Hamburger Sport-Verein

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Thioune će:

1. ostati do oktobra
0
Nema glasova.
2. ostati do kraja sezone 20/21
3
13%
3. se proslaviti u HSV-u
3
13%
4. Thioune who?
18
75%

Ukupno glasova: 24

HzBvB
Kontakt:

Re: Hamburger Sport-Verein

Post Postao/la HzBvB » 18 sep 2012, 16:33

@secer
Pokusava na sve moguce nacine da sto bi mi Lukavcani ili Sodjani rekli da "osuši" BvB :lol: :lol:
To cak radi i na temi HSV-a ..... 8-) :lol:

Najgore od svega je sto se sad slazem s njim, da ce ovo bit j.ebena utakmica za BvB 8-)

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 18 sep 2012, 18:36

amerosm je napisao/la:
fazon je sto Fink mora neke stvari skontati.
Skontat ce ,kad dobije nogu.Tip inace nema pojma ni jel dos'o,pos'o,sis'o.I Hotic brkica bi ga presisao.
Meni samo nije jasna indolentnost clanova HSV prema Arnesenu.
Niko i nista u klubu,sto se tice nekih prijasnjih zasluga.Covjek totalno nesposoban za bilo sta,konkretno i pozitivno uciniti.Ono se usranom toljagom,davnih dana tjera.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 18 sep 2012, 19:31

Fink je dobar trener, iz prostog razloga što je sa slabijom ekipom postigao mnogo. S Baselom naravno. Osvojio je tamo 2 prvenstva i Kup i veliki je dio njegove zasluge što je Basel stigao do osmine finala LP, Vogel je samo nastavio njegov rad.
Najčudnija stvar u svemu je , što Fink koji je pokazao da zna radit s mladima, vamo ne može da postigne uspjeh s mladom ekipom. Tu dolazimo do problema okruženja. Fink je bio na dobrom putu prošle sezone, spasio je HSV od ispadanja, ali onda je ovog ljeta nastavljena rasprodaja, kao da se uštedi, poslije se skontalo da ne može sve baš tako ići pa je kupljen Van der Vaart. E tu dolazimo do problema Arnesen, koji me ipak na kraju dosta razočarao. On je u Bundesligu ušao grlom u jagode i dosta je podcijenio, on je mislio kao et išlo je u Engleskoj, pa ću u Njemačkoj lako.

HSV-u treba jedna nova priznica, nešto ko prije Jarolim i naravno u napadu im sad fali pravi napadač, jer bez potrebe su pušteni i Petrić i Guerero, to je bila velika avantura.
Al opet ima nade da se ova ekipa posloži, jer u njoj je dovoljno potencijala, da bar bude u sredini tabele, u najmanju ruku. ;)
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 19 sep 2012, 00:10

@ secer

Fink kao prvo mora shvatiti da mu Son ne moze igrati na poziciji desnog krila, jer to momak nije u stanju, a on ga evo vec cetvrtu utakmicu zaredom forsira na toj poziciji. Dalje ne smije ispadati naivan i smatrati da je ova ekipa u stanju protiv bilo koga nametnuti svoj stil igre. Dakle veliki posjed lopte i iz istog pokusati stvoriti prilike. Primjera radi taj njegov sistem je Klopp rastavio na proste faktore visokim presingom i ubitacnim kontrama, a na kraju je rezultat glasio 5:1 u korist BVB-a. Dalje isti mora ekipi pokazati koncept kada je odbrana u pitanju, jer kako jedne prilike rece Favre, da mu je dovoljno samo sedam dana kako bi ekipi pokazao tzv. arbeit gegen den Ball, a za napad mu je potrebno nesto vise vremena, odnosno preciznije receno tri mjeseca.

Scharner je imao neku povredu koljena i trebao bi biti spreman krajem Septembra odnosno pocetkom Oktobora. Kada je tu povredu dozivio rekli su mu da mora pauzirati 6 sedmica.
Sto se Rincona tice on je odlican razbijac protivnicke igre, ali nije u stanju da kreira napade sto je Fink od njega ocekivao protekle sezone.

@ effe_sa

ja mislim da je jedne prilike Neururer rekao sljedece: Willst du im Trainer-Job was Lernen musst du in Hamburg scheisse Fressen.Mislim da vecina trenera podcjenjuje taj trenerski posao u Hamburgu. Kao prvo trebaju shvatiti da je HSV mozda iza Bayerna najveci klub Njemacke svih vremena, zatim klub ima oko 70.000 clanova i treci je najveci klub u Njemackoj po tom broju, zatim vecina vodecih medija u Njemackoj ima sjediste u Hamburgu krenuvsi od BILD-a itd itd. Jednostavno u Hamburgu nije moguce u miru raditi i to svakome treneru treba da bude jasno, a licno mislim da je Fink malo podcijenjivacki usao u avanturu zvanu HSV.
Sto se tice Petrica isti je previse trazio za svoje godine i siguran sam ni jedan Bundesligas mu tu cifru ne bi platio. Isti je trazio 4 miliona €, a poredjenja radi van der Vaart zaradjuje 3,8 miliona € - a mislim da je suvisno pricati o kvalitetima njih dvojce. Po meni prodaja Guerrera je bila pod moranjem. Prvo zbog njegovog ponasanja, zatim zbog njegove nerealne place i na kraju zbog cinjenice da su ga sudije bile uzele na zub kao i disciplinska komisija DFB-a.

Po meni Fink ima jos dvije utakmice da uoci i ispravi svoje greske, no ukoliko to ne bude u stanju slijedi mu otkaz, a s njim i leti Arnesen.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 19 sep 2012, 06:39

BL i Svajcarska liga su dva svijeta.Fink je samo imao srecu sto je naletio na mladu ekipu Basela koja je vec imala konstruisanu ekipu iz reprezentativnih mladih pogona,vecinom Kosovara.
U BL to ne prolazi i trener mora da ima mnogo vise slifa nego sto ga Fink ima.
HSV se proslu sezonu izvukao ne zbog Finka,nego sto ove ekipe koje su ispale bile mnogo nekvalitetnije.
Rad Arnesena je smjesan u stvari to se ne moze nazvati rad vec obicna baljezgarija.
Zan Klod Van dame kako ja zovem odbjeglog Holandzanina iako je Z.K.V.D Belgijanac je fakticki platio mecena HSa a Arnesen iskukumacio pare od njega kao da su neki regionalni bijednicki tim a ne bivsi prvak Evrope i jedini preostali dino u BL.
ZKVD je dosao da utrapi jos koji euro,ali ovaj vise nikad nece biti onaj stari.Par ponekih bljesaka i to bi bilo.
Jedino sto navijaci HSV mogu pariti oci na hanumu mu :mrgreen:
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 19 sep 2012, 13:53

harishp je napisao/la:BL i Svajcarska liga su dva svijeta.
Pa Favre je došao iz švicarske lige u Herthu i odmah počeo ostvarivati rezultate, uveo je Herthu u LP...
Agieren statt reagieren

kastel
Kontakt:

Post Postao/la kastel » 19 sep 2012, 14:06

Moje misljenje je da ce HSV s ovim pojacanjima odigrati daleko bolje nego prosle sezone,(jedini klub koji je od osnivanja Bundeslige do danasnjeg dana u najvecem rangu natjecanja) :D

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 19 sep 2012, 18:00

Pale_Companion je napisao/la:
harishp je napisao/la:BL i Svajcarska liga su dva svijeta.
Pa Favre je došao iz švicarske lige u Herthu i odmah počeo ostvarivati rezultate, uveo je Herthu u LP...
I Hitzfield je dosao iz Svajcarske....... :mrgreen:
Dobro to je sad siri pojam,Favre je kapacitet sam od sebe relativno dobrog trenera,Fink na njegovu zalost nije.
Vadi ga nogometna igracka karijera i to je sve.Inace pitanje je da li bi i u Baselu uopste trenirao.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 19 sep 2012, 18:11

Pretjerujete ba... Nemozete toliko krivit ni finka jer nije on kriv sto su mu pojacanja koja je cekao cijelo ljeto dovedena 5 do 12 ko ce ba to uigrat za tako malo vremena... Kontam za vdv ,kontam za jiraceka, ali nisam siguran da li je badelj igrac kakav treba hsv... Gledao sam ga par puta igrao je 10tku I nije nesh u defanzivi tako se bar meni ucinilo. I da vi kojima je vdv hanuma dobra pa ljudi ljudski u njoj nema ni 30 kila ba

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 19 sep 2012, 18:27

gruezi je napisao/la:Pretjerujete ba... Nemozete toliko krivit ni finka jer nije on kriv sto su mu pojacanja koja je cekao cijelo ljeto dovedena 5 do 12 ko ce ba to uigrat za tako malo vremena... Kontam za vdv ,kontam za jiraceka, ali nisam siguran da li je badelj igrac kakav treba hsv... Gledao sam ga par puta igrao je 10tku I nije nesh u defanzivi tako se bar meni ucinilo. I da vi kojima je vdv hanuma dobra pa ljudi ljudski u njoj nema ni 30 kila ba
Fink je kolateralna steta,i on je fakticki ni kriv ni duzan izabran od strane ohrdine Arnesena da satro vodi klub.
Sto se tice VDV bolje strane,mnogi izgleda volje ''djepne hanume''.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 19 sep 2012, 18:50

Smijesno je porediti Favrea i Finka. Po meni je Favre jedan od boljih trenera u Evropi, a posebno sto se taktike i analize protivnika tice.

Istina je da je Fink osvojio dvije titule sa Baselom, ali isto tako je istina da taj Basel ima 3 puta veci budzet od ostalih ekipa u Svicarskoj ligi. Istina je da je Fink svoja pojacanja dobio u posljednjoj sedmici prelaznog roka, istina je da treba vremena da se ekipa uigra, istina je da pojedini igraci nemaju kvalitet za HSV i za Bundesligu, ali je isto tako istina da ekipa vec evo godinu dana nema neki odredjen sistem, da nema borbe, trcanja i zalaganja na terenu, da u godinu dana nije bio u stanju da ekipu nauci kako igrati u odbrani, da igraci igraju na pozicijama koje nisu u stanju igrati itd itd.

Gledajuci statistiku Fink bi davnih dana trebao dobiti otkaz, ali ga spasava cinjenica da Arnesen zna da i on mora ici ukoliko istom uruci otkaz. Fink po utakmici osvaja 1,08 bodova, a primjera radi Labbadia i Veh su dobili otkaz sa prosjekom od 1,50 bodova po utakmici.

Ja mu licno dajem jos dvije utakmice, i ukoliko u obje budemo porazeni treba mu uruciti otkaz, i potraziti neko novo rijesenje i da po tom pitanju uprava treba konacno odbaciti kriterij da trener treba poznavati Njemacki jezik.

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 19 sep 2012, 23:49

Nisam nesto pretjerano pratio HSV, ali se sjecam one posljednje tekme kada ih je BVB dobio 5-1. Sa onakvom odbranom ni da ih zajedno vode Alex Ferguson i Jose Mourinho ne bi imali uspjeha. Kako je u toj tekmi puhalo na sve strane u odbrani HSV-a, to nije normalno :o
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 20 sep 2012, 00:51

kraljttbvb je napisao/la:Nisam nesto pretjerano pratio HSV, ali se sjecam one posljednje tekme kada ih je BVB dobio 5-1. Sa onakvom odbranom ni da ih zajedno vode Alex Ferguson i Jose Mourinho ne bi imali uspjeha. Kako je u toj tekmi puhalo na sve strane u odbrani HSV-a, to nije normalno :o
Puhalo je iz razloga zato sto je Fink mislio da se moze nadigravati sa BVB-om. Do tada je Fink koristio sistem 4-4-2 i tzv. QB taktiku gdje se jedna sestica vraca na poziciju stopera, a bekovi idu naprijed kako bi na strana nastala situacija 1 na 1. Medjutim Klopp je tu taktiku rastavio na proste faktore visokim presingom i ubitacnim kontrama, i od tada je Fink istu taktiku odbracio.

Problem je sto Fink i dalje misli da je potrebno minimalno zalaganje u odbrani i sto forsira igru za gol vise. Ne moze me niko ubjediti da je potrebno previse vremena da se ekipa nauci sta su joj zadaci u odbrani. Prije dolaska Favre-a kod Gladbacha je puhalo na sve strane, ali lik u roku od sedam dana zatvori prilaze ka golu, poce igrati na kontre i eto rezultata.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 20 sep 2012, 01:32

Ovo jeste istina amerosm da odbranu treba stabilizovat, a sada Fink ima neke svoje zamisli i možda opšte za sad nije sposoban da stabilizuje defanzivu, možda će do kraja provodit svoju filozofiju, što na kraju može dovesti do otkaza, ali moguće je da on trenutno ne zna drugačije. Imaš uvijek trenera koji teško mijenjaju neke svoje zamisli, jedan od primjera ti je i Van Gaal a on se kao ličnost nikad nije mijenjao, zato dok ga ide u jednom klubu dobro je, u vrhu je, slave ga, kad krene naopako završi se njegovo vrijeme.

E sad Fink jeste osoba i koja je kooperativna, ali se i drži svojih stavova, moguće je da neke stvari uvidi i popravi a možda će ih tek nekad poslije uvidit, tad će mu biti kasno za karijeru u HSV-u ali koristit će u nastavku karijere, još je mlad. A da je dobar trener, dobar je. Govorite npr. i o Favreu, on je imao uspjeh s Herthom pa je naredne sezone pao s njom na dno tabele, i ubrzo su ga nogirali. Znači ako zakaže Fink u HSV-u, onda to ne znači da je loš trener, jer njegov obavljeni posao u Baselu je vrhunski, sjajan, tu se nema šta prigovorit.
Ja ipak mislim da on još ima šansi u HSV-u, ali vremena je sve manje, kreće se po tankom ledu i dobit će priliku još 2-3 utakmice. Bitno bi bilo i za HSV i za Finka, da Fink uspije i da ne dođe do promjene trenera, jer to bi i HSV opet odvelo dalje u haotično stanje, a potrebno je da se klub stabilizuje.
Najveću grešku je ovaj klub napravio kad je svojevremeno nogirao Martina Jola. Nikom tad razlozi pravi nisu bili poznati, niti će ikom, ikad to biti jasno. Čovjek je imao rezultat, a otjeran je. Onda je sve jasno, šta se svih ovih godina dešava u Hamburgu i kako je teško tamo radit.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 20 sep 2012, 02:07

@ effe_sa

istina je da je Favre zakazao u Herthi u svojoj drugoj sezoni, ali treba imati na umu da mu je Dieter Hoennes rasprodao sve sto vrijedi i dao mu budzet od 3 miliona € za transfere s obzirom da se Hertha nalazila u velikim dugovima. Otisli su Pantelic, Simunic, Voronin, a samo je doveden Rasmus Bengston. Takodjer vecina zahtjeva Favrea od strane Hoennesa je u tom periodu bila odbijena. Isti je u tom periodu htio dovesti Thiaga Silvu, ali se Hoennes odlucio za Kaku (stopera). Ovim zelim reci da se njih dvojca ne mogu porediti. Fink je trazio pojacanja u u veznom redu i dobio ih je, zatim je nakon sukoba sa Rajkovicem trazio novog stopera i dobio ga je. Sve njegove zelje od strane kluba su ispunjene.

Sto se tice Jol-a on nije otjeran, nego je nakon te uspjesne sezone dosao kod tadasnjeg predsjednika Hoffmanna i zatrazio da ima slicnu funkciju kao Magath u Wolfsburgu, odnosno da bude i sportski direktor i trener kluba ili da ga puste u Ajax koji mu to nudi. Hoffmann i Nadzorni odbor kluba tada nisu htjeli zabiti noz u ledja Beiersdorferu koji je tada ulazio u svoju 7 godinu na poziciji sportskog direktora HSV-a i onda je odluceno da se prihvati ponuda Ajaxa jer je to Jol zahtjevao. No sudbina je htjela tako da taj isti Beiersdorfer samo tri sedmice nakon Jol-a tom istom Hoffmannu i Nadzornom odboru zabije noz u ledja.

Sve vise i vise postajem siguran da u Hamburgu jedino mogu opstati treneri tipa Stevens, van Gaal ili Magath. Dakle treneri koji ce i igracima i medijima znati hebati sve po spisku.

Po meni najveca greska uprave u posljednjih godina je bila ta sto je Hoffmann poslusao Beiersdorfera koji je rekao da nije za dovodjenje Kloppa - i ako je izmedju dvije strane bilo sve dogovoreno sto je i sam Klopp potvrdio kada je rekao da su advokat HSV-a i Hoffmann bili kod njega u kuci i da im je tada objasnio koje planove ima sa ekipom, ali se Beiersdorferu nije svidilo sto je planirao da Jarolim kao tadasnji kapiten ne bude dio njegove ekipe.

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 20 sep 2012, 14:24

amerosm je napisao/la:
kraljttbvb je napisao/la:Nisam nesto pretjerano pratio HSV, ali se sjecam one posljednje tekme kada ih je BVB dobio 5-1. Sa onakvom odbranom ni da ih zajedno vode Alex Ferguson i Jose Mourinho ne bi imali uspjeha. Kako je u toj tekmi puhalo na sve strane u odbrani HSV-a, to nije normalno :o
Problem je sto Fink i dalje misli da je potrebno minimalno zalaganje u odbrani i sto forsira igru za gol vise. Ne moze me niko ubjediti da je potrebno previse vremena da se ekipa nauci sta su joj zadaci u odbrani. Prije dolaska Favre-a kod Gladbacha je puhalo na sve strane, ali lik u roku od sedam dana zatvori prilaze ka golu, poce igrati na kontre i eto rezultata.

Mescini da to nije samo problem kod Finka. Ne sjecam se ko je trenirao HSV kad je Barbarez igrao za njih, ali se sjecam da je jednom govorio da napadaci HSV-a ne mogu nadavati golova koliko ih odbrana moze primiti. To mu je pitanje postavljeno jer se potrefilo da je nekoliko utakmica HSV-a u mjesec dana zavrseno porazima od 3-2, 4-3 i slicnim rezultatima...

Mozda je rjesenje da HSV napravi jaku odbranu, a kasnije da brinu o vezi i napadu. Iskesiras citav budzet za jednog, eventualno dva odlicna stopera, a ne da dovode 5 poluigraca za istu lovu ;)
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

Frantisek Planicka
Kontakt:

Post Postao/la Frantisek Planicka » 20 sep 2012, 17:57

Vidim da Kacar dosad u novoj sezoni nije odigrao ni minut,pa zanima me da li je povredjen ili je jednostavno ispao iz tima?

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 20 sep 2012, 20:27

kraljttbvb je napisao/la:
amerosm je napisao/la:

Mescini da to nije samo problem kod Finka. Ne sjecam se ko je trenirao HSV kad je Barbarez igrao za njih, ali se sjecam da je jednom govorio da napadaci HSV-a ne mogu nadavati golova koliko ih odbrana moze primiti. To mu je pitanje postavljeno jer se potrefilo da je nekoliko utakmica HSV-a u mjesec dana zavrseno porazima od 3-2, 4-3 i slicnim rezultatima...

Mozda je rjesenje da HSV napravi jaku odbranu, a kasnije da brinu o vezi i napadu. Iskesiras citav budzet za jednog, eventualno dva odlicna stopera, a ne da dovode 5 poluigraca za istu lovu ;)
Ne bi se slozio sa tvojom konstatacijom. U vremenu kada je Kurt Jara bio trener HSV je imao cetvrtu odbranu lige iza Bayerna, BVB-a i Schalke. Kada je Thomas Doll bio trener HSV je imao najacu odbranu lige predvodjenu van Buytenom i Boulahruzom - obojca dovedeni za 5 miliona €. Za vrijeme ere Stevensta HSV je imao drugu najbolju odbranu lige iza Bayerna, cak su tada bili ekipa koja je najvise puta odigrala utakmicu bez primljenog gola.

Primjera radi kada je Favre preuzeo Gladbach i oni su imali prosjecna imena u odbrani, ali covjek je bio sposoban da u kratkom vremenu zatvori prilaze golu sto ce ti i @Pale potvrditi.
Frantisek Planicka je napisao/la:Vidim da Kacar dosad u novoj sezoni nije odigrao ni minut,pa zanima me da li je povredjen ili je jednostavno ispao iz tima?
Kacar je u posljednjoj utakmici protekle sezone protiv Augsburga zadobio tesku povredu clanka i tek sada se polahko vraca treninzima. Na njega ne mozemo racunati do pocetka proljetnog dijela prvenstva jer ce mu trebati vremena i kvalitetne pripreme kako bi se vratio u formu.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 20 sep 2012, 22:21

slika

Koliko moras biti GLUP i protiv BVB-a izvesti ovaj sastav. :? :? :? Jadna nam majka u Subotu. Ukoliko BVB ne bude igrao pod rucnom prijeti nam rezultat iz prethodne sezone kada su nas rastavili na proste faktore. Ukoliko BVB bude imao milosti ocekujem onda 3:0 u korist prvaka.

Samo da mi je znati ko ce mu zatvoriti sredinu u ovoj formaciji. Fink moli da mu uprava uruci otkaz, jer ovakvu formaciju cak ni pesko ne bi izveo.

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 21 sep 2012, 00:09

amerosm je napisao/la:Ne bi se slozio sa tvojom konstatacijom. U vremenu kada je Kurt Jara bio trener HSV je imao cetvrtu odbranu lige iza Bayerna, BVB-a i Schalke. Kada je Thomas Doll bio trener HSV je imao najacu odbranu lige predvodjenu van Buytenom i Boulahruzom - obojca dovedeni za 5 miliona €. Za vrijeme ere Stevensta HSV je imao drugu najbolju odbranu lige iza Bayerna, cak su tada bili ekipa koja je najvise puta odigrala utakmicu bez primljenog gola.

Primjera radi kada je Favre preuzeo Gladbach i oni su imali prosjecna imena u odbrani, ali covjek je bio sposoban da u kratkom vremenu zatvori prilaze golu sto ce ti i @Pale potvrditi.

Jesam ostario, ali nisam bas toliko :) :D . Meni se ta izjava nesto mota po glavi i prilicno sam siguran u nju...

Nego sta je sad ovo, HSV-a bas krenulo :roll:
Panika u Hamburgu: HSV-u zbog Milana Badelja prijeti oduzimanje bodova

- Zasad nemamo nikakvu informaciju iz FIFA-e - izjavio je za Morgenpost HSV-ov glasnogovornik Jörn Wolf, komentirajući vijest da Međunarodna nogometna federacija istražuje transfer Milana Badelja u njemački klub…

Prema pisanju Sport Bilda sportski direktor HSV-a Frank Arnesen je navodno platio pozamašnu proviziju dvojici nelicenciranih posrednika u transferu hrvatskog reprezentativca iz Dinama u hamburški klub. Reagirala je Njemačka udruga nogometnih agenata (DFVV) koja se žalila Njemačkom nogometnom savezu ( DFB), a cijeli je slučaj na kraju završio kod FIFA-e.

- Naš je glavni cilj istražiti je li bilo nepravilnosti u ovom transferu - rekao je za Sky News izvršni direktor DFVV-a Gregor Reiter.

''Prema članku 32, paragrafu 2 FIFA-ina Pravilnika o nogometnim agentima, za međunarodne je transfere odgovorna FIFA i zato smo joj proslijedili slučaj'', objavio je DFB.

Podsjećamo, prije nekoliko je dana Badeljov agent Dejan Joksimović za Sport Bild izjavio kako je HSV previše platio hrvatskog veznjaka, a doveo je u pitanje i ulogu stanovitog Vlade Lemića koji se kao posrednik uključio u transfer.

- Za HSV je to bio loš posao jer je dao previše novca za odštetu, kao i za drugog agenta. Igračev ugovor s Dinamom je bio pri kraju i on se samo želio povezati s HSV-om - rekao je, između ostaloga, Joksimović.

Arnesen, pak, tvrdi da je sve bilo čisto i da je odšteta za Badelja u konačnici bila veća (oko četiri milijuna eura) zbog navodne pojave drugog zainteresiranog kluba.

- Postojala je ponuda Fenerbahҫea koji je odmah želio platiti 4.5 milijuna eura. Na kraju smo mi ugrabili igrača za jeftiniju cijenu i to je uspjeh - izjavio je Arnesen, a u njegovu je obranu stao i predsjednik HSV-a Carl Jarchow.

- Svi smo se u upravi složili s visinom odštete i smatrali smo da su uvjeti razumni.

Prema najgorem scenariju, pišu njemački mediji, HSV bi mogao ostati bez nekoliko bodova ukoliko istraga FIFA-e pokaže da je doista bilo nepravilnosti u transferu.

Arnesen o "slučaju Badelj": Sve su to besmislice

Sportski direktor HSV-a Frank Arnesen oglasio se u četvrtak popodne oko ''slučaja Badelj''. U kratkoj je izjavi još jednom ponovio da je u transferu hrvatskog nogometaša sve čisto…

Podsjetimo, pojavila se sumnja da je Arnesen prilikom transfera Badelja iz Dinama u HSV platio proviziju dvojici nelicenciranih agenata. Njemačka udruga nogometnih agenata (DFVV) se žalila Njemačkom nogometnom savezu (DFB) koji je slučaj predao FIFA-i.

- To su besmislice. Nema nikakvih nepravilnosti u transferu, sve je transparentno. Postoje ljudi koji žele napraviti priču ni iz čega. Ja sam potpuno miran - izjavio je Arnesen.

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.