravitza. :mrgreen:
Auf die Frage, wovor er Angst habe, sagte Mehmet Scholl einmal: "Vor Krieg und Oliver Kahn."

el-fighter
Kontakt:

Post Postao/la el-fighter » 16 sep 2012, 00:53

rutinski, sa pola gasa, odradjena utakmica i nova 3 boda su osvojena. Mainz se unaprijed predao i vec na samom startu nije bilo dileme ko ce slaviti. Nakon 2-0 vidjelo se da nasi polako usporavaju tempo i da vec tada "ubijaju" protivnika dosadnom igrom. Kada je Mainz postigao pogodak krenulo se malo zesce, ali opet ne jako. Postigli smo jos jedan gol i tako potvrdili pobjedu. Ono sto me raduje vise od pobjede je cinjenica da mozemo pobijediti i bez trojca Robben-Gomez-Ribery. Ne smijem ni zamisliti sta cemo raditi kada ova trojica budu u potpunosti spremni.

Sada se okrecemo Ligi prvaka i utakmici protiv Valencie. Mislim da nebi trebali imati vecih problema protiv Spanaca i ocekujem takodjer jednu laganu utakmicu i pobjedu od 2-0.
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe

Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.

Klare

Post Postao/la Klare » 16 sep 2012, 00:57

geronimo je napisao/la:svaka vama cast koji od njega pravite novog vodju, kapitena, lidera...
Ko to? :?
Šta je bolan!, nisam ja, 'ta me prozivaš, eto ti njega, to ovaj effe.
geronimo je napisao/la:i bez ikakvog skrleta se odvazi zagalamiti i na starijeg kolegu (uz to jos i pridoslicu)...
A kako tvoj miljenik Muller galami na ove starije, doduše sjećamo se onog šamarčića od Robbena, nemoj reći da ga nije zaslužio. :D
A na kraju krajeva znam da nećeš reći, a ova situacija danas i ono inače nije dobro, mada veću nonšalantnost kolega ne treba trpjeti, tu treba zagalamiti.
geronimo je napisao/la:Ne znam arkadasi, meni se gadi taj tip. Taj produzni kabal posjeduje neke kvalitete, ali rano mi je otisao na zivcima.
Aha macane tu smo te čekali. :P
Znači posjeduje kvalitete :D , e dobro, jer ovo mi zanimljivo, jer kao da si ga izostavljao iz svojih komentara, ima pomalo svakog, al' pomalo, nekog više, al' Holgera kod tebe nije bilo, neka ga, neka ga, tu je on.

A šta kažeš Šiško Mančetić :lol: , hej kud me nađe :D , a šta tek reći za njegovog kolegu s klupe. :mrgreen:
A inače moram priznati da su tvoje analize zakon, nema šanse da toliko tih detalja popamtiš tokom utakmice, onaj onog u potkoljenicu, stavio mu ruku na kuk, kapitena u butinu, nema šanse, ovo su duboke analize, al' valja nema šta, a kome je do smijeha i nasmijati se može, al' šta Šišku bi pa da pola terena predribla. :lol: :lol:

ps:@Stefan, a kako misliš mesarski? :?

isakovich
Kontakt:

Post Postao/la isakovich » 16 sep 2012, 01:08

Nemoj te na Holgera,decko i nije bash najraspolozeniji na ovoj poziciji,nije bash zadovoljan,jer Boa i Dante odlicno se uigravaju i to bi mogao da bude nezamjenljiv tandem,povratkom Alibabe (tako ga zovem :) ) Holger bi trebao da se vrati na poziciju stopera,ali pitanje je da li ce se vratiti jer tandem Boa-Dante radi perfektno i koliko ce biti pametno da se razdvoje.Moj neki zakljucak zasto je Holger neurozan.

Sto se tekme tice sve vec receno,jedna lagana dosadna tekma,u kojoj je bilo bitno da se uzmu tri boda i da sto brze sudija svira kraj.
VOLIM BAYERN

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 16 sep 2012, 12:42

slika

Zanimljiv detalj s jučerašnje utakmice..... :lol: :lol:
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 16 sep 2012, 13:11

effe_sa je napisao/la:slika

Zanimljiv detalj s jučerašnje utakmice..... :lol: :lol:
:lol: :lol: :lol:
E svaka mu cast :D

Ja sam fkt zadovoljan igrom, sto neko rece, sa pola snage, bez 3 standardna prvotimca.
Odbrana sasvim dobra, veza takodjer :D

Raduje me i to sto je Gomez takodjer dobio konkurenciju u napadu u vidu Mandzukica i donekle Pizzara.
Tako da ce se i on morati malo vise potruditi, vjerovatno samim tim i napredovati.
Ulijenio se nesto prosle sezone, bio je stvarno super dobar, ali znao je da nema konkurencije :D
Ovako em je jaka konkurencije, em imamo i super jokere sa klupe :D

Isto vazi i za Riberya i Robbena, imaju Mullera i Shaqiria, kao konkurenciju i zamjene u slucaju povreda, tako da nismo desetkovani kad je neko povrijedjen ili u losoj formi.

Kroos, sasvim dobar, najbolje igra kad je najpotrebnije :D
Schweini, po meni, extra, vraca se u onu staru formu, tako da cemo pored Maritneza, dobiti i starog Schweinia kao pojacanje :D
Martinez je stvarno pogin`o da dodje u Bayern, citam negdje da je znao imena i prezimena ne samo svih igraca, nego i pomocnog osoblja, doktora i slicno, na internetu naucio :D
Neuer, dobar kao i uvijek, jos uz to pokazao zavidno fudbalsko umijece :mrgreen:

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 16 sep 2012, 14:18

el-fighter je napisao/la:rutinski, sa pola gasa, odradjena utakmica i nova 3 boda su osvojena. Mainz se unaprijed predao i vec na samom startu nije bilo dileme ko ce slaviti. Nakon 2-0 vidjelo se da nasi polako usporavaju tempo i da vec tada "ubijaju" protivnika dosadnom igrom. Kada je Mainz postigao pogodak krenulo se malo zesce, ali opet ne jako. Postigli smo jos jedan gol i tako potvrdili pobjedu. Ono sto me raduje vise od pobjede je cinjenica da mozemo pobijediti i bez trojca Robben-Gomez-Ribery. Ne smijem ni zamisliti sta cemo raditi kada ova trojica budu u potpunosti spremni.

Sada se okrecemo Ligi prvaka i utakmici protiv Valencie. Mislim da nebi trebali imati vecih problema protiv Spanaca i ocekujem takodjer jednu laganu utakmicu i pobjedu od 2-0.

Cim dodje Gomez, Bayern ce biti za 50% sporiji u napadu.
Mandzukic bi trebao biti prvi izbor ..
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 16 sep 2012, 14:38

slika

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.