RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

VELEZDOGROBA
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la VELEZDOGROBA » 26 sep 2012, 16:54

u 17 bih grcka 2 1
strijelac oba gola za bih BASIC
igrac naseg veleza....
vidite da nije sve tako crno

tepsija
Lokacija: Mostar,grad na Neretvi,srce Hercegovine,nepokoreni grad
Kontakt:

Post Postao/la tepsija » 26 sep 2012, 16:56

Uglavnom,prošlo je vrijeme kuknjave.
Velež jeste doživio ono šta je doživio,doživili smo i mi kao pojedinci svašta pa smo živi.
Nema više kukanja o stadionu,nema više nostalgije za 80-im.
Kad će se jednom ući u sezoni i reći-Naš cilj je borba za prva 3 mjesta.
Brotnjo je bilo prvak,Brotnjo,bem ti život.
A koji je naš najbolji plasman u ovo novije doba?
Makar mi nikad nismo bili nerealni i pričali o nekom evropskom Veležu.To niti ne sanjam u dogledno vrijeme.
Ali,biti stabilan i zdrav prvoligaš,pa jednu sezonu završiš na 6. mjestu,drugu na 3.... a ne ovako,isto klošari neki,isto neki seoski klub kojem se svi smiju.
Ovi što odlučuju o Veležovoj sudbini me podjećaju na ove novopečene privatnike koji zapašu neki plac,postave baraku i rade.Pa dokle dur-dur,šta se ćukne,ćukne.Yebeš Velež.
Njih previše ne dira što smo predmet ismijavanja i šprdnje,što se srozava ovo malo ugleda što je ostalo od imena VELEŽ.
Jer da ih zanima,ne bi ovako bilo.
Josip-Jole Musa(1931-2000)
Vječno u našim srcima.
Hercegovina,jedina je ona,rodila je Veleza,naseg sampiona!

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 26 sep 2012, 17:15

MostaracVelezovac je napisao/la:
To neznas ni ti kao ni ja - jer je to nemoguce znati. Nema smisla da polemiziramo oko necega sto je neostvarivo.
Mislim da nisam rekao niti može, niti ne može, nego teško.
Tim pričama vezanim za krađu miliona kao što ti reče samo mogu da vjeruju djeca, i ja uopšte ih nisam potvrđivao.
Nego, ako možeš da nam kažeš šta je ostvarivo trenutno u smislu boljeg našeg Veleža ?
Šta možemo mi uraditi ?
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

AMADUDI
Kontakt:

Post Postao/la AMADUDI » 26 sep 2012, 17:28

Ljudi hajmo malo pozitive,sta je tu je sad,iz ove koze ne mozemo,dati maksimalnu podrsku Rahimicu,da covjek osijeti malo pozitivne atmosfere,znamo svi da je tesko ali sta sad,a upravu na neki normalan i civilizovan nacin rusiti.

Ps: Kazu da su skupljene pare i za umjetnu travu,(od istih koji su skupljali i za autobus)i da je sve spremno,koja treba da se postavi na pomocnom terenu,trenutno se radi na papirologiji,koja nije uredna,i ocekuje se da nam se zemljiste na pomocnom terenu dodijeli na 30 godina.

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 26 sep 2012, 17:30

Što se tiče ovoga Rahimića, rekao bih da je čovjek na svom mjestu, to nije kvaka.
No, pitanje je kako radi svoj posao, a u to ćemo se veoma brzo uvjeriti, i za Džafu ne mogu pisati da je loš čovjek, naravno, al je totalno zabacio s ovom mladom ekipom i rokadama koji nisu donijeli ništa dobro.

19RA81
Kontakt:

Post Postao/la 19RA81 » 26 sep 2012, 19:10

BiH 2 - 1 Grcka (u-17) Strijelci : Adnan Basic,Adnan Basic / Nioumana. (Adnan Basic igra za kadete Veleza,SVAKA CAST MAJSTORE) :)
❶❾ ❷ ❷ ★ ❶❾❽❶

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 26 sep 2012, 19:15

Pokazuje momak da nije sve u Veležu tako sivo :mrgreen:

konjicanin01
Kontakt:

Post Postao/la konjicanin01 » 26 sep 2012, 20:26

tepsija je napisao/la:Uglavnom,prošlo je vrijeme kuknjave.
Velež jeste doživio ono šta je doživio,doživili smo i mi kao pojedinci svašta pa smo živi.
Nema više kukanja o stadionu,nema više nostalgije za 80-im.
Kad će se jednom ući u sezoni i reći-Naš cilj je borba za prva 3 mjesta.
Brotnjo je bilo prvak,Brotnjo,bem ti život.
A koji je naš najbolji plasman u ovo novije doba?
Makar mi nikad nismo bili nerealni i pričali o nekom evropskom Veležu.To niti ne sanjam u dogledno vrijeme.
Ali,biti stabilan i zdrav prvoligaš,pa jednu sezonu završiš na 6. mjestu,drugu na 3.... a ne ovako,isto klošari neki,isto neki seoski klub kojem se svi smiju.
Ovi što odlučuju o Veležovoj sudbini me podjećaju na ove novopečene privatnike koji zapašu neki plac,postave baraku i rade.Pa dokle dur-dur,šta se ćukne,ćukne.Yebeš Velež.
Njih previše ne dira što smo predmet ismijavanja i šprdnje,što se srozava ovo malo ugleda što je ostalo od imena VELEŽ.
Jer da ih zanima,ne bi ovako bilo.
moramo brate nekako dovest ljude koji ce donjet pare u klub ,,dovest sve sto ima kvalitetnO u ovoj ligi,razdrmat ovo sivilo ulozit sve napore makar jedne sezone dodjemo do rezultata ,kupa,evrope bilo sta,pa nek sljedece zesone ispadnemo samo ,da nam bar jednu godinu velez bude onaj stari,da sve hrli na stadion u vrapice ,a ne da gleda utakmicu hebbenih 200 ljudi,brate ta posjeta tako sumorno djeluje ,ubija,kakve imas volje igrat u onom sivilu,dodje 200 ljudi i jos ti na svaku gresku jebu sve po sisku...neznam moramo se trznut,jer bojim se dasve manje ljude zanima ovaj velez,bgte ovo ispade da bas po zelji ovi zapadnjaka sto kazu klub iz predgradja,sve viise na to podsjeca

Pirke
Kontakt:

Post Postao/la Pirke » 26 sep 2012, 22:30

AlemC85 je napisao/la:nedavno sam saznao, ako je istina, da su vaha, mara i duško htjeli privatizovati klub, ali zbog pojedinaca u mostaru, odustalo se od toga....
Krajem 90ih. Nisam siguran jeli istina.

U biti, posto nema zakona o sportu i posto su klubovi bili u vlasti grada, tesko se je to moglo.
U mome zavičaju vinograd zori
I žene feredže nose.
U mome zavičaju najviše ima
Kamenja i bijede bose.
Pa ipak kad jednom sklopim oči,
želja ce posljednja biti:
Da me se moji drugovi sjete
I da me put juga nose.

rodjak
Kontakt:

Post Postao/la rodjak » 26 sep 2012, 22:44

ma treba do zime viditi ima li kandidata koji bi usli u upravu Veleza i koji bi bili voljni da izvedu Velez na pravi put(treba se onako izmedju raje popricati sa svima da vidimo sta kazu)..Vidit sa Salemom i sa osatalim ljudima koji bi mogli pomoci pa na pauzi zatraziti skupstinu kluba,na kojoj bi trebalo zatraziti da kompletno svi napuste klub(nisam mislio na NN ali ostali svi do jednoga) pa kad se novi IO izabere,neka vide ako im neko odgovara od starih ljudi neka vrate koga hoce u klub,ali nek taj novi IO odluci.Ovo ne moze vise ovako,ko da su s bogom svezani pa ono niko nama nista ne moze,sve se moze ako se hoce,svi aut kad nemate pojma,evo oboli na zivcima radi vas,svi aut i to hitrom :evil:
Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti

BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA

NeToBoLa
Kontakt:

Post Postao/la NeToBoLa » 26 sep 2012, 23:07

Bašića će odmah neko pokupiti. Treba objesiti sve u Upravi ako malac ode u Želju ili Sarajevo. Bilo gdje u BiH.
Who dares, wins !

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 26 sep 2012, 23:10

Ne zaštićeni su naši klubovi što se tiče omladinaca, samo dobiju neku doplatu ( siću ) za razvoj u klubu, i to je to.
Onaj ko ima novca taj i guli, i uzima mladiće, tako se desilo i Želji s onim Vilom ( bio najbolji strijelac juniorske Premijer lige ja mislim ) , otišao lik u Hajduk bez pare i dinara

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 26 sep 2012, 23:19

Da, al koliko je to u odnosu na njegov potencijalni mogući razvitak karijere ?
Naravno da ne mora da znači da će isto uraditi u seniorskoj konkurenciji kao i u juniorskoj, ali kada se daje za brazilske " bebe " po 40 i kusur miliona eura, šta je 100.000 za jednog ovakvog igrača ?
EDIT : zato i jesam napisao bez pare i dinara italic pismom

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 27 sep 2012, 00:28

Ja samo pišem o problemu zadržavanja igrača, i mahinalno sam pomenuo Želju i njegovu " mogućnost " da zadrži igrača, pa uporedbe radi s Veležom da znamo svi na čemu smo.

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 27 sep 2012, 14:38

zizu1991 je napisao/la:
MostaracVelezovac je napisao/la:
To neznas ni ti kao ni ja - jer je to nemoguce znati. Nema smisla da polemiziramo oko necega sto je neostvarivo.
Mislim da nisam rekao niti može, niti ne može, nego teško.
Tim pričama vezanim za krađu miliona kao što ti reče samo mogu da vjeruju djeca, i ja uopšte ih nisam potvrđivao.
Nego, ako možeš da nam kažeš šta je ostvarivo trenutno u smislu boljeg našeg Veleža ?
Šta možemo mi uraditi ?
Prijatelju, to je jako tesko pitanje.
Neznam.
Mislim da je najveca stvar koju MI mozemo uraditi - da podrzimo akcije za podrsku Velezu (nedavno autobus, sada akcija za Omladinsku Skolu) i da ne sirimo negativnosti i letargiju previse. Ali da opet nadjemo nekog nacina da vrsimo pritisak da se greske ispravljaju (bilo boljim radom ovih ljudi bilo izmjenama - ali bez izazivanja rasula i kolapsa kluba).

Mada ja bi licno bi volio vidjet neke izmjene - dodatke u klubu. Jer nemogu svatit da se samo trener mjenja ovde - nije trener pisao ugovore iz kojih se Bandovic izvukao, nije trener propustio priliku da potpise Brkovica, nije trener pustio Zolja da prezimi bez ugovora... to su sve greske drugih - ne trenera.

Ali opet - s druge strane - neznam jeli gore to sto ljudi u upravi neznaju sastaviti ugovor kako Bog zapovjeda ili to sto mi pricamo o nekom uzimanju neke famozne love u Velezu. Dozlaja da je Paris Saint Germain a ne Velez. Da se u Velezu tolko pljacka svi u upravi bi imali kuce na Manhattanu, a ne dole u ovom nasem getu gdje je 40% nezaposlenih.

Ne radi se ovdje o lopovluku - ovo je samo reflekcija naseg neznanja, kako onih u Velezu, tako i Mostara generalno koji sve vise zaostaje za ostatkom BiH a jos vise za Evropom - tako da mi jednostavno imamo jos puno posla da odradimo i puno truda da ulozimo da budemo gdje trebamo biti.
http://www.heroji.ba/midhat-hujdur/

DevilS
Kontakt:

Post Postao/la DevilS » 27 sep 2012, 15:18

Kakav vam je novi trener i nek vam je sa srecom u nastavku i kupu i da budete u vrhu gdje i pripadate rodjeni. ;) :P
Zadnja izmjena: DevilS, dana/u 27 sep 2012, 15:25, ukupno mijenjano 1 put.
.....In David we trust.....
.....SAF najbolji trener ikada.....

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 27 sep 2012, 15:23

To je istina, i to je tako, ja samo ne znam ko je to pomenuo, al valjda zato što nisam često na ovoj temi, to nisam niti primjetio.
Mislim da bi najbolje bilo da se Veležu pomogne sada kada je najteže, i otići ga bodriti, a ne samo kada neke " uspijehe " pravi.
Naravno da ova rečenica nije iz moje glave, i tu se poznaju pravi navijači.
Al mnogo pitanja je ostalo bez odgovora, i to je najteže. Naravno da ne treba pesimizam širiti, al ...

ANTIFA !
Kontakt:

Post Postao/la ANTIFA ! » 27 sep 2012, 16:19

DevilS je napisao/la:Kakav vam je novi trener i nek vam je sa srecom u nastavku i kupu i da budete u vrhu gdje i pripadate rodjeni. ;) :P
Iz tvojih usta u Božije uši :)
MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA !

DevilS
Kontakt:

Post Postao/la DevilS » 27 sep 2012, 16:22

ANTIFA ! je napisao/la:
DevilS je napisao/la:Kakav vam je novi trener i nek vam je sa srecom u nastavku i kupu i da budete u vrhu gdje i pripadate rodjeni. ;) :P
Iz tvojih usta u Božije uši :)
Bice to aBd samo igrajte kako vi znate i mozete popraviti skor sigurno u sta ne sumljam ovo govorim posto ste mi dragi poslije naravno Rajvose i pozdrav iz Šehera. :D ;)
.....In David we trust.....
.....SAF najbolji trener ikada.....

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 27 sep 2012, 16:28

slika

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.