LA Lakers

Where amazing happens.

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha

neno#4
Kontakt:

Re: LA Lakers

Post Postao/la neno#4 » 08 okt 2012, 16:22

amerosm je napisao/la:Ma samo opusteno ljudi. Ovaj poraz nije strasan i tako ce ekipa moci uvidjeti neke svoje nedostatke i iste popraviti do pocetka sezone - kada je najvaznije da budu najbolji.

U Subotu su imali trening u trajanju od 4 sata, tako da je i to uticalo na rezultata utakmice.
Ti znas da sam ja prvi koji uvijek spusta loptu i realno procjenjuje nas kvalitet, ali mi se nije svidjelo sto Douglas-Roberts i Meeks nisu dobili vise minuta. Treba im to. Ne znam zasto Jamisona pokusava stavljati na krilo, kada je bolje da Ebanks tu igra, a Jamison na cetiri. Nadam se da ce tako biti.
Ono cime sam zadovoljan je to sto sam vidio da ce Kobe i Nash imati sjajnu saradnju. Nijedan ni drugi ne skrtare sa loptom i nece biti problema kojeg smo se svi potajno pribojavali.
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 08 okt 2012, 19:32

Kakva su vam ocekivanja za sezonu?

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 08 okt 2012, 21:12

neno#4 je napisao/la:
amerosm je napisao/la:Ma samo opusteno ljudi. Ovaj poraz nije strasan i tako ce ekipa moci uvidjeti neke svoje nedostatke i iste popraviti do pocetka sezone - kada je najvaznije da budu najbolji.

U Subotu su imali trening u trajanju od 4 sata, tako da je i to uticalo na rezultata utakmice.
Ti znas da sam ja prvi koji uvijek spusta loptu i realno procjenjuje nas kvalitet, ali mi se nije svidjelo sto Douglas-Roberts i Meeks nisu dobili vise minuta. Treba im to. Ne znam zasto Jamisona pokusava stavljati na krilo, kada je bolje da Ebanks tu igra, a Jamison na cetiri. Nadam se da ce tako biti.
Ono cime sam zadovoljan je to sto sam vidio da ce Kobe i Nash imati sjajnu saradnju. Nijedan ni drugi ne skrtare sa loptom i nece biti problema kojeg smo se svi potajno pribojavali.
Znam ja sve to...i za vecinu si stvari upravu. Razlog sto Douglas-Roberts i Meekd nisu dobili vise minuta mozda lezi u tome da je Brown sinoc htio isprobati varijantu X za utakmice sezone, mozda sljedece sedmice bude varijanta Y gdje mozda Clark bude dobijao minute na poziciji cetvorke.

Realno zar mislis da ce neko ponovo biti u periodu da protiv nas napravi 35:0 seriju. To se desava samo jednom u 10 godina.

Mene licno npr. vise brine konstatacija da su u Subotu imali trening u trajanju od 4 sata, i mislim da to nije dobro po igrace, ali ruku na srce moram priznati da ne znam je li to uobicajno za trening kamp jedne NBA ekipe.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

kokuz
Kontakt:

Post Postao/la kokuz » 08 okt 2012, 22:32

Da, ali zna li se kakav tip treninga?

Možda je bila kakva yoga ili meditacija, pa su to ubrojali u trening?
Da te volim duša zna, draga moja BiH

Gracias, Iker! Grande Capitán! Najveći svih vremena!

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 08 okt 2012, 22:46

Otkad vas dvojica pratite NBA?? Stara praksa je duzina takvih treninga u NBA-u,kad je u pitanju trening kamp... ;)
http://www.nba.com/hornets/video/2012/1 ... index.html" onclick="window.open(this.href);return false; Evo poslusajte prvu recenicu trenera NOH Monty Williamsa... ;)

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 08 okt 2012, 23:41

NEZALAGANJE je napisao/la:Otkad vas dvojica pratite NBA?? Stara praksa je duzina takvih treninga u NBA-u,kad je u pitanju trening kamp... ;)
http://www.nba.com/hornets/video/2012/1 ... index.html" onclick="window.open(this.href);return false; Evo poslusajte prvu recenicu trenera NOH Monty Williamsa... ;)
Pratim NBA od 1998.godine, ali moram priznati da nikad nisam trening kampu pridodavao veliku paznju kao sto je to slucaj ove godine. Proteklih godina sam samo gledao sta se desava na trzistu igraca, zatim kakav nam je raspored i sta analiticari ocekuju od nas u narednoj sezoni, no ove godine se sve promjenilo, pa sam cak i pratio ticker Media Day-a i zatim desavanja na trening kampu.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 08 okt 2012, 23:44

amerosm je napisao/la:
NEZALAGANJE je napisao/la:Otkad vas dvojica pratite NBA?? Stara praksa je duzina takvih treninga u NBA-u,kad je u pitanju trening kamp... ;)
Pratim NBA od 1998.godine, ali moram priznati da nikad nisam trening kampu pridodavao veliku paznju kao sto je to slucaj ove godine. Proteklih godina sam samo gledao sta se desava na trzistu igraca, zatim kakav nam je raspored i sta analiticari ocekuju od nas u narednoj sezoni, no ove godine se sve promjenilo, pa sam cak i pratio ticker Media Day-a i zatim desavanja na trening kampu.
Ma nisam ja htio umanjiti vase znanje,ako si to pomislio...Vec mi je to sasvim normalna stvar,pa mi bi cudno da ne znate to... ;)

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 09 okt 2012, 00:00

NEZALAGANJE je napisao/la:
amerosm je napisao/la:
Ma nisam ja htio umanjiti vase znanje,ako si to pomislio...Vec mi je to sasvim normalna stvar,pa mi bi cudno da ne znate to... ;)
Pratim dosta treninge sto se fudbalskih ekipa Bundeslige tice, i za njihove uslove ove je npr. previse i ja sam se vodio tim iskustvom. No dobro nije nikad kasno sta novo saznati... ;) ;)

Mitar
Kontakt:

Post Postao/la Mitar » 09 okt 2012, 00:21

Ako su vec ovi igraci igrali drugo poluvrijeme onda je logicno da se radilo o probi za igrace koji nemaju garantovan ugovor za narednu sezonu. Pruzena im je prilika da se dokazu i koliko vidim velika vecina je nije iskoristila. Mislim da cemo vec od naredne utakmice imati priliku da vidimo ove tzv "sigurne" igrace iz prvih 5 kao i rezerve Meeksa i Robertsa. Oni sigurno nisu dovedeni da prije njih igraju Odom i Ebanks...
SI AMO CONte!!!

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 09 okt 2012, 01:16

Po meni to bi ovako trebalo da izgleda:

Nash, Blake
Kobe, Meeks
Artest, Ebanks
Pau, Jamison
Dwight, Hill

Plus Duhon, Cris Douglas...

Ostalo je samo ime.....

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 09 okt 2012, 01:36

Ja i dalje smatram da mi nemamo adekvatnu zamjenu za MWP-a, jer mi Ebanks ne ulijeva neko ogromno povjerenje, a vidim da vecina navijaca bi prije zeljela u toj ulozi vidjeti Douglas-Robertsa nego Ebanksa.

Steta za Pietrusa sto ima ogromne zahtjeve koje mi ne mozemo ispuniti - no ne mozemo i mi imati sve, no mozda nas Mitch do pocetka sezone iznenadi. :D :D

Takodjer mislim da Brown nema ogromno povjerenje u Ebanksa jer je sinoc forsirao Jamisona na toj poziciji, ali ja sam misljenja da ukoliko isti kvalitetno rasporedi minute Blakea i Duhona na poziciji PG-a i Ebanska i CDR-a da mozemo imati kvalitetne zamjene za Nasha i MWP-a.

azTer
Kontakt:

Post Postao/la azTer » 09 okt 2012, 02:18

puno toga će zavisit od meeksa (koliko kvalitetno može zamijenit brajanta i koliko će ga šut htjet) i od jamisona, koji je u poznim godinama, a od njega se očekuju nemali poeni sa klupe, uključujući i trojke.

naravno, pri tome uzimamo u obzir da će prva petorka pružit svoj maksimum i da neće doć do sranja na relaciji nash-brajant (organizacija napada, carina lopte) i howard-brajant ("dwight, ovo je moj klub, pazi kako se ponašaš, aight?") i nekog zasebnog sranja MWP-a.

od ebanksa ne treba očekivat puno, od blakea solidne poene i ok ideje u ofanzivnom dijelu igre, te od hilla par ofanzivnih skokova. duhon bi mogao bit neko kao iznenađenje.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 09 okt 2012, 02:35

azTer je napisao/la:puno toga će zavisit od meeksa (koliko kvalitetno može zamijenit brajanta i koliko će ga šut htjet) i od jamisona, koji je u poznim godinama, a od njega se očekuju nemali poeni sa klupe, uključujući i trojke.

naravno, pri tome uzimamo u obzir da će prva petorka pružit svoj maksimum i da neće doć do sranja na relaciji nash-brajant (organizacija napada, carina lopte) i howard-brajant ("dwight, ovo je moj klub, pazi kako se ponašaš, aight?") i nekog zasebnog sranja MWP-a.

od ebanksa ne treba očekivat puno, od blakea solidne poene i ok ideje u ofanzivnom dijelu igre, te od hilla par ofanzivnih skokova. duhon bi mogao bit neko kao iznenađenje.
1. mislim da Meeks i Jamison kombinovano svaku noc mogu ubaciti 20 poena - kako ce oni iste raspodijeliti to je najmanje bitno i sigurno da ce oni biti nasa dva kljucna igraca sa klupe.

2. siguran sam da nece doci do nesporazuma na relacijama Bryant - Nash i Bryant - Howard. Naime kada je bio Media Day bio je interviju i sa Nashom i Bryantom. Nash je rekao da je ovo prvenstveno Bryantov tim i da je suludo o tome pricati koje glavni igrac ekipe, ali da ciljeve mogu jedino postici kao EKIPA. Zatim je Bryant u svom interviju uzeo primjer Americkog fudbala kada je rekao da uvijek morao biti QB - posebno aludirajuci na eru O`Neala - i da konacno sa Nashom sada moze biti WR i obavljati posao koji najbolje zna i da je razgovarao sa Nashom kada mu je rekao da mu nedostaje jos samo titula da bi bio najbolji PG svih vremena i da to mogu sve skupa postici. Zatim je isti pitan od strane novinara ciji je ovo tim, a on je odgovorio da je ovo njegov tim, ali da ima zadatak u naredne dvije godine nauci Howarda kako treba voditi ekipu tako da moze mirno otici u penziju i da ce od tada to biti Howardov tim.

3. ja licno mislim da ce CDR i Duhon biti taj x-faktor koji ce sa klupe u pojednim utakmicama donijeti prevagu. Ovaj CDR je odlican igrac za klupe, ali nazalost povrede su ga unazadile. Pa prije par sezona nama je momak ubacio 20 poena (tada smo bili sampioni) da bi odmah nakon utakmice shebao clanak.

azTer
Kontakt:

Post Postao/la azTer » 09 okt 2012, 02:45

znam ja sve to, pratim prijatelju... ali jedno je riječ, drugo je djelo. vidjet ćemo kako će sve to izgledat na parketu, kako će se sveukupno ponašat i koliko će bit uigrani. kako ti znaš da nakon nekog teškog poraza brajant neće okrivit howarda? taj čovjek se ne libi krivit druge, znamo kakav je karakterno. a kad uzmeš u obzir da howard zna bit curica po ponašanju, može se svašta desit. da je za kormilom phil jackson, imao bih mnogo više povjerenja u tu ekipu. ovako...

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 09 okt 2012, 12:10

Nash vodi jednu polukontru i ide backdoor utrcavanje Kobea, Nash odmah pas preko pola terena i faul. Na liniji slobodnih Kobe i prikazuje Dwighta na klupi kao streber u odijeli, naocare, masnica, ovo ono :lol: :lol:
Ustaje i dere se iz sveg glasa MVP, MVP...Sto se tice odnosa izmedju tih igraca nema teorije da ce biti nekih problema..Nash hoce titulu i sve ce da uradi za nju...U drugoj cetvrtini je Dwight sjeo za komentatorski sto i pricao o tome da ce sve uraditi za tim i pomoci Kobeu da dodje do titule...

Ostalo je samo ime.....

azTer
Kontakt:

Post Postao/la azTer » 09 okt 2012, 12:50

da, lijepo je sve gledat na taj bajan način,da će im ić dobro, da će osvojit, da neće bit problema. naravno da neće bit problema ako sve bude išlo glatko, nije bilo problema ni sa gasolom kad su se redali dobri rezultati. a, kad krenu loša serija, gasola na nož, pa čak i bajnuma, pa onda i cijelu klupu.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 09 okt 2012, 13:07

Ode nam Bryant u penziju za dvije godine, a sa njim ce sigurno Gasol i MWP, tako da ce nam samo ostati Howard i Nash i bice zanimljivo vidjeti kako ce Kupchak iskoristiti prostor u SC-u i kakvu ce ponovo ekipu napraviti. Nekako sam siguran da ce jedno od pojacanja biti Rudy Gay kojem ugovor sa Grizzliesima istice 2014.

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 09 okt 2012, 13:35

neno#4 je napisao/la:Po meni to bi ovako trebalo da izgleda:

Nash, Blake
Kobe, Meeks
Artest, Ebanks
Pau, Jamison
Dwight, Hill

Plus Duhon, Cris Douglas...

Ovo bi bilo idealno...jos ako bi C.Douglas uspio izboriti minute umjesto Ebanksa(ima kvalitet za nesto slicno ali povrede ga unistavaju) bilo bi jos bolje.

S druge strane cini mi se da Brown zeli Jamisona korisiti na trojci...ne znam ko ce onda odmoriti Gasola

EDIT:
Hill se povrijedio...kazu nesto slicno povredi koju ima Howard...moglo bi biti problema :twisted:

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 09 okt 2012, 14:25

adnan24 je napisao/la:
S druge strane cini mi se da Brown zeli Jamisona korisiti na trojci...ne znam ko ce onda odmoriti Gasola

EDIT:
Hill se povrijedio...kazu nesto slicno povredi koju ima Howard...moglo bi biti problema :twisted:
Mozda ce Clark biti rezerva Gasolu, koji je takodjer dosao u tradeu Howarda. Vecina se slaze da je odlican igrac, no izgleda da Brown ne smatra tako.
Ukoliko Hill bude morao biti odsutan duzi period mislim da ce Kupchak reagovati i potpisati jednog FA.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 09 okt 2012, 15:22

Cini mi se da je diskus hernia i kod Hilla u pitanju...

Odgovori

Natrag na “NBA”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []