BV Borussia Dortmund

Moderatori/ce: Monolog,ribery,_dreamer_,hammers,geronimo

Koliko vjerujete treneru Kovaču

1) Nikako, treba da ide
3
60%
2) Dobar je za ovaj klub
2
40%

Ukupno glasova: 5

kraljttbvb
Kontakt:

Re: BV Borussia Dortmund

Post Postao/la kraljttbvb » 23 sep 2012, 23:48

effe_sa je napisao/la:Malo mi je čudno i to što Lewandowski odmah ne valja ako jednu bitnu priliku fuli i zaboravi mu se ono što je uradio protiv Ajaxa. Pa gori ste nego neki navijači Bayerna prema Gomezu. :) Gomez ima dosta pristalica, koliko i oni što ga ne podnose (sad govorim samo o ovom forumu), a ovde kad pogledaš skoro svi ste protiv Lewata , neshvatljivo. ;)

Ima jedna stvar koja bi kod vas mogla biti zanimljiva. Naime Klopp igra uvijek igru koja se sastoji od jako, jako mnogo trke. Trke i borbenosti mora biti, ali pitanje je da li on može s takvom taktikom se dugo održavat na 2 teška fronta (Liga prvaka, BL, da sad ne računamo Kup). Ova igra , baš ova Kloppova taktika sadrži nevjerovatno puno trke, to je njen glavni dio. E sad to će biti zanimljivo vidjet. A npr evo protiv Ajaxa , BVB nije išao visoko na presing, pokušavao je rasporedit snagu i išlo se na strpljivu igru. Međutim, sad to sve treba uštimat i izbalansirat.

Utakmica protiv Eintrachta će vam biti bitna, tu se neke stvari lome, ali opet prvenstvo je dugo, prošlo je pokazalo da je sve moguće. Ali prošlo je bilo toliko čudno, da nikad nisam doživio onakvo prosipanje prednosti od strane Bayerna s početka sezone.

Nas Lewandowski je poprilican mrtvac. Da smo imali Huntelara ili Dzeku protiv ajaxa, 'ladno bi tekmu zavrsili sa 3-4 razlike. Ista stvar i sa HSV-om. On je u gradjenju i cuvanju lopte fantastican, ali lik masi 100%-tne sanse. Zato i jeste funkcionisao sa Bariosom. Ustopa loptu i doda je ubici, a ovaj zabije...

Meni se cini da je Klop na treningu pravi robovlasnik (mozda i bicuje igrace), tako da mislim da ce nasi puleni izdrzati te trkacke napore ;)

U obe ove tekme (ajax, hsv) se vidjelo potcjenjivanje protivnika. Kad igramo sa nekim ko je favorit protiv nas, naloze se ko sivonje, trce, ginu i odigraju dobro, a cim igramo sa nekim slabijim protivnikom pocne nonsalancija...
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

gorstak
Kontakt:

Post Postao/la gorstak » 23 sep 2012, 23:58

Bilall je napisao/la:Bilo je nekakvih smajica na Semirovu prognozu, ali mislim da je to zbog njegove prognoze Schalke vs Bayern a ne HSV vs BvB.
:thumbup:
24.04.1991.
Stern des südens

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 24 sep 2012, 00:01

kraljttbvb je napisao/la:
Nas Lewandowski je poprilican mrtvac. Da smo imali Huntelara ili Dzeku protiv ajaxa, 'ladno bi tekmu zavrsili sa 3-4 razlike. Ista stvar i sa HSV-om. On je u gradjenju i cuvanju lopte fantastican, ali lik masi 100%-tne sanse. Zato i jeste funkcionisao sa Bariosom. Ustopa loptu i doda je ubici, a ovaj zabije...
Šta bi ti onda tek rekao za Croucha? :) Pa Lewandowski od njega ima bolju tehniku, bolji prijem lopte, zna zabit dosta dobrih golova. Uzeo sam samo primjer, naravno da ćeš naći boljih napadača od Poljaka, ali ima on dosta vrlina u odnosu na mane. A meni je u početku bio ko levatina, ali lik napreduje definitivno. A spominješ Huntelaara i Džeku. Prvi je klasična ubica pred golom, paker. Džeko dosta puta zna i više vuči loptu, može nekad faktički ko polušpic odigrat, a znam neki su poredili Džeku s Gomezom i uzimali neke te fule u obzir. Pa Džeko isto zna napravit nevjerovatne promašaje, ali zato zabije masu golova. Jeste Džeko klasa ali nemoj mislit da bi on sve ovo zabio što Lewa fuli, ali bi doprinijeo na drugi način igri. To je sad drugi par cipela.
kraljttbvb je napisao/la: U obe ove tekme (ajax, hsv) se vidjelo potcjenjivanje protivnika. Kad igramo sa nekim ko je favorit protiv nas, naloze se ko sivonje, trce, ginu i odigraju dobro, a cim igramo sa nekim slabijim protivnikom pocne nonsalancija...
U susretu protiv Ajaxa ne vjerujem da je bilo potcjenjivanja, jednostavno Bvb nije mogao doći do tečne igre. Malo je bilo pritiska da se dobro starta, da se u LP odčepi, a uz to je De Boer postavio fantastičnu taktiku i skroz suzio prostor prema golu Dortmundu. Zato je tu trebalo strpljenja. A HSV je uložio više borbe i vrlo brzo zabio gol, da po vas bude gore oni su se i nakon neriješenog rezultata oporavili i opet zabili, i to 2 puta još. A HSV je dobro pokrivao prostor u prvom poluvremenu i naravno tu kvario koncepciju Dortmunda, jer nakon dugo vremena ste otišli sa zaostatkom na odmor. I onda se vratite, a ovi opet zabiju. Djeluje to psihološki dosta. ;)
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 24 sep 2012, 00:04

Klare je napisao/la: E recimo Perišić.
Od tog lika se nešto očekivalo, ali on skroz malo učestvuje u igri, pa ne znam ne mogu sada razbijati glavu i smišljati kojekave fraze, samo ću reći da nije dobar igrač, nije sigurno za prvog tima, jedino za nekih 10 minuta pošto tu zna bljesnuti, ali na duže staze i taktičke zamisli sigurno nije.
Manje-vise poznata stvar- svima je jasno da Perisic nikad nece biti standardni prvotimac u Borusiji a kao zamjena i nije los...zna dati gol "ni iz cega" sto mi je najdraza njegova osobina :D
Klare je napisao/la:Kuba-Gotze ili reus-kevin, izgleda da rukčije ne pali
Ovdje se ne bi' slozio...bez obzira na sve ovo mora funkcionisati bolje,samo je pitanje vremena...jednostavno nema razloga da bude drugacije.
Klare je napisao/la:U odbrani se Santani mora dati šansa,
Steta sto mu Klopp ne daje vise sansi...momak nije nista slabiji od standardnog tandema.Ne bi bilo lose podsjetiti Nevena i Matsa da niko nije siguran u prvih 11.
effe_sa je napisao/la:Malo mi je čudno i to što Lewandowski odmah ne valja ako jednu bitnu priliku fuli i zaboravi mu se ono što je uradio protiv Ajaxa.

Lewandowski je strasno cudan igrac...to je uostalom i protiv Ajaxa pokazao.U stanju je da u jednoj akciji pokaze strasan kvalitet ali nazalost i onu losiju stranu kad promasuje ciste zicere.Kao sto je i evidentno,BvB je ekipa koja stvara puno prilika i zbog toga nam treba neko ko ce pospremati zicere pa makar nista drugo ne radio za tim.
Meni i dalje nije jasno kako smo pustili Barriosa koji bi nam puno znacio,makar Robert bio duplo bolji fudbaler.
effe_sa je napisao/la:Ima jedna stvar koja bi kod vas mogla biti zanimljiva. Naime Klopp igra uvijek igru koja se sastoji od jako, jako mnogo trke. Trke i borbenosti mora biti, ali pitanje je da li on može s takvom taktikom se dugo održavat na 2 teška fronta

Mislim da to trcanje nije ni blizu kao protekle 2 sezone...ove godine klubovi se maksimalno brane,BvB je tim koji ima loptu u posjedu...automatski nema tog poznatog presinga.Mnogo energije se ustedi na taj nacin...naravno ta igra nam donosi neke druge probleme.
effe_sa je napisao/la:Utakmica protiv Eintrachta će vam biti bitna, tu se neke stvari lome, ali opet prvenstvo je dugo, prošlo je pokazalo da je sve moguće. Ali prošlo je bilo toliko čudno, da nikad nisam doživio onakvo prosipanje prednosti od strane Bayerna s početka sezone.

Ma ne bi davao bas toliku vaznost...jos je rano a i sam Watzke rece da je trece mjesto ok :D
P.S.Nije Bayern nista prosuo nego smo mi prekucali ligu prosle sezone. :D

Bilall
Kontakt:

Post Postao/la Bilall » 24 sep 2012, 00:27

adnan24 je napisao/la:
effe_sa je napisao/la:Utakmica protiv Eintrachta će vam biti bitna, tu se neke stvari lome, ali opet prvenstvo je dugo, prošlo je pokazalo da je sve moguće. Ali prošlo je bilo toliko čudno, da nikad nisam doživio onakvo prosipanje prednosti od strane Bayerna s početka sezone.

Ma ne bi davao bas toliku vaznost...jos je rano a i sam Watzke rece da je trece mjesto ok :D
P.S.Nije Bayern nista prosuo nego smo mi prekucali ligu prosle sezone. :D
Tacna konstatacija! Vidis, Bayern je u sezoni 2009/10 osvojio BL sa 70 bodova, a u sezoni 2011/12 sa 73 boda zavrsio kao drugoplasirani i to 8 bodova iza Dortmunda,. Sta reci..

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 24 sep 2012, 10:27

Pa zutalji,ne hvalite se da sutra idete u goste Frankfurtu??? Mogli biste upisati i 2.poraz zaredom???
Stern des Südens

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 24 sep 2012, 10:33

proFCB je napisao/la:Pa zutalji,ne hvalite se da sutra idete u goste Frankfurtu??? Mogli biste upisati i 2.poraz zaredom???

Idi pisi zadacu, uciteljica ce ti dati minus ako je ne uradis!
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

smopiBVB
Kontakt:

Post Postao/la smopiBVB » 24 sep 2012, 10:58

proFCB je napisao/la:Pa zutalji,ne hvalite se da sutra idete u goste Frankfurtu??? Mogli biste upisati i 2.poraz zaredom???
Sta je yayarac??Dodjes malo fol da bocnes pa onda sutra "ima li ko streamove"?Odluci se,hoces biti provokator ili ulizica,svaki dan drugacije...Treca opcija ne postoji pa se odluci izmedju ove dvije!A sad ZDRAVO!
p.s. bayern-bayo , bavarac-yayarac - evo ti i prevod na latinskom ;)

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 24 sep 2012, 11:33

Zaboli tebe racku sta ja hocu biti,ja sam trazio streamove zato sto imam pravo da ga trazim na forumu i da gledam sta zelim!!!
Jasno?
Stern des Südens

smopiBVB
Kontakt:

Post Postao/la smopiBVB » 24 sep 2012, 11:35

Nisi me shvatio,da ti ponovim ulizica ili provokator?

Bilall
Kontakt:

Post Postao/la Bilall » 24 sep 2012, 12:46

@proFCB Brzo si me demantovao da smo najbolji forumasi :lol:
Nema potrebe da se prepucavamo niskim udarcima. Vec naredno kolo i nama moze da se desi kiks, a onda se nemamo sta cuditi kada nam se tamo pojavi HazeBvB i uputi poneki nizak udarac i da ti presjedne na muku :lol:
U redu se malo nasaliti, ali sve ima svoje granice ;)

smopiBVB
Kontakt:

Post Postao/la smopiBVB » 24 sep 2012, 13:10

Bilall je napisao/la:@proFCB Brzo si me demantovao da smo najbolji forumasi :lol:
Nema potrebe da se prepucavamo niskim udarcima. Vec naredno kolo i nama moze da se desi kiks, a onda se nemamo sta cuditi kada nam se tamo pojavi HazeBvB i uputi poneki nizak udarac i da ti presjedne na muku :lol:
U redu se malo nasaliti, ali sve ima svoje granice ;)
Ma pusti ga nek se hrani a ako mu vidis postove sve ce ti biti jasno,pa i ovo zasto govorim "ulizica ili provokator". ;)

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 24 sep 2012, 16:36

@Bilal
Ne reaguju svi na isti nacin na neki vid zajebancije. Ja kada sam napisao ovaj malo provokativni post,nisam nish strasno mislio pod tim, da je to neko napisao na temi bayerna ja se ne bi ni sekunde napalio. Nezz sto su se nalozili na ovaj post,al aj!!!
Stern des Südens

Johny
Kontakt:

Post Postao/la Johny » 25 sep 2012, 10:40

Vi bi Džeku a ne mozete mu pola plate dati koju ima u City-u.Volio bi to vidjeti ali prosto nemoguce.nastao bi debalans u ekipi i eto pucanja po šavovima.Dzeko ne ide za male pare a platu ako ce imati manju to ce biti minimalno manja plata ;)
Johnny b, how much there is to see
just open your eyes and listen to me
straight ahead, a green light turns to red
oh why can't you see, oh Johnny b-

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 25 sep 2012, 13:27

Danas moramo ostvarit' prvu gostujuću pobjedu u ovoj sezoni ili će biti svega. Klopp ima sve igrače na raspolaganju. Gundogan i Bender (obojica prehlada) su također otputovali s ekipom.

Ovo je najavljeni sastav, mada mislim da će ipak biti malo drugačije nego što je to ovde prikazano.
slika

Semir bvb je napisao/la: EDIT: U utorak se opet moramo zayebavat' sa raznoraznim streamovima jer će ES2 prenosit' Bayern - Wolfsburg :twisted: :twisted: :twisted:
Jedna ispravka. Skontali su na ES2 da je mnogo zanimljiviji meč Eintracht - BVB nego Bayern - Wolfe i tako promijenili programsku šemu. BVB gledamo u LIVE prenosu od 20h. 8-)

slika
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 25 sep 2012, 14:09

Semir bvb je napisao/la: Jedna ispravka. Skontali su na ES2 da je mnogo zanimljiviji meč Eintracht - BVB nego Bayern - Wolfe i tako promijenili programsku šemu. BVB gledamo u LIVE prenosu od 20h. 8-)
nemoj biti toliko siguran. Eto meni moj reciver kaže da će biti BvB, a onda vidim reklamu baš na ES 2 da je Bayern u live prenosu! na kraju sam zbunjen jer obje tvrdnje imaju jako dobre argumente. Najbolje je sada pričekati i vidjeti što će prenositi!
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 25 sep 2012, 14:32

Ovi na ES2 mijenjaju programsku semu k'o carape.
Nova informacija kaze da je Bayern u live prijenosu.

http://mojtv.hr/kanal/tv-program/51/eurosport-2.aspx" onclick="window.open(this.href);return false;

Sretno Frankfurtu veceras, da vam bod uzme, pa makar ja pao na kocki. :twisted:
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

BiHSoccer
Kontakt:

Post Postao/la BiHSoccer » 25 sep 2012, 15:59

Online prenos http://goo.gl/Qq1dX" onclick="window.open(this.href);return false;
Bayern - Schalke
Medijski web za promociju estradnih umjetnika - http://www.balkanmp3.ba

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 25 sep 2012, 16:00

Na Eurosport Srbija koji i mi gledamo stoji da je prijenos Frankfurt-Dortmund...nadam se da ce tako i biti

smopiBVB
Kontakt:

Post Postao/la smopiBVB » 25 sep 2012, 16:18

Ako bude super ako ne tu je net,jedno je sigurno a to je da cu tekmu gledati pa kako tako,vjerovatno i vi zuta braco ;)
Sto se tice ovog sastava,moguce je da ce Klopp dati sansu Perisi od prve minute,ipak je dao dva gola proslo kolo pa vjerovatno ga nece ostaviti na klupi(bar ja mislim)!Vidjet cemo,u svakom slucaju nadam se da su onaj samar u proslom kolu ozbiljno shvatili i da moraju mnogo bolje!Ocekujem 3 boda ali i dosta tesku tekmu...

Odgovori

Natrag na “BV Borussia Dortmund”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.