azTer je napisao/la:puno toga će zavisit od meeksa (koliko kvalitetno može zamijenit brajanta i koliko će ga šut htjet) i od jamisona, koji je u poznim godinama, a od njega se očekuju nemali poeni sa klupe, uključujući i trojke.
naravno, pri tome uzimamo u obzir da će prva petorka pružit svoj maksimum i da neće doć do sranja na relaciji nash-brajant (organizacija napada, carina lopte) i howard-brajant ("dwight, ovo je moj klub, pazi kako se ponašaš, aight?") i nekog zasebnog sranja MWP-a.
od ebanksa ne treba očekivat puno, od blakea solidne poene i ok ideje u ofanzivnom dijelu igre, te od hilla par ofanzivnih skokova. duhon bi mogao bit neko kao iznenađenje.
1. mislim da Meeks i Jamison kombinovano svaku noc mogu ubaciti 20 poena - kako ce oni iste raspodijeliti to je najmanje bitno i sigurno da ce oni biti nasa dva kljucna igraca sa klupe.
2. siguran sam da nece doci do nesporazuma na relacijama Bryant - Nash i Bryant - Howard. Naime kada je bio Media Day bio je interviju i sa Nashom i Bryantom. Nash je rekao da je ovo prvenstveno Bryantov tim i da je suludo o tome pricati koje glavni igrac ekipe, ali da ciljeve mogu jedino postici kao EKIPA. Zatim je Bryant u svom interviju uzeo primjer Americkog fudbala kada je rekao da uvijek morao biti QB - posebno aludirajuci na eru O`Neala - i da konacno sa Nashom sada moze biti WR i obavljati posao koji najbolje zna i da je razgovarao sa Nashom kada mu je rekao da mu nedostaje jos samo titula da bi bio najbolji PG svih vremena i da to mogu sve skupa postici. Zatim je isti pitan od strane novinara ciji je ovo tim, a on je odgovorio da je ovo njegov tim, ali da ima zadatak u naredne dvije godine nauci Howarda kako treba voditi ekipu tako da moze mirno otici u penziju i da ce od tada to biti Howardov tim.
3. ja licno mislim da ce CDR i Duhon biti taj x-faktor koji ce sa klupe u pojednim utakmicama donijeti prevagu. Ovaj CDR je odlican igrac za klupe, ali nazalost povrede su ga unazadile. Pa prije par sezona nama je momak ubacio 20 poena (tada smo bili sampioni) da bi odmah nakon utakmice shebao clanak.