Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_
Re: Premijer liga BiH - opcenito
Tako je to došlo da su dvije najplodonosnije opcije za smirivanje huliganskih grupa:
-Daj policiji što veće ovlasti
-Zatvori ligu dok prođu izbori
-Daj policiji što veće ovlasti
-Zatvori ligu dok prođu izbori
Urbanovo = Prknovčići
Pravda za Prknovčiće!
Red Army prestati neće nikada!
Pravda za Prknovčiće!
- AllGunsBlazing
- Kontakt:
Cuj muriji dati vece ovlasti? Pa i ovako nas maltretiraju dovoljno, zamisli jos to. Vec ranije rekoh, dati odredjeno vrijeme da navijacke grupe pokusaju srediti stvari unutar sebe, ukoliko ne mogu, gasenje istih te zabrana prisustvovanju na svim utakmicama, ne samo gostujuce vec i domace. Ko zna kako vrlo lahko moze ugasiti nase navijacke grupe, jer to nisu pokreti od 10 hiljada ljudi, vec grupe od po 500-600, od kojih 50 ljudi radi unaprijed, ostali su tu smao za tekmu.
Zadnja izmjena: AllGunsBlazing, dana/u 17 sep 2012, 01:42, ukupno mijenjano 1 put.
Celik!3,2,2.
Ma kakvi izbori kakvi bakraci
Omladina se na furala na tu tifo i huligansku scenu i misli ako popije 2l picve da je dobio muda ko u slona
Jednom je nama dosla neka grupa ne mogu se sad sjetiti odakle i medju njima neki mali nema ni 13 godina okreno se i psuje majku balijsku i trupje nesto
nisam smio da ga udarim strefice me taksirat gdje maksuma tucem al mislim kad bi ga udario da bi mu sve kosti polomio
Najgore sto ne znam ko sve tu djecu pusti . Kakvi su to roditelji da puste dijete od 13-14 da ide po 200km na gostovanje
Omladina se na furala na tu tifo i huligansku scenu i misli ako popije 2l picve da je dobio muda ko u slona
Jednom je nama dosla neka grupa ne mogu se sad sjetiti odakle i medju njima neki mali nema ni 13 godina okreno se i psuje majku balijsku i trupje nesto
nisam smio da ga udarim strefice me taksirat gdje maksuma tucem al mislim kad bi ga udario da bi mu sve kosti polomio
Najgore sto ne znam ko sve tu djecu pusti . Kakvi su to roditelji da puste dijete od 13-14 da ide po 200km na gostovanje
Thomas Müller - Fußballgott
Oce bit zabrana sad jasta ce ...
Naravno da treba dati vece ovlasti muriji.Vrlo malo je tu represije,vrlo malo,samo sto se vi nista navikli na nju pa mislite da je to nesta puno.AllGunsBlazing je napisao/la:Cuj muriji dati vece ovlasti? Pa i ovako nas maltretiraju dovoljno, zamisli jos to. Vec ranije rekoh, dati odredjeno vrijeme da navijacke grupe pokusaju srediti stvari unutar sebe, ukoliko ne mogu, gasenje istih te zabrana prisustvovanju na svim utakmicama, ne samo gostujuce vec i domace. Ko zna kako vrlo lahko moze ugasiti nase navijacke grupe, jer to nisu pokreti od 10 hiljada ljudi, vec grupe od po 500-600, od kojih 50 ljudi radi unaprijed, ostali su tu smao za tekmu.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))
Ne maltretira svaka murija isto majstore. Razlika je od grada do grada. Po meni jedino ozbiljno Sarajevska policija radi, izuzev onog' slučaja kad' su nenajavljene skupine došle u Sarajevo pa plivale po Miljacki.AllGunsBlazing je napisao/la:Cuj muriji dati vece ovlasti? Pa i ovako nas maltretiraju dovoljno, zamisli jos to. Vec ranije rekoh, dati odredjeno vrijeme da navijacke grupe pokusaju srediti stvari unutar sebe, ukoliko ne mogu, gasenje istih te zabrana prisustvovanju na svim utakmicama, ne samo gostujuce vec i domace. Ko zna kako vrlo lahko moze ugasiti nase navijacke grupe, jer to nisu pokreti od 10 hiljada ljudi, vec grupe od po 500-600, od kojih 50 ljudi radi unaprijed, ostali su tu smao za tekmu.
I što @Devil kaže nije raja navikla na ozbiljnost, niti malo oštriji odnos policije prema skupinama...
Urbanovo = Prknovčići
Pravda za Prknovčiće!
Pravda za Prknovčiće!
- AllGunsBlazing
- Kontakt:
Mi, kad govorim za nas iz Zenice, tu je bila ogromna represija. Govorim bila, jer je u jednom trenutku bilo ili mi ili oni. I eto ispade mi da ostajemo oni se povlace. I tu govorim o ovim normalnim policajcima, specijalci su korektni, mislim zajebajes se dobijes batina, a ovako nece. Bila je i represija nad nama ogromna kad bi isli u Sarajevo ili negdje drugo, ali i to se rijesilo tako sto nas osiguravaju nasi specijalci. Znaci u Sarajevu smo sa nasim, a ne njihovim, njihovi su tu samo kao podrska. Sad necu reci da je represija kao Boysima, ali je bila za nas poprilicno velika. Bio jedan policajac debeli, uvijek napravi problem, neke nase privode radi njeg. Lijecio covjek frustracije, dok ga nisu makeli.
@Pipita Slazem se sa tim. Samo ne znam jesi li vidio i jedan problem na ulici u Zenici? Tu se zna kakva je policija, i ovi Lesinari sto su unistili voz problema nisu smjeli napraviti pri dva dolaska u Zenicu ove godine(fudbal i rukomet). Bili isto kakva ekskurzija sa malo provociranja.
@Pipita Slazem se sa tim. Samo ne znam jesi li vidio i jedan problem na ulici u Zenici? Tu se zna kakva je policija, i ovi Lesinari sto su unistili voz problema nisu smjeli napraviti pri dva dolaska u Zenicu ove godine(fudbal i rukomet). Bili isto kakva ekskurzija sa malo provociranja.
Celik!3,2,2.
- GaziHusrevbeg
- Kontakt:
Sarajevska policija je najgora, barem za nas Sarajalije, naši gdje god odu policija ih mlati, kod nas ko god dođe naša policija ih štiti, a naše mlati.
Lijepi Titin sistem.
Pendrek i pajser pa udri, američka demokratija je sve pokvarila.
Lijepi Titin sistem.
Željezničar ale!
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
Pričaj Bosno kud god budeš tekla o ljepoti šeher Sarajeva...
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
Pričaj Bosno kud god budeš tekla o ljepoti šeher Sarajeva...
Sarajevska policija je podvlačim, najgora za sve navijačke skupine... I sigurno bi trebala biti uzor ostalima...GaziHusrevbeg je napisao/la:Sarajevska policija je najgora, barem za nas Sarajalije, naši gdje god odu policija ih mlati, kod nas ko god dođe naša policija ih štiti, a naše mlati.![]()
Lijepi Titin sistem.![]()
Urbanovo = Prknovčići
Pravda za Prknovčiće!
Pravda za Prknovčiće!
- AllGunsBlazing
- Kontakt:
Sigurno ne bi trebala biti za uzor. Zasto? Ja nisam protiv toga da ukoliko slomim stolicu dobijem pendrek po ledjima, ali zasto da dobijem pendrek po ledjima ako nisam nista uradio?*p!p!t@* je napisao/la: Sarajevska policija je podvlačim, najgora za sve navijačke skupine... I sigurno bi trebala biti uzor ostalima...
Celik!3,2,2.
Nikad' to brate nije bez razloga, i svak' priča bezveze nas premlatili ovo ono... To su šuplje priče samo, uvijek ima razlog zbog čega...AllGunsBlazing je napisao/la:Sigurno ne bi trebala biti za uzor. Zasto? Ja nisam protiv toga da ukoliko slomim stolicu dobijem pendrek po ledjima, ali zasto da dobijem pendrek po ledjima ako nisam nista uradio?*p!p!t@* je napisao/la: Sarajevska policija je podvlačim, najgora za sve navijačke skupine... I sigurno bi trebala biti uzor ostalima...
Urbanovo = Prknovčići
Pravda za Prknovčiće!
Pravda za Prknovčiće!
- AllGunsBlazing
- Kontakt:
Evo necu da govorim o desavanjima iz Sarajeva, ali npr. kod nas u Zenici kda je bila frka protiv Veleza(zabrana gostovanja nisu imali koga maltretirati pa se navalili na nas), sve pocelo zato sto je policajac htio odrediti ko ce voditi navijanje i koliko ce ljudi biti na ogradi(ovdje mislim na vodje, ne na obicnu raju). Jel to normalno? I jel to njegov posao? A mi frke u Sarajevu nismo imali od kad nas prate ovi nasi, jel to do nas ili njih?
Celik!3,2,2.
- HannahMontana
- Kontakt:
Ma de! Koga to udaraju bez razloga???AllGunsBlazing je napisao/la:Sigurno ne bi trebala biti za uzor. Zasto? Ja nisam protiv toga da ukoliko slomim stolicu dobijem pendrek po ledjima, ali zasto da dobijem pendrek po ledjima ako nisam nista uradio?*p!p!t@* je napisao/la: Sarajevska policija je podvlačim, najgora za sve navijačke skupine... I sigurno bi trebala biti uzor ostalima...
Stadion Kosevo nakrcan ljudima, i grb sto kuca umjesto srca u nasim grudima!!
Napisah prosle sezone da je bio genijalan potez ukidanje gostovanjaaa .. Sada se to i potvrdjuje . Al promijenise odluku , neko iz naivnosti a neko jer mu trebaju ovi incidenti u politicke svrhe. Pametnom dovoljno !
To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,
malo da se nadovezem na ovu pricu.(kao malo stariji navijac koji je bio u tim svim folovima)
prvo treba odvojiti huligane od pravih navijaca.Ni jedan huligan ne pomaze svom klubu divljanjem i unistavanjem svega i svacega,plus sto njegovim divljanjem ispastaju pravi navijaci(ti huligani lomljenjem i paljenjem ne pomazu svome klubu vec takve osobe hoce da se probiju iz anonimnosti,da se o njemu prica i da je ko lafo on neka faca
).Ne treba tu puno mudrosti,nego samo pogledati kako je "Celicna Lady "smirila svoje huligane u Engleskoj.Prije rata kod nas milicija je primjenjivala batine i bilo je relativno mirno po stadionima.Posto to nije ,kao, humano u svijetu, postoji druga metoda puno humanija a i vise boli,a to je,mlatiti po dzepu huligana.Recimo napravis problem,murija te uhvati legtimise i u tvorza i odmah ti odredi kaznu 1000KM ili 2 mjeseca u tvorza (plus sa prinudnim radom)pa izaberi sta ces.Kad ispunis kvotu da te uhvate 3 puta radeci isti belaj onda fino primjene soluciju broj 2,a to je, da se taj isti javi u policiju 3 sata prije utakmice, gdje bude zadrzan dok utakmica ne zavrsi i onda se pusti kuci(i tako za vrijeme svake utakmice sve dok se ne popravi).Ako se ne odazove policiji,policija ga hapsi cim ga nadje i onda odrapi mjesec dana u tvorza(uz prinudan rad)plus kazna.Ja mislim da se sve moze rijesiti ako se hoce(pa i ove ispade,necu reci navijaca vec huligana svih timova)Ovo sto se radi je prevrsilo svaku mjeru
Zar nije ljepse se takmiciti ko ce bolju koerografiju napraviti na tribinama,ko ce bolje pjesme pjevati,ko ce biti glasniji ,ko je bolje obuceniji na tribini itd.Trebaju sve navijacke grupe imati respekta i prema protivniku i njihovim navijacima,ne treba nikoga vrijedjati,nego ako si doso na tribinu da das podrsku svom timu onda mu je i daj najbolje sto mozes.Vidim ova djeca gledaju puno filmova i furaju se na neke huliganske fazone iz 80-tih koje su davno prosle.Priberite se svi malo,ako hocemo da imamo ovu nasu kakvu-takvu ligu onda se svi moraju malo promjeniti i stati na loptu sa ovim sranjima,a ako hocemo da unistimo i ovo malo radosti sto imamo onda svi nastavite praviti belaje na svakom koraku vrlo brzo ce se liga ukinuti.Na zapadu kad napravuis belaj policija te uhapsi,fino se ponasaju prema tebi,cak se i sale sa tobom,ali kad dodjes pred sudiju i kad ti on odmjeri (novcanu) kaznu tebi se momentalno zamanta u glavi
.Nije to samo za huliganstvo na tribinama ,vec svaki oblik krsenja zakona,pa i saobracajne kazne.Prije sam vozio auto ko avion,a sad sam manji od makova zrna kako su me braca sredila kaznama i puz bi me prestigo
Dajte se bre malo kontrolirati,ne
prvo treba odvojiti huligane od pravih navijaca.Ni jedan huligan ne pomaze svom klubu divljanjem i unistavanjem svega i svacega,plus sto njegovim divljanjem ispastaju pravi navijaci(ti huligani lomljenjem i paljenjem ne pomazu svome klubu vec takve osobe hoce da se probiju iz anonimnosti,da se o njemu prica i da je ko lafo on neka faca
Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti
BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA
BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA
U potpunosti se slazem sa tobom, samo to treba da ucini drzava a ne komitet......a mi nemamo jos ni zakona za sportke organizacije, tako da cemo se toga jos nacekat i gledat kako na komitet zabranjuje svima na gostovanjerodjak je napisao/la:malo da se nadovezem na ovu pricu.(kao malo stariji navijac koji je bio u tim svim folovima)
prvo treba odvojiti huligane od pravih navijaca.Ni jedan huligan ne pomaze svom klubu divljanjem i unistavanjem svega i svacega,plus sto njegovim divljanjem ispastaju pravi navijaci(ti huligani lomljenjem i paljenjem ne pomazu svome klubu vec takve osobe hoce da se probiju iz anonimnosti,da se o njemu prica i da je ko lafo on neka faca).Ne treba tu puno mudrosti,nego samo pogledati kako je "Celicna Lady "smirila svoje huligane u Engleskoj.Prije rata kod nas milicija je primjenjivala batine i bilo je relativno mirno po stadionima.Posto to nije ,kao, humano u svijetu, postoji druga metoda puno humanija a i vise boli,a to je,mlatiti po dzepu huligana.Recimo napravis problem,murija te uhvati legtimise i u tvorza i odmah ti odredi kaznu 1000KM ili 2 mjeseca u tvorza (plus sa prinudnim radom)pa izaberi sta ces.Kad ispunis kvotu da te uhvate 3 puta radeci isti belaj onda fino primjene soluciju broj 2,a to je, da se taj isti javi u policiju 3 sata prije utakmice, gdje bude zadrzan dok utakmica ne zavrsi i onda se pusti kuci(i tako za vrijeme svake utakmice sve dok se ne popravi).Ako se ne odazove policiji,policija ga hapsi cim ga nadje i onda odrapi mjesec dana u tvorza(uz prinudan rad)plus kazna.Ja mislim da se sve moze rijesiti ako se hoce(pa i ove ispade,necu reci navijaca vec huligana svih timova)Ovo sto se radi je prevrsilo svaku mjeru
Zar nije ljepse se takmiciti ko ce bolju koerografiju napraviti na tribinama,ko ce bolje pjesme pjevati,ko ce biti glasniji ,ko je bolje obuceniji na tribini itd.Trebaju sve navijacke grupe imati respekta i prema protivniku i njihovim navijacima,ne treba nikoga vrijedjati,nego ako si doso na tribinu da das podrsku svom timu onda mu je i daj najbolje sto mozes.Vidim ova djeca gledaju puno filmova i furaju se na neke huliganske fazone iz 80-tih koje su davno prosle.Priberite se svi malo,ako hocemo da imamo ovu nasu kakvu-takvu ligu onda se svi moraju malo promjeniti i stati na loptu sa ovim sranjima,a ako hocemo da unistimo i ovo malo radosti sto imamo onda svi nastavite praviti belaje na svakom koraku vrlo brzo ce se liga ukinuti.Na zapadu kad napravuis belaj policija te uhapsi,fino se ponasaju prema tebi,cak se i sale sa tobom,ali kad dodjes pred sudiju i kad ti on odmjeri (novcanu) kaznu tebi se momentalno zamanta u glavi
.Nije to samo za huliganstvo na tribinama ,vec svaki oblik krsenja zakona,pa i saobracajne kazne.Prije sam vozio auto ko avion,a sad sam manji od makova zrna kako su me braca sredila kaznama i puz bi me prestigo
![]()
- BernardBarnjak
- Kontakt:
*p!p!t@* je napisao/la:Mislim da zabrane treba stavljati skupinama koje prave probleme,a ne skroz zabraniti gostovanja svima. Ima tu grupa koje ne prave probleme...
koje su to skupine, konkretno?
Bernard Barnjak, igrac Sarajeva koji je presao u Hajduk kasnih 80-tih, a u FK Sarajevu bio pravo popularan, ljubimac navijaca.
- tepsija
- Lokacija: Mostar,grad na Neretvi,srce Hercegovine,nepokoreni grad
- Kontakt:
Ma daaaaj,je li to onaj Radnik koji je kmečio već nakon prvog kola i utakmice sa Veležom?damirfile je napisao/la:Kako niko ne spominje nacionalisticko navijanje na utakmici Radnik - Zvijezda koje se moglo cuti i na tv. ????? A kada je bilo na grbavici i papa je o tome pricao. **** vas i objektivnost mislim da je samo 2 forumasa to spomenulo a kada su u pitanju Bosnjaci (zeljo-slavija) nebo gori.. jos ovi nasi najgori sa optuzbama dje ste sad picke.
Kada su htjeli istupiti iz lige zbog 'groznog' prijema u Mostaru
Jesu to isti oni ljudi koji su ovdje pljuvali po Veležu,i ne samo po Veležu...koji su pljuvali po jednom cijelom nacionalnom korpusu?
Jesu li to oni?
Ne čujem ih nešto danas.
Eeeeeee tugo.
Josip-Jole Musa(1931-2000)
Vječno u našim srcima.
Hercegovina,jedina je ona,rodila je Veleza,naseg sampiona!
Vječno u našim srcima.
Hercegovina,jedina je ona,rodila je Veleza,naseg sampiona!
" onclick="window.open(this.href);return false;tepsija je napisao/la:Ma daaaaj,je li to onaj Radnik koji je kmečio već nakon prvog kola i utakmice sa Veležom?damirfile je napisao/la:Kako niko ne spominje nacionalisticko navijanje na utakmici Radnik - Zvijezda koje se moglo cuti i na tv. ????? A kada je bilo na grbavici i papa je o tome pricao. **** vas i objektivnost mislim da je samo 2 forumasa to spomenulo a kada su u pitanju Bosnjaci (zeljo-slavija) nebo gori.. jos ovi nasi najgori sa optuzbama dje ste sad picke.
Kada su htjeli istupiti iz lige zbog 'groznog' prijema u Mostaru![]()
Jesu to isti oni ljudi koji su ovdje pljuvali po Veležu,i ne samo po Veležu...koji su pljuvali po jednom cijelom nacionalnom korpusu?
Jesu li to oni?
Ne čujem ih nešto danas.
Eeeeeee tugo.
- Probisvjet
- Kontakt:
U BiH postoje "copori". Cim "copori" prestanu lajati i postanu manje agresivni, "vlasnici" "copora" uzmu malo love, kupe kost i bace. "Copori" se razbjesne, napadaju jedni na druge, a "gazde" zadovoljne. Tada se moze i na izbore, jer samo bijesan "copor" je dobar "copor". Tako "gazde" kazu!
Tesko je to skontati kad smo coporativno jadni i sa vrlo losim stepenom inteligecije.
Tesko je to skontati kad smo coporativno jadni i sa vrlo losim stepenom inteligecije.
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.