Naravno slazem se da se treba borit za svakog igraca iz dijaspore, ali kazem da nam se crno pise ako ce nam to bit jedini izvor igraca. Vidite koliko problema ima oko tih pasosa i kakva je borba za svakog igraca. Treba uvest neka pravila da svaki klub mora imat odredjeni broj mladih igraca u prvih 11, dat klubovima para za omladinske pogone i tako dalje. Ali sve je to naravno tesko u trenutnoj ekonomskoj situaciji i sa trenutnim ljudima u nasem nogometu.TMovac je napisao/la:Slazem se sa tobom da se treba raditi da pocnemo stvarati talente i unutar BiH,ali nazalost jos je dalek put do toga.Treba imati pod broj 1 infrastrukturu,pa onda skolovane ljude koji ce raditi sa tim talentima....A u drugu ruku zasto se odricati dijaspore?Sve su to nasi ljudi,ma gdje zivili.Ja sam za to da za repku igraju u datom trenutku najkvalitetniji igraci sto imamo.Nebitno da li taj igrac dolazi iz dijaspore,ili je izdanak Zelje,Sarajeva,Sirokog,Borca.....Cartman je napisao/la:A jos vaznije je da BiH pocne stvarat svoje talente, a ne da Boga molimo da se neko pojavi u dijaspori i onda da zeli igrat za BiH.
Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji B
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester
The flowers of English football, the flowers of Manchester
Da i dijaspora je ogranicena.Sad zasad i imamo neke sanse da se oslanjamo na dijasporu,ali sta ce biti za generaciju ili dvije,kada vec ta dijaspora bude na neki nacin asimilirana.I onda< ako ne budemo imali domace snage bicemo u qurcu.Sto se tog pravila tice mislim da ono vec postoji.Prije par kola cini mi se da se Rudar zalio na utakmicu sa Olimpikom i trazili 3 boda sa zelenim stolom,jer navodno olimpic nije imao dovoljan broj U21 igraca na terenu.a sto se mladih igraca tice barem u Zelji standradno igraju Kvesa,Cola,Zola...Sve su to igraci U21 uzrasta.Eh sad sto mi imamo jos jedan problem a to su menadjeri i prevelika ocekivanja roditelja.Jer kod vecine cim malo koje dijete pokaze nesto odmah ga guraju u inozemstvo,po mom misljenju suvise i suvise prerano.i onda tamo propadaju.rijetko koji da uspije da ode da kazemo dosta mlad a da napravi nesto poput Dzeke.Vise je primjera tipa Alena Skore,pa malog Duraka....da ne nabrajam vise.Koji bi samo da su ostali jos koju godinu u nasoj ligi napravili velike karijere.Skoro je vazio za najveceg talenta u europi tada,al eto ode u Marsej,gdje je grijao klupu,Durak isto u Freiburgu.i evo dokle je dospio igraju sad u olimpiku obojica.samo zato jer su prerano poletli za parama.Nama bi najveci spas bio da klub kao klub ima fudbalsku akademiju.gdje bi djeca provodila 24 sata dnevno.Skolovala se tu,hranila....tj gdje bi bili na oku strucnih ljudi koji bi pratili njihov razvoj.Cartman je napisao/la:Naravno slazem se da se treba borit za svakog igraca iz dijaspore, ali kazem da nam se crno pise ako ce nam to bit jedini izvor igraca. Vidite koliko problema ima oko tih pasosa i kakva je borba za svakog igraca. Treba uvest neka pravila da svaki klub mora imat odredjeni broj mladih igraca u prvih 11, dat klubovima para za omladinske pogone i tako dalje. Ali sve je to naravno tesko u trenutnoj ekonomskoj situaciji i sa trenutnim ljudima u nasem nogometu.TMovac je napisao/la:Slazem se sa tobom da se treba raditi da pocnemo stvarati talente i unutar BiH,ali nazalost jos je dalek put do toga.Treba imati pod broj 1 infrastrukturu,pa onda skolovane ljude koji ce raditi sa tim talentima....A u drugu ruku zasto se odricati dijaspore?Sve su to nasi ljudi,ma gdje zivili.Ja sam za to da za repku igraju u datom trenutku najkvalitetniji igraci sto imamo.Nebitno da li taj igrac dolazi iz dijaspore,ili je izdanak Zelje,Sarajeva,Sirokog,Borca.....Cartman je napisao/la:A jos vaznije je da BiH pocne stvarat svoje talente, a ne da Boga molimo da se neko pojavi u dijaspori i onda da zeli igrat za BiH.
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!
Prosle kvalifikacije za SP u JA. Svi timovi sto su se kvalifikovali su dobili 1M za pripreme. Ovi prvi sto su ispali u grupama su dobili jos 8 miliona Eura. U drugoj rundi 9 itd itd.Cartman je napisao/la:Naravno slazem se da se treba borit za svakog igraca iz dijaspore, ali kazem da nam se crno pise ako ce nam to bit jedini izvor igraca. Vidite koliko problema ima oko tih pasosa i kakva je borba za svakog igraca. Treba uvest neka pravila da svaki klub mora imat odredjeni broj mladih igraca u prvih 11, dat klubovima para za omladinske pogone i tako dalje. Ali sve je to naravno tesko u trenutnoj ekonomskoj situaciji i sa trenutnim ljudima u nasem nogometu.TMovac je napisao/la:Slazem se sa tobom da se treba raditi da pocnemo stvarati talente i unutar BiH,ali nazalost jos je dalek put do toga.Treba imati pod broj 1 infrastrukturu,pa onda skolovane ljude koji ce raditi sa tim talentima....A u drugu ruku zasto se odricati dijaspore?Sve su to nasi ljudi,ma gdje zivili.Ja sam za to da za repku igraju u datom trenutku najkvalitetniji igraci sto imamo.Nebitno da li taj igrac dolazi iz dijaspore,ili je izdanak Zelje,Sarajeva,Sirokog,Borca.....Cartman je napisao/la:A jos vaznije je da BiH pocne stvarat svoje talente, a ne da Boga molimo da se neko pojavi u dijaspori i onda da zeli igrat za BiH.
Ima tu jos novca sa EP.
Evo sanse, imamo dobar tim. Otici na SP u Brazil. Onda savez treba da gleda kako da ulozi taj novac.
Siguran sam da cemo ici na slijedeci EP, jer su sad 24 tima. Treba pokupiti Hajrovice, Kolosinaca, Seferovica, Halilovica nadati se da ce biti nesto i od Kvesica, Zolotica itd..
A siguran sam da ce npr Vedo kad prestani igrati bit jedan od tih koji ce dosta pomoci.
Ma ne znam cemu vise rasprava ovdje, izgleda da ce nas "scouting" tim poceti sa radom kad nam se dese jos 3 Ibrahimovica, sve dok nam za repku budu igrali Vrsajevici i slicni, nema nista od toga..
Dovoljno mi je da se sjetim da je Pape na pitanje kakav je slucaj sa Kolasincem koji se ponudio da dodje pjeske u Sarajevo na okupljanje repke, odgovorio : " Ako krene pjeske ne moze stici na vrijeme "
( fol on simpatican
)
Dovoljno mi je da se sjetim da je Pape na pitanje kakav je slucaj sa Kolasincem koji se ponudio da dodje pjeske u Sarajevo na okupljanje repke, odgovorio : " Ako krene pjeske ne moze stici na vrijeme "
( fol on simpatican
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...
hebiga pape je pokusao da se fura na Osima i mladjeg i starijeg.Al jebga ma koliko on to htio nikad nece imati taj Sarajevski manguplukceze je napisao/la:Ma ne znam cemu vise rasprava ovdje, izgleda da ce nas "scouting" tim poceti sa radom kad nam se dese jos 3 Ibrahimovica, sve dok nam za repku budu igrali Vrsajevici i slicni, nema nista od toga..
( fol on simpatican)
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!
Gledao sam Kolasinca prije par dana i samo mogu reci da ovaj decko mora podhitno dobiti poziv, kao i Bicakcic. Brz, jak kao beton, lijevi bek, lijeva mu kao desna, pametan, lider, vodja, ima onaj Bosanski inat.. malo na stilu Spahica, samo mu 19 godina.

Znam da igraci moraju sami da sredu papire da bi mogli igrati za reprezentaciju, ali tu isto moze imati neku ulogu fudbalski Savez. Na primjer kosarkaski savez je za Wright-a sredio sve papire da bi mogao igrati za Bosnu.

Znam da igraci moraju sami da sredu papire da bi mogli igrati za reprezentaciju, ali tu isto moze imati neku ulogu fudbalski Savez. Na primjer kosarkaski savez je za Wright-a sredio sve papire da bi mogao igrati za Bosnu.
Ja odavno govorim da savez treba zaposliti nekog pravnika ili nije bitno vec nekog ko se razumije u tu materiju,i neka se bavi samo srednjivanjem papirologije oko drzavljanstva,a da na igracima bude samo da potpisu tu iizjavu da zekle igrati za nas i vozdra.I Susic kao selektor trebao bi otici porazgovarati sa svakim potencijalnim igracem koji ima kvalitet za A repke.Jagodic za U21 itd.Nece igraci samo moliti.Ne bih ni ja dolazio ako nisam siguran da li me zele.redarmy0 je napisao/la:Gledao sam Kolasinca prije par dana i samo mogu reci da ovaj decko mora podhitno dobiti poziv, kao i Bicakcic. Brz, jak kao beton, lijevi bek, lijeva mu kao desna, pametan, lider, vodja, ima onaj Bosanski inat.. malo na stilu Spahica, samo mu 19 godina.
@TMovac
Bravo !
Primjer je Aco Petrovic, koji je doslovno "na noge" isao potencijalnim reprezentativcima.
Bravo !
Primjer je Aco Petrovic, koji je doslovno "na noge" isao potencijalnim reprezentativcima.
Pa eto,hajd da otvorimo grupu na fb ili slicno,mozda dodje do ss.ba i ostalih portala pa onda i do saveza.
Bas tako jarane.TMovac je napisao/la:
Ja odavno govorim da savez treba zaposliti nekog pravnika ili nije bitno vec nekog ko se razumije u tu materiju,i neka se bavi samo srednjivanjem papirologije oko drzavljanstva,a da na igracima bude samo da potpisu tu iizjavu da zekle igrati za nas i vozdra.I Susic kao selektor trebao bi otici porazgovarati sa svakim potencijalnim igracem koji ima kvalitet za A repke.Jagodic za U21 itd.Nece igraci samo moliti.Ne bih ni ja dolazio ako nisam siguran da li me zele.
Hajrovic, Bicakcic, Seferovic, Kolasinac, koliko ih ima koji moraju srediti papire.. boze sacuvaj.
Kako bi se grupa nazivala..?? Haj neko otviro nestojocker92 je napisao/la:Pa eto,hajd da otvorimo grupu na fb ili slicno,mozda dodje do ss.ba i ostalih portala pa onda i do saveza.
Ma nema nista od toga, nemoj da se ofiramo baredarmy0 je napisao/la:Kako bi se grupa nazivala..?? Haj neko otviro nestojocker92 je napisao/la:Pa eto,hajd da otvorimo grupu na fb ili slicno,mozda dodje do ss.ba i ostalih portala pa onda i do saveza.
Ma kako nemaceze je napisao/la:Ma nema nista od toga, nemoj da se ofiramo baredarmy0 je napisao/la:Kako bi se grupa nazivala..?? Haj neko otviro nestojocker92 je napisao/la:Pa eto,hajd da otvorimo grupu na fb ili slicno,mozda dodje do ss.ba i ostalih portala pa onda i do saveza.
Zadnja izmjena: redarmy0, dana/u 08 okt 2012, 22:00, ukupno mijenjano 1 put.
Svoje nedamo,tudje necemo.Vratimo svu nasu djecu pod nasu zastavu:mrgreen:redarmy0 je napisao/la:Kako bi se grupa nazivala..?? Haj neko otviro nestojocker92 je napisao/la:Pa eto,hajd da otvorimo grupu na fb ili slicno,mozda dodje do ss.ba i ostalih portala pa onda i do saveza.
Bas tako,cim su momci pokrenuli na fb grupu,odmah ss.ba se ukljucio,a prije toga sipak.redarmy0 je napisao/la: Ma kako nemagledaj sta smo ucinili sa Alenom, brigada navijaca i nasa medija su ga bombardovali tokom par dana a sve pocelo od nas
![]()
Mozda nesto slicno bude i sad,vrijedi pokusati,eto ako neko ima vremena,zelje i ideja nek navali.
sevap je bgm
Slazem. Haj neko otvori nestojocker92 je napisao/la:Bas tako,cim su momci pokrenuli na fb grupu,odmah ss.ba se ukljucio,a prije toga sipak.redarmy0 je napisao/la: Ma kako nemagledaj sta smo ucinili sa Alenom, brigada navijaca i nasa medija su ga bombardovali tokom par dana a sve pocelo od nas
![]()
Mozda nesto slicno bude i sad,vrijedi pokusati,eto ako neko ima vremena,zelje i ideja nek navali.
sevap je bgm
O čemu vi ? 
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!
- Goalgetter
- Kontakt:
Radije se skupite vas nekoliko, i kupite Kolasincu mobitel kakav, da se javi na sljedeci poziv NSBiH-a, jer ocito da mu je riknula baterija ili je razyeban zvucnik, pa nije cuo prosli pozivjocker92 je napisao/la:Pa eto,hajd da otvorimo grupu na fb ili slicno,mozda dodje do ss.ba i ostalih portala pa onda i do saveza.
Ma ne odnosi se samo na njega,ima jos momaka i talenata osim Kolosinca.Goalgetter je napisao/la:Radije se skupite vas nekoliko, i kupite Kolasincu mobitel kakav, da se javi na sljedeci poziv NSBiH-a, jer ocito da mu je riknula baterija ili je razyeban zvucnik, pa nije cuo prosli pozivjocker92 je napisao/la:Pa eto,hajd da otvorimo grupu na fb ili slicno,mozda dodje do ss.ba i ostalih portala pa onda i do saveza..
A ti vidi s njim pa ako treba donirat cemo mu i kartu samo nek dodje kod nas
Ma jok.. cuj nije cuo, ono ga Kola bio trolovo, neznate vi njegaGoalgetter je napisao/la:Radije se skupite vas nekoliko, i kupite Kolasincu mobitel kakav, da se javi na sljedeci poziv NSBiH-a, jer ocito da mu je riknula baterija ili je razyeban zvucnik, pa nije cuo prosli pozivjocker92 je napisao/la:Pa eto,hajd da otvorimo grupu na fb ili slicno,mozda dodje do ss.ba i ostalih portala pa onda i do saveza..

Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, bhfanatic14, Confiance, Coolpanda24, edvaE2, Google Adsense [Bot], Hightower, invincible1921, marlostanf1eld, Muumii, Proximic, Sheyi, Sveti i 88 gostiju.