Mirza Teletović

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

ahmad_tz
Kontakt:

Re: Mirza Teletović

Post Postao/la ahmad_tz » 25 sep 2012, 22:05

Mozda je vec bilo to pitanje, ali (pitam one koji poznaju NBA, konkretno sadasnji roster Netsa) da li Mirza ima sansu za neku solidnu minutazu. Ovaj tekst kaze da je ta njegova pozicija dosta dobro pokrivena a da nije bas polivalentan tj da moze samo igrat cetvorku. Eto volio bi par misljenja onako :D
Zadnja izmjena: ahmad_tz, dana/u 25 sep 2012, 22:27, ukupno mijenjano 1 put.

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 25 sep 2012, 22:09

ahmad_tz je napisao/la:Mozda je vec bilo to pitanje, ali (pitam one koji poznaju NBA, konkretno sadasnji roster Netsa) da li Mirza imas sansu za neku solidnu minutazu. Ovaj tekst kaze da je ta njegova pozicija dosta dobro pokrivena a da nije bas polivalentan tj da moze samo igrat cetvorku. Eto volio bi par misljenja onako :D

Igrat ce , ne brini se.Ne obaziri se na taj tekst ,jer nije tacan, ali navikli smo i na gore greske:oops:

kokuz
Kontakt:

Post Postao/la kokuz » 25 sep 2012, 22:38

lumani je napisao/la:Novinar SS smatra da ce Mirza da se bori protiv lopeza,evansa za svoje min kao P.F ;) Bravo novinar,Mirza jeste P.F a ostala dvojica nazalost nisu :mrgreen: :mrgreen:
Evans je čisti PF :roll:

A inače, za ovog gore, da jeste pozicija PF-a dobro pokrivena, ali nijedan od tih igrača nije ubojit napadač kao Mirza, tako da bi trebao imati neke solidne minutaže tamo
Da te volim duša zna, draga moja BiH

Gracias, Iker! Grande Capitán! Najveći svih vremena!

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 26 sep 2012, 08:21

ahmad_tz je napisao/la:Mozda je vec bilo to pitanje, ali (pitam one koji poznaju NBA, konkretno sadasnji roster Netsa) da li Mirza ima sansu za neku solidnu minutazu. Ovaj tekst kaze da je ta njegova pozicija dosta dobro pokrivena a da nije bas polivalentan tj da moze samo igrat cetvorku. Eto volio bi par misljenja onako :D
Koliko god ja volio Mirzu i sve ono sto radi za kosarku ovdje i uopste ovu drzavu, mislim da ce u prvoj sezoni imati 10tak minuta, i imati prosjek od 5-6 poena i 2-3 skoka.

Ne treba brinuti, Mirza je veliki radnik, pa mozemo ocekivati da dogodine to skoci na nesto manje od 20tak minuta. Ima on jos 5 godina kosarke na NBA kvaliteti.

Po meni, osim na odbrani, morao bi raditi i na kontroli lopte, te pokretnosti zglobova. NBA liga ce mu sigurno nabaciti jos 10tak kg misica, pa cemo vidjeti kakav ce biti dogodine. Samo neka ga povrede zaobidju, jer se "preko bare" igra mnogo jaca kontakt kosarka. Povrede su u prosjeku teze prirode nego u Europi.
Sport je lijek za tijelo i duh.

king33
Kontakt:

Post Postao/la king33 » 26 sep 2012, 08:34

storm_raider je napisao/la:
ahmad_tz je napisao/la:Mozda je vec bilo to pitanje, ali (pitam one koji poznaju NBA, konkretno sadasnji roster Netsa) da li Mirza ima sansu za neku solidnu minutazu. Ovaj tekst kaze da je ta njegova pozicija dosta dobro pokrivena a da nije bas polivalentan tj da moze samo igrat cetvorku. Eto volio bi par misljenja onako :D
Koliko god ja volio Mirzu i sve ono sto radi za kosarku ovdje i uopste ovu drzavu, mislim da ce u prvoj sezoni imati 10tak minuta, i imati prosjek od 5-6 poena i 2-3 skoka.

Ne treba brinuti, Mirza je veliki radnik, pa mozemo ocekivati da dogodine to skoci na nesto manje od 20tak minuta. Ima on jos 5 godina kosarke na NBA kvaliteti.

Po meni, osim na odbrani, morao bi raditi i na kontroli lopte, te pokretnosti zglobova. NBA liga ce mu sigurno nabaciti jos 10tak kg misica, pa cemo vidjeti kakav ce biti dogodine. Samo neka ga povrede zaobidju, jer se "preko bare" igra mnogo jaca kontakt kosarka. Povrede su u prosjeku teze prirode nego u Europi.
Mirza ce igrati prvu sezonu oko 20 min bit ce nesto kao sesti igrac kris evans sengelia su u napadu losiji od mirze tako da ce tu imati prednost samo je mana sto mu je odbrana slabija i vjerovatno ce njegova igra biti slicna onoj u caji prije 2 god. kad je bio izraziti suter jer nema tu snagu da igra pod kosem jedan na jedan al sut kad krene niko ga ne moze zaustavit pa ni neko u nba ligi

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 26 sep 2012, 08:54

Volio bih da igra 20 minuta u prvoj NBA sezoni, ali tesko. Vidjecemo sve uskoro.
Sport je lijek za tijelo i duh.

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 26 sep 2012, 12:21

kokuz je napisao/la:
lumani je napisao/la:Novinar SS smatra da ce Mirza da se bori protiv lopeza,evansa za svoje min kao P.F ;) Bravo novinar,Mirza jeste P.F a ostala dvojica nazalost nisu :mrgreen: :mrgreen:
Evans je čisti PF :roll:

A inače, za ovog gore, da jeste pozicija PF-a dobro pokrivena, ali nijedan od tih igrača nije ubojit napadač kao Mirza, tako da bi trebao imati neke solidne minutaže tamo

ako gledas po visini jeste,ali po ucinku na terenu nije bas ;) onda je i ben wallace 4.

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 26 sep 2012, 12:31

Mirza obranu treba drastično popraviti, ako želi da igra više minuta, to mu se tamo najviše i pominje kao minus.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 26 sep 2012, 13:16

zizu1991 je napisao/la:Mirza obranu treba drastično popraviti, ako želi da igra više minuta, to mu se tamo najviše i pominje kao minus.

kad si napadacki odlican,nekad ti oproste propuste u odbrani..Odbrana mu jeste najslabija tacka,ali eto i pored toga spada,medu top 5 u europi!Slabo koji igrac i europe igra odbranu,dirk,gasol......

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 26 sep 2012, 13:21

Da Bog da ti upravu bio, eto, toliko mu želim

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 26 sep 2012, 13:34

Opet krenule stare rasprave,pa da pojasnim jos jednom!Kad na nekog potrosis skoro cijeli MLE, kao sto su uradili Netsi u slucaju sa Teletovicem,onda znas da se na tog igraca jako,jako ozbiljno racuna i da ce igrati,gotovo pa sigurno, 15-20min!Naravno,sezona je duga,nekad ce igrati manje,nekad vise...Njegovo ce biti da 'siri' odbranu,brani koliko moze u prvoj sezoni i skace,te ono najvaznije,da pogadja otvorene suteve,sto mislim da mu nece biti problem!Dalje,prvi put u zadnje 2-3 sezone Mirza nece biti fokus protivnickih odbrana,sto ce mu olaksati posao u napadu,a kad nauce(mislim na protivnike) da udvajanja na Derona/Johnsona/Lopeza ne smiju dolaziti sa Mirzinog igraca,gore nabrojani ce imati laksi posao i Netsi ce biti jako opasni.Sva druga krila koja se ovdje pominju,nisu mu prava konkurencija,osim Humphriesa,koji je starter.Shengelia(koji je,usput,SF) ako bude u rosteru za utakmice,bice sretan,Evans je igrac zadatka,ali neupotrebljiv totalno u napadu,a jos je tu i Blatche koji je jedva dobio NBA angazman zbog svojih 'grijeha' iz proslosti i sumnjam da ce mu 'mali general' dati mnogo prostora za igru,osim ako se neko ne povrijedi.Vise je tu kao garancija,kako to vole reci u NBA-u! ;)

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 26 sep 2012, 13:48

Čitao sam ja to već da bi mogao dobivati 15 - 20 min po meču.

Fk_zeljo_1921
Kontakt:

Post Postao/la Fk_zeljo_1921 » 26 sep 2012, 13:50

Mirza je trebao preći u Bullse, tada bi najbolje naucio kako se igra odbrana, doveo bi to Thibs u red, taman umjesto Korvera, (koji prije dolaska u Bullse nije znao izgovoriti rijec "Odbrana", a sad je sasvim solidan u tom segmentu). Ovako mora dosta vremena da radi na odbrani, slicno kao sto je Kukoč kad je tek dosao u NBA, kojeg su zbog svoje visine na 4 gurali pa je morao strasno se popraviti, da bi bio ravnopravan među ostalim četvorkama, mada je u tom segmentu Mirza puno raznovrsniji, jer je u zadnjim godinama drasticno popravio post igru, sto mu je ogroman plus. Njemu je najbitnije da ima dobar plan treninga, gdje mu je sve iskordinirano, ali ne bojim se ja za njeg, Bošnjo kad zapne ne odustaje :mrgreen:
"I've failed over and over and over again in my life and that is why I succeed." -Michael Jordan

ahmad_tz
Kontakt:

Post Postao/la ahmad_tz » 26 sep 2012, 15:12

Ma ja nesto kontam, njemu ce uc na jednom mecu makar 3 trice tako da se za prosjek ne brinem. Ako ne bude moro igrat odbranu moze to i preko 12, 13 poena.

samson
Kontakt:

Post Postao/la samson » 26 sep 2012, 15:42

Mirza je radnik, u svakom trenutku hladan ko spricer. Ozenjen covjek i otac dvoje djece. U zivotu mu je preostalo samo kosarku igrati. Za njega se ne bojim. Koji sve levati su imali minute, tekme u NBA ligi, a da Mirza strepi.. O Mirzi ce se biranim rijecima pricati u NBA krugovima ...

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 26 sep 2012, 16:19

Bice jedan od onih ,koji su dosli iz europe a znaju igrati kosarku!!Rekao sam 50 X da je iz Spanije vrijedio bih 5 X vise,kad su oni uspjeli Garbajosu prodati kao Superstara iz Europe sta bih tek sa Mirzom? ;) Poslije Drazena,Tonija,Divca,Pedje,najbolji koji je otisao sa Balkana!

dziza_23
Kontakt:

Post Postao/la dziza_23 » 02 okt 2012, 10:34

slika

slika

- Teletović? On može šutirati sa parkinga - opisao je trener "Mrežica" Ejveri Džonson (Avery Johnson) mogućnosti, ali i ono što očekuje od "bh. bombardera", koji je na Starom kontinentu izgradio reputaciju fantastičnog šutera.
Ne daj se Ines, ni mama ti se nije dala! - Rade Serbedzija

maximusdecimus
Kontakt:

Post Postao/la maximusdecimus » 02 okt 2012, 13:45

ahmad_tz je napisao/la:Ma ja nesto kontam, njemu ce uc na jednom mecu makar 3 trice tako da se za prosjek ne brinem. Ako ne bude moro igrat odbranu moze to i preko 12, 13 poena.
ma neće morati, cijelo vrijeme će stajati u polovini protivnika, a Netsi će se braniti sa 4 igrača i bacat će lopte Mirzi u kontru :lol:

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 02 okt 2012, 19:10

slika
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.

DooVe
Kontakt:

Post Postao/la DooVe » 02 okt 2012, 21:02

Mašina 8-)
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Drum, jasmin10, L-Train i 18 gostiju.