Gameiro dva puta danas za pobjedu od 2:0 nad ekipom Sochauxa.. idemo dalje !!!
Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers
kako nije normalno, normalno je....da se malo dublje razumijes u medicinu znao bi da jedan vrhunski fudbaler mnogo vise doprinosi zdravlju nego jedan vrhunski hirurg...mnoogo mnogo vise...Mecong je napisao/la: Meni nije normalno ni da jedan vrhunski fudbaler ima vecu mjesecnu platu od jednog vrhunskog hirurga.
.ebiga, ne razumijem se u medicinu.LarryDavid je napisao/la:kako nije normalno, normalno je....da se malo dublje razumijes u medicinu znao bi da jedan vrhunski fudbaler mnogo vise doprinosi zdravlju nego jedan vrhunski hirurg...mnoogo mnogo vise...Mecong je napisao/la: Meni nije normalno ni da jedan vrhunski fudbaler ima vecu mjesecnu platu od jednog vrhunskog hirurga.
da biće jako interesantno pratiti, nesto ne vjerujem da ce ove sezone PSG uzeti francusku titulu a kamoli evropsku , iako bih volio da tako bude...Mecong je napisao/la:.ebiga, ne razumijem se u medicinu.LarryDavid je napisao/la:kako nije normalno, normalno je....da se malo dublje razumijes u medicinu znao bi da jedan vrhunski fudbaler mnogo vise doprinosi zdravlju nego jedan vrhunski hirurg...mnoogo mnogo vise...Mecong je napisao/la: Meni nije normalno ni da jedan vrhunski fudbaler ima vecu mjesecnu platu od jednog vrhunskog hirurga.
Rutinska pobjeda i nova 3 boda. Medjutim, u naredne dvije utakmice (Porto, Marseille) cemo vidjeti koliko je PSG zaista jak.
MrAmani96 je napisao/la:NAJEZIO SAM SE... Bio sam nesiguran hocu li gledati utakmicu jer ne igra Dzeko... Ali eto gledao sam, i isplati se.. Uljepsao mi dan, jos samo Zeljo da pobjedi veceras !
el-fighter je napisao/la:Cijeli dan radim, dodjem kuci sav sheban, upalim komp, udjem da vidim igra li Dzeko, kad on tek udje u igru. Odmah City zabi gol i naravno Dijamant je strijelac. Popravio mi dan.
SJAJ SJAJ BOSANSKI DIJAMANTU
Rios je napisao/la:Ocam' ko da sam ga ja zabioBravo majstore!!!
geoxx je napisao/la:tooooooooooooooooo kralju moj![]()
![]()
![]()
![]()
patriot je napisao/la:Edo koji si ti kralj, sad si sebi poviio cijenu za neki 50%za minutu uci, dati gol, rutinski, ko na Fifi. Obradovao si me bas ono pravo
BaDa12 je napisao/la: Ja na poslu danas, u po' frke mi padne na pamet da je subota, da su utakmice, uđem ovdje, vidim neko napisa da on ulazi. Kucam službeni site Cityja, kad piše kako je Bosanski Dijamant za manje od 90 sekundi zabio gol! Tačno mi je tad neko obrisao sav umor danas dobijen.Hvala kralju!
To je vec “filozofija”. Moglo bi se o tome danima pricati. Recimo: rijetko koji profesionalni fudbaler bi igrao duze od 3 godine bez pomoci ljekara. Sto znaci da mi danas bez pomoci ljekara ne bi imali ni jednog vrhunskog igraca kao sto su Messi, Ronaldo, Ibrahimovic,… Fudbal bi mnogo manje bio atraktivniji nego sto je danas. Sto opet znaci da bi se u fudbalu vrtile mnogo manje pare. Ne vrijedi o tome pricati. U svakom slucaju mislim da nije normalno, nije humano kolike zarade imaju fudbaleri (plate, reklame, sponzori,…).LarryDavid je napisao/la:da biće jako interesantno pratiti, nesto ne vjerujem da ce ove sezone PSG uzeti francusku titulu a kamoli evropsku , iako bih volio da tako bude...Mecong je napisao/la:
.ebiga, ne razumijem se u medicinu.
Rutinska pobjeda i nova 3 boda. Medjutim, u naredne dvije utakmice (Porto, Marseille) cemo vidjeti koliko je PSG zaista jak.
Sto se tice medicine duga je to prica i pisem knjigu o tome, ali evo jedan hint, po cijenu da sve to previse pojednostavim, jer anstajn je reko stvari bi trebalo pojednostavljivati, ali ne vise nego sto je moguce(ili tako nekako):
Sve bolesti dolaze od sikiracije i obrnuto radost, smijeh i ugodne aktivnosti produzavaju život i liječe, veliki nogometaši su uzori , idoli ljudi koji daju i unose ljepotu u životu, volju za životom, snagu i smisao da se živi, te unose ljubav prema sportu, a osobe koje se bave sportom automatski su zdravije od onih koje se ne bave: ...
I ja jedva čekam nastupe u LP i navijam za njih...ali ne verujem da ce uzeti francusku ligu par kola do kraja...naprotiv...mislim da im uskoro sledi pad i variranje forme i brojni neočekivani problemiMecong je napisao/la: Mislim da ce PSG titulu prvaka Francuske obezbijediti nekoliko kola prije prvenstva. Sta ce uraditi u CL tesko je bio sta reci prije svega zbog neiskustva (vecina igraca prvi put igra CL) i neuigranosti. Mnogo zavisi od Ibrahimovica. Medjutim, mnogi kazu da je on igrac za male utakmice s cim se ja nikako ne slazem. Vidjet cemo.
Kao prvo, zašto tako negativan stav prema filozofiji? Kad si i sam vidim veliki filozof?Mecong je napisao/la: To je vec “filozofija”. Moglo bi se o tome danima pricati. Recimo: rijetko koji profesionalni fudbaler bi igrao duze od 3 godine bez pomoci ljekara. Sto znaci da mi danas bez pomoci ljekara ne bi imali ni jednog vrhunskog igraca kao sto su Messi, Ronaldo, Ibrahimovic,… Fudbal bi mnogo manje bio atraktivniji nego sto je danas. Sto opet znaci da bi se u fudbalu vrtile mnogo manje pare. Ne vrijedi o tome pricati. U svakom slucaju mislim da nije normalno, nije humano kolike zarade imaju fudbaleri (plate, reklame, sponzori,…).
Osim toga ne dolaze sve bolesti od sikiracije. Postoje zarazne bolesti, nasledne bolesti, ljudi stradaju na razlicite nacine (saobracajne nesrece, elementarne nepogode, katastrofe, …) i dok se ljekari bore za njihove zivote za mjesecnu platu 5,6 hiljada eura fudbaleri trce za loptom za mjesecnu platu 500, 600 hiljada eura i vise.
Ma, .ebes praznu pricu.
Pobijedio si! Svaka cast.LarryDavid je napisao/la:I ja jedva čekam nastupe u LP i navijam za njih...ali ne verujem da ce uzeti francusku ligu par kola do kraja...naprotiv...mislim da im uskoro sledi pad i variranje forme i brojni neočekivani problemiMecong je napisao/la: Mislim da ce PSG titulu prvaka Francuske obezbijediti nekoliko kola prije prvenstva. Sta ce uraditi u CL tesko je bio sta reci prije svega zbog neiskustva (vecina igraca prvi put igra CL) i neuigranosti. Mnogo zavisi od Ibrahimovica. Medjutim, mnogi kazu da je on igrac za male utakmice s cim se ja nikako ne slazem. Vidjet cemo.
Kao prvo, zašto tako negativan stav prema filozofiji? Kad si i sam vidim veliki filozof?Mecong je napisao/la: To je vec “filozofija”. Moglo bi se o tome danima pricati. Recimo: rijetko koji profesionalni fudbaler bi igrao duze od 3 godine bez pomoci ljekara. Sto znaci da mi danas bez pomoci ljekara ne bi imali ni jednog vrhunskog igraca kao sto su Messi, Ronaldo, Ibrahimovic,… Fudbal bi mnogo manje bio atraktivniji nego sto je danas. Sto opet znaci da bi se u fudbalu vrtile mnogo manje pare. Ne vrijedi o tome pricati. U svakom slucaju mislim da nije normalno, nije humano kolike zarade imaju fudbaleri (plate, reklame, sponzori,…).
Osim toga ne dolaze sve bolesti od sikiracije. Postoje zarazne bolesti, nasledne bolesti, ljudi stradaju na razlicite nacine (saobracajne nesrece, elementarne nepogode, katastrofe, …) i dok se ljekari bore za njihove zivote za mjesecnu platu 5,6 hiljada eura fudbaleri trce za loptom za mjesecnu platu 500, 600 hiljada eura i vise.
Ma, .ebes praznu pricu.
Šta je drugo nego filozofija tvoj zaključak da je njihova plata prevelika? Istina ne toliko jaka filozofija, jednostavno iz vedra neba, pa u rebra, bub! Njihove plate su prevelike? Onako napamet, na prvu, pa pravo u tribine, ko što onomad Ramos zapuca onaj važni penaltik....
Zaključak krajnje subjektivan i uzrokovan tvojim odgojem i okolinom, pretpostavljam okolina radničke klase tj uglavnom radni i siromašni koji veruju da su bogataši zli, prevaranti i da novac kvari ljude...
Ne postoji Bogom data platna lista za svako zanimanje gdje je tačno rečeno koliko je pravedno i realno da neko prima....njihove plate su ogromne i to je realnost , da nisu zaslužene i da ne vrede gazde im ne bi davale toliku platu- sve ostalo je filozofija....jer ja na mesecu ne vidim službenu Bogom propisanu platnu listu...
Kako bi se ti osećao kada bi ti ja predložio da ti ograničimo pristup netu i smanjimo brzinu npr na dial up brzinu i pristup netu na pola sata dnevno jer zaboga čemu toliko rasipništvo i luksuz ( dosta ti je dial up i pola sata pa toliki ljudi u povijesti nisu ni imali net a milijarde ga i danas nemaju). Te pare bi se mogle bolje iskoristiti za iskorenjavanje gladi i ratova u svetu...šta kažeš ima li smisla podneti tu malu žrtvu za dobrobit čovečanstva?
Ili da damo tvoju konekciju nekom doktoru, a on nek uštedi jedno 50KM, jbg čovjek spasava živote, a ti ovde besposleno piskaraš i dopisuješ se sa gomilom drugih besposlenih svađalački nastrojenih likova koji ne spašavaju tuđe živote...
Sa druge strane postoje i doktori koji rade za platu od 500.000 sedmicno...ali ne primaju svi doktori toliku platu nego samo oni sa retkim umećem...odnosno mnogo traženi doktori.... isto tako i fudbaleri postoje koji primaju plaću od 200-300 km..pa i oni koji igraju za 0 KM...a ima, jedan mali broj fudbalera koji primaju 500.000 sedmično...sve je to dakle savršeno uređeno...
Sutra kad bi se nekom fudbaleru razbolelo dete, ili on, ili ako bi loše upravljao sa novcem pa ostao bez ičega, svi bi rekli ‘sam je kriv imao je para zašto nije čuvao’...eh i to je jedan od razloga(a ima ih na stotine) zašto nema smisla govoriti ovo mu je previše...nikada ne znamo zašto će mu zatrebati....uostalom zašto jedan fudbaler ne bi mogao da sa tim novcem osnuje vlastiti klub...zašto bi bilo humano da abramovič ima vlastiti klub, a mesi da ne može osnovati klub? Možda će mesi da osnuje veliku humanitarnu organizaciju sa svojim milionima koja će se boriti za povećanje plata doktorima u svetu....zašto bi to bilo uskraćeno messiju?
A iste te pare ako ih ne dobije Ronaldo i Messi stojat će negdje u nečijoj kasi zar ne? Opet neće biti date doktorima zar ne?
Zar je tako strašno onda što ih dobijaju Ronaldo i Messi- veliki ljekari...da da ljekari, nažalost tvoje poznavanje medicine je vidno ograničeno (ništa čudno medicina je uvijek kaskala 200-300 godina za istinom i pravim ljekovima), a ja se ne bih zasad upuštao u dublje obrazlaganje jer vidim da se desilo ono čega sam se i pribojavao i što sam najavio da previše pojednostavim pa si me pogrešno shvatio...
Spomenuo si još da bez doktora ne bi bilo vrhunskih fudbalera... možda, prije ne nego možda, ali svejedno, idući istom logikom, bez zemljoradnika ne bi bilo ni doktora, nije li tako? Da li to znači da zemljoradnik treba da ima platu kao Ronaldo?
Sa druge strane unapred se pretpostavlja da je sve ono što doktori rade pozitiva...znaš li ti da u svetu godišnje strada na hiljade možda i stotine hiljada, a možda i više od ruke doktora? Ne ne radi se tu o nekim slučajnim greškama i izolovanim nego o primeni postupaka koji se smatraju ljekovitim, a u stvari su štetni...kako im platiti za tu negativu?
E zato nije loše da su im plate tolike kolike su...
Ruku na srce svako danas može postati doktor...nema tu neke velike mudrosti...sedi 5-6 godina uči, i svako prosečne inteligencije sa željom i sposobnošću da provede 5 godina sedeći i učeći napamet završiće medicinu...
Ali ronaldo i messi ne može biti svako- oni su retki...ne postoji recept i fakultet na kojem ćeš postati Messi...i zato oni imaju tolike plate...upravo kao što su veoma retki super- traženi i sjajni doktori tj oni koji imaju sedmične plate od pola miliona..sve što je retko plaća se više...
Slazem se i postujem.Monolog je napisao/la:Imate privatne poruke, pa se tamo "prepirite" na jedinu filozofsku temu:"Koliko su važniji fudbaleri od doktora?!".
@Drinin_Vuče, mog'o bi malo i spustiti loptu na zemlju.
Izgleda nikakve. Ovaj sastav koji sam ja gore pstavio je sastav po goal.com a evo ni po vijetnamskim novinama nije u sastavu. Vjerovatno nece poceti utakmicu.adas_barca je napisao/la:Kolike su šanse da zaigra (od početka) Van der Wiel ?
Svaka cast momak. Nadajmo se pobijedi.Andrej je napisao/la:Igram sve pare na vas, pobjeda i samo pobjeda nadam se
Prerano je poslije jednog poraza i 7,8 odigranih utakmica izvoditi ozbiljne zakljucke. Jos oni nisu uigrani, jos se tu ne zna ni ko pije ni ko placa, a i vecina igraca prvi put igra CL. Ocekivati je da ova ekipa pokaze svoju pravu snagu tek slijedece godine. Nije dovoljno samo kupiti skupe igrace. Treba to sve posloziti i napraviti red.Andrej je napisao/la:Da nije bio Sirigu na golu....![]()
POTOP **** ti PSG i love koji ima...
![]()
![]()
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.