Rekonstrukcija stadiona u BiH
Re: Rekonstrukcija stadiona u BiH
vrijeme je da Mostar konačno dobije fudbalski stadion, onako kako bog zapovijeda, je je ovo danas bruka i sramota za grad koji ima preko 70000 stanovnika.....
Što se tice Sarajeva i organizacije Zimskih olimpijskih igara, mi smo jos 2001. poslali aplikaciju Olimpijskom komitetu za organizaciju Zimske olimpijade 2010., prvi put nakon rata i izrazili zelju i volju da organizujemo, ali nismo usli u uzi izbor kandidata. Taj put su 8 gradova poslali aplikacije, a cetiri grada nije uslo u uzi izbor a to su bili Andora la Vella (Andora), Harbin (Kina), Jaca (Španija) i Sarajevo (BiH). Gradovi koji su usli u uzi izbor su bili Bern (Švicarska) koji se povukao, Pjončang (Južna Koreja), Salzburg (Austrija) i naposljetku grad koji je dobio pravo organizovanja Vankuver (Kanada).
Za organizaciju ZOI 2014 nismo poslali aplikaciju, ali sto je zalosnije nismo ni uopste potencijalno razmisljali o tome. No za organizaciju ZOI 2018, iako nismo poslali oficijelnu aplikaciju, razmisljali smo da to uradimo, ali naposljetku nismo ucinili, posljednji rok je bio Oktobar 2009.
Sada, kako stvari stoje za organizaciju ZOI 2022., postoji 8 kandidata koji su za sada pokazali interesovanje (Nice, München, Oslo, Krakow/Zakopane, Brasov/Prahova Valley, Barcelona, Graubünden i Lviv), mi jos uvijek nismo tu ali se nadam da cemo barem poslati oficijelnu aplikaciju. Inace, 9 godina prije odrzavanja ZOI igara se mora poslati aplikacija, ovaj put ce to biti do nekada u drugoj polovici 2013., skracivanje na gradove kandidate se desi 8 godina prije odrzavanja ZOI, znaci nekada sredinom 2014., a odabir grada domacina se desi 7 godina prije odrzavanja, znaci to bi bilo nekada u julu 2015. Ja se nadam da cemo zaista poslati aplikaciju i eto, imam pravo na to, nadam se da cemo uci u uzi izbor gradova kandidata iako ce biti tesko.
Za organizaciju ZOI 2014 nismo poslali aplikaciju, ali sto je zalosnije nismo ni uopste potencijalno razmisljali o tome. No za organizaciju ZOI 2018, iako nismo poslali oficijelnu aplikaciju, razmisljali smo da to uradimo, ali naposljetku nismo ucinili, posljednji rok je bio Oktobar 2009.
Sada, kako stvari stoje za organizaciju ZOI 2022., postoji 8 kandidata koji su za sada pokazali interesovanje (Nice, München, Oslo, Krakow/Zakopane, Brasov/Prahova Valley, Barcelona, Graubünden i Lviv), mi jos uvijek nismo tu ali se nadam da cemo barem poslati oficijelnu aplikaciju. Inace, 9 godina prije odrzavanja ZOI igara se mora poslati aplikacija, ovaj put ce to biti do nekada u drugoj polovici 2013., skracivanje na gradove kandidate se desi 8 godina prije odrzavanja ZOI, znaci nekada sredinom 2014., a odabir grada domacina se desi 7 godina prije odrzavanja, znaci to bi bilo nekada u julu 2015. Ja se nadam da cemo zaista poslati aplikaciju i eto, imam pravo na to, nadam se da cemo uci u uzi izbor gradova kandidata iako ce biti tesko.
Zadnja izmjena: AnelZ, dana/u 14 sep 2012, 17:03, ukupno mijenjano 1 put.
- DzoleZeljo
- Kontakt:
Ja stvarno ne znam sta su svi iskreno navalili na Kosevo (tacnije zapadnu) tribinu kada trenutno ne mozemo ni napuniti ove sto su u funkciji... Kosevo se nikako ne isplati rekonstruisati, bar po meni. Jedina opcija koja je realno i najrealnije, jeste, da Zenicu sredimo do kraja i konacno bi dobili moderan evropski stadion.zamorano je napisao/la:Sad je red malo KOŠEVO da se sredi...Šta bi s onim stolicama za zapad'??? To se nešto opet odgadja...
U samom gradu Sarajevu nema vise toliko ljubitelja nogometa, kojima bi stadion Kosevo dobro dosao. Po meni takoder u opciju uzali sation Otoka, koji sa nekom jos malo jacom rekonstrukcijom bi postao pravi nogometni stadion. (napraviti istok, svatiti reflektora, i natkriti sve). Nema potrebe za vecim stadionom..
Sve si ti nabrojao, samo Dolinu nisi...., a po meni je Dolina prioritet da se rekonsturise
- DzoleZeljo
- Kontakt:
Ma jbg prijatelju nisam iz par razloga. Da sam nabrojao ispao bi haus, "vi bi da drzava pravi vama a nista nama", i slicne stvari. Ja ti opet odgovorno tvrdim, dok mi sami sebi ne nademo privatne investitore, nama ga niko drugi nece napraviti ma koliko god mi to zeljeli i mastali o tome, ovo je realnost i treba je takvu prihvatiti a ne obmanu raji pucati...nime_tm87 je napisao/la:Sve si ti nabrojao, samo Dolinu nisi...., a po meni je Dolina prioritet da se rekonsturise
Pa gdje onda Sarajevo i Zeljo na godinu da igraju ako Evropu izboreDzoleZeljo je napisao/la:Ja stvarno ne znam sta su svi iskreno navalili na Kosevo (tacnije zapadnu) tribinu kada trenutno ne mozemo ni napuniti ove sto su u funkciji... Kosevo se nikako ne isplati rekonstruisati, bar po meni. Jedina opcija koja je realno i najrealnije, jeste, da Zenicu sredimo do kraja i konacno bi dobili moderan evropski stadion.zamorano je napisao/la:Sad je red malo KOŠEVO da se sredi...Šta bi s onim stolicama za zapad'??? To se nešto opet odgadja...
U samom gradu Sarajevu nema vise toliko ljubitelja nogometa, kojima bi stadion Kosevo dobro dosao. Po meni takoder u opciju uzali sation Otoka, koji sa nekom jos malo jacom rekonstrukcijom bi postao pravi nogometni stadion. (napraviti istok, svatiti reflektora, i natkriti sve). Nema potrebe za vecim stadionom..
::::SAMO ČELIK::::
Bujrum u Zenicu...20 000 KM za koristenje terena po utakmici 
Volimo Čelik i oči nam se cakle !
- DzoleZeljo
- Kontakt:
@zamorano - Prijatelju, na ovakvom Kosevu ce se igrati dok god postoje kakvi god uvjeti i vjeruj mi da ti nece nitko prstom mrdnuti, sto zbog interesa, te zbog stvari koja sam ti gore nabrojao...Kosevo jednostavno vise nije opcija nikakve, jer je to investicija koja zahtijeva mnogo, a to u ovom slucaju ni budale ne bi radio, nadam se da grijesim ali tako je, kako je.... 
Ako je opstina zenica mogla uloziti u bp milion i po zasto ne bi mogla opstina i za kosevo. A za te pare se moze sve renovirati da igra reprezentacija a i klubovi evropu. Dok grbavici treba puno vise para.
- deenniiVCF
- Kontakt:
Zato sto opstina Sarajevo vise voli da ulaze u Filmski festival nego u sportdamirfile je napisao/la:Ako je opstina zenica mogla uloziti u bp milion i po zasto ne bi mogla opstina i za kosevo. A za te pare se moze sve renovirati da igra reprezentacija a i klubovi evropu. Dok grbavici treba puno vise para.
.Amunt Valencia !!!
Jer to Je čast i sudbina i KRV Zeničana LJUBAV VELIKA ...
Jer to Je čast i sudbina i KRV Zeničana LJUBAV VELIKA ...
- DzoleZeljo
- Kontakt:
Bez uvrede...damirfile je napisao/la:Ako je opstina zenica mogla uloziti u bp milion i po zasto ne bi mogla opstina i za kosevo. A za te pare se moze sve renovirati da igra reprezentacija a i klubovi evropu. Dok grbavici treba puno vise para.
Postavi se na mjesto nacelnika opcine Centar, (koji recimo ima veliku zelju da ulozi odradeni dio novca u rekonstrukciju stadiona Kosevo), sta ti se dogodi? Prvo te pritisnu sa svih strana, jer kada nema tala nema nicega, (znaci u startu ti ubije ideju), onda ti pogodi drugom stvari koja je postala cinjenica a to je da prosjecna posjecenost FK Sarajeva 2.000 gledalaca po tekmi! I sta ti trebas tu da radis? Nista, jer ulagati ogromne pare u nesto iz cega ne mozes zaraditi je ravno samoubistvu. Lako je reci, vrijeme je za ovo ili ono, ali treba pogledati stvari sa drukcije strane. Zenicar je odradila posao fenomenalno, pretekla Sarajevo u svakom pogledu, ali to je opet vise bilo do interesa nego do icega drugog. Onaj trening kamp repke je trebao biti na Ilidzi, i naravno kako to ide u Sarajevo, nema tala nema nicega (znam kompletnu pricu), i ono sve ode u Zenicu. UEFA vidi u Zenici se nesto radi, zasto ne bi i mi pomogli, pa tako i kapm poguraju kao i Kamberovic polje..
U Sarajevo je sport mrtav, evo jedina svjetla tacna su kosakrasi koju su uspjeli isplivati iz pepela zahvaljujuci Aci. Nasi zlatni odbojkasi nekon trece Olimpijade konacno dobili sto su zasluzili! Pa sta trebaju onda Zeljo i Sarajevo, po tri puta osvojiti ligu prvaka da bi politicari vidjeli neki interes u njima...
- zmaj_Bosne
- Kontakt:
Ma Koševo treba potpunu rekonstrukciju. Trebaju po uzoru Štutgarta, ukopat teren, produžit tribine preama terenu i tako bi se uništila atletska staza, sjever i jug nanovo uradit tribine, natkrit i to bi bio stadion sa negdje 40-50 hiljada sjedala. Možda bi takva rekonstrukcija bila najpovoljnija.
Dragon Town
Nema od tog nista, Kosevo je gradski stadion i kao takav potreban ne samo fudbalu vec i ostalim sportovima...
Lopta mora da ide ka golu, i samo ka golu - kao što krv ide u srce!
i to sto kazes, ali i nebi bilo finansijski isplativo ukopati stadion jer sa time nebi stvorio u kompleksu stadiona poslovne prostore sto se zeli uraditi kako bi se mogli iznajmljivati i sl, da se zaradi i od toga.Zel je napisao/la:Nema od tog nista, Kosevo je gradski stadion i kao takav potreban ne samo fudbalu vec i ostalim sportovima...
ja mislim da bi Sarajevo trebalo da izgradi jedan moderan stadion iz temeljazmaj_Bosne je napisao/la:Ma Koševo treba potpunu rekonstrukciju. Trebaju po uzoru Štutgarta, ukopat teren, produžit tribine preama terenu i tako bi se uništila atletska staza, sjever i jug nanovo uradit tribine, natkrit i to bi bio stadion sa negdje 40-50 hiljada sjedala. Možda bi takva rekonstrukcija bila najpovoljnija.
kosevu treba rekonstrukcija al ja nebi puno mijenjo njegov izgled ipak je to
Olimpijski stadion koji ima tradiciju i trebalo bi ga sacuvati uz jednu rekonstrukciju
e sad koce dat lovu zato to neznam mozda bi se trebala ukljucit cijela drzava
i dijaspora da se napravi jedan dobar stadion od 30000-35000 u Sarajvu jer to je ipak
glavni grad nase zemlje
Sa juga pjesma cuje se
sve se trese ori se
CELIK sampion CELIK sampion
sada pjeva se
cuje se pjesma robova
viori nasa zastava
crno crvena boja najdraza
svih zenicana
SAMO CELIK
sve se trese ori se
CELIK sampion CELIK sampion
sada pjeva se
cuje se pjesma robova
viori nasa zastava
crno crvena boja najdraza
svih zenicana
SAMO CELIK
Ne vidim razlog zasto se ne bi rekonstruisalo Kosevo. Prvo zamjeniti stolice,urediti wc,i sl. dakle ono osnovno,pa lakapo doradjivati sta se trazi po standardima uefe.
Neko rece posjecenost Sarajeva 2000,otprilike,a tolika je i Zelje,Celika etc.Po toj logici svakom klubu u ligi ne treba veci stadion od Otoke i sta vam to govori ja nemam pojma.
Zasto repka ne bi igrala recimo vece tekme u tom slucaju na Kosevu,laz je da se ne moze napuniti. Isto i Sarajevo,u Evropi 25 000 moze biti ko s pjesmom,isto i za Zelju vrijedi.
Neko rece posjecenost Sarajeva 2000,otprilike,a tolika je i Zelje,Celika etc.Po toj logici svakom klubu u ligi ne treba veci stadion od Otoke i sta vam to govori ja nemam pojma.
Zasto repka ne bi igrala recimo vece tekme u tom slucaju na Kosevu,laz je da se ne moze napuniti. Isto i Sarajevo,u Evropi 25 000 moze biti ko s pjesmom,isto i za Zelju vrijedi.
Ma ljudi ja bih iskreno volio da i Sarajevo ima neki dobar stadion,jer to u cijelini dize rejting citavoj zemlji. Ali ce biti vrlo tesko dostici Zenicu u blizoj buducnosti,jer sa ovim trening kampom bit ce zaokruzena citava cijelina(trening kamp,hoteli i stadion),a i sto je jos najbitnije reprezentacija i igraci zele da tu igraju.
Celik u srcu
zmaj_Bosne je napisao/la:Ma Koševo treba potpunu rekonstrukciju. Trebaju po uzoru Štutgarta, ukopat teren, produžit tribine preama terenu i tako bi se uništila atletska staza, sjever i jug nanovo uradit tribine, natkrit i to bi bio stadion sa negdje 40-50 hiljada sjedala. Možda bi takva rekonstrukcija bila najpovoljnija.
1. Totalno renoviranje tj. mijenjanje kompletne slike Olimpijskog stadiona = Svetogrđe
2. Sarajevu ne treba stadion od 40-50 000 sjedala jer se i ovaj trenutni od 35 000+ vrlo rijetko napuni, samo u utakmicama protiv reprezentacija iz A klase
3. Stadion Koševo nikada neće uništiti atletsku stazu (vidi pod 1) jer je njegova namjena od samog starta bila za druge, mnogo veće stvari, ne samo za/i isključivo fudbal
Ma dobro, malo sada prenapucavamo BP, vrijednost stadiona koševo i ovakog, je mnogo veća.
Ne lupajte gluposti u vezi Koševa. Koševo je Olimpijski stadion i kao takav neće nikada mijenjati izgled kako ovdje neki spominju, ukupavanje terena i sl. Na Koševu je dovoljno da se odrade stolice kako treba, unutrašnje prostorije koje zahtjeva UEFA i FIFA, po mogućnosti teren (onakav kao na Bilinom) i kao šlag na tortu natkrivanje tribina. I ovo lupam, ali 100% znam da Olimpijski stadioni ne mijenjaju izgled u fudbalske. Moguća je samo modernizacija.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.