NBA sezona 2012/13

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

velezbratoo
Kontakt:

Re: NBA sezona 2012/13

Post Postao/la velezbratoo » 21 sep 2012, 23:42

dino-92 je napisao/la:
velezbratoo je napisao/la:kad broklin igra prvu utakmicu???
preseason: 13 oktobar vs 76ers
regular season: 1 novembar vs knicks
hvala
gunner till i die ARSENAL
MOSTAR u srcu VELEZ do groba

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 23 sep 2012, 15:55

Jos malo i pocinje. Ja sam napravio plan sebi spavanja kako cu gledat utakmice tokom ponoci. Prosle godine sam shebo san da valja, a sad sam spreman. :) :)
Pozelio sam ovaj podforum aktivan, a ocekujem da ce biti aktivniji od prosle sezone, najvise zbog Teletovica.

NBA WHERE WILL AMAZING HAPPENS THIS YEAR? 8-)
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 23 sep 2012, 21:09

Senijad10 je napisao/la:
Donnie Darko je napisao/la:slika

Odlican dres.
jel to ređi miller?
Glavom i bradom Miller :lol: .

Legenda Cavsa Austin Carr, nekada bio All-Star igrac, danas komentator utakmica Cavaliersa.
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND

Mes Que Un Club!

Mi smo Horde Zla sa Sjevera...

kokuz
Kontakt:

Post Postao/la kokuz » 26 sep 2012, 14:19

BIHfan je napisao/la:Jos malo i pocinje. Ja sam napravio plan sebi spavanja kako cu gledat utakmice tokom ponoci. Prosle godine sam shebo san da valja, a sad sam spreman. :) :)
Pozelio sam ovaj podforum aktivan, a ocekujem da ce biti aktivniji od prosle sezone, najvise zbog Teletovica.

podijeli plan s nama :D

i ja moram svaki dan u prvu, ali morat će se vala ustajat gledat :D
Da te volim duša zna, draga moja BiH

Gracias, Iker! Grande Capitán! Najveći svih vremena!

mdss
Kontakt:

Post Postao/la mdss » 26 sep 2012, 14:24

Naravno da ce se ustajati i gledati posebno Mirza jer ne desava se svaki dan da jedan BH igrac igra najbolju ligu na svijetu jedva cekam da pocne :D :D
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Carlo
Kontakt:

Post Postao/la Carlo » 26 sep 2012, 19:34

kokuz je napisao/la:
BIHfan je napisao/la:Jos malo i pocinje. Ja sam napravio plan sebi spavanja kako cu gledat utakmice tokom ponoci. Prosle godine sam shebo san da valja, a sad sam spreman. :) :)

podijeli plan s nama :D

i ja moram svaki dan u prvu, ali morat će se vala ustajat gledat :D
moj plan od prošle godine još dok sam išao u srednju:
- leći u 22h
- ustati u 1/2h, zavisi u koliko je tekma
- zaspati u 4/5 i spavati do 07:30h
- kad dođeš kući iz škole/ s posla obavezno odspavati sat-dva

sad pošto idem na faks lakše je jer većinom imam predavanja poslije 11-12 :)
Liverpool's number 9! LONG LIVE THE KING KENNY!

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 26 sep 2012, 20:26

Nikad docekati sezonu jbt. Zbog ovoga je najgore, cekas dugo sezonu, jos kad ti ekipa tankira, a ti gledas sve tekme ili 80% tekmi, onda jbg. Makar ove sezone necu gledati Tawna i Parkera, nego Waitersa i Zellera :lol: . Ova sezona bi trebala biti prekretnica za mlade Cavse, da se domognu PO, prvenstveno zbog oslabljenog istoka krahom Orlanda i Hawksa, te sazrijevanjem Irvinga koji je rasturao USA tim i predstavio se kao neko ko ce u bliskoj buducnosti biti superstar ove lige. Zeller i Waiters su mladici od kojih se mnogo ocekuje, od Andya se ocekuje da konacno bude zdrav citavu sezonu, od Gibsona takodjer, te od pojacanja Milesa kojem bi trebala goditi promjena sredine. Samuels je nakon pauze dosao spremniji nego ikada i ovo bi trebala biti sezona u kojoj bi trebao pokazati da nije uzalud protracio talenat, jer je bio veliki potencijal kao srednjoskolac. Alonzo Gee bi trebao pokazati zasto je dobio novi ugovor od Cavsa te pokazati svim timovima u ligi zasto su ga trebali draftovati. Velika enigma je Tristan, za kojeg svi kazu kako je mnogo napredovao, te da je po zavrsetku sezone prvi dosao da trenira individualno i sa Ilgauskasom.

Sto se tice predvidjanja, mislim da Lakersi uzimaju titulu u borbi sa Heatom, prvenstveno zbog velike prednosti u reketu, jer imaju najboljeg centra danasnjice. Heatu pomrsiti racune mogu Boston, Knicksi i Bullsi sa zdravim Roseom, dok Lakersima OKC, Spursi i Clippersi. Ukoliko Spursi budu taktizirali i cuvali snagu za PO, mislim da itekako mogu iznenaditi Lakerse i otici u veliko finale.

Zapad:
1. Lakersi
2. Spursi
3. OKC
4. Clippersi
5. Denver
6. Memphis
7. Dallas
8. Minnesota (ukoliko Roy pokaze da su koljena zdrava)

Istok:
1. Miami
2. Boston
3. Knicksi
4. Indiana
5. Bullsi (zbog nedostatka Rosea tesko da ce moci iznad, mada bi im i ovo bila premija, jer je tesko bez Ruze)
6. Netsi
7. Sixersi
8. Cavsi (kakva bi to bila serija protiv Heata, pogotovo u Q Areni nakon svega sto se desilo), dok su tu s nama rame uz rame Wizardsi i Atlanta ukoliko J-Smoove udje normalan u sezonu.

Mes Que Un Club!

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 27 sep 2012, 05:32

Did you know?

Only 3 players in the last 30 years have recorded 2000 points and 600 assists in a season? Michael Jordan. Lebron James. Derrick Rose :)... two coming of the Bulls!!!!

slika
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 27 sep 2012, 10:48

adriano_leite je napisao/la: 8. Cavsi (kakva bi to bila serija protiv Heata, pogotovo u Q Areni nakon svega sto se desilo), dok su tu s nama rame uz rame Wizardsi i Atlanta ukoliko J-Smoove udje normalan u sezonu.
Iskreno druze ne razumijem na kojem su osnovu Cavsi rame uz rame sa Hawksima. Atlanta je vjerovatno cak i bolja u odnosu na proslu godinu, mislim vraca se top5 centar Horford dok ce odlazak Johnsona vjerovatno nece puno ni osjetiti sa obzirom na napredak Teaguea i dovođenje Williamsa, Morrowa, Korvera i Harrisa. Razumijem ja da navijas za njih, ali Cavsi sigurno nisu toliko napredovali u odnosu na proslu sezonu da bi se mogli ugurati u PO, barem ne ispred Atlante. Tu je Irving, ali pored njega su najbolji igraci Varejao i Thompson. Prvi je u prajmu glorificirani role player, dok je drugi jos zelen. Ostatak tima, s tim da ne racunam rukije, je malo reci tanak.

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 27 sep 2012, 12:25

Donnie Darko je napisao/la:
adriano_leite je napisao/la: 8. Cavsi (kakva bi to bila serija protiv Heata, pogotovo u Q Areni nakon svega sto se desilo), dok su tu s nama rame uz rame Wizardsi i Atlanta ukoliko J-Smoove udje normalan u sezonu.
Iskreno druze ne razumijem na kojem su osnovu Cavsi rame uz rame sa Hawksima. Atlanta je vjerovatno cak i bolja u odnosu na proslu godinu, mislim vraca se top5 centar Horford dok ce odlazak Johnsona vjerovatno nece puno ni osjetiti sa obzirom na napredak Teaguea i dovođenje Williamsa, Morrowa, Korvera i Harrisa. Razumijem ja da navijas za njih, ali Cavsi sigurno nisu toliko napredovali u odnosu na proslu sezonu da bi se mogli ugurati u PO, barem ne ispred Atlante. Tu je Irving, ali pored njega su najbolji igraci Varejao i Thompson. Prvi je u prajmu glorificirani role player, dok je drugi jos zelen. Ostatak tima, s tim da ne racunam rukije, je malo reci tanak.
Vidjecemo brate, mislim da Atlanta ne moze nadomjestiti odlazak Johnsona, posto im kao glavni igrac ostaje Smith, a znamo kakav je momak s glavom, nije nikako dobar. Ako udje normalan u sezonu, Atlanta ce u PO, ako ga bude nosila ona njegova luda, tesko. Cavsi su enigma jer ce rookie igraci imati dosta vremena u trening kampu, kako Thompson tako i novi igraci. Thompson je ucio u hodu i napredovao je, a tek treba da vidimo sta moze da uradi. Kod Atlante vidim i problem novih igraca, jer ih je doslo 6 cini mi se, i tesko je to sve uigrati. Plus mi imamo i boljeg trenera, ali ako budemo zdravi siguran sam da cemo se boriti za PO. Znaci po meni je Scott bolji trener od Drewa, te imamo igraca koji pravi razliku na terenu, cini saigrace boljima, dok Atlanta nema takvog igraca.
Edit: mada opet ostavljam prostora da cu pogrijesiti jer mi je tesko objektivno sagledati kvalitet Cavsa.

Mes Que Un Club!

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 27 sep 2012, 14:46

Koji upitnici su ovi sa ESPN-a. Prosle godine Ružu stavili na osmo mjesto poslije MVP sezone, a ove godine iako je propustio dosta utakmica i imao nesto slabiju sezonu usao u top 5 igraca lige. Ispred Wadea i Bryanta. :mrgreen:

Sto se Hawksa tice, otisao Johnson, ali vraca se bolji igrac od njega Horford, koji je do povrede bio ponajbolji centar lige, naravno ako izuzmemo Howarda. Sad ti kazem, ja mislim da ce Hawksi bez problema osigurati playoff i da nece biti nista losiji nego prosle godine. Istina moze ih ukopat Josh Smith ako umisli da je bog i pocne rokat jos vise trica sad kad nema Johnsona, ali on ce vjerovatno igrati 150% svojih mogucnosti sa obzirom da mora ganjati novi ugovor. Dok su Cavsi klimavi. Bas sam jucer ocjenjivao sve igrace po klubovima, i tek sam tad shvatio koliko su ustvari Cavsi kratki sa talentom. Iako mi se svidjaju kao ekipa, prvenstveno zbog Irvinga i Zellera, sumnjam da su dorasli borbi za PO. Sad upitan mi je onaj Waiters. Nisam ga nikad gledao tako da ne mogu pricat nista o njemu, ali cisto sumnjam da ce vec u prvoj sezoni nesto vise napravit.

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 27 sep 2012, 15:16

Donnie Darko je napisao/la:Koji upitnici su ovi sa ESPN-a. Prosle godine Ružu stavili na osmo mjesto poslije MVP sezone, a ove godine iako je propustio dosta utakmica i imao nesto slabiju sezonu usao u top 5 igraca lige. Ispred Wadea i Bryanta. :mrgreen:

Sto se Hawksa tice, otisao Johnson, ali vraca se bolji igrac od njega Horford, koji je do povrede bio ponajbolji centar lige, naravno ako izuzmemo Howarda. Sad ti kazem, ja mislim da ce Hawksi bez problema osigurati playoff i da nece biti nista losiji nego prosle godine. Istina moze ih ukopat Josh Smith ako umisli da je bog i pocne rokat jos vise trica sad kad nema Johnsona, ali on ce vjerovatno igrati 150% svojih mogucnosti sa obzirom da mora ganjati novi ugovor. Dok su Cavsi klimavi. Bas sam jucer ocjenjivao sve igrace po klubovima, i tek sam tad shvatio koliko su ustvari Cavsi kratki sa talentom. Iako mi se svidjaju kao ekipa, prvenstveno zbog Irvinga i Zellera, sumnjam da su dorasli borbi za PO. Sad upitan mi je onaj Waiters. Nisam ga nikad gledao tako da ne mogu pricat nista o njemu, ali cisto sumnjam da ce vec u prvoj sezoni nesto vise napravit.
Kad pogledas Cavse, nisu oni po imenima jaki, ali su tu dugo zajedno sa Scottom koji ce izvuci max iz svakog igraca, te koji nece dozvoliti da neko glumi zvijezdu, nego ce se morati svako truditi za minute, pa tako i 4. pick Waiters. Prosle godine je i Irvingu bila slaba minutaza i Scott nije bio siguran da li ce ga staviti za startera. Za Waitersa kazu kako je novi Wade, da mu vise odgovara NBA nego koledz kosarka, tako da se od njega ocekuje oko 16 poena u prosjeku, mada bih ja bio zadovoljan sa 12 i bez divljanja. Zeller je vec sada igrac za double-double i to je veliki upgrade u odnosu na proslu sezonu, kada smo bili u borbi za PO do momenta ka su nas povrede pokosile. Dobili smo i Milesa koji po prvi put ce imati vecu ulogu nego u Jazzu. Ne znam, ja ocekujem od njih PO, jer su godinu iskusniji, godinu vise zajedno, te roster je jaci i po imenima. Svaki dan citam vijesti iz Cavsa, mnogo se spominje kako je Kalenna zdrav i spreman da ponovo igra kosarku, a znamo kakav je suter bio u Warriorsima, te bi Waiters, Miles i Kalenna bili veliki upgrade na poziciji 2 i 3 u odnosu na proslu godinu. Veliku uloga igra i zelja mladica da podignu Cleveland zbog svega sto su desilo i zele pisati nove stranice historije Cavsa. Mozemo mi ove godine biti i 10, ali sigurno da nam nece PO biti daleko, a vec sljedece godine ocekujem nas kao sigurne barem na 8. mjestu. Hawksi i Wizardsi sigurno imaju jaca imena na papiru nego mi, ali mi imamo Irvinga koji je na trening kampu USA sam dobijao zlatne sa olimpijade, pa mi to daje neki optimizam, ali opet kazem, tesko da mogu biti objektivan jbg. Mozda necemo uci u PO, ali cemo biti tu negdje, veoma blizu PO.

Mes Que Un Club!

kokuz
Kontakt:

Post Postao/la kokuz » 27 sep 2012, 15:33

Hawksi idu u PO 99%

BernardBarnjak
Kontakt:

Post Postao/la BernardBarnjak » 27 sep 2012, 15:33

vala sam vas sve poželio. jedva cekam da krene pa da se opet malo družimo, svađamo, smijemo, placemo i raspravljamo!

slika
Bernard Barnjak, igrac Sarajeva koji je presao u Hajduk kasnih 80-tih, a u FK Sarajevu bio pravo popularan, ljubimac navijaca.

kokuz
Kontakt:

Post Postao/la kokuz » 27 sep 2012, 15:37

Da, iako prošle nisam bio aktivan ovdje, od ove ću sigurno...

Jedva čekam da vidim na djelu Lakerse i Netse, jedva čekam vidjeti da li će Allen nastaviti rešetati sa Heatom, kako će Melo nastaviti s Knicksima.... ma svaki tim sam poželio pogledat ;)

Carlo
Kontakt:

Post Postao/la Carlo » 27 sep 2012, 22:07

ali prva tekma, otvorenje: manji tim iz NYa protiv Knicksa :D
Liverpool's number 9! LONG LIVE THE KING KENNY!

kokuz
Kontakt:

Post Postao/la kokuz » 27 sep 2012, 22:39

Carlo je napisao/la:ali prva tekma, otvorenje: manji tim iz NYa protiv Knicksa :D
nije moglo bolje ;)

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 28 sep 2012, 01:56

slika

:mrgreen:

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 28 sep 2012, 19:45

Wall propusta naredna 2mjeseca zbog povrede lijevog koljena...

mdss
Kontakt:

Post Postao/la mdss » 28 sep 2012, 20:26

06.10.2012 Sportklub
20:00 NBA Europe: Alba – Dallas DIREKTNO

07.10.2012 Sportklub
18:00 NBA Europe: Emporio Armani – Boston DIREKTNO
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.