Eh divno.Donnie Darko je napisao/la:I tako vrlo moguce da ni Pique ni Puyol nece biti spremni za El Clasico koji je za nesto vise od dvije sedmice. Divno.
FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899
Re: FC Barcelona
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."
Ja ne znam sta je smijesno. Jel' Messi igra za A tim Barcelone od 2004 ? Igra. Jel Ronaldo igra za Real od 2009 ? Igra. I sta sad ? Nisam ja tu nista sjeckao sta mi se svidja vec sam stavio kompletan period u toj ligi i jednog i drugog. Ako vam se ne svidja stavi i Ronaldu 2003-2012 i dodaj 90ak golova iz Manče. Po meni to nije realno porediti jer je u EPL ipak koliko toliko teze postizati pogotke. Uostalom Ronaldo dolazi u novi klub, novu ligu i instant se prilagodjava dok je Messi proveo godine i godine u Barceloni i Primeri dok nije eksplodirao. Opet, ne osporavam cinjenicu da je Messi mladji, ali hajmo onda cekati da zavrse karijere i jedan i drugi pa ih porediti.
https://www.youtube.com/watch?v=oPHKn1JYHcA
eko buraz postedi nas
slavi, voli, radi sta hoces - postedi nas....
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."
Iskreno sam se nadao da ce Tito malo promjeniti samu igru nakon Pepa, da cemo igrati barem malo direktniji fudbal, što bi odmah rezultiralo opadanjem prosjeka u posjedu loptu. Barcina je igra je procitana odavno i svi parkiraju autobus i cekaju kontru (izuzev svega par klubova u svijetu tipa Real, United, možda Bayern ili još par iz Primere koji bi se igrali fudbala sa Barcom)
Kad ono isto sve, drži loptu po 70% , davi, guši, mori dok protivnik ne popusti i dok negdje procuri.
Ja i razumijem donekle ljude kojima je Barca dosadna sa tim, ali mora se imati u vidu protivnik koji postavi svih 10 igraca u dva reda, na 30 metara od svog gola, zatim da Barca nema fizicki jake i visoke igrace (kao npr. Čelzi ili Real) za direktne i duel igre, niti za skoka (zato se i ne ide na centaršuteve na 170 cm viskoke Messia i Pedra) vec se uvijek kroz pas igru, kombinatoriku na uskom prostoru i kruženje oko postavljene zone tražili prolaz do gola.
Kad ono isto sve, drži loptu po 70% , davi, guši, mori dok protivnik ne popusti i dok negdje procuri.
Ja i razumijem donekle ljude kojima je Barca dosadna sa tim, ali mora se imati u vidu protivnik koji postavi svih 10 igraca u dva reda, na 30 metara od svog gola, zatim da Barca nema fizicki jake i visoke igrace (kao npr. Čelzi ili Real) za direktne i duel igre, niti za skoka (zato se i ne ide na centaršuteve na 170 cm viskoke Messia i Pedra) vec se uvijek kroz pas igru, kombinatoriku na uskom prostoru i kruženje oko postavljene zone tražili prolaz do gola.
Zadnja izmjena: ripper, dana/u 20 sep 2012, 00:09, ukupno mijenjano 1 put.
A šta je tebi pa nisi raspoložen za " rasprave ", zar je to moguće ?bparena je napisao/la:eko buraz postedi nasslavi, voli, radi sta hoces - postedi nas....
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!
- HZ_ilidzaa
- Kontakt:
Sto vam ga šuknu Yaya Toure 
@ripper
E tu kombinatoriku neko voli a neko ne voli. Barcelona igra svoju igru a da sad ne pocinjem opet raspravu - volio bi da shvate ovo kao moje samo misljenje - Real igra adrugi stil. Kod nas je kombinatorika, pasovi i to a kod njih ubrzanje igre do nesagledivih ciljeva (bar tako Mou misli). Ono ako danas za 90 minuta imaju 30 iznudzenih suteva (da ne kazem nasilu) onda vec sutra ubrzaj trku na 40 suteva pa za godinu 50 i tako iscjedi sto vise i cim prije. OK i ovo pije vodu jer vidimo da i Real ima rezultate, ali sve je to drugacije i horuk od igre Barcelone. Ono hu-ha uguuraj, trci, padni, nabij, pucaj, sto vise ubacuj u peterac i samo povecaji te momente i od 50 "akcija" past ce nekoliko golova. Logicno. To je ono sto mi se vise svidza kod Mesija koji iz 7 suteva postigne 2 gola ali to je druga filozofija.
p.s. ponavljam ovo je samo moj komentar na Barcinom dijelu i nadam se da se Realovi nece bezze kaciti na ovo.
E tu kombinatoriku neko voli a neko ne voli. Barcelona igra svoju igru a da sad ne pocinjem opet raspravu - volio bi da shvate ovo kao moje samo misljenje - Real igra adrugi stil. Kod nas je kombinatorika, pasovi i to a kod njih ubrzanje igre do nesagledivih ciljeva (bar tako Mou misli). Ono ako danas za 90 minuta imaju 30 iznudzenih suteva (da ne kazem nasilu) onda vec sutra ubrzaj trku na 40 suteva pa za godinu 50 i tako iscjedi sto vise i cim prije. OK i ovo pije vodu jer vidimo da i Real ima rezultate, ali sve je to drugacije i horuk od igre Barcelone. Ono hu-ha uguuraj, trci, padni, nabij, pucaj, sto vise ubacuj u peterac i samo povecaji te momente i od 50 "akcija" past ce nekoliko golova. Logicno. To je ono sto mi se vise svidza kod Mesija koji iz 7 suteva postigne 2 gola ali to je druga filozofija.
p.s. ponavljam ovo je samo moj komentar na Barcinom dijelu i nadam se da se Realovi nece bezze kaciti na ovo.
Zadnja izmjena: bparena, dana/u 20 sep 2012, 00:17, ukupno mijenjano 2 puta.
HZ_ilidzaa je napisao/la:Sto vam ga šuknu Yaya Toure
Pa dobro, svako ima svoj stil, pa i bunker je stil sasvim legitiman. Malo je falilo da Spartak veceras sa strogim bunkerom i dvije kontre odnese bod sa NC-a.
Što se tice Messia....veceras je bio poprilicno loš, do 75 min. ništa nije napravio, cak je sve griješio u pasovima, u odlukama sa loptom, u reakcijama....i onda za 10 minuta zabi dva gola i donese pobjedu
. U jednoj ,za njegov nivo, ispodprosjecnoj predstavi - naglašavam.
Eto to je Messi, a nije se veceras ni pošteno oznojio....ako si primjetio vecinu tekme se šetkao po terenu.
Što se tice Messia....veceras je bio poprilicno loš, do 75 min. ništa nije napravio, cak je sve griješio u pasovima, u odlukama sa loptom, u reakcijama....i onda za 10 minuta zabi dva gola i donese pobjedu
Eto to je Messi, a nije se veceras ni pošteno oznojio....ako si primjetio vecinu tekme se šetkao po terenu.
Ko sto napisah na jednoj stranici ranije .... "Svi vidimo da Mesi nocas nije u fazonu, al nikad se ne zna s njim zato se i ne pominje. " - tako ti je to s njim. Kad se najmanje nadas "poludi". Dobro je i Dzoni napisao - "sta se bojimo, bit ce dva gola za nas". I bila su....ripper je napisao/la:Pa dobro, svako ima svoj stil, pa i bunker je stil sasvim legitiman. Malo je falilo da Spartak veceras sa strogim bunkerom i dvije kontre odnese bod sa NC-a.
Što se tice Messia....veceras je bio poprilicno loš, do 75 min. ništa nije napravio, cak je sve griješio u pasovima, u odlukama sa loptom, u reakcijama....i onda za 10 minuta zabi dva gola i donese pobjedu![]()
![]()
. U jednoj ,za njegov nivo, ispodprosjecnoj predstavi - naglašavam.
e sad je bas zafrkana situacija sto se tice stopera ,puyol 4-6 sedmica out ,pique 2-3 cc ,
ak protiv reala ne bude i piquea onda ce bit zafrkano pravo, veceras song se nije snaso na stoperu,mozda mu treba vremena na toj poziciji al uglavnom je veceras los bio,previse spor nekako ,lako su ga pretrcavali,
ne mogu da zamislim njega i mascherana protiv reala u paru ,pogotovo sto mache je ispo iz forme skroz
nezz piquea i pod injekcijama ak treba stavit da igra protiv reala ,ne moze se i bez njega i puyola nikako
a prije toga valja isto seviilli ic ccc je*eno pravo sad
ak protiv reala ne bude i piquea onda ce bit zafrkano pravo, veceras song se nije snaso na stoperu,mozda mu treba vremena na toj poziciji al uglavnom je veceras los bio,previse spor nekako ,lako su ga pretrcavali,
ne mogu da zamislim njega i mascherana protiv reala u paru ,pogotovo sto mache je ispo iz forme skroz
nezz piquea i pod injekcijama ak treba stavit da igra protiv reala ,ne moze se i bez njega i puyola nikako
a prije toga valja isto seviilli ic ccc je*eno pravo sad
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça
MES QUE UN CLUB !!!
https://www.youtube.com/watch?v=frMsSmcOYnA
MES QUE UN CLUB !!!
https://www.youtube.com/watch?v=frMsSmcOYnA
Nemojte se sekirati, radi pravi posao Pique :

Kolumbijska pjevačica trudna
Shakira i Pique će ubrzo postati roditelji
I dok je Gerard Pique "pokupio" povredu u duelu Barcelone i Spartaka, te ga očekuje višesedmična pauza, njegova supruga, popularna kolumbijska pjevačica Shakira, objavila je da je trudna.
Pique se večeras povrijedio u pobjedi Barce nad Spartakom iz Moskve (3:2) u prvom kolu Lige prvaka, ali očekuju ga veoma lijepe vijesti. Naime, španski reprezentativac postat će otac.
Shakira je putem svoje internet stranice, kao i brojnih društvenih mreža, saopćila da je u drugom stanju.
Ovaj par zajedno je već dvije godine, a u Barceloni su nedavno kupili vilu.

Kolumbijska pjevačica trudna
Shakira i Pique će ubrzo postati roditelji
I dok je Gerard Pique "pokupio" povredu u duelu Barcelone i Spartaka, te ga očekuje višesedmična pauza, njegova supruga, popularna kolumbijska pjevačica Shakira, objavila je da je trudna.
Pique se večeras povrijedio u pobjedi Barce nad Spartakom iz Moskve (3:2) u prvom kolu Lige prvaka, ali očekuju ga veoma lijepe vijesti. Naime, španski reprezentativac postat će otac.
Shakira je putem svoje internet stranice, kao i brojnih društvenih mreža, saopćila da je u drugom stanju.
dodala je."Kao što neki od vas znaju, Gerard i ja smo jako sretni i uzbuđeni zbog dolaka našeg prvog djeteta. Odlučili smo tome divnom trenutku dati prioritet, pošto je tako poseban, pa ćemo zato odgoditi promotivne aktivnosti koje smo ovih dana planirali", kazala je Shakira.
"Sigurna sam da će ovaj vikend u Las Vegasu biti spektakularan i pomno ću pratiti što se tamo sve događa, iako ne mogu biti dijelom iheart Radio Music Festivala. Zahvalila bi se fanovima na stalnoj ljubavi i razumijevanju. Veliki poljubac i vidimo se ubrzo"
Ovaj par zajedno je već dvije godine, a u Barceloni su nedavno kupili vilu.
golovi u primeri od sezone 2009-2010
ronaldo - 112
messi - 115
ronaldo - 112
messi - 115
- Donnie Darko
- Kontakt:
Jos 19 do izjednacenja rekorda, 20 do prestizanja. Znaci vec sljedece sezone se rutinski obara i ovaj rekord.
- PatrickBateman
- Kontakt:
Raul 71,Messi 53.Donnie Darko je napisao/la:Jos 19 do izjednacenja rekorda, 20 do prestizanja. Znaci vec sljedece sezone se rutinski obara i ovaj rekord.
Ovo ce biti peti put zaredom da osvaja,al et', nije najbolji
- francobaresi
- Kontakt:
Cijeli svijet (osim navijača Reala ) misli da je Messi najbolji na svijetu , neki čak misle da je najbolji svih vremena iako mu je tek 25 god. i još će godinama igrati . Ali već sad je vlasnik skoro svih rekorda ( neki su stari i po 50 god. ) Ronaldo se može porediti sa Figom , Zidaneom , Rui Costom , Giggsom itd itd. Ali Messi radi stvari koje su prije njega samo dvojica igrača radila a oni su PELE i MARADONA ! Tako da tu sva rasprava treba da stane .Johny je napisao/la:Trebo si napisati Messi 1996 - 2012 - 175 golova.Frajer izbacio statistiku kad je Messiju bilo 16 godinaek0 je napisao/la:Kad se vec povlaci ova diskusija.
Ronaldo - Real Madrid 2009-2012 - 114 pogodaka
Messi - Barcelona 2004-2012 - 175 pogodaka
Statistika za Primeru.
Cristiano je igračina ali nikad neće biti bolji od Messia .
"Once Milan flows through your veins. It'll flow forever in your blood."
-Rui Costa-
-Rui Costa-
Jest mu teško dat gol iz peterca vala. Filozofija.bparena je napisao/la:To je ono sto mi se vise svidza kod Mesija koji iz 7 suteva postigne 2 gola ali to je druga filozofija.
Zna se da je Arbeloa najbolji igrač svih vremena, i u skladu s tim nema potrebe širiti demagogiju i navoditi ove maloljetnike da zaista pomisle kako taj epitet pripada jednom Messiju.
Messija bi stavio u rang sa Maradonom, dakle iza Arbeloe, Alonsa i jedinog Ronalda koji je zaigrao nogomet. A pritom naravno ne mislim na Penalda.
Messija bi stavio u rang sa Maradonom, dakle iza Arbeloe, Alonsa i jedinog Ronalda koji je zaigrao nogomet. A pritom naravno ne mislim na Penalda.
- Donnie Darko
- Kontakt:
Higuain i Ramos se ne slazu.SPY je napisao/la:Jest mu teško dat gol iz peterca vala. Filozofija.bparena je napisao/la:To je ono sto mi se vise svidza kod Mesija koji iz 7 suteva postigne 2 gola ali to je druga filozofija.
- HZ_ilidzaa
- Kontakt:
Ovo se zove loša ironija...FKKC1932 je napisao/la:Zna se da je Arbeloa najbolji igrač svih vremena, i u skladu s tim nema potrebe širiti demagogiju i navoditi ove maloljetnike da zaista pomisle kako taj epitet pripada jednom Messiju.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.