FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

baggio
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la baggio » 09 okt 2009, 14:23

Ja mislim da su ova zbivanja samo pokazala koliko ih u stvari malo ima i da nisu u stanju u isto vrijeme biti na dvije utakmice.Zato pokrijte se u..... ponjavom po glavi i što prije se smirite jer ćete na..... ko žuti.

zilla hz
Kontakt:

Post Postao/la zilla hz » 09 okt 2009, 16:54

mostar_mo je napisao/la:
capelo111 je napisao/la:Za sutra u Širokom BBB I TORCIDA, ULTRASI, KOHORTA,ARMADA,i ostale navijacke skupine

to te Škripari informisali ? hoce , hoce ...doci ce im i navijači Liverpoola , Manchestera ...itd

Hajd nek produze do Sarajeva pokaram im mamu

aakiica_sa
Kontakt:

Post Postao/la aakiica_sa » 09 okt 2009, 16:58

ja bih volio kad bi ove hrvatske novine dale barem jedan dokaz (snimak,sliku...) da su sarajevski navijaci krenuli u rusilacki pohod cim su izasli iz autobusa i da su oni zapoceli horor...toliko od mene!!!

ps:: steta zaista 300-ta stranica,umjesto da u nekom vidu slavimo mi pisemo o ovim stvarima...

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 09 okt 2009, 17:11

Valjda je adekvatna tema ,jer neznam na koju ovo da zaljepim

Ekskluzivno, Dejan Bandović

Golman Širokog: Nosio sam hranu momcima u pritvoru

- Vjerujte, u trenutku dok razgovaramo još ne mogu da vjerujem šta se desilo. I moja porodica je bila napadnuta. Otac, majka i sestra došli su iz Sarajeva u Široki da gledaju utakmicu a završili sa razbijenom šoferšajbom. Čim sam saznao šta se dešava, napustio sam zagrijavanje i u svoj toj gužvi tražio njih. Sreća pa su svi dobro, potreseno kaže Bandović.

Otkriva nam kako je pritvorenim navijačima odnio hranu u zatvor.

- Većinu znam, a s jednim od njih sam nekad i trenirao u Bubamari. Nekako me uspio nazvati i i zamolio da im donesem nešto hrane jer im u policiji ništa nisu dali da jedu. Logično, odmah sam se spremio i sa obližnje benzinske odnio sendviče i čips, priča Bandović i dodaje kako mu policija nije pravila probleme.

- Predstavio sam se kao golman Širokog. Rekao sam da je pritvoren moj dobar prijatelj. Dozvolili su da uđem.

Ipak, hranu nisu dobili odmah.

- Kad su pušteni, prijatelj mi se javio da se zahvali i rekao mi da su hranu te večeri dobili tek u ponoć iako sam je donio iza 22 sata.

Na pitanje šta dalje, rekao je:

- Šokiran sam, ne samo ja već i igrači. Taman kad je liga počela kako treba, dobro suđenje, desi se ovo. Iskreno ne znam šta i kako dalje. Za sutra je zakazan trening, ali vidjet ćemo.

Trenutna situacija u Širokom je, prema njegovim riječima, dosta mirna, čak i pomalo sablasna.

- Nekako je sve tiho, grad se čisti, a od Škripara nema još ni traga ni glasa, kaže golman Širokog, Bandović.
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

travnik
Kontakt:

Post Postao/la travnik » 09 okt 2009, 17:13

Izvinjavam se na skretanju s teme ali nemze mi srce presutit da ne odgovorim na ovaj clanak iz bljesak info a u vezi unosenja zastave hrvatskog naroda na stadione.

Pa jesu li oni normalni i svjesni sta pricaju cuj nacionalisticke zastave na tribinama.Pa sta bi se desavalo kada bi se unosile takve zastave na stadione bilo bi krvi i mrtvih svaku utakmicu. Zamislite sta bi se desilo da se okace zastave sa polumjesecom i zvjezdom ili zastavu sa 4 S na Pecari, bilo bi dosli Muslimani ili Srbi i prvi isprovocirali nevine i ugrozene Hrvate . Moje misljenje je da takve zastave nemaju mjesta na fudbalskim terenima i tribinama gdje se okuplja i dolazi normalna raja da gleda utakmicu i da navija a ne da dolazi i da ispoljava svoje nacionalisticke frustracije.
Pa jedino njihovi klubovi imaju predznak "hrvatski", jedino njihovi grbovi imaju sahovnice , jedino u Sirokom ne mogu igrat Srbi i Muslimani ali oni i dalje pricaju o nekoj ravnopravnosti i o nekoj ugrozenosti.Oni su jednostavno jadnici ugozeni i mozda im se zato matica Hrvatska smiluje pa im posalje kakvu donaciju.A da Hrvatska zna da oni ovde imaju lance benzinski, fransizne centre, lance marketa, 80% banaka itd. onda bi Hrvtska iskala od njih pomoc

capelo111
Kontakt:

Post Postao/la capelo111 » 09 okt 2009, 17:24

Danas u Širokom skup sa nacjonalnim predznakom ,vidio sam navijace sa Hrvatskim predznakom IZ BiH, ali i navijace iz Hrvatske Torcidu, Armadu, Kohortu, danas su Hrvati iz Bih još jednom potvrdili , da Široki nije lokalni klub, nego i klub svih Hrvata u BiH naravno uz Zrinski.

Iker C
Kontakt:

Post Postao/la Iker C » 09 okt 2009, 17:26

Može li mi neko odgovoriti na pitanje zašto više Horde ne prate R.K. Bosnu?Znam da se prije 3- 4 godine Bosna pratila.
FEDERER= KLOC

krcko
Kontakt:

Post Postao/la krcko » 09 okt 2009, 17:27

travnik je napisao/la:Izvinjavam se na skretanju s teme ali nemze mi srce presutit da ne odgovorim na ovaj clanak iz bljesak info a u vezi unosenja zastave hrvatskog naroda na stadione.

Pa jesu li oni normalni i svjesni sta pricaju cuj nacionalisticke zastave na tribinama.Pa sta bi se desavalo kada bi se unosile takve zastave na stadione bilo bi krvi i mrtvih svaku utakmicu. Zamislite sta bi se desilo da se okace zastave sa polumjesecom i zvjezdom ili zastavu sa 4 S na Pecari, bilo bi dosli Muslimani ili Srbi i prvi isprovocirali nevine i ugrozene Hrvate . Moje misljenje je da takve zastave nemaju mjesta na fudbalskim terenima i tribinama gdje se okuplja i dolazi normalna raja da gleda utakmicu i da navija a ne da dolazi i da ispoljava svoje nacionalisticke frustracije.
Pa jedino njihovi klubovi imaju predznak "hrvatski", jedino njihovi grbovi imaju sahovnice , jedino u Sirokom ne mogu igrat Srbi i Muslimani ali oni i dalje pricaju o nekoj ravnopravnosti i o nekoj ugrozenosti.Oni su jednostavno jadnici ugozeni i mozda im se zato matica Hrvatska smiluje pa im posalje kakvu donaciju.A da Hrvatska zna da oni ovde imaju lance benzinski, fransizne centre, lance marketa, 80% banaka itd. onda bi Hrvtska iskala od njih pomoc
Ma oni pricu o zastavama spominju samo da bi sebe stavili u poziciju ZRTVE toboze.A niko od tih istih ne spominje uklanjanje te iste zastave iz splitske arene na svjetskom prvenstvu u rukometu.Ma j.ebo vise i te price o zastavama bilo kojim.LJUBAV JE SAMO JEDNA.FCS.

steve-o
Kontakt:

Post Postao/la steve-o » 09 okt 2009, 17:52

EfEDRIN FLEX je napisao/la:
mostar_mo je napisao/la:
capelo111 je napisao/la:Za sutra u Širokom BBB I TORCIDA, ULTRASI, KOHORTA,ARMADA,i ostale navijacke skupine

to te Škripari informisali ? hoce , hoce ...doci ce im i navijači Liverpoola , Manchestera ...itd
Dolaze Škripari Bangladeš i Škripari Vietnam, za Japan jos nije sigurno!
vidio sam da su bili i BBB Siroki Brijeg :lol:

Majka Bosna
Kontakt:

Post Postao/la Majka Bosna » 09 okt 2009, 18:05

nemogu da vjerujem capelo sine jesi ti dobar...pa bbb su dokazali koliko vas podrzavaju svojim dolaskom na sahranu...a kao sto kazu mozes normalno pricati sa srbinom iz srbije i hrvatom iz hrvatske ali ova gamad iz hercegovine i rs-a su zalosno-smijesni....oni misle da ih vole i bbb i torcida hahahha e moja seljadijo iz uskog brijega ovo ce vam se vratiti vjerujte ali ce ljudi sljedeci put doci pojacani i spremni i onda cete morati seliti.... ;)

majestic24
Kontakt:

Post Postao/la majestic24 » 09 okt 2009, 18:28

E moji drugovi...sta ste vi ocekivali??? Pa ovaj ko je ubio Vedrana je hrvatski nacionalni heroj. Sad da je otici u zagreb,tamo bi ga nasli! S bosancima su uvjek mogli raditi sta god su zeljeli. Da smo mi ubili (bosanci)ubili nekog navijaca (ne daj Boze da se to dogodi)sad bi se u bosni odvijao rat. Bili bi nacionalisti,govorili bi da smo najgori.
MIRNI prosvjed protiv huliganskog ponašanja i jednostranog prikaza navijačkih izgreda okončan je u 13 sati u Širokom Brijegu bez ikakvih incidenata, a osim domaće navijačke skupine Škripari na prosvjedu su bile i neke od hrvatskih navijačkih skupina.

Škriparima i mostarskim Ultrasima pridružili su se Torcida, BBB, Tornado...Svi zajedno u nastojanju da se otkrije i kaže istina o događanjima u Širokom Brijegu u nedjelju 4. listopada kada je ubijen navijač Sarajeva Vedran Puljić.

Svi okupljeni složili su se u zaključku kako je neprocjenjivi gubitak jednog mladog života, ali su istaknuli i kako bi posljedice bile puno tragičnije da su Širokobriježani dozvolili sarajevskim huliganima da krše i lome sve pred sobom.
Vjerujte,da cemo na kraju mi najebati,biti cemo krivi za sve,a oni koji su ubili naseg vedrana....ma boli njih qrac za tim-ON JE BOSANAC.
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

..:::The Black Mamba Strikes Again::...

kosewsko hill
Kontakt:

Post Postao/la kosewsko hill » 09 okt 2009, 19:34

Ja ne mogu da nađem ko je ovo napisao,tj. između ostalog je napisao:
"...svi zajedno u nastojanju da se otkrije i kaže istina o događanjima u Širokom Brijegu u nedjelju 4. listopada kada je ubijen navijač Sarajeva Vedran Puljić."

Ovom rečenicom se dakle daje prednost "da se otkrije i kaže istina o događanjima" ispred "je ubijen navijač Sarajeva Vedran Puljić"!!!!Stvarno nevjerovatno!!! To je istina stoko fašistička!!!Evo maloprije gledam na Hayat-u vijesti i reportaža iz Širokog Brijega, pjevaju se pjesme "Thompsona" kojem je nedavno zabranjen ulazak u Švicarsku i to 3 godine ja mislim zbog fašizma kojeg pjeva na svojim "koncertima", dalje pjeva se "...eto Jure i Bobana" a ova zadnja parola je pjevana i kada su ustaše rušile moj grad Prozor i ubijale koga god su htjeli samo zato što je Musliman, gdje sam rođen i odakle sam samo pukom srećom uspio izbjeći u Jablanicu i još se sjećam te **** hitlerovske pjesme o Bobanu...i na kraju reportaže jedan ustaša reče "Ovo je hrvatska država", na što sam se samo nasmijao dobro..
Znači, ko god hoće da mu Thompsonove i slične pjesme fašističkog karaktera budu uzor moj je otvoreni neprijatelj a i svakog normalnog,civiliziranog čovjeka bez obzira na nacionalnost i religiju kojoj pripada.
Željo - My first love!!!

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 09 okt 2009, 19:40

Utakmica Olimpik-Sarajevo je odgođena za utorak.
"Tako ti igra Bayern" - Ajla Alimanović

Madafaka
Kontakt:

Post Postao/la Madafaka » 09 okt 2009, 19:49

Virtu4l je napisao/la:Utakmica Olimpik-Sarajevo je odgođena za utorak.
... u 15:00. Ali stvarno ne znam, je li nekome sada do utakmice...

irfan41
Kontakt:

Post Postao/la irfan41 » 09 okt 2009, 20:27

Madafaka je napisao/la:
Virtu4l je napisao/la:Utakmica Olimpik-Sarajevo je odgođena za utorak.
... u 15:00. Ali stvarno ne znam, je li nekome sada do utakmice...
jarane nije ni meni do utakmica, ali moramo igrati jednostavno moramo, samim tim sto igramo odajemo pocast vedranu a da ne govorim koliko pocast treba dobivati sa tribina
Kada dodje taj trenutak,Kad mi dodje sudnji dan,i pred Bogom ja sam spreman
ljubav da ti dam.Kada umrem i odem
i kad me ne bude,ja cu zaliti samo
sto nisam uz tebe.I na onom svijetu tamo
cut ce se moj glas:Bordo-bijeli cijeli zivot
ja navij'o sam za vas!

harinjo
Kontakt:

Post Postao/la harinjo » 09 okt 2009, 20:42

EfEDRIN FLEX je napisao/la:
mostar_mo je napisao/la:

Dolaze Škripari Bangladeš i Škripari Vietnam, za Japan jos nije sigurno!

čuj ovog levata da BBB I TORCIDA negdje zajedno :mrgreen: idu a kamoli u to selo izvinjavam se varoš

J.S`08
Kontakt:

Post Postao/la J.S`08 » 09 okt 2009, 20:47

harinjo je napisao/la:

čuj ovog levata da BBB I TORCIDA negdje zajedno :mrgreen: idu a kamoli u to selo izvinjavam se varoš
Ma dobro mozda Torcida Vitez i BBB siroki :D
Južna Straža 08'

steve-o
Kontakt:

Post Postao/la steve-o » 09 okt 2009, 20:51

J.S`08 je napisao/la:
harinjo je napisao/la:

ma ujedinili se Torcida Zepce i BBB Zepce :lol:

Pinki tm`87
Kontakt:

Post Postao/la Pinki tm`87 » 09 okt 2009, 20:52

J.S`08 je napisao/la:
harinjo je napisao/la:

ccc ISto ko da si reko Zajedno idu ultrasi,manijaci,lesinari.. Svaki drugi dan se sutaju i da idu zajedno,protiv neke navijacke grupe sto ih ima 50? Zalosno :x
ZELJEZNICAR ZA ZIVOT CIJELI !

Respektiva

Post Postao/la Respektiva » 09 okt 2009, 20:59

De manite se Sirokog vise kako vam vise nije muka cuti naziv " Siroki brijeg " ... tema se zove FK Sarajevo i pisite o nasoj Svetinji pustite one fašiste nek misle sta hoce !

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: haklamas, nedimmmm1337 i 14 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []