FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

moustapha
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la moustapha » 19 sep 2012, 09:16

powerplay je napisao/la:Jednom sam već rekao , a evo i opet ću, bolje imati 3000 navijača po 5 KM, nego 1000 po 10KM.
3000 * 5 = 15 000 KM
1000 * 10 = 10 000 KM

15 000 > 10 000, logicno :mrgreen:
#divovi

Šofa
Kontakt:

Post Postao/la Šofa » 19 sep 2012, 09:45

Sto se tice Divova samo cu reci poglabajte ga DIVOVIMA ;)

A sto se tice posjete na Kosevu djelom je problem u novcu a dijelom do ambijenta u i oko kluba i nekih rezultata koji su razocarali raju.
Novac - mnogi ce reci kako raja ima za kafe po gradu a nema za utakmicu al ja bih zanemario taj dio šetaca po gradu, uzmimo porodicne ljude koji imaju djecu i pogledajte termine utakmica pa neka mi neko objasni da li ce neki otac sa sinom doci na utakmicu platiti 15 KM za karte kupiti sok(ovdje cu se kasnije nadovezati) grickalice i izdvoji jos 3-5 KM i onda po zavrsetku utakmice plati taksi do kuce i to ga dodje minimum 30 Km za utakmicu. Nekome je razlika 10 KM gore dole.

Ambijent- Iz kluba su otisli ljudi koji su igrali i bili dugo godina u klubu, htjeli mi to ili ne , svidjalo se to nama ili ne svidjalo njima je odredjeni broj ljudi vjerovao a sada ljudi malo sumnjaju u postojecu strukturu ljudi. Dino Selimovic dok nije dosao u Sarajevo mozda rijetki znaju sta i gdje je radio( ja ne znam), Redzepagic osim Dzekinog transfera nepoznat lik koji ima svoj klub u Hadzicima i svi kontaju kako hoce da nas iskoristi, Becirevic osim sto je nacelnih osptine raja samo moze reci da se zbog politike vrti oko kluba, Rizvanovic Dok nije dosao u Sarajevo ko je znao da postoji taj covjek. I sada ja vas pitam cime ovi navedeni ljudi privlace gledaoce?????????

Igraci- promjenili smo toliko igraca da vise ne znas da li ces kad dodjes na utakmicu znati ko igra na kojoj poziciji. Denis Comor, meni se zgadilo otici na istok jer par papaka mi unisti ceif gledanja utakmice psujuci Comoru majku i td. . Pa nisam ja platio kartu da slusam papka kako psuje pljuje sa tribine i takvih 15-tak slicnih njemu i slusam taj izljev nezadovoljstva i onda se jos poslije utakmice bez obzira sto pobijedimo vracam nekakav sjeban i los.

SOK - (rekoh da cu se nadovezati) ja postujem da ljudi zele da zarade za zivot i prodajuci sokove i grickalice na utakmici se snalaze za zivot. al jedno ne postujem a to je prolazak izmedju redova, pa ja se ne sjecam vise kad sam bio i na sjeveru da neko nije prosao ispred mene i da se ne moram pomjerati i slusati so sooook kospeee. A sokovi su oni junior fujjjjj kospe zamotane u novinu fuuuuujjjjj.moze li na jednoj tribini klub organizovati da se moze kupiti kola, fanta, kokta,kisela, gusti sok, piva, kokice, kospe, grisini i sl a da to nije deranje raje i ometanje u gledanju utakmice.

ThE_mAnIaCs_1987
Kontakt:

Post Postao/la ThE_mAnIaCs_1987 » 19 sep 2012, 09:55

Šofa je napisao/la:Sto se tice Divova samo cu reci poglabajte ga DIVOVIMA ;)

A sto se tice posjete na Kosevu djelom je problem u novcu a dijelom do ambijenta u i oko kluba i nekih rezultata koji su razocarali raju.
Novac - mnogi ce reci kako raja ima za kafe po gradu a nema za utakmicu al ja bih zanemario taj dio šetaca po gradu, uzmimo porodicne ljude koji imaju djecu i pogledajte termine utakmica pa neka mi neko objasni da li ce neki otac sa sinom doci na utakmicu platiti 15 KM za karte kupiti sok(ovdje cu se kasnije nadovezati) grickalice i izdvoji jos 3-5 KM i onda po zavrsetku utakmice plati taksi do kuce i to ga dodje minimum 30 Km za utakmicu. Nekome je razlika 10 KM gore dole.

Ambijent- Iz kluba su otisli ljudi koji su igrali i bili dugo godina u klubu, htjeli mi to ili ne , svidjalo se to nama ili ne svidjalo njima je odredjeni broj ljudi vjerovao a sada ljudi malo sumnjaju u postojecu strukturu ljudi. Dino Selimovic dok nije dosao u Sarajevo mozda rijetki znaju sta i gdje je radio( ja ne znam), Redzepagic osim Dzekinog transfera nepoznat lik koji ima svoj klub u Hadzicima i svi kontaju kako hoce da nas iskoristi, Becirevic osim sto je nacelnih osptine raja samo moze reci da se zbog politike vrti oko kluba, Rizvanovic Dok nije dosao u Sarajevo ko je znao da postoji taj covjek. I sada ja vas pitam cime ovi navedeni ljudi privlace gledaoce?????????

Igraci- promjenili smo toliko igraca da vise ne znas da li ces kad dodjes na utakmicu znati ko igra na kojoj poziciji. Denis Comor, meni se zgadilo otici na istok jer par papaka mi unisti ceif gledanja utakmice psujuci Comoru majku i td. . Pa nisam ja platio kartu da slusam papka kako psuje pljuje sa tribine i takvih 15-tak slicnih njemu i slusam taj izljev nezadovoljstva i onda se jos poslije utakmice bez obzira sto pobijedimo vracam nekakav sjeban i los.

SOK - (rekoh da cu se nadovezati) ja postujem da ljudi zele da zarade za zivot i prodajuci sokove i grickalice na utakmici se snalaze za zivot. al jedno ne postujem a to je prolazak izmedju redova, pa ja se ne sjecam vise kad sam bio i na sjeveru da neko nije prosao ispred mene i da se ne moram pomjerati i slusati so sooook kospeee. A sokovi su oni junior fujjjjj kospe zamotane u novinu fuuuuujjjjj.moze li na jednoj tribini klub organizovati da se moze kupiti kola, fanta, kokta,kisela, gusti sok, piva, kokice, kospe, grisini i sl a da to nije deranje raje i ometanje u gledanju utakmice.
Pricaj ti sta hoces, k'o da je Grbavica u boljem stanju, jest, al u ku.rcu, al opet bude 4-5000, vi ste prvi na tabeli, 500 dusa sinoc na utakmici, malo je rec' sramota, ne tako davno, smijali ste se nasoj muci, a sad ste pravi kur.ci, sad se tek vidi ko je "ku.rac".
Za zivot cijeli!

moustapha
Kontakt:

Post Postao/la moustapha » 19 sep 2012, 10:01

Kakve veze ima ko sjedi u rukovodstvu sa posjetom na tribinama. Valjda navijaci dolaze zbog Saida, Sesara, Suljica i drugih.

Najvaznije je da su ljudi u klubu svjesni da je posjeta losa i da se mora popraviti, jedan od koraka je svakako i Bordo Day, s kojim nazalost nismo imali srece zbog vremena. Razloge za ne dolazak na utakmicu je uvijek moguce naci, ali ako ti nije dovoljan razlog za dolazak to sto ti je tim prvoplasiran, onda je pitanje sta navijaci ustvari zele. Pa ne moze se ni uspjeh u Evropi napraviti bez da se prodje kroz blato BH Premier Lige.

@ThE_mAnIaCs_1987, Zeljo je ipak imao malo atraktivnije protivnike. Ne vjerujem da bi se situacija mnogo razlikovala da ste sinoc igrali sa Gradinom u 19:30h.
#divovi

ThE_mAnIaCs_1987
Kontakt:

Post Postao/la ThE_mAnIaCs_1987 » 19 sep 2012, 10:03

moustapha je napisao/la:Kakve veze ima ko sjedi u rukovodstvu sa posjetom na tribinama. Valjda navijaci dolaze zbog Saida, Sesara, Suljica i drugih.

Najvaznije je da su ljudi u klubu svjesni da je posjeta losa i da se mora popraviti, jedan od koraka je svakako i Bordo Day, s kojim nazalost nismo imali srece zbog vremena. Razloge za ne dolazak na utakmicu je uvijek moguce naci, ali ako ti nije dovoljan razlog za dolazak to sto ti je tim prvoplasiran, onda je pitanje sta navijaci ustvari zele. Pa ne moze se ni uspjeh u Evropi napraviti bez da se prodje kroz blato BH Premier Lige.

@ThE_mAnIaCs_1987, Zeljo je ipak imao malo atraktivnije protivnike. Ne vjerujem da bi se situacija mnogo razlikovala da ste sinoc igrali sa Gradinom u 19:30h.
Jel govoris o kupu prethodnih godina ili o ligi ove i prethodnih godina?
Za zivot cijeli!

burek pita
Kontakt:

Post Postao/la burek pita » 19 sep 2012, 10:06

ThE_mAnIaCs_1987 je napisao/la:
Šofa je napisao/la:Sto se tice Divova samo cu reci poglabajte ga DIVOVIMA ;)

Pricaj ti sta hoces, k'o da je Grbavica u boljem stanju, jest, al u ku.rcu, al opet bude 4-5000, vi ste prvi na tabeli, 500 dusa sinoc na utakmici, malo je rec' sramota, ne tako davno, smijali ste se nasoj muci, a sad ste pravi kur.ci, sad se tek vidi ko je "ku.rac".
bilo je vise gledalaca ali ne puno vise pa nije ni bitno
al poenta je da nas nije nikad ni bilo vise u 1/16 finala kupa, to je svake sezone tako
ne znam kakva je situacija kod vas na takvim utakmicama ali kod nas je otprilike uvijek tako

ThE_mAnIaCs_1987
Kontakt:

Post Postao/la ThE_mAnIaCs_1987 » 19 sep 2012, 10:10

Znam, i prosle godine vas je bilo isto tako mali broj u ovoj fazi takmicenja, dnevni termin, sjecam se dobro, tada nije termin odgovarao, skola, posao i kakvi se vec izgovori nisu nalazili, da bi sad bila u pola 8, al preci mancester i real od sarajeva, ne mozes ti n/vama ugoditi, nema teorije.Kod nas u ovoj fazi takmicenja, sjecam se protiv sarajevske bosne, sigurno preko 1500 ljudi, al opet je i to malo.Kad je bio el classico, a mi igrali sa Borcem na Grbavici, nas je bila solidna brojka, sto mi je bilo pravo drago, jer se vidjelo da je ljudima preci Željo od tamo nekog reala i barce.
Za zivot cijeli!

Sarajlijc@
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijc@ » 19 sep 2012, 10:19

Sto nam neko **** zivce sa ovim Nuhanovicem :roll:
NA KRAJU SVIJETA ILI SUNČEVOG SISTEMA
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!

payton

Post Postao/la payton » 19 sep 2012, 10:25

termin i lova ..glavni razlozi za lošu posjetu..a da budemo iskreni i kad smo titulu uzeli 2006-2007 samo malo bolju posjetu smo imali
YES.WE.DID.

Šofa
Kontakt:

Post Postao/la Šofa » 19 sep 2012, 10:29

ThE_mAnIaCs_1987 je napisao/la: Pricaj ti sta hoces, k'o da je Grbavica u boljem stanju, jest, al u ku.rcu, al opet bude 4-5000, vi ste prvi na tabeli, 500 dusa sinoc na utakmici, malo je rec' sramota, ne tako davno, smijali ste se nasoj muci, a sad ste pravi kur.ci, sad se tek vidi ko je "ku.rac".

Jesmo se smijali al vi ste bili prvaci pa ste imali losu posjetu a mi to trenutno nismo tako da trebas sacekati da budemo pa da komentarises posjetu ako ti je vec cilj da vratis za tu zajebanciju. A nisam komentarisao utakmicu od sinoc jer na to nemam pravo prvi ja nsiam bio na toj utakmici. A mi smo prvi na tabeli par kola a prosle godineu ovo doba smo isto bili prvi pa to i ne garantuje raji da cemo ostati tu gdje jesmo i sada se lomi da li ce raja u vecm broju da dodje na utakmice.

moustapha je napisao/la:Kakve veze ima ko sjedi u rukovodstvu sa posjetom na tribinama. Valjda navijaci dolaze zbog Saida, Sesara, Suljica i drugih.

Ima rukovodsvo veze sa posjetom zato rukovodsvto i povlaci te neke poteze vracanja i privlacenja publike na stadion al za to treba vremena. previse smo mi izmjenili sto se tice rukovodstva a svi su nesto obecavali a nista nismo dobili osim evrope. A sto se tice igraca osim suljica nisam bas impresioniram nekim potezima da bih mogao reci da ce neko doci zbog toga.
Ovo sa protivnicima ti ima mjesta i tek poslije tih utakmica cemo moci vidjeti da li smo dovoljno dobri i tek poslije tih utakmica ce se raja mozda vratiti i tek poslije tih utakmica ce uroditi i plodom to sa organizacijom bordo Day-a. Sa ovom posjetom do sada sa ja zadovoljan, jer sta se sve izdesavalo u prosle tri sezone u nasem klubu i ovo je super, osim te utakmice od sinoc koju nemogu komentarisati jer nisam bio.

mireRN
Kontakt:

Post Postao/la mireRN » 19 sep 2012, 10:49

@ Paranoja, pogresno si shvatio, Mi smo Divovi u svakom pogledu, ne samo po posjeti ili rezultatima, nego u svakom pogledu.

Sto se tice posjete, sasvim pristojna za utakmicu koja se igrala utorkom i to u prvom kolu kupa protiv Gradine. Protiv Veleza je bilo oko 3500, protiv Listice ce biti minimalno 6. U slucaju pobjede u Trebinju, vjerovatno i 7-8.

Treba da budete sretni sto igrate u istoj ligi sa Divovima, a ne da ispitujete porijeklo tog imena ili dostojnost istog. To je nesto sto vi nikada necete moci dohvatit, zato i niste Divovi.

moustapha
Kontakt:

Post Postao/la moustapha » 19 sep 2012, 10:54

ThE_mAnIaCs_1987 je napisao/la:

Jel govoris o kupu prethodnih godina ili o ligi ove i prethodnih godina?
Ove godine je Zeljo igrao samo sa Slavijom i Borcem. Niste imale Gradinu, Gosk. Jbg velika razlika poslije Levsko gledati neki tim iz Gabele. Sarajevu sada idu atraktivniji protivnici, Borac, Siroki, derbi, Zrinjski. Na tim utakmicama ce se vidjeti kolika je stvarno podrska timu.
#divovi

powerplay
Kontakt:

Post Postao/la powerplay » 19 sep 2012, 12:08

Neznam šta se prepirete sa malima, i džaba trošite živce, naša posjeta naša stvar, DIVOVI smo za njih vazda bili, vidim da im to jede džigericu :mrgreen: . Rukovodstvo im na početku rasula, počela negodovanja na navijače, kraće rečeno početak kraja. Bolje bi im bilo da se počnu baviti svojim mukama.
U novi boj...

DzoleZeljo
Kontakt:

Post Postao/la DzoleZeljo » 19 sep 2012, 12:20

powerplay je napisao/la:Neznam šta se prepirete sa malima, i džaba trošite živce, naša posjeta naša stvar, DIVOVI smo za njih vazda bili, vidim da im to jede džigericu :mrgreen: . Rukovodstvo im na početku rasula, počela negodovanja na navijače, kraće rečeno početak kraja. Bolje bi im bilo da se počnu baviti svojim mukama.
Uskoro ce Trebinje, samo nemoj sikiracije molim te. Mozda sudije opet ne budu na vasoj strani. ;) A da, nesto mi ne spominjes da je ova liga ***** kada ste prvi, mozda je sada postala najbolja na svijetu.. ;)
Vidis poenta svih prica je da si sada sebi utubio u glavu da se Zeljo raspada, a kada vas krene losa serija, bice prica babo nastelio.....

EDIT: Ovo se ne odnosi na normalnu raju, vec samo za ove provokatore. ;)

High

Post Postao/la High » 19 sep 2012, 12:52

Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 19 sep 2012, 13:20

http://www.****.ba/novost/9024 ... a-u-drzavi" onclick="window.open(this.href);return false;
PSSSTTTTTTTT... ;) ;)
FK SARAJEVO.

FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.

azizmpj
Kontakt:

Post Postao/la azizmpj » 19 sep 2012, 13:41

Sarajlijc@ je napisao/la:Kad ne dolazite na male utakmice, nemojte dolaziti nikako TV navijaci!

Zamisli jarane, Kosevo protiv Levskog, Genka, Dinamo Kijeva, PSV-a ...2.500-3.000 gledalaca ....

Sarajevo1946
Kontakt:

Post Postao/la Sarajevo1946 » 19 sep 2012, 13:57

Nadam se da ćemo ekipe kao što je Gradina u širokom luku izbjegavati u PL. Ne znam, da ne mogu poštene akcije napraviti i učiniti utakmicu malo zanimljivijom, ne razumijem. Čak i dva prekida, kada su možda mogli ozbiljnije zaprijetiti, direktno u Bandovića frajer centrira, ni blizu igraču svom. Potpuno neuigrani, bez glave i repa, ništa nisu napravili. Katastrofa...

Sadiković svjom gestikulacijom na onog Limenog podsjeća :lol: :lol: , bar sam se nasmijao u veoma dosadnoj utakmici. U jednom trenutku se moglo čuti sa tribina: "Prešli centar, vraćaj ih, ne valja tako." :mrgreen:

Sarajevo sa pola snage, mada sam od nekih igrača očekivao više.

Said opet dosta rastrčan i borben, iznenađujuće pokretljiv, ali fali mu često neko da mu pomogne. Svaka mu čast, jedan veliki majstor. Beli isto veoma dobar, par odličnih pokušaja, vuče ga lopta nakon svih golova, iako je cijelu tekmu na beku igrao, više je gore bio :mrgreen: . Hadžija konstatntan, imao je još dvije-tri dobre šanse, ali nije htjela u gol.

Gujić nije igrač za Sarajevo, nema nijednu izraženu igračku karakteristiku i ja ne znam kako je uopće došao. Tadejević je solidan, on može poslužiti u rotaciji. Sinoć je pozadi ostajao nakon što je ušao, na stoperu, jer Gradina nije centar prelazila pa on i Dupovac samo dole bili. :mrgreen: Igrao je i protiv Olimpica stopera, a inače igra kao lijevi bek i lijevo krilo. Ima snagu i brzinu i može biti u rotaciji.

Sesar?

Zna sa loptom vidi se, smiren je i promišljen, ali ofanzivni zadaci 0. Mora na tome poraditi. Čak kad je i u situaciji za šut, dobra situacija, on se ne odlučuje, a i pas igra prema naprijed mu nije jača strana, obično nazad vraća loptu i prvom do sebe. To je veliki nedostatak u njegovoj igri, kako bi bio kompletan veznjak. Nadam se da će dići formu, jer je u padu već neko vrijeme, ali postoje i opravdani razlozi.

Uglavnom, Said, Beli i Hadžija, definitivno naši najbolji igrači. Posjeta očekivana i to je to.
37 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
ALESSANDRO DEL PIERO #10

Vivo Per Lei - Juventus
AHHHHHHHH come gioca DEL PIERO!!!

kengur
Kontakt:

Post Postao/la kengur » 19 sep 2012, 14:00

DzoleZeljo je napisao/la:
powerplay je napisao/la:Neznam šta se prepirete sa malima, i džaba trošite živce, naša posjeta naša stvar, DIVOVI smo za njih vazda bili, vidim da im to jede džigericu :mrgreen: . Rukovodstvo im na početku rasula, počela negodovanja na navijače, kraće rečeno početak kraja. Bolje bi im bilo da se počnu baviti svojim mukama.
Uskoro ce Trebinje, samo nemoj sikiracije molim te. Mozda sudije opet ne budu na vasoj strani. ;) A da, nesto mi ne spominjes da je ova liga ***** kada ste prvi, mozda je sada postala najbolja na svijetu.. ;)
Vidis poenta svih prica je da si sada sebi utubio u glavu da se Zeljo raspada, a kada vas krene losa serija, bice prica babo nastelio.....

Dzole,
Posteno je da pises provokatorima, to su tvoja raja koja ovde dolaze.
Molim te pripazi na sekirati i utuvio iako ni jedna nisu kolokvijalne rijeci iz naseg rjecnika.

Sto se tice sudija, evo nek vam Bog da isti tretman kao i nama zadnjih sezona. Jesi li zadovoljan ?
"sudije opet ne budu na vasoj strani" - provokacija svojstvena strumfovima.

I dalje nam je liga na dnu Evropskih, a Sarajevo je dvije svjetlosne godine daleko od nivoa na koji moramo doci. To sam rekao i prosle godine ali su strumfovi skocili kao da njih vrijedjam. Sadasnji Zeljo nije ni sjena onog prijeratnog a mi pogotovo. Ovo je nivo bivse Republicke lige jer su u Drugoj bili Trepca i Maribor i to su za nas sada svemirci. Da i uzmemo titulu sa ovakvom igrom prosli bi u Evropi opet kao i do sada (Zeta). Samo sto mi to shvatamo a tvoji ne mogu. Mi smo jos klub u tranziciji i daleko od izgradjenog. Prije samo godinu nam pojedini igraci nisu imali sta da jedu a sada je situacija bolja. Samo budale pricaju o titulama prije kraja proljetnog dijela gdje golove postizemo vise individualnim potezima nego iz akcija. Kako se situacija bude popravljala tako ce rasti i broj raje na tribinama.

Zeljo je upao u malo nemirne vode ali nema frke. Opusti se malo, nemoj da panicis.

powerplay
Kontakt:

Post Postao/la powerplay » 19 sep 2012, 14:27

DzoleZeljo je napisao/la:

Teško je provocirati na vlastitioj temi, za tako nešto bi morao doći na vašu :mrgreen: , valjda si mislio na ove svoje ili šta već. Naša liga , kao što to reče čovjek gore, je dno-dna i BH fudbal je fudbal za školskih dvorišta kako se danas igra u Evropi. Tačno, doći će i Leotar i po meni svaki pozitivan rezultat je super, jer tradicionalno gubimo dole. Ali i ako dobijemo, sumnjam da ću doći na vašu temu da se prsim i spominjem dominaciju kao što to vi radite, razbacite se po forumu a najmanje ste na svojoj temi, čast pojedincima. I da ne zaboravim vam "babu", imate spornu situaciju po utakmici, i svaku dosuđenu u vašu korist, toliko o tome.
Nego da se vratim svom klubu! Torlak nema pravo nastupa, Čomor je vjerovatno planiran u startnih 11. Zna li ko o kakvoj se povredi radi kod Čomora?
U novi boj...

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: 061657451, Amidzaa, benko21, Google Adsense [Bot], laznokrilo, MokraKifla, muhamedhulk, Pablo11 i 63 gosta.