FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

LarryDavid
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la LarryDavid » 20 sep 2012, 09:20

HZ_ilidzaa je napisao/la:
FKKC1932 je napisao/la:Zna se da je Arbeloa najbolji igrač svih vremena, i u skladu s tim nema potrebe širiti demagogiju i navoditi ove maloljetnike da zaista pomisle kako taj epitet pripada jednom Messiju.

Messija bi stavio u rang sa Maradonom, dakle iza Arbeloe, Alonsa i jedinog Ronalda koji je zaigrao nogomet. A pritom naravno ne mislim na Penalda.
Ovo se zove loša ironija...

ja bih rekao djelomice losa, jel na momente dobro zvuci, ali kazu da sve sto vrijedi raditi dobro vrijedi u pocetku raditi lose...
Edin Džeko: 'Nikad se ne predaji i uvijek vjeruj u sebe.'

The anxiety of the flinch is almost always worse than the pain itself. You’ve forgotten that. You need to learn it again. You need more scars. You need to live...

ForcaBarca
Kontakt:

Post Postao/la ForcaBarca » 20 sep 2012, 10:10

Svaka cast nasim momcima na jos jednoj pobjedu za koju smo mislili da ce biti lagana a ono se ispostavi jedna od najtezi u novoj sezoni.MESSI NOGOMETNI BOG ;) ;) ;) ;)
Srce moje kuca za dvoje(ZELJO I BARCA)!

smopiBVB
Kontakt:

Post Postao/la smopiBVB » 20 sep 2012, 10:35

Kad sam vidio na text-u 1:2 oko 65min,ma reko sad ce Messi dati 2-3 gola i preokrenuti kad...gle cuda :D
Imam osjecaj da mozete(ne samo Messi nego Barca ko Barca)skoro pa kad hocete dati gol..Ne govorim ovo vezano za sinocnu tekmu nego inace...Sila ste,svaka cast ;)

LarryDavid
Kontakt:

Post Postao/la LarryDavid » 20 sep 2012, 10:57

Sjajan start Barce u sezoni, no moglo bi ovo i znatno bolje biti kada se Tito ustali na kormilu...katkad pocetak moze biti tezak...divim se igracima barcelone kako mogu igrati dobro i nakon sto su osvojili tolike trofeje i dostigli najveci nivo igre u povjesti fudbala...to nije nimalo jednostavno...sve osvojiti toliko puta i opet naci motiva za biti briljantan i dominirati....ponavljam ocekujem izenadjujuce dobre igre barce kad se Tito jos malo ustali na kormilu....

The anxiety of the flinch is almost always worse than the pain itself. You’ve forgotten that. You need to learn it again. You need more scars. You need to live...

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 20 sep 2012, 11:13

SPY je napisao/la:
bparena je napisao/la:To je ono sto mi se vise svidza kod Mesija koji iz 7 suteva postigne 2 gola ali to je druga filozofija.

p.s. ponavljam ovo je samo moj komentar na Barcinom dijelu i nadam se da se Realovi nece bezze kaciti na ovo.
Jest mu teško dat gol iz peterca vala. Filozofija.
Kombinatorikom udzes u peterac i od 7 suteva postignes 2 gola, a ne na silu cim prije osutanih 10 suteva na gol i napokon jednan udze. Tu je ta razlika. E sad ne pominji dzaba Spartak jer je i Real u nizu timova koje je Mesi tako dobijao. Mozak ne samo trka je potrebna za peterac.
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."

Ozren
Kontakt:

Post Postao/la Ozren » 20 sep 2012, 11:21

francobaresi je napisao/la:
Johny je napisao/la:
ek0 je napisao/la:Kad se vec povlaci ova diskusija.

Ronaldo - Real Madrid 2009-2012 - 114 pogodaka
Messi - Barcelona 2004-2012 - 175 pogodaka

Statistika za Primeru.
Trebo si napisati Messi 1996 - 2012 - 175 golova.Frajer izbacio statistiku kad je Messiju bilo 16 godina :lol:
Cijeli svijet (osim navijača Reala ) misli da je Messi najbolji na svijetu , neki čak misle da je najbolji svih vremena iako mu je tek 25 god. i još će godinama igrati . Ali već sad je vlasnik skoro svih rekorda ( neki su stari i po 50 god. ) Ronaldo se može porediti sa Figom , Zidaneom , Rui Costom , Giggsom itd itd. Ali Messi radi stvari koje su prije njega samo dvojica igrača radila a oni su PELE i MARADONA ! Tako da tu sva rasprava treba da stane .
Cristiano je igračina ali nikad neće biti bolji od Messia .
:lol: :lol: :lol:

ek0
Kontakt:

Post Postao/la ek0 » 20 sep 2012, 11:23

Daj rerna koncentrisi se. Pa jesil ti vidio golove ? Prva mu se odbila cini mi se pred samim golom on je samo gurnuo u gol, druga ga pogodila u glavu skoro na gol liniji. Kakva kombinatorika.
https://www.youtube.com/watch?v=oPHKn1JYHcA

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 20 sep 2012, 11:41

ek0 je napisao/la:Daj rerna koncentrisi se. Pa jesil ti vidio golove ? Prva mu se odbila cini mi se pred samim golom on je samo gurnuo u gol, druga ga pogodila u glavu skoro na gol liniji. Kakva kombinatorika.
+ osjecaj za gol i prostor je ono sto mu je donjelo da ga Tello "pogodi u nogu" i ne znam ko ga je ono pogodio u glavu. Covjek je non stop na pravom mjestu. I to mu je + pred ostalim. Kod malog ako nije sve sracunato ne siluje ni sebe ni nas. Tada ga jednostavno nema dok ne prelomi a tad je tamo gdje treba.

p.s. znam ja da ti znas o cemu ja govorim i ne moras da se skoncentrises na to - svi ovo vide.... sekunda i Mesi je tu. To je ono sto bi Perez kamionom zlata platio. Al nemre' . Imate vi svog Pipitu za to :)
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."

ForcaBarca
Kontakt:

Post Postao/la ForcaBarca » 20 sep 2012, 13:16

Ma pustite vi madridiste nek svrsavaju na placku(penalda),nek je nama nas Messi ziv i zdrav jos godina sto!Leo Messi najbolji svih vremena ;)
Srce moje kuca za dvoje(ZELJO I BARCA)!

barca_87
Kontakt:

Post Postao/la barca_87 » 20 sep 2012, 13:23

KAKO je efikasno Lionel Messi krenuo u novu sezonu mogao bi nadmašiti legendarnog Gerda Muellera.

Naime, Messi je u protekle četiri sezone redovito bio najbolji strijelac Lige prvaka. Po sezonama je to izgledalo ovako: 2008-09 (9 golova), 09-10 (8), 10-11 (12) i 11-12 (14 golova).

Slavni Gerd Müller također je četiri puta bio najbolji strijelac Kupa prvaka, u sezonama 1972/73, 73/74, 74/75 i 76/77, dakle, četiri puta u pet sezona. Messi je utoliko bolji jer je predvodio popis najboljih strijelaca elitnog klupskog natjecanja četiri sezone zaredom.

Inače, Messi je u Ligi prvaka zabio 53 gola u 69 utakmica. Usporedbe radi, Cristiano Ronaldo je postigao 39 golova u 81 nastupu. Argentinac je postigao 109 golova u zadnjih 100 službenih utakmica za Barcelonu u svim natjecanjima.
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça

MES QUE UN CLUB !!!
https://www.youtube.com/watch?v=frMsSmcOYnA

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 20 sep 2012, 13:31

Dugotrajno i statisticki a pogotovo kontinuitetom forme Mesiju niko pojedinacno ne moze parirati. Samo na slobodnjacima moze biti profesor drugima. U prosjeku 3 gola od 6 slobodnjaka - sve govori. A to je samo jedan segment njegovog opusa...

LarryDavid
Kontakt:

Post Postao/la LarryDavid » 20 sep 2012, 14:07

bparena je napisao/la:Dugotrajno i statisticki a pogotovo kontinuitetom forme Mesiju niko pojedinacno ne moze parirati. Samo na slobodnjacima moze biti profesor drugima. U prosjeku 3 gola od 6 slobodnjaka - sve govori. A to je samo jedan segment njegovog opusa...
Vanzemaljac, a ponasanje mu tako prizemljeno, normalno i.... toplo...ne mogu da nadjem pravu rijec....

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 20 sep 2012, 14:41

LarryDavid je napisao/la:
bparena je napisao/la:Dugotrajno i statisticki a pogotovo kontinuitetom forme Mesiju niko pojedinacno ne moze parirati. Samo na slobodnjacima moze biti profesor drugima. U prosjeku 3 gola od 6 slobodnjaka - sve govori. A to je samo jedan segment njegovog opusa...
Vanzemaljac, a ponasanje mu tako prizemljeno, normalno i.... toplo...ne mogu da nadjem pravu rijec....
Kad se samo sjetim onog ocajnog sutanja Alonsa na zglob Messija u trku ili onog namjernog prostackog gazanja ruke od strane Pepea i Mesijeve nereakcije - to pokazuje jos jednu velicinu njega na terenu. Ni Alonso ni Pepe nisu kaznjeni, ali to opet govori o klubu i karakteru uprave kluba tih igraca kojem pripadaju.

Ado1921
Kontakt:

Post Postao/la Ado1921 » 20 sep 2012, 15:00

slika
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja." Ivica Osim.

FCB

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 20 sep 2012, 15:17

U sinoćnjoj utakmici protiv Spartaka Barça je, po treći put u 7 utakmica ove sezone, uspjela preokrenuti rezultat i stići do pobjede.
Ovo raduje svakako. :mrgreen:
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

SPY
Kontakt:

Post Postao/la SPY » 20 sep 2012, 15:22

bparena je napisao/la:
SPY je napisao/la:
bparena je napisao/la:To je ono sto mi se vise svidza kod Mesija koji iz 7 suteva postigne 2 gola ali to je druga filozofija.

p.s. ponavljam ovo je samo moj komentar na Barcinom dijelu i nadam se da se Realovi nece bezze kaciti na ovo.
Jest mu teško dat gol iz peterca vala. Filozofija.
Kombinatorikom udzes u peterac i od 7 suteva postignes 2 gola, a ne na silu cim prije osutanih 10 suteva na gol i napokon jednan udze. Tu je ta razlika. E sad ne pominji dzaba Spartak jer je i Real u nizu timova koje je Mesi tako dobijao. Mozak ne samo trka je potrebna za peterac.
Ma ja. Vi kad se dodajete to je kombinatorika teška filozofija. Bilo koja druga ekipa to je na silu. Seems legit.

" onclick="window.open(this.href);return false;
Zadnja izmjena: SPY, dana/u 20 sep 2012, 15:28, ukupno mijenjano 1 put.

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 20 sep 2012, 15:22

Al ih je nakitio :D

slika

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 20 sep 2012, 15:24

Poooooooogodi ga covo u glavu :mrgreen: I to onako malog :D

slika

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 20 sep 2012, 15:28

Cuj komentatora - ojojoj ajajaj :D :D :D

http://rutube.ru/video/7cc65bfc6912e1ee ... b6378f6c6/" onclick="window.open(this.href);return false;

Cuj komentatora - ajajajaj mesia ... dva udaaara ... dva gollaaa

http://rutube.ru/video/268e1a1818aae7da ... ebc9a4ef5/" onclick="window.open(this.href);return false;

@spy
tika-taka je svjetski priznata samo blaugranina igra

19Tuzla87
Kontakt:

Post Postao/la 19Tuzla87 » 20 sep 2012, 17:03

Samo četvorica 8-)

slika

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.