Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Dylan Dog
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji B

Post Postao/la Dylan Dog » 23 sep 2012, 03:08

Kako može HNL biti jači od Izraelske lige,još kažeš "pošteno kvalitetnija",na stranu Dinamo,ali Dinamo ne čini čitavu ligu,ostatak timova pogotovo sada kada se Hajduk srozao teško da je nešto puno kvalitetniji i od timova iz naše lige,a recimo iz Izraela se sjećam 3 različita tima koja su igrala ligu prvaka posljednih godina :roll:
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 23 sep 2012, 03:14

Dylan Dog je napisao/la:Kako može HNL biti jači od Izraelske lige,još kažeš "pošteno kvalitetnija",na stranu Dinamo,ali Dinamo ne čini čitavu ligu,ostatak timova pogotovo sada kada se Hajduk srozao teško da je nešto puno kvalitetniji i od timova iz naše lige,a recimo iz Izraela se sjećam 3 različita tima koja su igrala ligu prvaka posljednih godina :roll:
Po čemu se to Hajduk srozao? Finansijski da, ali oni i dalje imaju 2-3 igrača, koji mogu biti i hrvatski reprezentativci. No i bez toga, Hrvati imaju jaču ligu. Izraelci sem ta tri kluba nemaju ponuditi ništa, drugi igraju na livadama groznijim od naših, dok hrvatski klubovi imaju tradicija izvoza igrača u veće (č.solidnije) klubove. A + na to dodajmo Dinamo Zagreb.
Do zadnjeg dana života mog samo Saraj'vo!!!

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 23 sep 2012, 14:08

Arnelinho je napisao/la:
Dylan Dog je napisao/la:Kako može HNL biti jači od Izraelske lige,još kažeš "pošteno kvalitetnija",na stranu Dinamo,ali Dinamo ne čini čitavu ligu,ostatak timova pogotovo sada kada se Hajduk srozao teško da je nešto puno kvalitetniji i od timova iz naše lige,a recimo iz Izraela se sjećam 3 različita tima koja su igrala ligu prvaka posljednih godina :roll:
Po čemu se to Hajduk srozao? Finansijski da, ali oni i dalje imaju 2-3 igrača, koji mogu biti i hrvatski reprezentativci. No i bez toga, Hrvati imaju jaču ligu. Izraelci sem ta tri kluba nemaju ponuditi ništa, drugi igraju na livadama groznijim od naših, dok hrvatski klubovi imaju tradicija izvoza igrača u veće (č.solidnije) klubove. A + na to dodajmo Dinamo Zagreb.
http://sportsport.ba/bh_fudbal/premjer- ... estu/72073" onclick="window.open(this.href);return false; Kraj price o tome cija je liga jaca,hrvatska ili izraelska... ;)

-SanaFCŽ-
Kontakt:

Post Postao/la -SanaFCŽ- » 23 sep 2012, 15:57

Dylan Dog je napisao/la:Moji izvori kažu da se Seferović odlučio za Švicarsku,Sead Hajrović bi najradije za BiH dok je Izet Hajrović nebitan,nema kvalitet ni za jedne ni druge :P
Seferović je redovno ljeti u S.Mostu, kaže da ga nikad niko nije ni zvao u vezi naše reprezentacije..

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 23 sep 2012, 16:56

Da, brazilska i portugalska liga su ispred Bundeslige i Serie A. Čileanska ispred ruske, turske i grčke. How yes no. U ovom tekstu ne piše ni na osnovu čega su donosili zaključke, a kamoli šta opširnije.

Minimalno 1/2 klubova iz HNL-a je u proteklih 5 godina izvezlo par igrača u lige petice. Drugi argument su reprezentacije. Hrvatska je sačinjena od uglavnom igrača, koje je proizveo HNL, a kod Izraela njihova liga, pa vidimo gdje je ko.

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

anti_zli
Kontakt:

Post Postao/la anti_zli » 23 sep 2012, 17:12

-SanaFCŽ- je napisao/la:
Dylan Dog je napisao/la:Moji izvori kažu da se Seferović odlučio za Švicarsku,Sead Hajrović bi najradije za BiH dok je Izet Hajrović nebitan,nema kvalitet ni za jedne ni druge :P
Seferović je redovno ljeti u S.Mostu, kaže da ga nikad niko nije ni zvao u vezi naše reprezentacije..
Jedino je u kontaktu bio sa Barbarezom ...

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 23 sep 2012, 17:23

Arnelinho je napisao/la:Da, brazilska i portugalska liga su ispred Bundeslige i Serie A. Čileanska ispred ruske, turske i grčke. How yes no. U ovom tekstu ne piše ni na osnovu čega su donosili zaključke, a kamoli šta opširnije.

Minimalno 1/2 klubova iz HNL-a je u proteklih 5 godina izvezlo par igrača u lige petice. Drugi argument su reprezentacije. Hrvatska je sačinjena od uglavnom igrača, koje je proizveo HNL, a kod Izraela njihova liga, pa vidimo gdje je ko.

Po zvaničnoj Uefa listi gdje su recimo Bundesliga i Seria ispred Portugalske,a ove izvanevropskih liga nema,je također Izraelska liga ispred Hrvatske.
A zamisli sad na kojem bi mjestu bila Hrvatska da ne računaš Dinama koji sam nabija koeficijent,e u Izraelu jednostavno možeš izbaciti iz konkurencije bilo koju ekipu i opet to ništa drastično ne bi promijenilo stvari,jer nema ekipe koja se toliko ističe,liga je izjednačenja.

Pa šta ako su se bolji igrači izvoze iz HNL-a.
Iz Holandske lige se izvoze bolji igrači nego iz Premiershipa,jel i to znači da je Holandska liga jača?

Ne mogu nikako shvatiti kako nekome liga koja ima jednu ekipu koja debelo odskače i koja jedina pravi rezultate u Evropi i nabija koeficijent čitavoj ligi može biti "pošteno kvalitetnija" od lige koja daje 3-4 različite ekipe koje bilježe nastupe u grupnoj fazi lige prvaka i europa lige.
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 23 sep 2012, 18:23

Dylane neko te posteni slagao sa Eredivisie. C. Ronaldo i Cesc su dovoljni da demantuju.

Gje su ti klubovi danas? Kazes liga nisu tri kluba. Sta su to ostali napravili? I opet, gooris da liga nije tri kluba a navodis koef. koji su 90% produkt ta tri kluba. Ponavljam, gsje je pwti iz Izraela sta napravio? Iz HNL
a pae ih prodalo jako dobre igrace, sto je samo po sebi dovoljan indikator da se radi bolje nego u Izraelu. Gdje je kakav kvalitet u njihovoj reprezentaciji? Gde se kvalitet te lige uopce odrazava?

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 23 sep 2012, 18:26

Hrvatska liga je za nijansu jača od naše. U stvari, za Dinamo. Ostali klubovi (na čelu sa Slavenom, Hajdukom, Rijekom...) nisu jači od Sarajeva, Željezničara, Širokog.
Btw, otkad je to Ronaldo produkt engleskog fudbala? :roll:
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 23 sep 2012, 18:30

Monolog je napisao/la:Btw, otkad je to Ronaldo produkt engleskog fudbala? :roll:
Ne čitaš dobro.
Monolog je napisao/la:Hrvatska liga je za nijansu jača od naše. U stvari, za Dinamo. Ostali klubovi (na čelu sa Slavenom, Hajdukom, Rijekom...) nisu jači od Sarajeva, Željezničara, Širokog.
Izuzev Hajduka, slazem se, al' isto tako ne vidim drasticne razlike i izmedju ostalih klubova iz Izraela i Zelje, Sarajeva, Sirokog. Cak sta vise, drzim da sedmoplasirana ekipa u Izraelu ima manje talenta nego sedmoplasirana hrvatska, a upravo navodim argument- hrvati izbacuju kvalitetnije igrace.

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 23 sep 2012, 18:38

Kao da glorifikuješ Hajduk. Ok, pobjeda protiv Intera jeste nešto što ćemo rijetko vidjeti, ali Hajduk je slab, nikakav. Dinamo je klub koji drži ligu i jedini koji vrijedi u HNL-u. Ostali su tamo čisto da bi se popunila liga 16. :mrgreen:

Meni se čini da ti miješaš jačinu lige i reprezentacije, a onda i o talentu. I ja sam ubijeđen da sedmoplasirana ekipa Brazila ima više talenta od sedmoplasirane ekipe Premiershipa, Bundeske i Serie A, al' to ne znači da je jača. Inače, Hapoel i Maccabi bi razbucali svaku ekipu iz HNL-a, a rame uz rame su sa Dinamom.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

STEVIE
Kontakt:

Post Postao/la STEVIE » 23 sep 2012, 19:02

u remiju lecha(1-1) buric kiksovao na primljenom golu jbga. al' se nakon toga iskupio i spasio domacina s tri dobre intervencije na 100%-sansama koji su imali gosti.
"I'm a man who believes that I died twenty years ago.
And I live like a man who is dead already.
I have no fear whatsoever of anybody or anything." - Malcolm X

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 23 sep 2012, 19:14

Nije to isto. Obje lige, koje su dio rasprave, izvoze igrace za razliku od 'shipa, koji je vise uvozac. A repku navodim kao jedan od argumenata, buduci da su lige u dobroj mjeri sastavljene izdomacih igraca. No nema veze, nebitno. Mozda sam ja samo preveliki 'stovatelj hrvatskog fudbala ili vi Cocalica.

Meni licno igrac koji iz Grcke predje u Izrael il sl. nikad ne bi igrao, najprije zbog karaktera, a potom i drugih stvari al' otom potom.

gringobih
Kontakt:

Post Postao/la gringobih » 23 sep 2012, 21:05

Jednom za svagda, nikad niko nece uzeti nase drzavljanstvo dok ne bude imao garanciju selektora o pozivu...
Zasto neko od nas ne uzme drzavljanstvo Zimbabvea i odrekne se BiH pasosa????
Ima na ovom forumu more ljudi koji imaju razna Evropska drzavljansta pa nek nam kazu bili ih se tek onako odrekli bez razloga????
Safet Susic=Propast BiH fudbala...
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QqjDqtqf7pY

Senijad10
Kontakt:

Post Postao/la Senijad10 » 23 sep 2012, 21:12

gringobih je napisao/la:Jednom za svagda, nikad niko nece uzeti nase drzavljanstvo dok ne bude imao garanciju selektora o pozivu...
Ima na ovom forumu more ljudi koji imaju razna Evropska drzavljansta pa nek nam kazu bili ih se tek onako odrekli bez razloga????
ja ti jarane nemam još državljanstva jer sam maloljetan ali čim budem imo odričem se inače mislim da si u pravu
Senijad Ibričić mama i tata fudbala.

afa97
Kontakt:

Post Postao/la afa97 » 23 sep 2012, 21:15

Senijad10 je napisao/la:
gringobih je napisao/la:Jednom za svagda, nikad niko nece uzeti nase drzavljanstvo dok ne bude imao garanciju selektora o pozivu...
ja ti jarane nemam još državljanstva jer sam maloljetan ali čim budem imo odričem se inače mislim da si u pravu
imas ti pasos?
FK Sarajevo
LA Lakers
Real Madrid
Andy Murray

vrebac86
Kontakt:

Post Postao/la vrebac86 » 23 sep 2012, 21:41

^
nekima je to veoma tesko docarati! :mrgreen: :mrgreen: ja zivim u austriji skoro 10 god, i imam BH pasos ali vijerovatno cu ja ili supruga uzeti austrijski pasos , zbog raznih predosti koje imas u odnosu na "strance" :? (i ako cu i dalje biti stranac) :lol: :roll: :roll:
I krv svoju za Plavu boju!!! Pazza Inter amala!!!

Senijad10
Kontakt:

Post Postao/la Senijad10 » 23 sep 2012, 21:44

vrebac86 je napisao/la:
^
nekima je to veoma tesko docarati! :mrgreen: :mrgreen: ja zivim u austriji skoro 10 god, i imam BH pasos ali vijerovatno cu ja ili supruga uzeti austrijski pasos , zbog raznih predosti koje imas u odnosu na "strance" :? (i ako cu i dalje biti stranac) :lol: :roll: :roll:
odakle ti je žena jel iz austrije ili klagenfurta ja bi jarane isto da se ženim pa ako vidiš šta jel ima za mene netreba mi pasoš ja mogu preživiti i sa ličnom samo da se ženim.nisam nešto ružan a i kreno sam u teretanu imam njivu 6 duluma kuća kad umre babo sve je moje,pa preporuči me kojoj nemora ona ni da zna austrijski ni bosanski meni nesmeta.pozdrav.
Senijad Ibričić mama i tata fudbala.

giannini
Kontakt:

Post Postao/la giannini » 23 sep 2012, 22:01

Senijad10 je napisao/la:
jadno i zalosno

gringobih
Kontakt:

Post Postao/la gringobih » 23 sep 2012, 22:17

vrebac86 je napisao/la:
^
Hvala ti za objasnjenje...
Neka se vise usute ovi idolopoklonici...Truju raju bezveze pricama, neka promjeni drzavljanstvo pa ce moci igrati :roll:
Sta kad promjeni? To ovi iz ambasade odmah zovu selektora i kazu ima da ga pozoves...? :roll:
Znaci trebas karijeru rizikovati kao i sve pogodnosti koje idu uz drzavljanstvo zemlje u kojoj igras radi kockarskog misljenja da ces time privuci poziv u selekciju... :roll:
Zadnja izmjena: gringobih, dana/u 23 sep 2012, 22:34, ukupno mijenjano 1 put.
Safet Susic=Propast BiH fudbala...
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QqjDqtqf7pY

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Arnelv52, General505, Jarodwest, lol89, napapijri1987 i 38 gostiju.