Smatrate li normalnim da neko navija za Barcu, Lyon,Real....

Aktuelna dešavanja na domaćoj i međunarodnoj sportskoj sceni.

Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88

samo_lijevo
Kontakt:

Re: Smatrate li normalnim da neko navija za Barcu, Lyon,Real

Post Postao/la samo_lijevo » 20 sep 2012, 23:10

Majko mila sta ovaj napisa.Spominje jaciju,paprike,naciste,vozove,Zurzinova i to sve na temu fudbal. :lol: :lol:
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

merdanovic
Kontakt:

Post Postao/la merdanovic » 21 sep 2012, 01:24

Marsal je napisao/la:
merdanovic je napisao/la: Sinko ti ukoliko si smiješ takvim klubovima veoma si jadan.
Što ti nisi svjetski priznati fudbaler ili manager ili nešto slicno kad se tako smiješ ovim klubovima i ljudima koji vode te klubove.Zar ti misliš da si po pojmu fudbala pametniji od njih ?
Kakve veze ja imam sa svim?

Što ti nisi uspjesan fudbaler ili igrač u našem fudbalu i zar ti mislis da si ti pametniji od ostalih sto govoris da nije normalno da neko navija za stranu ekipu? Ko si ti da se smiješ ljudima koji vise vole pogledat dobar fudbal u Engleskoj, Španiji, Njemačkoj nego festival antifudbala i seljakluka koji se igra na nasim livadama?
.
Fudbaler ili igrač ,haha
Ovako da ti obrazložim onda kad ti tako ismijavaš igrače u našem fudbalu.Ja nisam uspiješan ali ih neismijavam kao ti Žuržinova.Kad toliko mnogo znaš što je za nepovjerovati onda ti skupi ekipu od tih 11 "navijača" tih stranih klubova i kad toliko znate o nogometu otidjite i pobijedite Zrinjski,Borac ili Željezničar.Naravno,to je nemoguce jel bi vas ljudi iznabijali "ko beba zvečku".Mi nismo rekli da nije uredu gledati LP ili strane lige,nego smo rekli da se je glupo identificirati kao navijač neke ekipe.
Zaključak svega je: Oni što u svom životu nisu pogledali 5 utakmica uživo,gledaju TV i umišljaju sebi da su navijači neke strane ekipe.
Medijska snaga se vidi upravo u ovome,da Vas ubijede da možete navijati ispred TV-a iako se stadion gdje se igra utakmica nalazi 5000km daleko.To mogu raditi ljudima koji su odrasli u zaostaloj sredini,nažalost mnogi su odrasli i u Sarajevu,Zenici,Mostaru ali ne znaju šta znači navijati za SVOJ KLUB I GRAD!

PatrickBateman
Kontakt:

Post Postao/la PatrickBateman » 21 sep 2012, 15:58

merdanovic je napisao/la: Medijska snaga se vidi upravo u ovome,da Vas ubijede da možete navijati ispred TV-a iako se stadion gdje se igra utakmica nalazi 5000km daleko.To mogu raditi ljudima koji su odrasli u zaostaloj sredini,nažalost mnogi su odrasli i u Sarajevu,Zenici,Mostaru ali ne znaju šta znači navijati za SVOJ KLUB I GRAD!
Moje selo i moja krava je najbolja.Dobro rece madridist.

Senijad10
Kontakt:

Post Postao/la Senijad10 » 21 sep 2012, 16:05

Jarane šta ti hoćeš reći da ko nije rođen u Munchenu nemože navijati za Bayern,pa u mojoj fameliji navijamo oko 100 godina za Bayern toliko vodimo evidenciju i statistiku i pratimo sve šta se dešava,koje dao gol,ko je asistiro kome je rođendan ko je umro naprimjer od bivših igrača ili stručnog štaba,ko je u našim mislima da ga dovedemo ko transfer,ko bi mogo otići iz kluba,i ti meni kažeš da nisam navijač nisam doduše bio na utakmici,ali pratim preko televizora i novina.
Senijad Ibričić mama i tata fudbala.

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 21 sep 2012, 16:11

Stig'o Nedimko :lol:
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

merdanovic
Kontakt:

Post Postao/la merdanovic » 21 sep 2012, 18:02

[quote="Senijad10"]Jarane šta ti hoćeš reći da ko nije rođen u Munchenu nemože navijati za Bayern,pa u mojoj fameliji navijamo oko 100 godina za Bayern toliko vodimo evidenciju i statistiku i pratimo sve šta se dešava,koje dao gol,ko je asistiro kome je rođendan ko je umro naprimjer od bivših igrača ili stručnog štaba,ko je u našim mislima da ga dovedemo ko transfer,ko bi mogo otići iz kluba,i ti meni kažeš da nisam navijač nisam doduše bio na utakmici,ali pratim preko televizora i novina.[/quote
Hahahhahaha fameliji
Koja je povezanost nekog ko nikad nije bio u Španiji ,nije bio čak ni u EU a nikad nece otici na utakmici sa Real Madridom,čak i da ode na utakmicu ?...Povezanosti nema
Ljudi nije sramota navijati za Želju,Sarajevo,Partizan ili recimo Travnik,Gradinu itd...Navijaj za ono što ti pripada i zašto su se borili tvoj otac/djed
A to moja krava u mom selu je najbolja ...
Borite se da bude nešto od Vas i od Vaše djece nemoj gledati i tapkati u mjestu dok drugi prave rezultate..
Te priče za laku noc o familiji i Bayernu možeš pričati nekome drugom,budi ozbiljan

Senijad10
Kontakt:

Post Postao/la Senijad10 » 21 sep 2012, 18:22

povuci riječ to za bayern i fameliju bayern mi je famelija a famelija se voli pa i kad je u njemačkoj

merdanovic
Kontakt:

Post Postao/la merdanovic » 21 sep 2012, 18:37

Senijad10 je napisao/la:povuci riječ to za bayern i fameliju bayern mi je famelija a famelija se voli pa i kad je u njemačkoj
Druže kaže se familija..
A tebi predlažem da još jednom pročitaš komentar iznad pa ćeš vidjeti da ti familiju nigdje nisam uvrijedio.

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 21 sep 2012, 18:41

Jadna tvoja familija s tobom.

Senijad10
Kontakt:

Post Postao/la Senijad10 » 21 sep 2012, 18:44

mandraX je napisao/la:Jadna tvoja familija s tobom.
ko tebe šta pita

merdanovic
Kontakt:

Post Postao/la merdanovic » 23 sep 2012, 00:35

Senijad10 je napisao/la:
ko tebe šta pita
Pa šta ljudima pišeš na temi Sloboda Tuzla.Nedorastao si ovom svijetu još..Jadno,smiješno ali najgore od svega očekivano..nakon onoga sad je još više da su ove tvoje priče o navijanju za Bayern lažne..čuj 100 godina..momak izadji malo na ulicu vidi neke stvari..nemoj gledati samo TV

viKK
Kontakt:

Post Postao/la viKK » 25 sep 2012, 20:55

merdanovic je napisao/la:
Senijad10 je napisao/la:
ko tebe šta pita
Pa šta ljudima pišeš na temi Sloboda Tuzla.Nedorastao si ovom svijetu još..Jadno,smiješno ali najgore od svega očekivano..nakon onoga sad je još više da su ove tvoje priče o navijanju za Bayern lažne..čuj 100 godina..momak izadji malo na ulicu vidi neke stvari..nemoj gledati samo TV
nemojte se tripovat, lik se zajeb*va po forumu stalno, troluje takoreći.

katalinski
Kontakt:

Post Postao/la katalinski » 05 okt 2012, 02:11

merdanovic je napisao/la:
Frantisek Planicka je napisao/la:Treba da shvatite razliku izmedju konzumiranja i obozavanja.

Jedno je gledati premijer ligu ,a drugo je indetifikovati sa nekim klubom iz te lige.

No taj fenomen je karakteristican za zemlje treceg sveta,a u tu grupu spadaju i drzavice koje su nastale raspadom SFRJ,i taj problem je mnogo dublje prirode.

Cak i da nam je liga ostala na nekadasnjem nivou,opet bi bilo mnogo "navijaca" najmocnih evropskih klubova,jer je to jednostavno neizbezan deo globalne kulture koja nas svakodnevno okruzuje.

Kod nas se mnogo prica o neregularnosti domacih takmicenja,sa cim se slazem samo sto je velika zabluda da su najace lige sveta regularne.

Tamo gde je veliki novac i kapital tamo su i mahinacije.

Navijaci su svedeni na obicne potrosace,i koliko pratim i njihove ulaznice (sto za pojedinacne utakmice sto sezonske) su iz godine u godinu sve skuplje, dok su primanja igraca sve veca.

A po nekom fudbalskom kodeksu klub bi trebao da postoji zbog navijaca a ne obrnuto?

Naravno tu je vrlo bitna (da ne kazem presudna) uloga medija koji ispiraju ljudima mozgove,prave spektakle od ogromnih transfera,i ako bi trebali kriticki da se odnose prema svima koji trose toliki toliki novac u ova krizna vremena.

Kako god navijanje za neki strani klub,cak i sa sportske strane gledano je potpuno besmisleno.
Čovjek objasnio i TAČKA.
JBG dvije vrste ljudi ....jedni vole svoje vise nego ista,bez obzira kakvo je , i drugi uvijek im draze ono tudje ,jer izgleda bolje .
evo danas mi se svadjaju dva druga , jedan bi volio da su ovdje ostale svabe ili austro-ugari ,i da smo sad razvijeni ...a drugi ludo hvali i tita ,i gavrila i sve borce koji su za jugoslaviju.
prica se produzila kroz istoriju i vijekove , pa su poceli o tome primiti i prihvatiti turke ili protiviti se turskoj ...uglavnom nikad kraja,to je pouka,poenta
tako da je bolje o muckama pricati nego mlatiti praznu slamu u ovoj temi
Ajvatar

tyler durden
Kontakt:

Post Postao/la tyler durden » 05 okt 2012, 08:59

Pretpostavimo da je ovako :
nema kluba u mojoj mahali ,osim ovog sto igra u ruralnoj ligi ,gdje da se razumijemo poslije tekme i prije tekme se sjedi tj. meza,pice,pjesma ;) naravno ja se necu s tim identifikovat.
Eh posto necu da navijam i pratim te kvazi fudbalere, a npr. Sarajevo mi dode 150 km udaljeno s kojim se takode nemam sta identifikovat,jer nemam nikakve povezanosti s Sarajevom ovim da je to glavni grad ove nazovimo drzave u kojoj se igra taj tzv. fudbal(mada nema povezanosti mnogo s tim).
I upalim tv i na areni prenose Barcu , a na bht Sarajevo. Dvije nepovezanosti.
Naravno ko i svi ostali sto bi, gledam ono bolje ;)

(da se razumijemo ovo nije ovako kod mene, al cuo sam dosad dosta slicnih prica) :arrow:

Naravno, svi navijaci Sarajeva,Zelje i Celika su se rodili kraj stadiona i babo ih je vodio na utakmicu, i rodila se ljubav kada su imali godina tLi :)

raul-zakon
Kontakt:

Post Postao/la raul-zakon » 05 okt 2012, 16:23

@tyler

Vidim, ti tražiš razlog(čak se i pravdaš) zašto navijaš za inostrani klub.

Zašto?

Evo, ja npr. ne znam razlog, povod, uzrok, zašto navijam za Real, zašto se identifikujem s njima.

Razumijem i ove lokal-patriote na šta nam ukazuju. Mene da je neko prije Reala pitao, hoćeš li navijati za FK Igman Konjic, koji je 9 KM od tebe, ili za Real koji je nekoliko hiljada kilometara od tebe, vjerovatno bih se i sam odlučio za Igman i vjerovatno u mom životu više ne bi bilo mjesta ni za jednu drugu boju, ili drugi klub.

Ali nije bilo tako.

Onog momenta kad sam saznao za fudbal nisam saznao za Igman, Velež, Želju, Sarajevo, Čelik...saznao sam za Real Madrid C.F.

I onda, utakmica po utakmica, dan po dan, to uđe u krv, postane dio tebe, bez toga više ne možeš.

Dakle, od 6.(slovima šeste) godine, znam samo za jedan klub. To što on nije bh. klub, kao što ste gore mogli pročitati, sasvim je slučajno i s moje strane nenamjerno.

Da je meni neko prvo pokazao Igman, ja bih vjerovatno bio "njihov" do smrti. Ali nije.

Kada ugledate neku lijepu curu, ona vam zavrti glavom, zaljubite se, ne znate joj ni ime, ni odakle je, da li je sa Madagaskara, iz BiH, Rumunije...i što je više gledate to vam je sve manje bitno. Uopšte se ne grizete, niti vam je neugodno što ona nije domaća, volite je i to je to.

Tako i ja, uopšte se ne grizem da radim nešto pogrešno.

Da se može birati koji klub ćete voljeti i osjećati svojim, sad bih izabrao Igman. Ali ne može i zato ne znam ni u kojem rangu se Igman takmiči, a Real osjećam svojim, Real je dio mene i to ništa i niko na svijetu ne može promijeniti.

To je zapisano u moj DNK, kome se sviđa, drago mi je, kome ne, šta ja tu mogu?
Ima drugih, ima boljih, ali nebo zna - SAMO TI SI MOJA MALENA ! 4.12.2008 - dan kad je počela čarolija !

Ko kaže da je svijet velik? Ja ga mogu zagrliti s dvije ruke !

* Samo jedan od 18 ljudi vjenča se sa svojom prvom ljubavi.

HALA MADRID !

viKK
Kontakt:

Post Postao/la viKK » 05 okt 2012, 20:41

raul-zakon je napisao/la:@tyler

Vidim, ti tražiš razlog(čak se i pravdaš) zašto navijaš za inostrani klub.

Zašto?

Evo, ja npr. ne znam razlog, povod, uzrok, zašto navijam za Real, zašto se identifikujem s njima.

Razumijem i ove lokal-patriote na šta nam ukazuju. Mene da je neko prije Reala pitao, hoćeš li navijati za FK Igman Konjic, koji je 9 KM od tebe, ili za Real koji je nekoliko hiljada kilometara od tebe, vjerovatno bih se i sam odlučio za Igman i vjerovatno u mom životu više ne bi bilo mjesta ni za jednu drugu boju, ili drugi klub.

Ali nije bilo tako.

Onog momenta kad sam saznao za fudbal nisam saznao za Igman, Velež, Želju, Sarajevo, Čelik...saznao sam za Real Madrid C.F.

I onda, utakmica po utakmica, dan po dan, to uđe u krv, postane dio tebe, bez toga više ne možeš.

Dakle, od 6.(slovima šeste) godine, znam samo za jedan klub. To što on nije bh. klub, kao što ste gore mogli pročitati, sasvim je slučajno i s moje strane nenamjerno.

Da je meni neko prvo pokazao Igman, ja bih vjerovatno bio "njihov" do smrti. Ali nije.

Kada ugledate neku lijepu curu, ona vam zavrti glavom, zaljubite se, ne znate joj ni ime, ni odakle je, da li je sa Madagaskara, iz BiH, Rumunije...i što je više gledate to vam je sve manje bitno. Uopšte se ne grizete, niti vam je neugodno što ona nije domaća, volite je i to je to.

Tako i ja, uopšte se ne grizem da radim nešto pogrešno.

Da se može birati koji klub ćete voljeti i osjećati svojim, sad bih izabrao Igman. Ali ne može i zato ne znam ni u kojem rangu se Igman takmiči, a Real osjećam svojim, Real je dio mene i to ništa i niko na svijetu ne može promijeniti.

To je zapisano u moj DNK, kome se sviđa, drago mi je, kome ne, šta ja tu mogu?
Veoma lijepo sročeno.

MrAmani96
Kontakt:

Post Postao/la MrAmani96 » 05 okt 2012, 20:52

tyler durden je napisao/la:Pretpostavimo da je ovako :
nema kluba u mojoj mahali ,osim ovog sto igra u ruralnoj ligi ,gdje da se razumijemo poslije tekme i prije tekme se sjedi tj. meza,pice,pjesma ;) naravno ja se necu s tim identifikovat.
Eh posto necu da navijam i pratim te kvazi fudbalere, a npr. Sarajevo mi dode 150 km udaljeno s kojim se takode nemam sta identifikovat,jer nemam nikakve povezanosti s Sarajevom ovim da je to glavni grad ove nazovimo drzave u kojoj se igra taj tzv. fudbal(mada nema povezanosti mnogo s tim).
I upalim tv i na areni prenose Barcu , a na bht Sarajevo. Dvije nepovezanosti.
Naravno ko i svi ostali sto bi, gledam ono bolje ;)

(da se razumijemo ovo nije ovako kod mene, al cuo sam dosad dosta slicnih prica) :arrow:

Naravno, svi navijaci Sarajeva,Zelje i Celika su se rodili kraj stadiona i babo ih je vodio na utakmicu, i rodila se ljubav kada su imali godina tLi :)
Ja sam rođen u Danskoj ali navijam za Želju. Ja sam prvo gledao Barcu od malena, ali kad sam saznao za Želju i gledao ih na BHT1, odma sam znao da tu pripadam. Od tada je Željo uvijek bio u mom srcu. J.ebe mi se sada za Barcu, Reala itd. Ja volim Želju i ponosim se snjim.

Ps. ja još uvijek živim u Danskoj, i nema sanse da dođem na utakmicu da ih gledam na Grbavici. Ali nema veze, ljubav je prejak i uvijek će biti u mom srcu.

katalinski
Kontakt:

Post Postao/la katalinski » 05 okt 2012, 23:06

da sam rodjen u danskoj ja bi za brondby navijao i samo bi calsberg pio.
ovako se moram zadovoljiti domacim fudbalom i sarajkom ,koja mi je moram istaci bolja od stranih stranih piva ,valjda covijeku priraste srcu ili se jednostavno naviknes na to sto gledas i pijes. :D
Ajvatar

merdanovic
Kontakt:

Post Postao/la merdanovic » 06 okt 2012, 00:11

Ja sam rođen u Danskoj ali navijam za Želju. Ja sam prvo gledao Barcu od malena, ali kad sam saznao za Želju i gledao ih na BHT1, odma sam znao da tu pripadam. Od tada je Željo uvijek bio u mom srcu. J.ebe mi se sada za Barcu, Reala itd. Ja volim Želju i ponosim se snjim.

Ps. ja još uvijek živim u Danskoj, i nema sanse da dođem na utakmicu da ih gledam na Grbavici. Ali nema veze, ljubav je prejak i uvijek će biti u mom srcu.
Svaka čast ako je tako.Kad-tad ćeš otići na utakmicu Želje makar kad bude na Ljeto neka.
Ovo je prava poruka,ovakvih ljudi je mnogo.Ja znam ljudi što su sad profesori imaju 50 godina i više i vecina njih je navijala za Hajduk ili Partizan..Iz mog kraja je manje navijalo za Želju ili Sarajevo(koliko znam) no sad je to u povećanom broju kod onih sto idu studirati u Sarajevo,jer lokalni tim se takmiči u 1.ligi federacije i normalno on nam je na prvom i okupimo se i navijamo 2-3 puta godisnje.I zamislite jednom se je dogodio derby Sarajevo-Željo na isti dan kad je u nas bio "mali" derby i neki su iz Sarajeva došli navijati za naš lokalni tim iako ima više od 6 sati puta u jednom smijeru.
Naravno i tu ima dosta koji pričaju gluposti da navijaju za Chelsea ili Arsenal ili Barcu.Tu stvar je lagano objasniti zašto niko nenavija za Grenadu ili Zaragozu ili Leeds ??Kako je moguce da se ljudi idenfikuju sa 20tak svijetskih klubova?Marketing i što svjetski te što domaći mediji su nam u globalu isprali mozgove i šta god oni kažu mi upijamo.Ako ste već iz manje sredine možete vi navijati i za Široki,Zrinjski,Olimpik,Zvijezdu

don_burza
Kontakt:

Post Postao/la don_burza » 06 okt 2012, 00:40

al ti merdanovic pocinjes da iden na qrac nekima ovdje

Pusti ljude da vole sta hoce i gotovo. Ja kad prije pocetka sezone dam 500 km za dres i trenerku kluba koji volim ja ne mogu biti simpatizer kao sto ti govoris . Ja sam NAVIJAC TOG KLUBA. Ti kad obuces **** Air Max patike i patike i slusas naredjena lokalog dripca cele ti si potrcko . E u tome je stvar . Kod vas "navijac" znaci da normalno kad jedan vas sa Air max patikama gura baklju policajcu u usta i bude optuzen da trazite nekakvu pravdu za tog gada . Jel to ljubav prema klubu ?

Isto kao sto ti babo govori da se zaljubis u djevojku iz tvog sokaka a ti odes na ekskurziju i Hrvatsku i odlijepis na neku Ankicu ili Helgu iz Hamburga
Thomas Müller - Fußballgott

Odgovori

Natrag na “Aktuelne teme”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.