Rekonstrukcija stadiona u BiH
Re: Rekonstrukcija stadiona u BiH
Tako je,izborna kampanja,samo sto se kod nas radi a ne kao kod njih
Zadnja izmjena: zenicanin, dana/u 04 okt 2012, 15:19, ukupno mijenjano 1 put.
Ma Zamorano,iskreno ja bi bio zadovoljan da se jug i sjever dignu na nivo zapada i natkriju,ako je Uefa spremna kako kazu da jeste pomoci onda za to i nebi trebalo nesto puno novca..
Mozda i jeste predizborna suplja ali isto tako valja osigurati sebi naredni mandat
Mene u svemu ovome iskreno jedino privlaci jug pod krovom,au kako bi grmilo
Mozda i jeste predizborna suplja ali isto tako valja osigurati sebi naredni mandat
Mene u svemu ovome iskreno jedino privlaci jug pod krovom,au kako bi grmilo
Joj po meni bi idealno bilo da se jug i sjever dignu u nivo zapada,a istok da se ne bi moral rusit i svlacionice i sve tamo da se nadogradi jos jedan sprat

Godinama su te topili, ali ostao si jak kao Čelik!
- AllGunsBlazing
- Kontakt:
I meni je glup ovaj projekat, znaci maltene i nije rekonstruckija vec gradnja nanovo. A to mi se bas i ne svidja jer bi dugo trajalo. Moze se zapad i sad fino u staklo uraditi, unutra ubaciti muzej i to je to. A ovo ostalo poravnati na nivo zapada. Tamam koliko Repki treba, a i Celiku ako ikad u Evropu izadju.
Celik!3,2,2.
Klupe za rezervne igrače na Bilinom polju stižu iz Italije
Početkom mjeseca septembra, u okviru rekonstrukcije stadiona Bilino polje, trebale su stići klupe za rezervne igrače RECARO proizvođača. Greškom izvođača radova ITC-a Zenica isporučene su stolice iz Njemačke. Nakon utvrđene greške, posuđenje su klupe iz Banja Luke za odigravanje utakmice između reprezentacija BiH i Latvije.
S obzirom na to da do današnjeg dana nisu stigle iščekivane stolice Recaro, kontaktirali smo direktora Javnog preduzeća za održavanje sportskih objekata u Zenici Huseina Hinovića koji nam je rekao:
- Mi imamo ugovor potpisan i očekujemo dolazak stolica tri do četiri dana prije utakmice reprezentacije BiH i Litvanije. Stolice su sada poručene iz Italije preko Star Športa iz Širokog Brijega i u ovom trenutku za sada sve ide prema planu.
Podsjećamo,nedavno je završena rekonstrukcija stadiona „Bilino polje“, inače doma nogometne reprezentacije BiH. Rekonstrukcijom, stadion Bilino polje je sada potpuno uređen prema standardima FIFA-e i UEFA-e za odigravanje reprezentativnih nogometnih susreta.
Početkom mjeseca septembra, u okviru rekonstrukcije stadiona Bilino polje, trebale su stići klupe za rezervne igrače RECARO proizvođača. Greškom izvođača radova ITC-a Zenica isporučene su stolice iz Njemačke. Nakon utvrđene greške, posuđenje su klupe iz Banja Luke za odigravanje utakmice između reprezentacija BiH i Latvije.
S obzirom na to da do današnjeg dana nisu stigle iščekivane stolice Recaro, kontaktirali smo direktora Javnog preduzeća za održavanje sportskih objekata u Zenici Huseina Hinovića koji nam je rekao:
- Mi imamo ugovor potpisan i očekujemo dolazak stolica tri do četiri dana prije utakmice reprezentacije BiH i Litvanije. Stolice su sada poručene iz Italije preko Star Športa iz Širokog Brijega i u ovom trenutku za sada sve ide prema planu.
Podsjećamo,nedavno je završena rekonstrukcija stadiona „Bilino polje“, inače doma nogometne reprezentacije BiH. Rekonstrukcijom, stadion Bilino polje je sada potpuno uređen prema standardima FIFA-e i UEFA-e za odigravanje reprezentativnih nogometnih susreta.
Republika Zenica
- Jack777Pott
- Kontakt:
Ovo nam dovoljno pokazuje koliko je u drzavi sportska infrastruktura losa. Pored terena, tribina, uredjenja podtribinskog prostora razgovori se vode o klupama za rezervne igrace. Kao da je to toliko bitan faktor na stadion i kao da to ikome ista uopce znaci, osim trenerima i igracima kojim je udobnije na tim Recaro sjedalicama. Klupe za rezerve imaju i seoski stadion na koji djeca bace jednu subotom popodne, to je ono sto se pravi odmah nakon terena i golova, a kod nas je jos uvijek i to tabu tema. U normalnim drzavama kad se stadioni prave nigdje i ne spomenu te klupe za rezerve.dubioza je napisao/la:Klupe za rezervne igrače na Bilinom polju stižu iz Italije
I okrenu tada glavu, zagleda se u daljinu, kao plave voljeli smo jedino još domovinu!
Igmanov stadion na Ilidži sa umjetnom travom, na kojem se vec grade tribine, bit ce najljepsi mali stadion u regiji
- Jack777Pott
- Kontakt:
Imas li kakvu sliku i projekt kako ce izgledat? Ako ne onda barem opisi, koliko tribina, koji kapacitet i kako ce to od prilike sve izgledat. I pazi sta si rekao, da bude najljepsi mali u regiji mora nadmasit za mene nenadjebivi Stadion Hrvatskih vitezova u Dugopoljusonik24 je napisao/la:Igmanov stadion na Ilidži sa umjetnom travom, na kojem se vec grade tribine, bit ce najljepsi mali stadion u regiji
I okrenu tada glavu, zagleda se u daljinu, kao plave voljeli smo jedino još domovinu!
Mozda bude nesto od onog projekta stadiona u Banjaluci,krece izrada izvedbenog projekta evo link http://www.sa-c.net/index.php/component ... 0/251.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Ma nema od ovog nista bacanje bombi,isto je sa grbavicom,tuzlom da ne nabrajam dalje. Ovo nema u zemljama u okruzenju i puno veci gradovi da bude u banjaluci.zenicanin je napisao/la:Mozda bude nesto od onog projekta stadiona u Banjaluci,krece izrada izvedbenog projekta evo link http://www.sa-c.net/index.php/component ... 0/251.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Ne znam što se kod nas uopće spominje izgradnja ovolikih stadiona. Za Premijerligu i ovo što imamo (mizerno mali u odnosu na ostale stadione na Balkanu) ne popunimo. Nama treba jedan dobar, uvjetan, stadion za reprezentaciju od nekih 30 000 sjedećih mjesta i to je to. Mada, sumnjičav sam i po tom pitanju, ne vjerujem da bi repka popunila i toliki stadion u svakoj utakmici. Dakle, samo jedan i ništa više. Sve više od toga = nema nikakve koristi ili ti ga ekonomskog suficita od istih.zenicanin je napisao/la:Mozda bude nesto od onog projekta stadiona u Banjaluci,krece izrada izvedbenog projekta evo link http://www.sa-c.net/index.php/component ... 0/251.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Čelik Zenica 1945
terabajt je napisao/la:Ma nema od ovog nista bacanje bombi,isto je sa grbavicom,tuzlom da ne nabrajam dalje. Ovo nema u zemljama u okruzenju i puno veci gradovi da bude u banjaluci.zenicanin je napisao/la:Mozda bude nesto od onog projekta stadiona u Banjaluci,krece izrada izvedbenog projekta evo link http://www.sa-c.net/index.php/component ... 0/251.html" onclick="window.open(this.href);return false;
- Jack777Pott
- Kontakt:
Objavljeno par dana prije izbora, zanimljivo. A jos zanimljiviji napis da bi to bio nacionalni sportski centarzenicanin je napisao/la:Mozda bude nesto od onog projekta stadiona u Banjaluci,krece izrada izvedbenog projekta evo link http://www.sa-c.net/index.php/component ... 0/251.html" onclick="window.open(this.href);return false;
- DzoleZeljo
- Kontakt:
Pa jedva su onaj isti renovirali a ne da prave objekat koji uzali u kategoriju odigravanja svjetskih i evropskih prvenstava, pored evropskih kupova. Kod nas je masta uvijek bila na nivou, a praksa nula. Eto vidjet cemo hoce li konacno biti od Grbavice nesto, jer ako sada ne bude, sumljam da ce za 10 godina ista biti. 
pa pazi krenuce oni njega graditi sigurno ja msm za 2 godine, tj. u godini kad budu sljedeci izbori oni ''glavni''DzoleZeljo je napisao/la:Pa jedva su onaj isti renovirali a ne da prave objekat koji uzali u kategoriju odigravanja svjetskih i evropskih prvenstava, pored evropskih kupova. Kod nas je masta uvijek bila na nivou, a praksa nula. Eto vidjet cemo hoce li konacno biti od Grbavice nesto, jer ako sada ne bude, sumljam da ce za 10 godina ista biti.
JEDINI PLUS u toj svoj prici je sto se na ''Banjaluckom polju'' ne moze graditi nista zbog ovog projekta pa tako maltene u centru grada imamo ogromnu LIVADU, vise volim i da zgrade tu puknu nego da bude livada u sred grada
**** ih sjedista visedubioza je napisao/la:Klupe za rezervne igrače na Bilinom polju stižu iz Italije
Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti
BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA
BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA
- DzoleZeljo
- Kontakt:
Dobro kazes, ne bi me cudilo i da odrade ovo radi pranja love kao sto su autoput odradili. Druga stvar sto ce ovakvi objetki biti stalno prazni, a moram ce se placati skopu za odrzavanja. Ma sve u svemu, ako neko ima debelog interesa, napravit ce se Nou Camp, ako nema ovo sve ostaje na pricama i nasim mastama.delko je napisao/la:pa pazi krenuce oni njega graditi sigurno ja msm za 2 godine, tj. u godini kad budu sljedeci izbori oni ''glavni''DzoleZeljo je napisao/la:Pa jedva su onaj isti renovirali a ne da prave objekat koji uzali u kategoriju odigravanja svjetskih i evropskih prvenstava, pored evropskih kupova. Kod nas je masta uvijek bila na nivou, a praksa nula. Eto vidjet cemo hoce li konacno biti od Grbavice nesto, jer ako sada ne bude, sumljam da ce za 10 godina ista biti.tako da je to sasvim moguce
a druga je stvar sto mi ne mozemo ispuniti ni polovinu (u vecini ni trecinu) postojeceg stadiona i sto ce ovaj stadion zjapiti prazan i na odrzavanje ce otici velike pare - a nikakvu svrhu nece imati
ovaj stadion u koji se prethodno ulozilo par miliona (i opralo par) iskoristice se za rusenje gdje ce se za rusenje opet oprati par miliona i izgraditi jos jedna frakcija zgrade vlade (posto stvarno nemamo prostora za nasu divnu vladu) jos jedno 5-6 zgrada i to ce biti neki minimum da se jedva jadni smjeste
JEDINI PLUS u toj svoj prici je sto se na ''Banjaluckom polju'' ne moze graditi nista zbog ovog projekta pa tako maltene u centru grada imamo ogromnu LIVADU, vise volim i da zgrade tu puknu nego da bude livada u sred gradato jedino sto bi se grad i na tu stranu prosirio - a ostalo je sve minus do minusa
Ja bih definitivno zakonom zabranio objavljivanje ovih vijesti i maketa u vezi naših stadiona ako se ne misli krenuti s gradnjom. Mislim da nema grada i kluba u BiH da nije neku svoju maketu napravio (samo Grbavica ima nekoliko maketa). Što se tiče maketa stadiona, definitivno smo lider, ne samo na Balkanu, nego i u Evropi. 
doći će klupe do utakmice sa Litvanijom. i to sa Čelikovim grbom.
opet će se morati stavljati one navlake. 
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', nikakvi crnjaci i ružne stvari,
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', ni umišljene ćurke, ni zli komentari!
Vraćamo ti staru slavu, ne damo te zaboravu!
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', ni umišljene ćurke, ni zli komentari!
Vraćamo ti staru slavu, ne damo te zaboravu!
Evo ih , dobre
http://www.zenica.tv/index.php/foto-gal ... -za-bilino" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.zenica.tv/index.php/foto-gal ... -za-bilino" onclick="window.open(this.href);return false;
Čelik do bagro
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.