FK Borac - Banja Luka - ARHIVA POSTOVA
Moderator/ica: vlakanje
Re: FK Borac - Banja Luka
ma to je supljak strogi....tako su isli prije dvije godine u Zvezdu,proljetos u Hajduk...isto sve dogovorili,saradnja,odnosi,partnerstvo,folovi,molovi,a svi imamo priliku vidjeti da je efekat svih tih posjeta jedno veliko-NISTA!
- Simpatizer
- Kontakt:
$ " $ у " " - & $ & $ " & " $ % " ' ".
' " $ у " " - " јер " " ?, те не ' $ " $ о ".
&, не ? " у " ' по " $ ", "...јер је $ ' по " " ".
& ", $ " ? " $ на ", " & група - " " " ? $.
$ $ " је ", а на ' " је $ се " ? ' " $ $ се то $, $ не $ !
", $ воз ' је &, & се " за / сутра !!!
" % $ " " $ ?.
Evo vam zvanicno saopstenje Lesinara. To je to i molio bih da se vise ne pise o tome.
A ovo za saradnju sa Partizanom Schlager je dobro opisao- jedno veliko nista! Da se razumijemo, bilo bi dobro usvojiti neke stvari koje su uradili u Partizanu. Ali sto se tice "razmjene" igraca- neka istresu 500000 evra pa mozemo pricati o Bilbiji! To je, barem po meni, neki minimum. Ovakvog talenta odavno nismo imali i samo idiot ne bi pokusao da obezbjedi pare za funkcionisanje kluba u narednom periodu. Eventualnu prodaju Bilbije treba tretirati na ovaj nacin!
" % $ " " $ ?.
Evo vam zvanicno saopstenje Lesinara. To je to i molio bih da se vise ne pise o tome.
A ovo za saradnju sa Partizanom Schlager je dobro opisao- jedno veliko nista! Da se razumijemo, bilo bi dobro usvojiti neke stvari koje su uradili u Partizanu. Ali sto se tice "razmjene" igraca- neka istresu 500000 evra pa mozemo pricati o Bilbiji! To je, barem po meni, neki minimum. Ovakvog talenta odavno nismo imali i samo idiot ne bi pokusao da obezbjedi pare za funkcionisanje kluba u narednom periodu. Eventualnu prodaju Bilbije treba tretirati na ovaj nacin!
HAJ FAJV
Razumljivo je da nećete doći, veliki skupovi ko zna kako se to može okrenuti, mada sam gotovo siguran da biste vi bili najdraži gost.Baš zbog svega onog što se dešavalo na ovim prostorima bio bi to neki znak pomirenja i nade u bolje sutra, ali...
Bez obzira na to došli ili ne VI ste ipak pokazali veličinu.
Pozdrav od "Manijaka" i Sarajlije !!!
Bez obzira na to došli ili ne VI ste ipak pokazali veličinu.
Pozdrav od "Manijaka" i Sarajlije !!!
- newton_heath_lyr
- Kontakt:
Rec i mi prijatelju gdejs i to citao.?I ako je to istina pa stvarnon vise ovaj nas savez ustvari uopste nije u ulozi dobrobiti BH fudbala.Ne mogu da vjerujem da je to istina.Uz Amara Osima najvece ime u nasem fudbalu i odmah im je za zub zakacio.Mozda sto ne zeli da poziva u repku tatine sinove,mozda je kriv sto je uspio da U-17 repk dovede na prag odlaska na evropsko prenstvo.Nisu oni navikli na to da mi idemo na neka prvenstva.Znaci Ciro je sledeci ukoliko odemo na SP.Mozda je Stojnic kriv sto je pokvario idilicnu domacinsku bosanskohercegovacku ligu.E moj boze,nista lijepo kod nas ne moze da se desi.Od mene pouno podrska Stojnicu,covjeku koji vjeruje u mladost i sa mladoscu uspijeva da postize rezultate,covjerk koji svojim radom obezbdjedjuje buducnost FK Borac zato sto ce prodajom istioh tih mladih igraca Borac u buducnopsti biti finansijski stabilan klub.Covjek koji proizvodfi kadar za A reprezentaciju.I zat im ne valja.MA daj ba ,sve je u k.u.r.c.u. u ovom nasem savezu.Schlager je napisao/la:sahrana je u cetvrtak na groblju bare,a od toga da li ce lesinari doci na sahranu ili nece,vaznije je to da su svi do jednoga na sajtu lesinara osudili pucanje policije po nenaoruzanim ljudima,ne ulazeci u to ko je prvi poceo,ko je kriv,itd,itd.....
Nego citam da iz NS BIH prijete Stojnicu?
mozda je i dobro da konacno prelomi,ili selektor ili nas trener stopostotno angazovan u klubu....
P.S.Ne samo lesinari ,nego sve navijacke skupine ili vam grupe treba da dodju na ispracaj Vedrana Puljica.Svi treba da su jedinstveni u osudi zlocina.Stoga Lesinari,zaista hvala na ljudskosti koju ste iskazali u vezi ovog slucaja.**** nacionalizam,zivimo za svoje klubove i radujmo se uspjesima ostalih klubova u BIH.
BosnaE
Lešinari pokazali klasu.
kao sto kaze momak bili bi najdrazi gosti bez obzira na sve od ranije jer mnogi samo govore o sukobu Bošnjaka i Hrvata....ali mozda je i bolje ovako jer sutra odma bi u svim hrvatskim medijama bilo bošnjaci i srbi se udruzili protiv "ugrozenih"
hrvata....
- newton_heath_lyr
- Kontakt:
Dajte ljudi idite u Evropu izadjite pa prodajite igrace evropskim klubovima.Zasto da Borac bude fgilijala ikome.?Evo mali Bilbija samim pojavljivanjem u reprezentaciji dobice odmah na cijeni,toga smo svi svjesni.A izlaskom u evropu svi igraci do jednog dobivaju na cijeni.I to je najbolji recept za uspjeh.Schlager je napisao/la:ma to je supljak strogi....tako su isli prije dvije godine u Zvezdu,proljetos u Hajduk...isto sve dogovorili,saradnja,odnosi,partnerstvo,folovi,molovi,a svi imamo priliku vidjeti da je efekat svih tih posjeta jedno veliko-NISTA!
BosnaE
U svakom slučaju treba pozdraviti i podržati rad uprave i nastojanje da se naš Borac poveže sa svim velikim klubovima iz regiona, jer samo od onih koji su veći od tebe možeš nešto da naučiš i uz njih da napreduješ.
Meni iskreno je drago da je uprava posjetila Partizan i da su ljudi koji su ranije vodili klub posjetili Zvezdu i Hajduk. Nadam se da će biti dovoljno pametni i da ćemo uspjeti izvući korist iz toga.
Moram podsjetiti da je Borac najbolje rezultate ostvario u godini kada je imao tijesnu saradnju sa Zvezdom te je u naš klub došlo nekoliko igrača , Ratković, Adžić, golman Simeunović ili tako nešto slično, te trener Vladica Popović, a svježiji primjer je Leotar koji je sa tri igrača Zvezde i trenerom superiorno uzeo titulu u P.L. Zato se samo možemo nadati da ovo neće ostati mrtvo slovo na papiru, a ako uzmemo u obzir šta su ljudi napravili za kratko vrijeme vjerujem da će i iz ovog dobiti samo pozitivne stvari, a to gdje će Bilbija ili mali Markić, to će menadžeri odraditi. Eto vidim da bismo trebali u pauzi dobiti još jedno pojačanje, a baš se spominje da bi to magao biti igrač iz Partizana. (samo da nam ne uvale Klea, hahahahaha)
Meni iskreno je drago da je uprava posjetila Partizan i da su ljudi koji su ranije vodili klub posjetili Zvezdu i Hajduk. Nadam se da će biti dovoljno pametni i da ćemo uspjeti izvući korist iz toga.
Moram podsjetiti da je Borac najbolje rezultate ostvario u godini kada je imao tijesnu saradnju sa Zvezdom te je u naš klub došlo nekoliko igrača , Ratković, Adžić, golman Simeunović ili tako nešto slično, te trener Vladica Popović, a svježiji primjer je Leotar koji je sa tri igrača Zvezde i trenerom superiorno uzeo titulu u P.L. Zato se samo možemo nadati da ovo neće ostati mrtvo slovo na papiru, a ako uzmemo u obzir šta su ljudi napravili za kratko vrijeme vjerujem da će i iz ovog dobiti samo pozitivne stvari, a to gdje će Bilbija ili mali Markić, to će menadžeri odraditi. Eto vidim da bismo trebali u pauzi dobiti još jedno pojačanje, a baš se spominje da bi to magao biti igrač iz Partizana. (samo da nam ne uvale Klea, hahahahaha)
"a kako ste vi njima stoku"
"TREĆI PUT ČASTIMO"
"TREĆI PUT ČASTIMO"
Svaka cast Lesinari!!Simpatizer je napisao/la:$ " $ у " " - & $ & $ " & " $ % " ' ".
" % $ " " $ ?.
Treci put castimo
- Jack_Daniels
- Kontakt:
Mene iskreno raduje pozitivan razvoj banjaluckog Borca...Samo naprijed Borac!!!
Dopizdilo mi u premier ligi gledati neke klubove kao sto su Brotnjo, Laktasi, Zepce, Zrinjski, Orasje, Siroki, Zvijezda..Postujem sve ali sve ekipe bi trebale biti na svom mjestu, tako da nabrojani klubovi bi u najmanju ruku trebali biti dio druge lige...
Ekipe kao sto su Borac, Celik, Sloboda, Zeljo, Sarajevo, Velez, Leotar i slicni, dakle klubovi sa tradicijom, svakako zasluzuju mjesto ako ne u vrhu, onda barem u gornjem dijelu tabele premier lige...
Tuzno je bilo gledati Borac u drugoj ligi bas kao i Velez..No srecom oba kluba su se vratila u sami vrh gdje im je i mjesto...
Zao mi jos sto je dobojska sloga tako nisko pala. no nadam se da i oni barem mogu doci do prve lige nekad i odigrati koju sezonu...
Dopizdilo mi u premier ligi gledati neke klubove kao sto su Brotnjo, Laktasi, Zepce, Zrinjski, Orasje, Siroki, Zvijezda..Postujem sve ali sve ekipe bi trebale biti na svom mjestu, tako da nabrojani klubovi bi u najmanju ruku trebali biti dio druge lige...
Ekipe kao sto su Borac, Celik, Sloboda, Zeljo, Sarajevo, Velez, Leotar i slicni, dakle klubovi sa tradicijom, svakako zasluzuju mjesto ako ne u vrhu, onda barem u gornjem dijelu tabele premier lige...
Tuzno je bilo gledati Borac u drugoj ligi bas kao i Velez..No srecom oba kluba su se vratila u sami vrh gdje im je i mjesto...
Zao mi jos sto je dobojska sloga tako nisko pala. no nadam se da i oni barem mogu doci do prve lige nekad i odigrati koju sezonu...
Nisam bio u stanju nista da pisem na forumu nekoliko dana zbog tragicnog dogadjaja,svaka cast Lesinarima na saopstenju,pa ljudi moji razumijem ja da se voli svoj grad,klub,narod...ali zar se moramo ponasati kao kakva plemena.
Zaista me prijatno iznenadilo ovo od Lesinara i inace ovo sto se desava sa Borcem,nadam se da se necu razocarati.
LESINARI RESPECT

Zaista me prijatno iznenadilo ovo od Lesinara i inace ovo sto se desava sa Borcem,nadam se da se necu razocarati.
LESINARI RESPECT
Bosanac u srcu,dusi i u gacama!!!
Rajko Brežančić je u pitanju oko dolaka iz Partizana...
"TREĆI PUT ČASTIMO"
"TREĆI PUT ČASTIMO"
ja razmisljam malo drugacije.VB 1987 je napisao/la:U svakom slučaju treba pozdraviti i podržati rad uprave i nastojanje da se naš Borac poveže sa svim velikim klubovima iz regiona, jer samo od onih koji su veći od tebe možeš nešto da naučiš i uz njih da napreduješ.
Volim ja zvezdu i partizan , pogotovo zvezdu, medjutim, kao sto rece jedan forumas ovdje, borac ne smije biti filijala partizana i zvezde.
U aranzmanima velikih i manjih, mogu da profitiraju samo veci, uvijek je tako, zato postoji izreka koja kaze, od gazde nikad ne kupuj nit mu ikad ista prodaji, jer gazda kupuje kad je najeftinije a prodaje kad je najskuplje.
Sta zelim da kazem, Banjaluka kao grad ima dovoljno resrsa da moze da im,a jedan za balakanske prilike vrhunski fudbalski klub.
Na ovaj nacin se Borac svodi na provincijski klub, koji se unaprijed odrice velkih rezultata, za koje sam ja siguran da ih u buducnosti moze ostvaritzi ne samo u PL nego u evropi.
Treab saradnja , slazem se, ali saradnja ne smije biti takva da nam igraci kad su bestbye ( kad su najbolji za namanje pare ) odlaze bilo gdje, treba ih tad zadrzati u klubu, ostvatrivati rezultate na domacoj i evropskoj seni, i onda ih kao vec afirmisane igrace prodavati za najbolje pare.
Da mi budemo iskreni poptuno, duzno postovanje partizanu i zvezdi, ali nisu oni bas tako veliki klubovi u evropskim razmjerama danas ( ne racunam istoriju) , ni partizan ni zvezda, ne igraju oni redovno u ligi sampiona itd.
FK Borac mora biti brend Banjaluke kao grada, mora raditi na vlastitom evropskom brendu, sa dobrim rezultatima dolazice u Banjaluku evropski menadzeri sa vecim parama nego u zvezdi i partizanu.Uostalom nije jelen super liga nesto strasno kvalitetnija od ove PL, jer se prica svodi na dva kluba zvezdu i partizan, a to su dvije utakmice u sezoni, a ni jedan ni drugi klub nemaju neki pregrst evropskih utakmica sa prejakim evropskim timovima, cak mislim da ce igraci borca lakse napredovati dobrim igrama u borcu nego vjerovatnim ceskanjem muda na klupi partizana ili zvezde .
Naravno da niko neće podržati takav način rada, ali vjeruj da kad neki mlad igrač odluči da ode u Zvezdu ili Partizan, ma niko ga u tom naumu nemože zaustavit vjeruj mi u tome...
Znam priču oko malog Ogija Vranješa koji je dobio ponudu Zvezde i vjeruj da je njegova plata veća nego pola Borčevog tima zajedno, kaže Špica, ma nije bilo nikakve šanse da ga zadržiš u Borcu, odlučilo dijete hoće u Zvezdu i bog, ma kaže mogli smo ga jedino ubiti pa da ostane, a vidi sad propada iako mu je 19 godina i kao igrač uopšte ne napreduje, ja sam ga vidio neki dan, pa bratze on nema šezdeset kila...
Nisam rekao da mi treba da budemo robovi velikima, ali samo od velikih i većih od sebe možeš da učiš i da uz njega napreduješ, na to sam mislio...
Evo ti logičan odgovor na to, zašto fudbal u Srbiji i Hrvatskoj stalno propada, zato što u domaćem takmičenju nemaš ozbiljnog protivnika i takmaca na koga da se ugledaš ili da te nečemu nauči, a baš suprotno tome je fudbal u BiH u stalnom napredovanju, zato što su svi klubovi tu negdje i borba postoji stalno i iz godine u godinu je sve bolje.
Još da kažem, naravno da treba gledati ko će više platiti i to i jeste poenta, al nismo uvjek ni mi realni kad pričamo o transferima, ipak to rade menadžeri, a njima je bitno, što je veći ugovor ,njegov postotak je veći, pa ti skontaj sam hoće li ga dati za manje para ili...
Znam priču oko malog Ogija Vranješa koji je dobio ponudu Zvezde i vjeruj da je njegova plata veća nego pola Borčevog tima zajedno, kaže Špica, ma nije bilo nikakve šanse da ga zadržiš u Borcu, odlučilo dijete hoće u Zvezdu i bog, ma kaže mogli smo ga jedino ubiti pa da ostane, a vidi sad propada iako mu je 19 godina i kao igrač uopšte ne napreduje, ja sam ga vidio neki dan, pa bratze on nema šezdeset kila...
Nisam rekao da mi treba da budemo robovi velikima, ali samo od velikih i većih od sebe možeš da učiš i da uz njega napreduješ, na to sam mislio...
Evo ti logičan odgovor na to, zašto fudbal u Srbiji i Hrvatskoj stalno propada, zato što u domaćem takmičenju nemaš ozbiljnog protivnika i takmaca na koga da se ugledaš ili da te nečemu nauči, a baš suprotno tome je fudbal u BiH u stalnom napredovanju, zato što su svi klubovi tu negdje i borba postoji stalno i iz godine u godinu je sve bolje.
Još da kažem, naravno da treba gledati ko će više platiti i to i jeste poenta, al nismo uvjek ni mi realni kad pričamo o transferima, ipak to rade menadžeri, a njima je bitno, što je veći ugovor ,njegov postotak je veći, pa ti skontaj sam hoće li ga dati za manje para ili...
"TREĆI PUT ČASTIMO"
"TREĆI PUT ČASTIMO"
sa tvojim se postom mogu sloziti, medjutim on povlaci niz pitanja.VB 1987 je napisao/la:Naravno da niko neće podržati takav način rada, ali vjeruj da kad neki mlad igrač odluči da ode u Zvezdu ili Partizan, ma niko ga u tom naumu nemože zaustavit vjeruj mi u tome...
Prvo zasto je ogi vranjes htio tako jako da ode u zvezdu, pa nravno da je htio, kad je borac bio za k.rac, nije mu pruzao mogucnost i perspekitvu.
Zasto sad hoce da se vrati, zato sto mu sad pruza tu perspektivu.
Banjaluka mora da ima FK Borac kao klub koji pruza igracima perspektivu, i vjeruj mi po meni ce to puno lakse ici za te igrace kroz borac neg kroz partizan i zvezdu.
Bitne su dobre igre, puni stadioni, i da vidis kako menadzeri dolaze, kako cijene igraca rastu, a dobrih igara nema bez ulaganja u klub.
Na nama je izbor, ili cemo od FK Borac praviti veliki klub sto znaci raditi na njegovom brendu i ulagati pare ( koje ce se sasvim sigurno vratiti i jos puno profitirati), ili cemo ga osuditi na tavorewnje u provincijalizmu i ulozi filijale beogradskih klubova.
nemam nista protiv beograda, naprotiv, ali ipak ja ne zivim u beogradu a u banjaluci zivim i zelim da moj grad ima vrhunski evropski klub.
Rajko Brezancic bi bio fenomenalno pojacanje ako stvarno dodje.Bio bi vjerovatno nas najbolji igrac ,covjek je mladi reprezentativc Srbije i pred njim je velika karijera u jednom od klubova iz zemalja petice!
Ima tek 20 godina,igra lijevog beka i prosao je sve mladje selekcije srbije,jako skolovan igrac,zato se i bojim da od toga nece biti nista.....
Ima tek 20 godina,igra lijevog beka i prosao je sve mladje selekcije srbije,jako skolovan igrac,zato se i bojim da od toga nece biti nista.....
Pazi ovako, Borac je i u tom momentu za Ogija bio veliki klub ali jednostavno se na stolu pojavila ponuda koja je prije svega finansijski za njega bila neodoljiva, pa onda je tu ta stvar da je u pitanju Zvezda, jednostavno sve je izgledalo isuviše dobro da bi rekao ne, a posebno dječak od 18 godina koji u toj dobi teško da sam može odlučiti ispravno i šta si dobio.
Neznam zbog čega kažeš da jhe tada Borac za njega bio k.urac kad je on u prvom timu igrao nepunih šest mjeseci i tada je imao platu, pazi platu, ovo je jako bitno, nekoliko puta veću nego što je danas ima recimo Bilbija...
Da naravno da mi treba da gradimo klub koji će biti brend, ali iskreno ma koliko ja to želio, teško da će ikada Borac ili bilo koji drugi klub iz BiH moći da se nosi sa tzv velikom četvorkom, a za to ima više razloga, a najbitniji je materijalni.
Primjer te teze ti je da recimo Dinamo Zagreb ima godišnji budžet kluba od oko 20 miliona eura i po tome je vjerovatno prvi u okruženju.
Hajduk je recimo prvi izvršio privatizaciju kluba i finansijski je najstabilniji klub u okruženju.
Partizan ima trening kamp kao malo koji klub u europi.
Zvezda ima armiju navijača koji bez obzira na sve uvjek čine da je interesantan za sponzore, evo ti podatak da je Zvezda kada je igrala utakmicu u Ajndhovenu imala trebovanje za ulaznicama veće nego što je sam kapacitet stadiona PSV, znači nešto oko 45 000 ljudi, moraš priznati da je to fenomen.
Zato su klubovi koje sam ti ja sada nabrojao daleko ispred nas i sa njima treba sarađivati, ali naravno samo iz razloga da im se što više približimo i da razlika bude što je moguće manja...
Neznam zbog čega kažeš da jhe tada Borac za njega bio k.urac kad je on u prvom timu igrao nepunih šest mjeseci i tada je imao platu, pazi platu, ovo je jako bitno, nekoliko puta veću nego što je danas ima recimo Bilbija...
Da naravno da mi treba da gradimo klub koji će biti brend, ali iskreno ma koliko ja to želio, teško da će ikada Borac ili bilo koji drugi klub iz BiH moći da se nosi sa tzv velikom četvorkom, a za to ima više razloga, a najbitniji je materijalni.
Primjer te teze ti je da recimo Dinamo Zagreb ima godišnji budžet kluba od oko 20 miliona eura i po tome je vjerovatno prvi u okruženju.
Hajduk je recimo prvi izvršio privatizaciju kluba i finansijski je najstabilniji klub u okruženju.
Partizan ima trening kamp kao malo koji klub u europi.
Zvezda ima armiju navijača koji bez obzira na sve uvjek čine da je interesantan za sponzore, evo ti podatak da je Zvezda kada je igrala utakmicu u Ajndhovenu imala trebovanje za ulaznicama veće nego što je sam kapacitet stadiona PSV, znači nešto oko 45 000 ljudi, moraš priznati da je to fenomen.
Zato su klubovi koje sam ti ja sada nabrojao daleko ispred nas i sa njima treba sarađivati, ali naravno samo iz razloga da im se što više približimo i da razlika bude što je moguće manja...
"TREĆI PUT ČASTIMO"
"TREĆI PUT ČASTIMO"
-
Respektiva
Respect Lesinarima za dolazak u Sarajevo danas !
- Stole iz Bora
- Kontakt:
Jesu li dosli fakat? Ovde je neko izbacio saopstenje Lesinara da nece doci ..Respektiva je napisao/la:Respect Lesinarima za dolazak u Sarajevo danas !
AMAR OSIM
1921 - JAČI OD RATOVA, REŽIMA I PARTIJA!
1921 - JAČI OD RATOVA, REŽIMA I PARTIJA!
-
Respektiva
bilo ih je vidio sam momke sa salovima ..
bilo je zaista puno grupa
bilo je zaista puno grupa
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.