Nimla_RZ je napisao/la:Bosna (S) - ČELIK 32-34
Kod ,,Čelika'' i u ovoj utakmici posebno su se istakli Edo Martić, Mirza Dervenčić, Milan Duvnjak i Andreas Dominiković, a valja istaći da je forma ,,Čelika'' još uvijek u uzlaznoj liniji i očekuje se da sve linije ,,Čelika'' profunkcionišu tek u narednim utakmicama. Uz sve to, treba istaći da jedan od ponajboljih igrača ,,Čelika''- desni bek Elvis Brkić nije, zbog povrede (istegnuće mišića) nije nastupio na ovoj utakmici i po preporuci klupskog ljekara Dr. Amir Salčina ima strogo mirovanje još nekoliko dana.
- Ostvarili smo plan: osvojili smo tri nova boda protiv mlade i žilave ekipe ,,Bosne BH Telecoma'' i zadržali prvo mjesto na tabeli sa svih 9 osvojenih bodova. U petak nas očekuje novi derbi meč protiv uvijek neugodnog protivnika RK ,,Konjuha'' iz Živinica. Nemamo vremena za odmor i moramo se maksimalno skoncentrisati na tu utakmicu, jer je ,,Konjuh'' jedna od najboljih ekipa u Premijer ligi – kaže trener ,,Čelika'' Miki Filipović.
Naredna utakmica igra se u Gradskoj areni Zenica, u petak 12. oktobra. Protivnik je ,,Konjuh'' iz Živinica.
- Pozivano sve ljubitelje sporta u Zenici, posebno rukometa, da u petak 12. oktobra dođu u Gradsku arenu Zenica i prisustvuju novom velikom rukometnom spektaklu, derbi utakmici sa našim velikim sportskim prijateljima ali na terenu ljutim rivalima – ekipom ,,Konjuha'' iz Živinica, gdje ćemo, ja vjerujem našim momcima – prisustvovati novoj pobjedi ,,Čelika'' – kaže Pane Škrbić, predsjednik RK ,,Čelika''. Rukometna euforija je u Zenici ponovo počela. Budite i vi sudionik velikih istrojskih pobjeda rukometaša ,,Čelika''.
Na tabeli Goražde i mi imamo po 9 bodova iz 3 utakmice. Neko ko je upućeniji u rukometnu situaciju, šta misli, može li Čelik ostati prvi, tj. biti bolji od Goražda?
Evo ako te zanima moje mišljenje, obzirom da Premijer ligu pratim otkako se i igra. Smatram da liga nikad lošija nije bila i da se igra najlošiji rukomet ove godine iza rata, i nažalost mišljenja sam da će biti sve gore i gore. Kada smo kod Čelika, mislim da imate najbolju ekipu u ligi, te ste po meni prvi favorit za ovu ligu. Ekipa u čijem su sastavu Šabanović, Kadić, Brkić ( nije što su u Krivaji igrali

) i ostali mora biti glavni favorit. Također, Gradačac je tu ali dok je Damira, stoga ih ne ubrajam, jer je neizvjesno koliko će ostati.

Čelik pratim jako dugo, više i od većine zeničana, još dok su tavorili u drugoj ligi i kada je Harmandić bio na početku, pa igrao onaj debeli ćelo, ja mislim Fatko, pa onaj Bojan i njegov buraz nekad su bili mladi reprezentativci,brani Mačka i tako dalje, uglavnom imate perspektivu, ali je činjenica da ste uvijek imali lošu upravu, i bojim se da je to i sad tako. Puno se obećava a pitanje je koliko se toga može ispuniti, i nekako predviđam da ovo neće dugo ovako biti kod vas, volio bih da griješim. Uglavnom želim vam sve najbolje, jer Premijer liga treba jakog Čelika.