BV Borussia Dortmund

Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,Monolog,geronimo,hammers

Koliko vjerujete treneru Kovaču

1) Nikako, treba da ide
3
60%
2) Dobar je za ovaj klub
2
40%

Ukupno glasova: 5

adnan24
Kontakt:

Re: BV Borussia Dortmund

Post Postao/la adnan24 » 26 sep 2012, 18:04

A ona situacija na 0-2 kad Perisic glavom prebacuje loptu na drugu stativu prema Lewatu koji je povucen za ruku ?...cini mi se da je bilo tu elemenata za penaltik :D

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 26 sep 2012, 18:32

BVB je danas predstavio robot koji ce igracima pomoci da poboljsaju svoju tehniku. Evo detaljnije je objasnjeno u sljedecem clanku - neda mi se prevoditi...
Ein Trainingsroboter soll helfen, die balltechnischen Fertigkeiten der Dortmunder Fußball-Profis zu verbessern. Begleitet von großem Medieninteresse wurde der sogenannte Footbonaut am Mittwoch in der Meisterstadt vorgestellt. «Das ist so, als würden zehn Mitspieler um dich herum postiert. Nur zu dem Zweck, dich mit Bällen zu versorgen», kommentierte BVB-Talent Mustafa Amini nach einer ersten Einheit in dem 14 Mal 14 Meter großen Trainingskäfig.

Acht speziell programmierte Maschinen sorgen für eine schweißtreibende Ballzufuhr. 72 von Lichtleisten umfasste und 1,40 Meter große Felder umgeben den Platz in einem Gitterwerk. Der Spieler muss das aufleuchtende Feld treffen. Beim Passieren der Lichtschranke ertönt ein Geräusch, und der nächste Ball wird aus einer der Wurfmaschinen befördert. Tempi und Spins der Bälle sind individuell regulierbar.

«Das ist ein perfektes Trainingsgerät für die Ball-Annahme und -Mitnahme. Der Footbonaut fördert die Handlungsschnelligkeit und Konzentrationsfähigkeit unter körperlicher Belastung. Ein überragendes Gesamtpaket», urteilte Trainer Jürgen Klopp.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 26 sep 2012, 22:45

Damire druze gledaj sto se Nurko raspucao veceras :D :D

Gladbach izgleda katastrofa...valjda nece biti poklona i za njih u subotu.

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 26 sep 2012, 23:02

adnan24 je napisao/la: sto se Nurko raspucao veceras :D :D
Bode ga Nuri... :D Valjda Mou skonta kakvog je igrača dao na posudbu. Džabe 'nolike pare za Modrića kad su imali Nurija... 8-)

Evo te famozne mašine.... Prvi smo tim u svijetu koji je posjeduje. 8-)

[youtube][/youtube]

P.S. Za flopa meča proglašen Perišić... :roll: (Spox)
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

anelkabvb
Kontakt:

Post Postao/la anelkabvb » 26 sep 2012, 23:04

Izgleda da smo zainteresovani za Herrmann-a.....

http://www.spox.ch/de/fussball/internat ... tikel.aspx" onclick="window.open(this.href);return false;

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 26 sep 2012, 23:10

anelkabvb je napisao/la:Izgleda da smo zainteresovani za Herrmann-a.....

http://www.spox.ch/de/fussball/internat ... tikel.aspx" onclick="window.open(this.href);return false;
Jooj to bi bio pun pogodak. :D

Herrmann - Gotze - Reus :o :shock:

Nadam se da ima istine u ovome i da nas @Pale neće skalpirat'... :D
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

anelkabvb
Kontakt:

Post Postao/la anelkabvb » 26 sep 2012, 23:12

Semir bvb je napisao/la:
anelkabvb je napisao/la:Izgleda da smo zainteresovani za Herrmann-a.....

Jooj to bi bio pun pogodak. :D

Herrmann - Gotze - Reus :o :shock:

Nadam se da ima istine u ovome i da nas @Pale neće skalpirat'... :D
Po meni realno samo ako se pordaju Kevin ili Ivan....

anelkabvb
Kontakt:

Post Postao/la anelkabvb » 26 sep 2012, 23:14

tj. prodaju :D :D :D :D :D

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 26 sep 2012, 23:24

anelkabvb je napisao/la:tj. prodaju :D :D :D :D :D
Evo upravo čitam da se BVB samo jednom sastao sa Kevinom oko produžetka ugovora, ali od tada zatišje... Ko zna možda Perišić ili Kevin? Ili obojica... :?

Još pokušat' dovest' Rodea, eventualno L.Bendera kao zamjenu za Kehla.

Onda takođe nekog' ozbiljnijeg lijevog beka (kao konkurenciju Schmelzeru) i to je to... :D

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 26 sep 2012, 23:25

ja bi ga prodao za 13 mil eura... ionako to nije isti igrač od one povrede ključne kosti...

ali što će vam on, za te pare možete dovesti boljeg igrača.. jedino što je švabo :?

ali mislim da je ovo samo špekulacija i da od transfera nema ništa
Agieren statt reagieren

anelkabvb
Kontakt:

Post Postao/la anelkabvb » 26 sep 2012, 23:27

Semir bvb je napisao/la:
anelkabvb je napisao/la:tj. prodaju :D :D :D :D :D
Evo upravo čitam da se BVB samo jednom sastao sa Kevinom oko produžetka ugovora, ali od tada zatišje... Ko zna možda Perišić ili Kevin? Ili obojica... :?

Još pokušat' dovest' Rodea, eventualno L.Bendera kao zamjenu za Kehla.

Onda takođe nekog' ozbiljnijeg lijevog beka (kao konkurenciju Schmelzeru) i to je to... :D
Moram priznat da Rodea nisam nesto posebno pratio,al ono sto sam vidio sinoc pozitivno me iznenadilo,mali je pravo dobar...danas sam citao da se spominjemo i u vezi njega zajedno sa Bayernom i Schalkeom....nadam se da ovo nisu patke i da ce bit nesto od toga...

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 27 sep 2012, 00:30

amerosm je napisao/la:BVB je danas predstavio robot koji ce igracima pomoci da poboljsaju svoju tehniku. Evo detaljnije je objasnjeno u sljedecem clanku - neda mi se prevoditi...
Nabavili smo mi i neku masinu za preciznost. Nesto je pravo puno platili. I oni nasi malo vjezbali i vidi se navjezbali pravo. Samo je problem sto su zaboravili igrati odbranu. A takodje u prospektu nije pisalo da od vola ne mozes napraviti trkaceg konja i da oni sto ne mogu more sa mola pogoditi dzaba im ova masina. Dabogda da tako ne bude i sa ovim robotom...

A mogli su i Lewandowskog danas na pregled u bolnicu odvesti, koliko je sinoc padao ja sam u jednom trenutku posumnjao da ima epilepsiju i da mu treba dati neke kljuceve ili nesto metalno u ruku :mrgreen:

Semir bvb je napisao/la:Evo te famozne mašine.... Prvi smo tim u svijetu koji je posjeduje. 8-)

[youtube][/youtube]

Je li se na masinu misli na ovu voditeljicu ili na ovaj kavez? Ako je voditeljica u pitanju i nije vala neka masina :mrgreen: . Jedino ako je dobra u dusi, onda joj se moze kroz prste progledati :mrgreen:
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 27 sep 2012, 01:03

Jeste gledali NextGen BVB vs Inter? Auuu što su mali žuti ljuti, k'o ose su. Hoće da biju 'talijane :mrgreen:
Do zadnjeg dana života mog samo Saraj'vo!!!

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

smopiBVB
Kontakt:

Post Postao/la smopiBVB » 27 sep 2012, 10:59

Ljudi,ko god se skoro povezuje s nama igra na poziciji iza spica,samo je razika da li desno,lijevo ili u sredini...
Pa imamo igrca na tim pozicijama,ja bih vise volio da su zainteresovani za kakvog vrsnog strijelca,spica!Ne mora to biti Falcao :o ,ali da imamo nekog ko ce praviti konkurenciju Lewi pa bi i ovaj vjerovatno bolje igrao!Imamo Schibia ali kako je krenuo..daj Boze da se uklopi!

smopiBVB
Kontakt:

Post Postao/la smopiBVB » 27 sep 2012, 11:05

jah,ova masina mi izgleda pravo zahebano,a ne izgledala koje su pare dali..Fakat je dobra samo sto jos nije dala svoje,jos uvijek dosta promasujemo,valjda je nisu palili prije :D

Znam kome je najvise drago sto ga Nuri tura pa makar i u Redsima! :D

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 27 sep 2012, 15:52

kraljttbvb je napisao/la: Je li se na masinu misli na ovu voditeljicu ili na ovaj kavez? Ako je voditeljica u pitanju i nije vala neka masina :mrgreen: . Jedino ako je dobra u dusi, onda joj se moze kroz prste progledati :mrgreen:
Na mašinu :D . Na voditeljicu ne bih ni bicikl prislonio... :mrgreen: 8-)
Arnelinho je napisao/la:Jeste gledali NextGen BVB vs Inter? Auuu što su mali žuti ljuti, k'o ose su. Hoće da biju 'talijane :mrgreen:
Gled'o sam ja malo. Nisu loši klinci. Bit' će tu par dobrih igrača...
smopiBVB je napisao/la: Pa imamo igrca na tim pozicijama,ja bih vise volio da su zainteresovani za kakvog vrsnog strijelca,spica!Ne mora to biti Falcao :o ,ali da imamo nekog ko ce praviti konkurenciju Lewi pa bi i ovaj vjerovatno bolje igrao!Imamo Schibia ali kako je krenuo..daj Boze da se uklopi!
Ja bih volio Rickya van Wolfswinkela iz Sportinga. Dečko je ubica, a nije puno skup. Za nekih 15-17 miliona bi ga mogli dovest', a riječ je o klasnom strijelcu. Znam da ima klauzulu od 22 miliona evra. :D

Damir_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Damir_BvB » 27 sep 2012, 22:49

Samo da se zna sta Gotze igra i da se zna da drka vjerovatno na Messia i Gotzea dok ovo pici :) ...

slika
BvB Echte Liebe !!!

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 28 sep 2012, 00:14

Danas sam malo kod rodjaka igrao ovog PES-a 2013. Gotze napravljen kakav i jest - igracina, a Schieber i Smelzer isto kakvi jesu - rupetine... Ne moze se Schieber ni na PES-u sastaviti sa loptom :mrgreen:
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 28 sep 2012, 00:34

Semir bvb je napisao/la: Gled'o sam ja malo. Nisu loši klinci. Bit' će tu par dobrih igrača...
Ajde što su dobri, al' sviđa mi se što su fajteri. :)
Semir bvb je napisao/la:Ja bih volio Rickya van Wolfswinkela iz Sportinga. Dečko je ubica, a nije puno skup. Za nekih 15-17 miliona bi ga mogli dovest', a riječ je o klasnom strijelcu. Znam da ima klauzulu od 22 miliona evra. :D
Ja sam davno čit'o da je BVB bio neko vrijeme zainteresovan za njega, riječ je o Wilfredu Bonyu. Mogao bi doći ispod 5 mio. eura, ispod 10. garantujem, a učinio bi konkurenciju u napadu dosta jačom. Plus što sam ja uvjeren kako bi uz Kloppa i više nego napredovao, jer mislim da mu odgovara stil Dortmunda. ;)
Do zadnjeg dana života mog samo Saraj'vo!!!

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

Odgovori

Natrag na “BV Borussia Dortmund”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.