Pomoc u vezi PC-a

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderator/ica: insider

Viper
Kontakt:

Re: "Pomoc u vezi PC-a"

Post Postao/la Viper » 08 okt 2012, 13:22

Sarajlijc@ je napisao/la:Jel svima ovako spor Telemahov net? :roll:
I meni je spor jako, pogotovo upload :roll:
SAMO ČELIK !

neo
Kontakt:

Post Postao/la neo » 08 okt 2012, 13:36

Sarajlijc@ je napisao/la:Jel svima ovako spor Telemahov net? :roll:
Jesam li ti fino odgovorio da nakon potpisivanja ugovora mora proci i 48h do pustanja max brzine !? Ako je proslo toliko vremena, nazovi ih na call centar i rijesit ce se. Telemach net radi perfektno u zadnjih par mjeseci :):

slika

EDIT: izvinjavam se, vidim da je druga osoba u pitanju :) Pozovi ih ako se problem nastavi nakon iskljucivanja modema iz struje!
"It's one of premier league's oldest lessons .
NEVER WRITE MANCHESTER UNITED OFF"

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 08 okt 2012, 16:44

i meni jaran sinoć govori da mu nije bilo neta uopće, ne znam ima l' sad...
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!

Kapiten Blue Traina

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 08 okt 2012, 19:00

Papastathopoulos je napisao/la: kad ovo uradim sto si naveo, ne mogu se konektovati onda na adsl uopste...ja sam znaci napravio sebi wifi mrezu, stavio pass, konektujem se na mob, signal pun, al jednostavno nece da otvori nijednu stranicu na mobu...a kad se povezujem u nekim kaficima preko wifi, sve radi kako treba...nezz do cega je to....
nista, nazovi ih pa neka ti onda oni daju upute, ja imam problema sa ovim zte zxv10 w300, od neki dan, cekam njih da mi dodju i zamjene router, nece da ucita uopste postavke iako ih namjestim

moustapha
Kontakt:

Post Postao/la moustapha » 08 okt 2012, 19:22

Papastathopoulos je napisao/la: kad ovo uradim sto si naveo, ne mogu se konektovati onda na adsl uopste...ja sam znaci napravio sebi wifi mrezu, stavio pass, konektujem se na mob, signal pun, al jednostavno nece da otvori nijednu stranicu na mobu...a kad se povezujem u nekim kaficima preko wifi, sve radi kako treba...nezz do cega je to....
To ti znaci da router nije konektovan na net. Da bi to mogao uraditi moras ga podesiti da radi u routed modu i omoguciti DHCP. Tako ce i racunar i mobitel imati internet. Ne znam koji ti je tacno router, ali uglavnom imas upustva na bh telecom stranici, ali isto tako vecina routera ima tzv. wizard za podesavanje gdje samo pratis korake.
#divovi

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 08 okt 2012, 20:17

moustapha je napisao/la:
To ti znaci da router nije konektovan na net. Da bi to mogao uraditi moras ga podesiti da radi u routed modu i omoguciti DHCP. Tako ce i racunar i mobitel imati internet. Ne znam koji ti je tacno router, ali uglavnom imas upustva na bh telecom stranici, ali isto tako vecina routera ima tzv. wizard za podesavanje gdje samo pratis korake.
ruter je ZTE ZXV10 W300...a kako cu podesit da radi u routed modu i omoguciti taj DHCP ? mislim, znam da treba kucati ono 192.168.1.1 i to, al de mi objasni kako cu to sve napraviti ? bio bi ti jako zahvalan...

@quaresma imaju li oni neki besplatan broj da ih zovnem ako mi ne uspije ovo sa @moustapha-om ? ima neki br na njihovoj stranici, 1444, al ne znam je li besplatan...

EDIT: @moustapha, evo napravio sam SS-ove pa mi reci jeli to to u vezi tog routed moda i DHCP-a ?

slika

---------------------------------------------------------------------------------------------------

slika
Zadnja izmjena: Papastathopoulos, dana/u 08 okt 2012, 21:34, ukupno mijenjano 1 put.
Ko rano rani, il je pekar il nije normalan

moustapha
Kontakt:

Post Postao/la moustapha » 08 okt 2012, 21:00

Evo nasao sam na jednom forumu upustvo. Mada mislim da je ovo 60 za moja tv, a kad je obicni ADSL ide 8 i 35.

slika

Uploaded with ImageShack.us
#divovi

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 08 okt 2012, 21:16

pa u mene je mojatv...paket moja tv net...vec sam probao ovo, nije moglo...al ev opet cu...al ovdje se nigdje ne spominje routed mode i DHCP sto si spominjao ? trebam li to ista mijenjati ?

moustapha
Kontakt:

Post Postao/la moustapha » 08 okt 2012, 21:23

To ti je ovaj dio Encapsulation, a DHCP ti je vjerovatno postavljen, jer se mozes konektovati sa telefonom.
#divovi

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 08 okt 2012, 21:30

i znaci, da postavim ovo "encapsulation" da bude kao na ovoj slici sto si ti postavio ? ima i na ovom "PVC0" isto encapsulation, vidi na ovoj slici sto sam ja postavio, valjda to ne treba dirati, nego samo u "PVC1" ? a ovo DHCP je valjda postavljeno, na slici sto sam postavio je "enabled"...

moustapha
Kontakt:

Post Postao/la moustapha » 08 okt 2012, 21:52

Pokusaj tako, ako vec nisi. Nemoj dirati PVC0.
#divovi

Sarajlijc@
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijc@ » 08 okt 2012, 21:53

Moze li software neko da postavi za D-Link router? Nece CD da mi ucita :cry:
NA KRAJU SVIJETA ILI SUNČEVOG SISTEMA
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!

neo
Kontakt:

Post Postao/la neo » 08 okt 2012, 22:03

ne znam zasto ti to treba ? Sve obabi preko browsera :)

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 08 okt 2012, 22:39

jeboga vise, pa sta je ovo...svaki put mi je dosad normalno ulazilo u postavke rutera, sad ukucam 192.168.1.1, nece da udje. tj da se pokaze da kucam ono admin, admin...a u picku lijepe matere i internet i informatika...

Emir ZENICA
Kontakt:

Post Postao/la Emir ZENICA » 08 okt 2012, 22:40

:lol: :lol:
Volim te Celik ! ! !

"Njega vole samo njegovi navijaci. Ostalima nije ni simpatican, naprotiv mrze ga i to najvise zahvaljujuci bas onima koji ga vole!"

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 08 okt 2012, 22:49

sta je, kenjac jedan :lol: daj ba, angazuj nekog da mi pomogne, bacit cu racunar dzaba s petog sprata nekom na glavu....ovo se samo meni moze desavati da nesto napravim, al se nesto drugo sjebe....jesam li ikad s rahatlukom usao na **** net, a da mi je sve bilo uredu u pm...

Invincibles
Kontakt:

Post Postao/la Invincibles » 08 okt 2012, 23:05

Restartuj router,pa ponovo napravi to za wirelles...Imas otpozada onu rupicu,pa iglicom il' necim drzi par sekundi ;)
__VICTORIA CONCORDIA CRESCIT__

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 08 okt 2012, 23:07

Invincibles je napisao/la:Restartuj router,pa ponovo napravi to za wirelles...Imas otpozada onu rupicu,pa iglicom il' necim drzi par sekundi ;)
al' kao da sam negdje procitao da se ne smije restartovati router ako koristis mojatv ? :? a u mene je moja tv...mozda to smijes raditi samo ako je obican adsl...il grijesim ?

neo
Kontakt:

Post Postao/la neo » 08 okt 2012, 23:10

Ma smijes, ali si onda do grla u gov... dok podesis router :) Ukoliko ne znas sta radis onda nemoj ni dirati. Zasto ti treba pristup routeru ? Za sve nazovi telekom i pomoci ce ti, cak i konfigurisati isti ako treba!

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 08 okt 2012, 23:53

neo je napisao/la:Ma smijes, ali si onda do grla u gov... dok podesis router :) Ukoliko ne znas sta radis onda nemoj ni dirati. Zasto ti treba pristup routeru ? Za sve nazovi telekom i pomoci ce ti, cak i konfigurisati isti ako treba!
ev da se citiram:
ja sam znaci napravio sebi wifi mrezu, stavio pass, konektujem se na mob, signal pun, al jednostavno nece da otvori nijednu stranicu na mobu...a kad se povezujem u nekim kaficima preko wifi, sve radi kako treba...nezz do cega je to....
to je problem...a na koji broj da ih nazovem pa da mi to nastimaju ?

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []