effe_sa je napisao/la:Malo mi je čudno i to što Lewandowski odmah ne valja ako jednu bitnu priliku fuli i zaboravi mu se ono što je uradio protiv Ajaxa. Pa gori ste nego neki navijači Bayerna prema Gomezu.Gomez ima dosta pristalica, koliko i oni što ga ne podnose (sad govorim samo o ovom forumu), a ovde kad pogledaš skoro svi ste protiv Lewata , neshvatljivo.
Ima jedna stvar koja bi kod vas mogla biti zanimljiva. Naime Klopp igra uvijek igru koja se sastoji od jako, jako mnogo trke. Trke i borbenosti mora biti, ali pitanje je da li on može s takvom taktikom se dugo održavat na 2 teška fronta (Liga prvaka, BL, da sad ne računamo Kup). Ova igra , baš ova Kloppova taktika sadrži nevjerovatno puno trke, to je njen glavni dio. E sad to će biti zanimljivo vidjet. A npr evo protiv Ajaxa , BVB nije išao visoko na presing, pokušavao je rasporedit snagu i išlo se na strpljivu igru. Međutim, sad to sve treba uštimat i izbalansirat.
Utakmica protiv Eintrachta će vam biti bitna, tu se neke stvari lome, ali opet prvenstvo je dugo, prošlo je pokazalo da je sve moguće. Ali prošlo je bilo toliko čudno, da nikad nisam doživio onakvo prosipanje prednosti od strane Bayerna s početka sezone.
Nas Lewandowski je poprilican mrtvac. Da smo imali Huntelara ili Dzeku protiv ajaxa, 'ladno bi tekmu zavrsili sa 3-4 razlike. Ista stvar i sa HSV-om. On je u gradjenju i cuvanju lopte fantastican, ali lik masi 100%-tne sanse. Zato i jeste funkcionisao sa Bariosom. Ustopa loptu i doda je ubici, a ovaj zabije...
Meni se cini da je Klop na treningu pravi robovlasnik (mozda i bicuje igrace), tako da mislim da ce nasi puleni izdrzati te trkacke napore
U obe ove tekme (ajax, hsv) se vidjelo potcjenjivanje protivnika. Kad igramo sa nekim ko je favorit protiv nas, naloze se ko sivonje, trce, ginu i odigraju dobro, a cim igramo sa nekim slabijim protivnikom pocne nonsalancija...