Postao/la AboveTheLaw » 17 sep 2012, 18:20
Muslimović: Bratstvo ima jak kolektiv
Trenutni lider Prve lige FBiH je Bratstvo iz Gračanice, koje nije poraženo u prvih šest kola. Trener Nusret Musemić uvjeren je da će se njegova ekipa tu zadržati i nakon posljednjeg kola.
Preporuči
Bratstvo je u prvih šest utakmica bez poraza, slavili su četiri puta i dvaput su remizirali, a ono što je impresivno, nisu dosad primili nijedan pogodak.
"Siguran sam da Bratstvo ima određen kvalitet i širinu igrača što pokazuje sam rezultat. Bratstvu je mjesto ovdje gdje jest. Nije ovo naš maksimum i imamo još prostora za napredovanje, te vjerujem da ćemo ostati na ovoj poziciji do kraja sezone i da ćemo izboriti Premijer ligu", kaže za SportSport.ba trener Gračanlija Nusret Muslimović.
Nakon dvije vezane pobjede, protiv Krajišnika u Velikoj Kladuši i Budućnosti u Gračanici, njegovu ekipu očekuje gostovanje u Goraždu.
"Utakmica u Goraždu kao i sve druge, idemo se nadigravati i ko bude bolji neka pobijedi. Dat ćemo sve od sebe da ostanemo neporaženi, jer smo zasad jedina ekipa koja nema poraza. Uvjeren sam nekako da možemo do povoljnog rezultata, ali najbitnije da dobro otvorimo utakmicu", ističe Muslimović, koji je pohvalio suđenje ove sezone u drugom rangu bh. klupskog nogometa.
"To je ono što treba ovoj državi, sportu i nogometu, nemam zamjerki nikakvih na suđenje, sve je bolje iz godine u godinu".
Klubu dosta pomaže grandočalenik...
"Bratstvo je jedna cjelina, imamo dosta sponzora, gradonačelnika koji je uvijek uz nas i sve prati, pa mu se ovim putem zahvaljujem. Bez tog čovjeka ne bi funkcionisalo".
Što se igračkog kadra tiče, klub raspolaže igračima odranije uz nekoliko ovoljetnih pojačanja.
"Okosnica tima postoji, doveli smo samo ciljana pojačanja i oni su se dobro pokazali. Što je najbitnije, imamo jak kolektiv i to nas krasi, to je naše najjače oružje".