Ćiro Blažević
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_
- neko_iz_mase
- Kontakt:
Re: Ćiro Blažević
@velez druze, sve je tu u redu sto si napisao,osim Daria. On nema nikakve veze sa stoperskom pozicijom, da ne brkamo pojmove. Tu i tamo uleti da pokrpi rupe,ali daleko od toga da je stoper.
Jbga, nisam ja to izmislio. Postoje strucnjaci koji se razumiju bolje i od tebe i od mene,a nase je da se slozimo il ne.
Zasto ga Ciro ne preferira protiv jacih reprezentacija? Vjerovatno zato, po njegovim Ruskim izletima u napad,sto se ovom nikako ne svidja.
Jahic, nije klasicni stoper, ali igrao je protiv Irana kao stoper, isto tako ovaj Mravac... u matesburgu je igrao podjednako utakmica na desnom beku,kao i stoper.
Protiv irana smo u jednom vremenu igrali sa 5 stopera,od kojih su dvojica univerzalaca,kojima se ne moze odrediti pozicija stopera, tj. nisu klasicni stoperi,igraju,tako reci silom prilika nametnute pozicije,i solidni su na njima, o cemu ja stalno pricam.
Ono sto mi smeta kada se spominje kod nas,a to je, da kad igrac odigra dvije utakmice na jednoj poziciji,odma mu nametnemo tu poziciju, a narod ne konta da se mi jednostavno krpimo.
Mislim da razumijes o cemu govorim.
Jos jednom, Dario nije stoper, jednostavno moze igrati povucenije il malo ofanzivnije,puno pomaze u odbrani, i zna cesto izaci u napad kada ne treba,sto mu je mana, al covjek jednostavno nije stoper.
Jbga, nisam ja to izmislio. Postoje strucnjaci koji se razumiju bolje i od tebe i od mene,a nase je da se slozimo il ne.
Zasto ga Ciro ne preferira protiv jacih reprezentacija? Vjerovatno zato, po njegovim Ruskim izletima u napad,sto se ovom nikako ne svidja.
Jahic, nije klasicni stoper, ali igrao je protiv Irana kao stoper, isto tako ovaj Mravac... u matesburgu je igrao podjednako utakmica na desnom beku,kao i stoper.
Protiv irana smo u jednom vremenu igrali sa 5 stopera,od kojih su dvojica univerzalaca,kojima se ne moze odrediti pozicija stopera, tj. nisu klasicni stoperi,igraju,tako reci silom prilika nametnute pozicije,i solidni su na njima, o cemu ja stalno pricam.
Ono sto mi smeta kada se spominje kod nas,a to je, da kad igrac odigra dvije utakmice na jednoj poziciji,odma mu nametnemo tu poziciju, a narod ne konta da se mi jednostavno krpimo.
Jos jednom, Dario nije stoper, jednostavno moze igrati povucenije il malo ofanzivnije,puno pomaze u odbrani, i zna cesto izaci u napad kada ne treba,sto mu je mana, al covjek jednostavno nije stoper.
Jedna država, dva entiteta, tri naroda, četiri pi**e materine.
Prvo vam mast izvlacio sa Vedom.
A sad i sa 6 stopera.Svi se zalijepe po par stranica.
@Tarik ti si moj idol,bravo care
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu
- velez_mostar
- Kontakt:
neko_iz_mase je napisao/la:@velez druze, sve je tu u redu sto si napisao,osim Daria. On nema nikakve veze sa stoperskom pozicijom, da ne brkamo pojmove. Tu i tamo uleti da pokrpi rupe,ali daleko od toga da je stoper.
Zanemario si ovaj dio u kojem sam napisao da svi igraci koji igraju defanzivni dio zadataka u timu se nazivaju "odbrambenim" igracima,ili mozes generalizirati pa reci "stoperi",znaci ,igraci koji rade na zaustavljanju protivnickih napada,bez obzira gdje se nalazili ,na bocnoj strani,ispred golmana,ili ispred zadnje citave linije...i ,da...sta to Damjanovic u svom klubu igra???Koju poziciju?Znaci,moze jednu utakmicu ,ili dvije biti prekomandovan na neprirodnu poziciju,ali konstantno ne.
Jahic je u Arisu ,ponavljam igrao stopera,i sad da ga pitas koja mu pozicija najvise odgovara ,rekao bih ti da je to ta.
Napisao si ,isto tako,da postoje ljudi koji to znaju bolje i od mene i od tebe,vjerovatno si u pravu,ali u nasoj zemlji ,u nasem nogometu ,postoji velika vecina koja nema pojma o tome,a rade u ,i oko nogometa.
Tako da cu se i ja ,s obzirom da sam dugo u nogometu,na ovaj,ili onaj nacin,puno sam i pisao o nogometu ,naci kompetentan da pisem o ovoj temi.
No,nije to poenta,poenta je da u dosta slucajeva Ciro grijesi ,i to do te mjere da ljudi koji su u zivotu pogledali 5 utakmica mogu to primjetiti ,da ne spominjem likove koji prate fudbal non stop,kojima je to zivot ,i koji su fanaticni u tome.
Evo,da se dotaknem ove utakmice u Estoniji,svi znamo sastav,nije uopce bitno kakav je jer cemo pobjediti glatko tamo,ali se moramo sloziti oko stvari da Ciro ne iskoristava maksimalno kapacitete nase repke..znam da ce se sad naci oni koji ce napisati da imamo rezultate,i td...i to stoji,podrzavam,ne treba nas ni interesirati dok imamo rezultate,ali ipak se greske moraju otklanjati ,i mora se izvlaciti maksimum.
Znam da nam je losa odbrana,ali zar je toliko losa da se moraju staviti 3 centralna stopera,2 beka,i 2 defanzivna vezna igraca?Sumnjam..
- neko_iz_mase
- Kontakt:
Ti mislis tako,ja mislim drugacije, i to je to.
Zelja mi je da vidim ovu reprezentaciju u 4:4:2 formaciji, jer mislim da bi strasno ubojito igrali,al isto tako, opet mislim,dok ne dobijemo prava rjesenja na bokovima,da nikada necemo zaigrati tu formaciju.
Nigdje nisam napisao da se slazem sa ovakvom defanzivnom formacijom,i bezveznim trosenjem Salihovica, al ionako moje ne pije vode.velez_mostar je napisao/la: Znam da nam je losa odbrana,ali zar je toliko losa da se moraju staviti 3 centralna stopera,2 beka,i 2 defanzivna vezna igraca?Sumnjam..
Zelja mi je da vidim ovu reprezentaciju u 4:4:2 formaciji, jer mislim da bi strasno ubojito igrali,al isto tako, opet mislim,dok ne dobijemo prava rjesenja na bokovima,da nikada necemo zaigrati tu formaciju.
Jedna država, dva entiteta, tri naroda, četiri pi**e materine.
- miralem444
- Kontakt:
ja ga nezalim...ciro je stvorio repku iz snova.....na njemu ce samo bit da nastavi gdje ce nas ciro stat...tj..bit ce mu odgovornost samo da sjedi na klupi i divi se svojim igracima...haya...Virtu4l je napisao/la:Već žalim narednog selektora, taj čovjek će imati Sizifov posao...
>..,.-I DUSU SVOJU ZA BOSNU MOJU.:<.,.
Eto barem se Ciro nemora bojati da ce se sresti sa Hrvatskom u barazu

Zivi svaki dan kao da je posljednji a jedan ce i biti!!!
- Omerbavarac
- Kontakt:
Hahahahhahaahhahahhahhaha, jooooj sto se ismija. Dobar, dobar, odlican za veceras. Jos vise mi se popravi raspolozenje.gringo1 je napisao/la:Eto barem se Ciro nemora bojati da ce se sresti sa Hrvatskom u barazu![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!
Kako ono kaže moj drug iz Mostara? Ćiro majstore, Ćiro majstore !!!

Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
- Principatus
- Kontakt:
Jesi zlikovac. Haha. 
Ciro majstore.
Ciro majstore.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.
- NoName
- Kontakt:
Šefe svaka čast. Iako sam u početku sumnjao u tvoje motive, iako mi je želja bila da ovu reprezentaciju vode ljudi koji su bili vezani za našu reprezentaciju u prošlosti, iako sam mislio da ti godine neće dozvoliti da svoj posao radiš kako treba, moram priznati da si u svemu pokazao svoju veličinu.
Jeste naša reprezentacija sastavljena od imena koja nešto znače u današnjem fudbalu ali moram ti odati priznanje da si to perfektno složio. Odlika velikih reprezentacija je da stisnu male a golovi dodju sami po sebi. Upravo si to danas uradio. U prošlosti smo mi imali i većih i boljih utakmica, neka sjajna izdanja, kao ono protiv Danske, ali nismo imali kontinuitet i to nas je vječito i koštalo. Sada gazimo ove male, protiv velikih igramo sjajno, to je sve odlika jedne velike reprezentacije.
Šta reči nakon plasmana u baraž iz jedne ovako teške grupe? Sve najbolje! Pa da smo imali bilo koju drugu grupu smijem se kladiti da bi danas slavili direktan plasman u JAR. Ali dobro je i ovako, imat ćemo priliku da gledamo još dva sjajna izdanja naših momaka. Isto tako, mislim da nismo imali ni sreće u ovim kvalifikacijama. Onaj bezvezni gol u Španiji i kolosalna prilika Džeke, vodstvo u Turskoj koje smo prokockali, onaj strahovit pritisak u Zenici protiv Turske kada lopta naprosto nije htjela u gol...Mi smo uradili što je do nas, ostalo smo pobijedili, ali uz dozu sportske sreće smo se mogli nadmetati i sa evropskim prvacima.
Zahvaljujem ti na ovim predivnim trenucima, učinio si nas ponosnim, kao nikada do sad. Komentarisao sam noćas sa prijateljima, otkad je Ćiro na klupi reprezentacije mi smo sve češće na ulicama poslije utakmice, radujemo se kao nikada do sad. A posebno ti dugujem zahvalnost na tvojim medijskim nastupima koji nas još više ohrabruju i uvjeravaju da smo i mi napokon dočekali svojih 5 minuta ponosa.
Neka te dragi Bog poživi još makar 50 godina.
Jeste naša reprezentacija sastavljena od imena koja nešto znače u današnjem fudbalu ali moram ti odati priznanje da si to perfektno složio. Odlika velikih reprezentacija je da stisnu male a golovi dodju sami po sebi. Upravo si to danas uradio. U prošlosti smo mi imali i većih i boljih utakmica, neka sjajna izdanja, kao ono protiv Danske, ali nismo imali kontinuitet i to nas je vječito i koštalo. Sada gazimo ove male, protiv velikih igramo sjajno, to je sve odlika jedne velike reprezentacije.
Šta reči nakon plasmana u baraž iz jedne ovako teške grupe? Sve najbolje! Pa da smo imali bilo koju drugu grupu smijem se kladiti da bi danas slavili direktan plasman u JAR. Ali dobro je i ovako, imat ćemo priliku da gledamo još dva sjajna izdanja naših momaka. Isto tako, mislim da nismo imali ni sreće u ovim kvalifikacijama. Onaj bezvezni gol u Španiji i kolosalna prilika Džeke, vodstvo u Turskoj koje smo prokockali, onaj strahovit pritisak u Zenici protiv Turske kada lopta naprosto nije htjela u gol...Mi smo uradili što je do nas, ostalo smo pobijedili, ali uz dozu sportske sreće smo se mogli nadmetati i sa evropskim prvacima.
Zahvaljujem ti na ovim predivnim trenucima, učinio si nas ponosnim, kao nikada do sad. Komentarisao sam noćas sa prijateljima, otkad je Ćiro na klupi reprezentacije mi smo sve češće na ulicama poslije utakmice, radujemo se kao nikada do sad. A posebno ti dugujem zahvalnost na tvojim medijskim nastupima koji nas još više ohrabruju i uvjeravaju da smo i mi napokon dočekali svojih 5 minuta ponosa.
Jbš državu koja nema Nobela, Oskara i Olimpijadu.
Pobjednici ostvaruju ciljeve, gubitnici traže izgovore.
SERGEJ, SERGEJ, SERGEJ BARBAREZ.
- NoName
- Kontakt:
Virtu4l je napisao/la:Ljubim ti pero
Jbš državu koja nema Nobela, Oskara i Olimpijadu.
potpis,i malkice da dodam:villa gol postigao iz offside-aNoName je napisao/la:Šefe svaka čast. Iako sam u početku sumnjao u tvoje motive, iako mi je želja bila da ovu reprezentaciju vode ljudi koji su bili vezani za našu reprezentaciju u prošlosti, iako sam mislio da ti godine neće dozvoliti da svoj posao radiš kako treba, moram priznati da si u svemu pokazao svoju veličinu.
- Principatus
- Kontakt:
Palcevi gore za ovaj tekst.
Danas dva dobra interviews, jedan za Hayat sa uvjek skromnim Borcem Sredojevicem (svaka cast) koji je nahvalio selektora. I za BHT, gdje Ciro kaze kako su mu navijaci na stadionu sa sutnjom, pa onda jakim navijanjem ispunili dusu i srce. U ovim momentima se sjetim njegovog najveceg navijaca, Zelje do Groba......
Danas dva dobra interviews, jedan za Hayat sa uvjek skromnim Borcem Sredojevicem (svaka cast) koji je nahvalio selektora. I za BHT, gdje Ciro kaze kako su mu navijaci na stadionu sa sutnjom, pa onda jakim navijanjem ispunili dusu i srce. U ovim momentima se sjetim njegovog najveceg navijaca, Zelje do Groba......
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.
ma sve je to ok a dao bi sve da cujem onog zeljo do groba...
tesko da se on vrati,al pretpostavljam sta bi odgovorio:A_d_0 je napisao/la:ma sve je to ok a dao bi sve da cujem onog zeljo do groba...
Ciro je ovo na srecu uradio;
svako moze izborit baraz sa ovakvom ekipom;
Meho Kodro bi bio prvi u grupi;
Vi podrzavate ratnog zlocinca;
Taktika 3 5 2 je losa,niko je neigra;
i da ne nabrajam vise
Azra,EKV,Balasevic,Divlje Jagode,Riblja Corba,Indexi,Film,Zabranjeno Pusenje,Bajaga.
Guns n'Roses,Judas Priest,AC/DC,Queen,Led Zeppelin,Iron Maiden,Black Sabbath
Edvin Po je idol jedne generacije !
Guns n'Roses,Judas Priest,AC/DC,Queen,Led Zeppelin,Iron Maiden,Black Sabbath
Edvin Po je idol jedne generacije !
Prekrasan razgovor 2 strane u Jutarnjem danas Hrv.novinama.
Ma nek čitaju,sve im car reko!!!
Bravo majstore,kapa dole.
Živio ti nama još dugo!
Ambasador naš,ako ništa ne valja bar taj sport nam se digo na vrh
svijet voli pobijednike
Ma nek čitaju,sve im car reko!!!
Bravo majstore,kapa dole.
Živio ti nama još dugo!
Ambasador naš,ako ništa ne valja bar taj sport nam se digo na vrh
svijet voli pobijednike
Fi hajati.
GO Bosno.
GO Bosno.
- Mirza_Hordas
- Kontakt:
R.I.P. VEDRAN PULJIĆ....Neka danas lišticom odjekuje tvoj krik, neka im se srce zaledi,
jer uzeli su zivot od tebe a tebe od nas! 4.10.
"dok hasetu oduzmu loptu vi slušajte muziku iz našeg studija"
jer uzeli su zivot od tebe a tebe od nas! 4.10.
"dok hasetu oduzmu loptu vi slušajte muziku iz našeg studija"
Svaka cast na postu, zivio i ti nama jos jedno 80 godina, dosta ti brateNoName je napisao/la:Šefe svaka čast. Iako sam u početku sumnjao u tvoje motive, iako mi je želja bila da ovu reprezentaciju vode ljudi koji su bili vezani za našu reprezentaciju u prošlosti, iako sam mislio da ti godine neće dozvoliti da svoj posao radiš kako treba, moram priznati da si u svemu pokazao svoju veličinu.
Zeljeznicar, Juventus, BiH, Italija, Salihamidzic, Del Piero, Ibisevic
Dok sunce sja, dok disem ja, voljet cu vas ja
Vedad Ibisevic-veliki igrac-veliki covijek-veliki golgeter
Dok sunce sja, dok disem ja, voljet cu vas ja
Vedad Ibisevic-veliki igrac-veliki covijek-veliki golgeter
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.