Rekonstrukcija stadiona u BiH

NkBratstvoGracanica
Kontakt:

Re: Rekonstrukcija stadiona u BiH

Post Postao/la NkBratstvoGracanica » 23 sep 2012, 17:58

Kvota je napisao/la:
NkBratstvoGracanica je napisao/la:
Kvota je napisao/la:Nisam bio na stadionu luke dugo tj.5 godina jeli imate jos neku tribinu sa sjedecim mjestima osim ove pored zgrade!?
Nisu zadugo nista gradili na stadionu, ali evo ima planova bice nesto aBd, sto je sigurno je da ce sledeceg ljeta pravit tribinu iza juznog gola i da ce sve to natkrit, ako bude nesto viska para mislili su postavljat novi travnjak..
Lp
Pa gdje su 2700 sjedecih mijesta cini mi se da nemoze na ovu tribinu toliko stati?
Ma moze,tamo pise da moze stati 3000(odnosno sjesti), sad protiv slobode stalo 3800 tako sam procito u avazu.. :D

Kvota
Kontakt:

Post Postao/la Kvota » 23 sep 2012, 18:02

Pogledaj poredjenja radi tribinu zvijezde koja je tri put veca od ove pa stane 3300 gledalaca!
PS: Ipak je ovo moja procjena mozda grijesim al naj bolje je kad se izbroji ;)

NkBratstvoGracanica
Kontakt:

Post Postao/la NkBratstvoGracanica » 23 sep 2012, 19:55

Kvota je napisao/la:Pogledaj poredjenja radi tribinu zvijezde koja je tri put veca od ove pa stane 3300 gledalaca!
PS: Ipak je ovo moja procjena mozda grijesim al naj bolje je kad se izbroji ;)
Treba uzeti u obzir da Stadion ima najduzu tribinu u ligi dakle tribina prelazi krajeve terena za nekih 10-tak metara sa svake strane..
U jednom redu je 470 stolica, a ima 6 redova pa pomnozi..
LP

NkBratstvoGracanica
Kontakt:

Post Postao/la NkBratstvoGracanica » 23 sep 2012, 20:01

slika
Evo slika protiv Slobode kad se igralo,ovamo iza ima ''kavez'' za gostujuce navijace, i tu je bilo jedno 500-tinjak ljudi..

Lik
Kontakt:

Post Postao/la Lik » 23 sep 2012, 23:35

Svašta se ovdje govori, te ne mjenja se izgled, te mora ostat staza, te ovo te ono. Pitao bih ja vas da dođe potencijalni investitor sa brukom para i kaže pravimo Koševo ali kako ja kažem, svi ama baš svi bi pristali od opštine preko CRS-a, pa do nas običnih navijača (iako se ustvari ništa ne bi pitali ). To su priče za malu djecu ne može ovo, mora ono, nije bez veze rečeno "para buši gdje burgija neće" okrenuli bi oni njega naopačke ako bi im bio čejf. Atletska staza nije problem, problem su pare kojih nema, pa se onda izmišljaju razlozi.
Da ne dužim dalje, West Ham i Tottenham su se borili za korištenje stadiona u Londonu nakon olimpijskih igara 2012 i evo šta je bilo : "Prednost West Hama pred Tottenhemom je činjenica da uprava "čekićara" u svojim planovima ima namjeru zadržati atletsku stazu. U Tottenhamu žele od Olimpijskog stadiona napraviti isključivo nogometni stadion, što znači i rušenje atletske staze".
Toliko o stazama i "pravilima" nekim ;)
BIT
ĆEŠ
OPET
PRVAK
ČEST
1946

Kvota
Kontakt:

Post Postao/la Kvota » 23 sep 2012, 23:52

NkBratstvoGracanica je napisao/la:slika
Evo slika protiv Slobode kad se igralo,ovamo iza ima ''kavez'' za gostujuce navijace, i tu je bilo jedno 500-tinjak ljudi..
Ma razumijem te u potpunosti i ne racunamo kaveze tj. stojeca mjesta vec mi ne sjeda u glavu tako mala tribina a da satne 2700 jludi! U gradaccu je velika tribina duga 110 metara i ima 18 redova a staje 3300

damirfile
Kontakt:

Post Postao/la damirfile » 24 sep 2012, 03:55

Pa gdje su 2700 sjedecih mijesta cini mi se da nemoze na ovu tribinu toliko stati?[/quote]
Ma moze,tamo pise da moze stati 3000(odnosno sjesti), sad protiv slobode stalo 3800 tako sam procito u avazu.. :D[/quote]
Kakvih 3800,nije bilo vise od 1500 ljudi uozbiljni se. A kada bi se ova tribina malo doradila i postavile stolice na onaj donji dio moglo bi stati 3000 tamam za premijer ligu.

rodjak
Kontakt:

Post Postao/la rodjak » 24 sep 2012, 04:08

Elegant je napisao/la:Jesu li postavljene Recaro klupe na Bilinom ?
evo i ja bas hocu da priupitam robijase.Rekose da "prave" Recaro dolaze za sedmicu dana (nakon utakmice repke) ,a poznavajuci nas javasluk i "lov u mutnom"ne bih se iznenadio da vidimo u kucicama za rezervne igrace kakve plasticne stolice iz Interexa :lol: .Robijasi je li ima sta? :?
Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti

BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA

NkBratstvoGracanica
Kontakt:

Post Postao/la NkBratstvoGracanica » 24 sep 2012, 08:53

damirfile je napisao/la:Pa gdje su 2700 sjedecih mijesta cini mi se da nemoze na ovu tribinu toliko stati?
Ma moze,tamo pise da moze stati 3000(odnosno sjesti), sad protiv slobode stalo 3800 tako sam procito u avazu.. :D[/quote]
Kakvih 3800,nije bilo vise od 1500 ljudi uozbiljni se. A kada bi se ova tribina malo doradila i postavile stolice na onaj donji dio moglo bi stati 3000 tamam za premijer ligu.[/quote]
Ti tvrdis da protiv Slobode nije bilo ni 1500, a kazes ako postave stolice i na donji dio tribine da bi bilo oko 3000?
Pa gdje je tu logika, ova slika sve govori
slika
Napominjem ovamo iza je ''kavez'' sa gostujucim navijacima.. :P

zamorano
Kontakt:

Post Postao/la zamorano » 24 sep 2012, 13:13

rodjak je napisao/la:
Elegant je napisao/la:Jesu li postavljene Recaro klupe na Bilinom ?
evo i ja bas hocu da priupitam robijase.Rekose da "prave" Recaro dolaze za sedmicu dana (nakon utakmice repke) ,a poznavajuci nas javasluk i "lov u mutnom"ne bih se iznenadio da vidimo u kucicama za rezervne igrace kakve plasticne stolice iz Interexa :lol: .Robijasi je li ima sta? :?
Ništa od re-kare :lol: Imaju stare kucice s Kamberovica ce se vratiti,ili ce se šilteta poredat :D
::::SAMO ČELIK::::

damirfile
Kontakt:

Post Postao/la damirfile » 24 sep 2012, 19:40

damirfile je napisao/la:Pa gdje su 2700 sjedecih mijesta cini mi se da nemoze na ovu tribinu toliko stati?
Ma moze,tamo pise da moze stati 3000(odnosno sjesti), sad protiv slobode stalo 3800 tako sam procito u avazu.. :D
Kakvih 3800,nije bilo vise od 1500 ljudi uozbiljni se. A kada bi se ova tribina malo doradila i postavile stolice na onaj donji dio moglo bi stati 3000 tamam za premijer ligu.[/quote]
Ti tvrdis da protiv Slobode nije bilo ni 1500, a kazes ako postave stolice i na donji dio tribine da bi bilo oko 3000?
slika
Napominjem ovamo iza je ''kavez'' sa gostujucim navijacima.. :P[/quote]
Ova slika je slikana iz naroda nadji sliku cijele tribine sa druge strane da se sve vidi. A po tvojoj logici ako se stave stolice na donji dio tribine onda tribina prima 6 000 posto kazes da vec ima 3000 wahahahahha,nesto malo manje od istoka koseva :P.

NkBratstvoGracanica
Kontakt:

Post Postao/la NkBratstvoGracanica » 25 sep 2012, 08:02

slika
Napominjem ovamo iza je ''kavez'' sa gostujucim navijacima.. :P[/quote]

Super skonto si , HAHAHAHAH''
:D

Jack777Pott
Kontakt:

Post Postao/la Jack777Pott » 25 sep 2012, 11:12

Aj evo da ja rijesim dilemu oko stadiona u Gracanici. Po nekom nepisanom pravilu u jedan metar stanu 2,5 stolice. Recimo da je ta tribina dugacka 100 metara. To znaci da u jednom redu bude 250 stolica, odnosno 1500 u sest redova koji imaju stolice.
Sto se tice stajanja, kod nas u Zepcu na tribini koja nema stolica ima 11 redova i na njoj je rekord 6000 ljudi. To znaci da kod ovih u Gracanici moze stat 3000 na ovih sest redova koji nemaju stolice. To znaci da je maksimum te tribine 4500, odnosno oko 6000 ako nitko ne sjedi. Tih 6000 bi se jedva nagurali, kao i kod nas.
I eto, ako ovih 6 redova ima 1500 stolica onda i drugih 6 moze da primi isto toliko, pa je racunica jednostavna. Kad postave sve stolice kapacitet ce bit 3000.
I okrenu tada glavu, zagleda se u daljinu, kao plave voljeli smo jedino još domovinu!

NkBratstvoGracanica
Kontakt:

Post Postao/la NkBratstvoGracanica » 25 sep 2012, 11:55

Jack777Pott je napisao/la:Aj evo da ja rijesim dilemu oko stadiona u Gracanici. Po nekom nepisanom pravilu u jedan metar stanu 2,5 stolice. Recimo da je ta tribina dugacka 100 metara. To znaci da u jednom redu bude 250 stolica, odnosno 1500 u sest redova koji imaju stolice.
Sto se tice stajanja, kod nas u Zepcu na tribini koja nema stolica ima 11 redova i na njoj je rekord 6000 ljudi. To znaci da kod ovih u Gracanici moze stat 3000 na ovih sest redova koji nemaju stolice. To znaci da je maksimum te tribine 4500, odnosno oko 6000 ako nitko ne sjedi. Tih 6000 bi se jedva nagurali, kao i kod nas.
I eto, ako ovih 6 redova ima 1500 stolica onda i drugih 6 moze da primi isto toliko, pa je racunica jednostavna. Kad postave sve stolice kapacitet ce bit 3000.
Respect brate, kod nas je duzina tribine 124 metra..
Znaci moze sjesti 1860 i stajati 3000.. :)

Jack777Pott
Kontakt:

Post Postao/la Jack777Pott » 25 sep 2012, 12:04

NkBratstvoGracanica je napisao/la: Respect brate, kod nas je duzina tribine 124 metra..
Znaci moze sjesti 1860 i stajati 3000.. :)
Ako je te duzine onda mislim da je ovaj tvoj proracun u redu :mrgreen: Al mislim da je najbolje da odes do stadiona i prebrojis koliko stolica ima u jednom redu i rijesena cijela dilema. Ja sam kod nas u Zepcu brojao na tribini koja ima stolice, ali sa suprotne tribine i znas da sam brojao cijelu utakmicu i nikad izbrojao nisam :lol: . Broj sa terena ili odes na tribinu na kojoj su stolice, pa lagano ides s kraja na kraj i brojis.
I okrenu tada glavu, zagleda se u daljinu, kao plave voljeli smo jedino još domovinu!

Jack777Pott
Kontakt:

Post Postao/la Jack777Pott » 28 sep 2012, 20:10

Evo da malo parimo oci :mrgreen:

Novi stadion u Osijeku, kostat ce izmedju 15 i 20 mil. eura. 75% sredstava ide iz nekakvi EU fondova, ostalo valjda daje HNS i UEFA. Primat ce 15 000 ljudi. Prije nego ga izgrade izgradit ce na pomocnom novu atletsku stazu i sredit tribine da zadovoljavaju kriterije 1.HNL, tako da NK Osijek ima gdje igrat dok se ovo gradi. Taj mali atletski ce primat 2000. Pocetak gradnje je iduca godina, ne zna se tocno kad, a trebalo bi bit gotovo do proljeca 2014.

slika

slika

slika

slika

Malo mi vuce na Grbavicu, onakvu kakvu ja zamisljam, al mogu samo sjest i plakat, kao i svi ostali u BiH :mrgreen: .

Zel
Kontakt:

Post Postao/la Zel » 28 sep 2012, 21:42

Jack777Pott je napisao/la: Malo mi vuce na Grbavicu, onakvu kakvu ja zamisljam, al mogu samo sjest i plakat, kao i svi ostali u BiH :mrgreen: .
Bas! I mene odmah baci na Grbavicu... Ali doci ce i taj dan nekad, nadam se ubrzo! ;)
Lopta mora da ide ka golu, i samo ka golu - kao što krv ide u srce!

index_
Kontakt:

Post Postao/la index_ » 29 sep 2012, 01:46

Grad osijek koji je duplo manji od sarajeva (da ne kazem da im je budzet manji nego gradu sarajevu ili kantonu) pravi stadion svom prvoligasu, a kod nas se stadioni raspadaju. Svaki dan prodjem pored stadiona Grbavica i kao navijacu Sarajeva mi je zao sto je onakvom stanju, a ni kosevo nije nista bolje..... Za mene je najprihvatljivije da se pravi stadion koji ce oba kluba koristiti jer sarajevski nikada nece biti u stanju da sami investiraju u izgradnju stadiona. Ali isto tako znam da od toga nece biti nista jer mi imamo te ULTRA navijace koji to nikad ne bi prihvatili...

Jack777Pott
Kontakt:

Post Postao/la Jack777Pott » 29 sep 2012, 02:32

index_ je napisao/la:Grad osijek koji je duplo manji od sarajeva (da ne kazem da im je budzet manji nego gradu sarajevu ili kantonu) pravi stadion svom prvoligasu, a kod nas se stadioni raspadaju. Svaki dan prodjem pored stadiona Grbavica i kao navijacu Sarajeva mi je zao sto je onakvom stanju, a ni kosevo nije nista bolje..... Za mene je najprihvatljivije da se pravi stadion koji ce oba kluba koristiti jer sarajevski nikada nece biti u stanju da sami investiraju u izgradnju stadiona. Ali isto tako znam da od toga nece biti nista jer mi imamo te ULTRA navijace koji to nikad ne bi prihvatili...
75% daje EU iz svojih fondova, ostalo placa HNS u UEFA, Grad Osijek i Osjecko-Baranjska Zupanija ce imat najmanje troskove. Na njima ce vjerojatno bit samo da srede dozvole, tako da se sad i ne treba dizat i govorit kako oni mogu, jer sigurno ne mogu. Al samo mogu rec da lijepo po Hrvatskoj napreduje. Dugopolje, pa Pula, sad i Osijek. U Rijeci ce se sigurno radit, a i Poljud bi bio bombona da se renovira. Nije lose s obzirom u kakvoj banani je drzava.

index_
Kontakt:

Post Postao/la index_ » 29 sep 2012, 16:37

Jack777Pott je napisao/la:
index_ je napisao/la:Grad osijek koji je duplo manji od sarajeva (da ne kazem da im je budzet manji nego gradu sarajevu ili kantonu) pravi stadion svom prvoligasu, a kod nas se stadioni raspadaju. Svaki dan prodjem pored stadiona Grbavica i kao navijacu Sarajeva mi je zao sto je onakvom stanju, a ni kosevo nije nista bolje..... Za mene je najprihvatljivije da se pravi stadion koji ce oba kluba koristiti jer sarajevski nikada nece biti u stanju da sami investiraju u izgradnju stadiona. Ali isto tako znam da od toga nece biti nista jer mi imamo te ULTRA navijace koji to nikad ne bi prihvatili...
75% daje EU iz svojih fondova, ostalo placa HNS u UEFA, Grad Osijek i Osjecko-Baranjska Zupanija ce imat najmanje troskove. Na njima ce vjerojatno bit samo da srede dozvole, tako da se sad i ne treba dizat i govorit kako oni mogu, jer sigurno ne mogu. Al samo mogu rec da lijepo po Hrvatskoj napreduje. Dugopolje, pa Pula, sad i Osijek. U Rijeci ce se sigurno radit, a i Poljud bi bio bombona da se renovira. Nije lose s obzirom u kakvoj banani je drzava.
Mi mozda nemamo tako velik pristup EU fondovima ali vazno je da imamo, a ne znamo ih iskoristiti jer mi imamo ljude na vaznim pozicijama koji ne znaju napraviti projekat (odnosno uzeti pare od EU).

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.