Prva liga FBiH 2012./2013.

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog

badblueboylivno
Kontakt:

Re: Prva liga FBiH - Sezona 2012/2013

Post Postao/la badblueboylivno » 20 sep 2012, 15:39

Potpis na ovo.

Evo i kazni za Troglav:

- Podnosi se prijava za pokretanje postupka protiv NK „Troglav“ Livno zbog neispunjavanja obaveze klubova iz člana 19. Propozicija o takmičenju, vezano za dužnost kluba da na utakmicama na jarbole postavi zastavu BiH i NS/FS BiH.

:lol: :lol: Na tri jarbola su zastave BiH, Općine, Troglava. Otkad se mora zastava Saveza i zašto se to tek uočilo u četvrtoj utakmici?

:lol: kakvi amateri rade u ovom Savezu

- Podnosi se prijava za pokretanje postupka protiv NK „Troglav“ Livno zbog propusta u organizaciji utakmice 6. kola Prve lige FBiH: NK „Troglav“ – FK „Sloboda“, kada su u 38. minuti utakmice tri navijača domaće ekipe utrčala na teren za igru, ali su spriječeni od strane redarske službe, zbog ubacivanja nekoliko čvrstih predmeta u teren u istoj minuti, upotrebe pirotehničkih sredstava, kao i zbog slabe internet konekcije što je otežavalo rad službenih osoba.

:oops: :oops:

Crvenim se zbog dva, ne tri kretena koji su ušli u teren, kao i zbog ovog s internetom. :(
Hayley <3

Zoom088
Kontakt:

Post Postao/la Zoom088 » 20 sep 2012, 20:02

"Debilizam bez granica", ukratko je opis kojim mozemo okarakterisati postupke NS FBiH, sto ce reci da u tom Savezu sjede sve sami debili koji veze sa zivotom nemaju.
Podnosi se prijava za pokretanje postupka protiv FK „Radnički“ Lukavac zbog neispunjavanja obaveze klubova iz člana 19. Propozicija o takmičenju na utakmici 3. kola Prve lige FBiH: FK „Radnički“ – NK „Podgrmeč, vezano za dužnost kluba da osigura licenciranog komesara bezbjednosti.
Prema propozicijama takmičenja, delegat ne moze i ne smije dozvoliti odigravanje utakmice ukoliko komesar za bezbjednost nije prisutan na stadionu.

Radnicki je ulozio i ulaze puno truda u organizaciju utakmica, tako da bi jedan ovakav propust bio zaista neozbiljan.

Poruka za kretene, debile i imbecile u Savezu - ako se zelite igrati onda kupite sebi lutkice, krpice i salvetice. Ostavite klubove na miru i ne izmisljajte gluposti...ili ukinite ligu totalno. Ovo sto radite klubovima i navijacima stvarno nema smisla.
Sunce, behar, trešnje, kraj Neretve hlad
Slušam Mostar Sevdah, igram tavle sad
A u mojoj duši gori isti žar, za Rođene moje i Velež Mostar

Grdan
Kontakt:

Post Postao/la Grdan » 22 sep 2012, 22:04

slani grad je napisao/la:
Grdan je napisao/la:Vidjet ćemo što će Tuzlaci pričati nakon gostovanja Branitelja na Tušnju u 7. kolu :D .
ma nema se tu sta vise dodat...tz je vec na nogama i sprema docek branitelju
:D
http://www.youtube.com/watch?v=0arv0zVWz7s

Ljumani_Banovici
Kontakt:

Post Postao/la Ljumani_Banovici » 22 sep 2012, 22:21

Grdan je napisao/la:
slani grad je napisao/la:
Grdan je napisao/la:Vidjet ćemo što će Tuzlaci pričati nakon gostovanja Branitelja na Tušnju u 7. kolu :D .
ma nema se tu sta vise dodat...tz je vec na nogama i sprema docek branitelju
:D
:lol: :lol: :lol:
1947!

NKB
Kontakt:

Post Postao/la NKB » 23 sep 2012, 00:54

http://www.facebook.com/ILigaFederacije ... ark_t=page" onclick="window.open(this.href);return false; Stranica I lige federacije BiH :D
Gojko Velicanstveni

Zoom088
Kontakt:

Post Postao/la Zoom088 » 24 sep 2012, 16:40

Vanredna sjednica Takmičarskog organa NS FBiH

Suspendovan stadion FK "Sloboda" Tuzla

Takmičarski organ NS Federacije BiH, na vanrednoj sjednici održanoj 24.09.2012. godine donio je sljedeću odluku:

1. Suspenduje se stadion FK „Sloboda“ Tušanj u Tuzli do okončanja disciplinskog postupka i to zbog slabe organizacije i ozbiljnih nereda u 88. minuti utakmice 7. kola Prve lige FBiH: FK „Sloboda“ – HNK „Branitelj“ igrane 22.09.2012. godine u Tuzli, a shodno članu 53. DP NS/FS BiH.

2. Podnosi se prijava za pokretanje postupka protiv FK „Sloboda“ Tuzla zbog slabe organizacije i ozbiljnih nereda u 88. minuti utakmice 7. kola Prve lige FBiH: FK „Sloboda“ – HNK „Branitelj“.

3. Izjašnjenje na okolnosti iz prijave za potrebe Disciplinske komisije, u Sekretarijat NS FBiH potrebno je dostaviti najkasnije u srijedu 27.09.2012. godine.

gz234
Kontakt:

Post Postao/la gz234 » 25 sep 2012, 18:25

Imali pregled 7 kola ?

Zoom088
Kontakt:

Post Postao/la Zoom088 » 03 okt 2012, 16:13

Izgleda da su u Savezu postali vidoviti. Održali sjednicu 24.09. a utakmice 8. kola su odigrane 29. i 30.09. :lol:

http://nsfbih.ba/novost/9653/odluke_tak ... na_ns_fbih" onclick="window.open(this.href);return false;
Takmičarski organ Nogometnog saveza Federacije BiH na vanrednoj sjednici održanoj 24.09.2012. godine donio je sljedeće odluke:

- Podnosi se prijava za pokretanje postupka protiv NK „Troglav“ Livno zbog propusta u organizaciji utakmice 8. kola Prve lige FBiH NK „Troglav“ - FK „Krajina“, zbog incidenta u drugom poluvremenu utakmice kada je gledaoc u više navrata kamenjem gađao gostujuće igrače, a da pri tome nije reagovala redarska služba i komesar za bezbjednost NK „Troglav“ Livno, te zbog ubacivanja čvrtih predmeta po završetku utakmice.

- Nalaže se delegatu Glavaš Vladimiru, posmatraču suđenja Dervišbegović Besimu, glavnom sucu Osmanović Mustafi, sucima asistentima Čaušević Moameru i Omerbašić Amiru te četvrtom sucu Zukić Edisu dostavljanje dopunskih izvještaja na okolnosti incidenta.

- Izjašnjenje na okolnosti iz prijave za potrebe Disciplinske komisije, u Sekretarijat NS FBiH potrebno je dostaviti najkasnije u petak 05.10.2012. godine.

- Podnosi se prijava za pokretanje postupka protiv igrača NK „Bratstvo“ Gračanica Timkov Nenada i Šabić Elbisa zbog neovlaštenog i nestručnog iznošenja komentara o suđenju u medijima i radu institucija nogometnog sporta, čime su imenovani počinili prekršaj iz člana 11. Kodeksa o ponašanju članova organizacije NS Federacije.

- Izjašnjenje na okolnosti iz prijave za potrebe Disciplinske komisije, u Sekretarijat NS FBiH potrebno je dostaviti najkasnije u petak 05.10.2012. godine.

Casp3r
Kontakt:

Post Postao/la Casp3r » 03 okt 2012, 16:34

Zoom088 je napisao/la:Izgleda da su u Savezu postali vidoviti. Održali sjednicu 24.09. a utakmice 8. kola su odigrane 29. i 30.09. :lol:

http://nsfbih.ba/novost/9653/odluke_tak ... na_ns_fbih" onclick="window.open(this.href);return false;
Takmičarski organ Nogometnog saveza Federacije BiH na vanrednoj sjednici održanoj 24.09.2012. godine donio je sljedeće odluke:

- Podnosi se prijava za pokretanje postupka protiv NK „Troglav“ Livno zbog propusta u organizaciji utakmice 8. kola Prve lige FBiH NK „Troglav“ - FK „Krajina“, zbog incidenta u drugom poluvremenu utakmice kada je gledaoc u više navrata kamenjem gađao gostujuće igrače, a da pri tome nije reagovala redarska služba i komesar za bezbjednost NK „Troglav“ Livno, te zbog ubacivanja čvrtih predmeta po završetku utakmice.

- Nalaže se delegatu Glavaš Vladimiru, posmatraču suđenja Dervišbegović Besimu, glavnom sucu Osmanović Mustafi, sucima asistentima Čaušević Moameru i Omerbašić Amiru te četvrtom sucu Zukić Edisu dostavljanje dopunskih izvještaja na okolnosti incidenta.

- Podnosi se prijava za pokretanje postupka protiv igrača NK „Bratstvo“ Gračanica Timkov Nenada i Šabić Elbisa zbog neovlaštenog i nestručnog iznošenja komentara o suđenju u medijima i radu institucija nogometnog sporta, čime su imenovani počinili prekršaj iz člana 11. Kodeksa o ponašanju članova organizacije NS Federacije.

:lol: :lol: :lol:

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 03 okt 2012, 17:49

:lol:

Slijedi nam utakmica bez gledatelja. :lol:
Hayley <3

plavobijeli
Kontakt:

Post Postao/la plavobijeli » 03 okt 2012, 20:23

PA TO SMO I ZASLUŽILI,ŠTA SU OVI TRIBALI DA NAM POŠALJU PLAĆE IGRAČIMA I TRENERU,DA NAM PLATE KAZNE I KOTIZACIJU,PA MI SAMI SEBI PRAVIMO GLUPOSTI.OVA UPRAVA SE POHVALILA KAKO ĆE PROBLEME U KLUBU RIJEŠITI,A JA SAM NAPISAO DAVNO DI POLITIKA DOĐE TU NEMA NIŠTA OD SPORTA,PA POPGLEDAJTE ONOG NAŠEG GOLUBA PA TO JE NAJTEŽI GOLUB NA SVITU-IMA SIGURNO 150 KG-I ON NEŠTO PRIČA O SPORTU-GRADONAČELNIK SVU LOVU DADE IZ GRADA DRUGIMA,SVE JAVNE RADOVE IZVODE FIRME VAN LIVNA A NEDAJU NIŠTA ZAUZVRAT SPORTU I SL. I AKO OSTANE OVAJ ISTI JAO TI JE SPORTU U LIVNU.

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 03 okt 2012, 20:38

Nisam ja prijatelju ništa rekao protiv eventualne kazne, zaslužili smo i gotovo.

Ako na čelu Livna ostane ovo smeće, mislim da je to kraj našeg Troglava i da ćemo morati kao Varteks.
Hayley <3

AboveTheLaw
Kontakt:

Post Postao/la AboveTheLaw » 04 okt 2012, 15:22

[youtube][/youtube]

Pogledajte gol Bratstva u Bihacu koji je poništen, tuga jad i čemer, gasi ligu skroz.

Zoom088
Kontakt:

Post Postao/la Zoom088 » 04 okt 2012, 16:12

Ovi iz ZAP-a stvarno, ali stvarno nemaju veze sa zivotom. Toliko zakidaju na snimcima, toliko bitnih detalja propustaju da stvarno ne vidim razloga da ih lopovi iz Saveza forsiraju toliko.

Posto se svako o svom jadu zabavlja, ja cu napisati da nema 3. gola Viteza na utakmici Vitez-Radnicki, nema (neopravdano) ponistenog gola Radnickog iz sudijske nadoknade vremena, nema krvnickih i mesarskih startova onog Santica sto je na kraju dobio crveni karton.

Gospodo iz ZAP-a, odnosno mediasystem-a...jel' vas stid?

P.S. Molio bih objektivne i nepristrasne forumase na komentar prekrsaja koji je napravio fudbaler Radnickog, a nakon kojeg je dosudjen jedanaesterac za Vitez.

sodagrad
Kontakt:

Post Postao/la sodagrad » 04 okt 2012, 17:22

Pazi na ovom pregledu našeg igrača Radničkog sa brojem 2 Mirza Čejvanović, na snimku negdke oko 16.10...kreće se na sredini terena, pa lagano trči prema nazad (odbrambeni je igrač da se zna) Vitez je blizu gola i iz te akcije penal je bio, Čejvanović dolazi do jedno 20-tak metara i šeta po terenu a ljudi napadaju, ovo Vojvodić ako nije vidio podhitno nek pogleda ovaj ne treba igrati ako će da šeta po terenu samo......;)

AboveTheLaw
Kontakt:

Post Postao/la AboveTheLaw » 04 okt 2012, 17:30

Smiješan penal za Vitez, iz aviona se vidi domaćinsko suđenje :?

FKKC1932
Kontakt:

Post Postao/la FKKC1932 » 04 okt 2012, 17:53

Zoom088 je napisao/la:Ovi iz ZAP-a stvarno, ali stvarno nemaju veze sa zivotom. Toliko zakidaju na snimcima, toliko bitnih detalja propustaju da stvarno ne vidim razloga da ih lopovi iz Saveza forsiraju toliko.

Posto se svako o svom jadu zabavlja, ja cu napisati da nema 3. gola Viteza na utakmici Vitez-Radnicki, nema (neopravdano) ponistenog gola Radnickog iz sudijske nadoknade vremena, nema krvnickih i mesarskih startova onog Santica sto je na kraju dobio crveni karton.

Gospodo iz ZAP-a, odnosno mediasystem-a...jel' vas stid?

P.S. Molio bih objektivne i nepristrasne forumase na komentar prekrsaja koji je napravio fudbaler Radnickog, a nakon kojeg je dosudjen jedanaesterac za Vitez.
Nemaju iscrpne izvještaje to je istina.

Opet ponavljam, klubovi su po utakmici plaćali 50 maraka prethodnih sezona za snimanje utakmica, a sad plaćaju 150 maraka Mediasystemu za nepotpune izvještaje koje pogleda 2-3 hiljade ljudi. I što je najžalosnije neke utakmice se uopće ne prikazuju u ovim izvještajima.

Definitivno, ali stvarno definitivno najbolje izvještaje pravi vaš portal (Lukavac) sa utakmica Radničkog. Nisam baš siguran, ali ako se ne varam one izvještaje radi neko sa ovog foruma?

Zoom088
Kontakt:

Post Postao/la Zoom088 » 04 okt 2012, 19:30

sodagrad je napisao/la:Pazi na ovom pregledu našeg igrača Radničkog sa brojem 2 Mirza Čejvanović, na snimku negdke oko 16.10...kreće se na sredini terena, pa lagano trči prema nazad (odbrambeni je igrač da se zna) Vitez je blizu gola i iz te akcije penal je bio, Čejvanović dolazi do jedno 20-tak metara i šeta po terenu a ljudi napadaju, ovo Vojvodić ako nije vidio podhitno nek pogleda ovaj ne treba igrati ako će da šeta po terenu samo......;)
Momak, bio sam na utakmici i opsti je utisak i ocjena da su Cejvanovic, Jaranovic i Slomic bili najbolji pojedinci susreta u Vitezu. Nemoj dusu grijesiti na osnovu ovih isjecaka.

Cejvanovicev posao je bio da lomi na sredini, jer su pojedini "mesari" iz Viteza krenuli krvnicki na onu nasu djecu, a onda im je Cejva pokazao da se nece bas tako lako za*ebavat' s nasom ekipom i da imamo i mi "mesara" kad treba.

Zoom088
Kontakt:

Post Postao/la Zoom088 » 04 okt 2012, 19:33

FKKC1932 je napisao/la:
Definitivno, ali stvarno definitivno najbolje izvještaje pravi vaš portal (Lukavac) sa utakmica Radničkog. Nisam baš siguran, ali ako se ne varam one izvještaje radi neko sa ovog foruma?
Casper ;) & Zoom088 8-)

FKKC1932
Kontakt:

Post Postao/la FKKC1932 » 04 okt 2012, 20:38

Eh pa, ne mogu reći ništa drugo nego dečki svaka čast.

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.