Smatrate li normalnim da neko navija za Barcu, Lyon,Real....

Aktuelna dešavanja na domaćoj i međunarodnoj sportskoj sceni.

Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88

tyler durden
Kontakt:

Re: Smatrate li normalnim da neko navija za Barcu, Lyon,Real

Post Postao/la tyler durden » 12 sep 2012, 10:25

ceze je napisao/la:
Dylan Dog je napisao/la:Pa vjerovatno želi reći da su Mućke zasnovane na britkom i kvalitetnom britanskom humoru stvorenom za uzvišenije umove dok su LZN zasnovane na primitivnom balkanskom humoru gdje se smiješne scene zasnivaju na vrijeđanju i omalovažavanju nekoga/ nečega,humor za sitne duše i široke narodne mase :mrgreen:
Za LZN bi dodao i to da se zasnivaju na glupim koincidencijama :D
I on sad uz pomoc toga koju seriju gledas, napravi psiholoski plan, mudro :D
Allo Allo, Mucke, Fawlty Towers i do novijih Big Bang Theroy su moje najdraze, nek me opise :D
Kako ti moze biti nesto draze ako te za to nesto nista ne veze? :)

merdanovic
Kontakt:

Post Postao/la merdanovic » 12 sep 2012, 12:35

Dylan Dog je napisao/la:Pa vjerovatno želi reći da su Mućke zasnovane na britkom i kvalitetnom britanskom humoru stvorenom za uzvišenije umove dok su LZN zasnovane na primitivnom balkanskom humoru gdje se smiješne scene zasnivaju na vrijeđanju i omalovažavanju nekoga/ nečega,humor za sitne duše i široke narodne mase :mrgreen:
Kakve to veze ima sa temom ?
Ja sam ti reko da LZN bez veze jel su to stare fore koje su se mogle vidjeti u drugim serijama
A ovaj sto je nabrojo alo alo i sve ove druge serije sve je to OK,al sto se stranih serija tiče Bračne vode su zakon,a od domaćih Bela Lađa i nevjerovatni Šojić.
Al opet kakve to veze ima sa temom?
Tema je: Da li je normalno navijati za ove timove,a ne je li normalno gledati engleske serije?

tyler durden
Kontakt:

Post Postao/la tyler durden » 12 sep 2012, 13:06

merdanovic je napisao/la:
Ja sam ti reko da LZN bez veze jel su to stare fore koje su se mogle vidjeti u drugim serijama
A ovaj sto je nabrojo alo alo i sve ove druge serije sve je to OK,al sto se stranih serija tiče Bračne vode su zakon,a od domaćih Bela Lađa i nevjerovatni Šojić.
Tema je: Da li je normalno navijati za ove timove,a ne je li normalno gledati engleske serije?
Je li normalno da ti se vise svida strano nego domace ;)

merdanovic
Kontakt:

Post Postao/la merdanovic » 12 sep 2012, 13:27

tyler durden je napisao/la:
merdanovic je napisao/la:
Je li normalno da ti se vise svida strano nego domace ;)
Pa kakve to veze ima ,to je serija?
To je isto ko da me pita,da li ja gledam Englesku ligu?
Normalno da gledam,al ne živim u fantaziji da ja navijam za neki od klubova.

High

Post Postao/la High » 12 sep 2012, 14:17

U sve mi dirajte, al' u ''Mućke'' nemojte.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 12 sep 2012, 14:20

tyler durden je napisao/la:
ceze je napisao/la:
Za LZN bi dodao i to da se zasnivaju na glupim koincidencijama :D
I on sad uz pomoc toga koju seriju gledas, napravi psiholoski plan, mudro :D
Allo Allo, Mucke, Fawlty Towers i do novijih Big Bang Theroy su moje najdraze, nek me opise :D
Kako ti moze biti nesto draze ako te za to nesto nista ne veze? :)
A pa fino :)
A ova tema mi je i inace mnogo glupa, uz duzno postovanje onima koji se ne slazu :D
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 12 sep 2012, 15:13

High je napisao/la:U sve mi dirajte, al' u ''Mućke'' nemojte.
slažem se 8-)
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!

Kapiten Blue Traina

Emir ZENICA
Kontakt:

Post Postao/la Emir ZENICA » 12 sep 2012, 15:19

e u sta se pretvori ova tema :mrgreen:
Volim te Celik ! ! !

"Njega vole samo njegovi navijaci. Ostalima nije ni simpatican, naprotiv mrze ga i to najvise zahvaljujuci bas onima koji ga vole!"

Lesnar
Kontakt:

Post Postao/la Lesnar » 12 sep 2012, 15:23

smatrate li normalnim da se na ovoj temi raspravlja o mućkama ? :lol:

High

Post Postao/la High » 12 sep 2012, 15:31

Smatramo. :D

[youtube][/youtube]
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

katalinski
Kontakt:

Post Postao/la katalinski » 13 sep 2012, 14:11

moze mucke ,ali ako je vezeano za sport tj fudbal u seriji
Rodney is the younger brother of Derek "Del Boy" Trotter, and is after Del the main ... mother Joan gave him the name because she was a fan of Charlton Athletic ...
Grandad: Your dad always said that one day Del Boy would reach the top. Then again, he always said Millwall would win the cup.
Ajvatar

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 16 sep 2012, 01:28

@Zeman objasnio :D
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

merdanovic
Kontakt:

Post Postao/la merdanovic » 19 sep 2012, 20:06

LBJ MVP je napisao/la:@Zeman objasnio :D
Možeš li obrazložiti objašenjenje?

Frantisek Planicka
Kontakt:

Post Postao/la Frantisek Planicka » 20 sep 2012, 12:49

Treba da shvatite razliku izmedju konzumiranja i obozavanja.

Jedno je gledati premijer ligu ,a drugo je indetifikovati sa nekim klubom iz te lige.

No taj fenomen je karakteristican za zemlje treceg sveta,a u tu grupu spadaju i drzavice koje su nastale raspadom SFRJ,i taj problem je mnogo dublje prirode.

Cak i da nam je liga ostala na nekadasnjem nivou,opet bi bilo mnogo "navijaca" najmocnih evropskih klubova,jer je to jednostavno neizbezan deo globalne kulture koja nas svakodnevno okruzuje.

Kod nas se mnogo prica o neregularnosti domacih takmicenja,sa cim se slazem samo sto je velika zabluda da su najace lige sveta regularne.

Tamo gde je veliki novac i kapital tamo su i mahinacije.

Navijaci su svedeni na obicne potrosace,i koliko pratim i njihove ulaznice (sto za pojedinacne utakmice sto sezonske) su iz godine u godinu sve skuplje, dok su primanja igraca sve veca.

A po nekom fudbalskom kodeksu klub bi trebao da postoji zbog navijaca a ne obrnuto?

Naravno tu je vrlo bitna (da ne kazem presudna) uloga medija koji ispiraju ljudima mozgove,prave spektakle od ogromnih transfera,i ako bi trebali kriticki da se odnose prema svima koji trose toliki toliki novac u ova krizna vremena.

Kako god navijanje za neki strani klub,cak i sa sportske strane gledano je potpuno besmisleno.

madridist
Kontakt:

Post Postao/la madridist » 20 sep 2012, 13:14

rista griješiš i tačka,onda čemu globalizacija,fb,povezivanje i sl.
danas kad je lakše nego ikad u historiji čovječanstva putovati s kontinenta na kontinent mene sprječava shebana financijska situacija da barem dvaput godišnje odem na SB(sumnjam da i fetivi španjolci navijači Madrida češće iz recimo Seville dodju na tekmu u Madrid),tako da Franjo griješiš,upravo je suprotno i svako u slobodnom svijetu ima pravo da vjeruje u šta hoće i navija za koga hoće a ne da budemo robovi stupidno-kvazipatriotsko-zastarjelih formi tipa u mom selu najbolja šljiva :lol:
“We are all born ignorant, but one must work hard to remain stupid.”
Chico Felipe Cayetano Lopez Martinez y Gonzales
Don Alfredo Di Stefano

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 20 sep 2012, 13:21

madridist je napisao/la: u mom selu najbolja šljiva :lol:
Nije u tvom nego je u mom!

Ne znam kako te je stid navijat za Real M. pored svjetski priznatih fudbalskih sila i giganta Zvijezde Gradačca, Željezničara, GOŠK-a i Travnika?

8-)
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988

merdanovic
Kontakt:

Post Postao/la merdanovic » 20 sep 2012, 14:35

Marsal je napisao/la:
madridist je napisao/la: u mom selu najbolja šljiva :lol:
Nije u tvom nego je u mom!

Ne znam kako te je stid navijat za Real M. pored svjetski priznatih fudbalskih sila i giganta Zvijezde Gradačca, Željezničara, GOŠK-a i Travnika?

8-)
Sinko ti ukoliko si smiješ takvim klubovima veoma si jadan.
Što ti nisi svjetski priznati fudbaler ili manager ili nešto slicno kad se tako smiješ ovim klubovima i ljudima koji vode te klubove.Zar ti misliš da si po pojmu fudbala pametniji od njih ?

merdanovic
Kontakt:

Post Postao/la merdanovic » 20 sep 2012, 14:41

Frantisek Planicka je napisao/la:Treba da shvatite razliku izmedju konzumiranja i obozavanja.

Jedno je gledati premijer ligu ,a drugo je indetifikovati sa nekim klubom iz te lige.

No taj fenomen je karakteristican za zemlje treceg sveta,a u tu grupu spadaju i drzavice koje su nastale raspadom SFRJ,i taj problem je mnogo dublje prirode.

Cak i da nam je liga ostala na nekadasnjem nivou,opet bi bilo mnogo "navijaca" najmocnih evropskih klubova,jer je to jednostavno neizbezan deo globalne kulture koja nas svakodnevno okruzuje.

Kod nas se mnogo prica o neregularnosti domacih takmicenja,sa cim se slazem samo sto je velika zabluda da su najace lige sveta regularne.

Navijaci su svedeni na obicne potrosace,i koliko pratim i njihove ulaznice (sto za pojedinacne utakmice sto sezonske) su iz godine u godinu sve skuplje, dok su primanja igraca sve veca.

A po nekom fudbalskom kodeksu klub bi trebao da postoji zbog navijaca a ne obrnuto?

Naravno tu je vrlo bitna (da ne kazem presudna) uloga medija koji ispiraju ljudima mozgove,prave spektakle od ogromnih transfera,i ako bi trebali kriticki da se odnose prema svima koji trose toliki toliki novac u ova krizna vremena.

Kako god navijanje za neki strani klub,cak i sa sportske strane gledano je potpuno besmisleno.
Čovjek objasnio i TAČKA.

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 20 sep 2012, 21:07

merdanovic je napisao/la: Sinko ti ukoliko si smiješ takvim klubovima veoma si jadan.
Što ti nisi svjetski priznati fudbaler ili manager ili nešto slicno kad se tako smiješ ovim klubovima i ljudima koji vode te klubove.Zar ti misliš da si po pojmu fudbala pametniji od njih ?
Kakve veze ja imam sa svim?

Što ti nisi uspjesan fudbaler ili igrač u našem fudbalu i zar ti mislis da si ti pametniji od ostalih sto govoris da nije normalno da neko navija za stranu ekipu? Ko si ti da se smiješ ljudima koji vise vole pogledat dobar fudbal u Engleskoj, Španiji, Njemačkoj nego festival antifudbala i seljakluka koji se igra na nasim livadama?
merdanovic je napisao/la: Čovjek objasnio i TAČKA.
Šta je objasnio? Lik kaze sljedece

Dakle zakljucujemo da posto u nas nema novca u fudbalu u nas nema mahinacija. Mi smo moralni. :lol:

A pod dva, govori da strani klubovi nemaju navijace nego samo zalutalu masu koja im daje novac. To je to. Ali zato mi u nasem fudbalu imamo prekrasne navijače koji ubijaju jednu druge, ruse stadione, pale autobuse i kombije, razbijaju vozove, gadjaju policajce petardama i donose nacisticke zastave na stadione. Sad sam shvatio šta su navijači upravo.

To nisu oni koji kupovinom dresa, šolje, ulaznice, majice iz oficijelnog šopa svog kluba direktno pomazu taj klub i postaju zasluzni za dio rezultata tog kluba. To nisu navijaci ali zato su navijači oni koji ulijecu u teren da mlate protivnicku ekipu i uzvikuju nacionalističke parole po stadionima. To su navijači!

Zatim kaze
Da, mediji su sve krivi jer nije zanimljivo gledati kako Ronaldo prelazi iz Intera u Real nego je zanimljivo gledati kako Žuržinov iz Zrinjskog prelazi u Borac. To je taj transfer! Vrijedan 4 kile paprika i 3 vreće kospica. Transfer od kojeg su navijaci Borca totalno raspametili se, kad je dolazio potpisat ugovor u BanjaLuci mu napravili doček na stadionu od 55 hiljada ljudi.
Aha.
Gledati kvalitetan sport i dobar fudbal je besmisleno, ali zato gledati duele izmedju timova sa ovih prostora je nesto najuzbudljivije sto ti se moze desit u zivotu. Jednostavno svaki put kad gledam Donji Srem - Vojvodina ili Osijek - Dragovoljac ili Sarajevo - Kozara osjetim neku nenormalnu navalu adrenalina, vidim 123 lijepa poteza po utakmici, visok tempe igre, takticko nadmudrivanje, kvalitetne pojedince!

Bolje otici ispred Begove dzamije i gledat ljude kako izlaze sa jacije ili dzume, vise ces tu vidjet lijepih akcija ili poteza nego na bh. stadionima.
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988

Frantisek Planicka
Kontakt:

Post Postao/la Frantisek Planicka » 20 sep 2012, 21:44

Da li uopste vredi ulaziti u raspravu sa ovakvim likovima?

Covek ne zna osnovnu stvar,a to je da rastumaci ono sto je procitao.

Odgovori

Natrag na “Aktuelne teme”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.