Pobjeda zaslužena, znao sam da će ih biti u početku teško probit....Dominirali smo svo vrijeme, Valencia faktički skoro i nije bila opasna, ništa joj nismo dozvolili, ali onda....Onda taj finiš i primljen gol koji me jeste do određene mjere iznervirao, jer takvo te opuštanje nekad može skupo koštat...Te neka golove, bezvezne, tu povremenu uspavanost u finišu moramo riješit. I sad je definitivno da je određene traume Schweinsteiger dobro prevazišao, igra dobro, dirigira igrom, zabija golove, ev njegovi golova i u Bundeski a i u Ligi prvaka. Od traume nema traga. Jedna druga trauma se nastavlja, a to su penali. To se mora riješit, pa mi prije s tim nismo imali problema, ali et od finala Lige prvaka imamo. Doduše počeli su ti problemi malo već i prije 2 godine, kad su nam se malo češće dešavale fule, ali onda smo imali dobro izvođenje penala protiv Gladbacha u kupu i protiv Reala u Ligi prvaka, a onda se javi taj problem protiv Chelsea i postade ozbiljan a možda i hroničan. Treba to riješit i taj maler u glavi razbit. Mandžo nije loš izbor za penale, ali et zaheba penal večeras.
Inače za sad sve ide po planu, ove neke negativne stvari kad se riješe, onda smo baš još veći beton. Nije to ništa krupno , nerješivo, ali greške treba popravljat na vrijeme. Fantastično je to što se ne osjeti ak mi po dvojicu, trojicu bitnih igrača ostavimo na klupi. Širina u kadru je nevjerovatna, strašno je kadar izjednačen, skoro da je ista kvaliteta ak igraju npr. Schweini i Gustavo ili Schweini i Martinez, a isto bi moglo biti i s kombinacijom Martinez i Gustavo, skoro da se ne osjeti kad ne igraju Ribery i Robben, to smo imali za vikend. Naravno da će ova dvojica igrača biti bitna u velikim utakmicama, posebno Ribery, ali sad stvarno skoro svaki igrač može pružit mnogo i dostojan je prve postave. Jedino je tu sad skroz u pozadinu pao Tymo, a i Buyten.
Pizarro još treba proradit, jedino je u kupu zabio, ali meni je dovoljno što on onoliko radi, bori se, što je rastrčan, za sad je jedino u kupu zabio, ali zabit će on tokom sezone par golova još, u to sam uvjeren.
Kroos mi se više sviđa sada nego prošle sezone, večeras mi je bio jako dobar i jako mi se svidio protiv Stuttgarta, ostale partije su mu bile solidne. Sad je opasan opet po gol protivnika, to se traži, zato Kroos za sad zaslužuje pohvale, ak sam ga znao kritikovat, onda ga sad moram i pohvalit i nadam se da će sad imati tu konstantnost.
A Badstuber je dobar na koju ga god poziciju stavi trener, sjajno koliko je doprinosio danas ofanzivi, ne znam što neki kod njega na beku vide kritičke tačke. I tu je prilično dobar.
Ribery je izmijenjen je ima muskularni problema, bolovi su se javili u butnom mišiću i nije 100 % da će biti spreman za subotu. To je bio razlog izmjene, radi se o problemu koji se javio još za vrijeme kvalifikacioni utakmica. Nadam se da on neće pasti u probleme s povredama, jer prošle sezone je bio jako konstantan i gotovo da i nije pauzirao nešto posebno zbog povreda.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland