NFL

Atletika, stoni tenis, šah, plivanje, vaterpolo, biciklizam, ragbi...

Moderator/ica: rio_Ferdy88

kad_kako
Moderator
Kontakt:

Re: NFL

Post Postao/la kad_kako » 09 okt 2012, 20:00

alemsa je napisao/la:Vidjet cemo kakva ce prica biti ako budemo 10-0 :D

Eo i na first take "nisu izgledali impresivno" :lol: A dobili tekmu, sta bi tek bilo da smo bili impresivni :mrgreen: . No naviklo se na to sto se tice timova iz Houstona.

Sve dok stoji 0 MNOGO SMO JAKI

P.S. Jedna Minnesota dobije SF i nije neka frka, a Jetsi izgube tekmu protiv nas ali mi nismo jaki posto su nam dali 17 poena :lol:
Navijam za vas protiv Sireva. :D

Pa nema Houston bas nesto dobre sportske timove, osim Texansa u zadnjim sezonama.

Minnesota je buraz 4:1, i daleko jaca od NYJ u svakom segmentu igre.
Postovanje treba zaraditi.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 09 okt 2012, 20:03

Edin TM87 je napisao/la:
alemsa je napisao/la:Smith bolji od Schauba? ahahahhahahah daj svega ti
Ne znam sta je smijesno, Smith je odlican QB i bas lezi ovoj igri Ninersa, pa ove sezone ima najbolji QB ranking od svih QB-ova u ligi 108,7. Pod Harbourom je strasno napredov'o, ne baca puno, ali i ne gubi lopte, onaj nesretni INT je imao i to je sve, 8 TD samo jedan INT, Schaub ima 2 INT-a, isto toliko TD-ova, al' mu je rejting ispod 100, eto i da nije bolji, tu su negdje sigurno, k'o sto su i Ninersi bolji od Texansa do sad, bar ja tako mislim...

Inace niko ne spomenu rekord Breesa, bacio frajer 49 uzastopnih tekmi minimum 1 TD, cestitke i da istaknem da je Brees ubjedljivo 1. po broju TD-ova (14) i bacenih yardi (1,720) sto smo vec i navikli, al' ga yebe 6 pickova...

btw nema vise QB-a (startera) bez INT-a u ligi poslije week 5, Ponder je zadnji to uradio protiv Titansa, bacio je 2 picka...
Jarane Schaub je jedan od najpreciznijih Qb svih vremena, zadnjih 5 godina vodi jedan od najboljih napada u ligi. Smithu da nije odbrane koja ga non-stop izvlaci, nebi ni 5 tekmi dobio. Nek se javi kad baci makar 4 hiljade yardi

delpiero20
Kontakt:

Post Postao/la delpiero20 » 09 okt 2012, 20:37

Treba vama PO iskustvo tako da cete sigurno da puknete negdje jer ova ekipa nema iskustvo igranja PO utakmica kao fransiza...treba tu mnogo godina da se izgradi mentalni sklop za PO, a isto tako i veliki QB za dugogodisnje domete kao sto je Coltsima bio Manning ili Patriotsima Brady..

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 09 okt 2012, 20:49

delpiero20 je napisao/la:Sve vase ekipe imaju smijesne rasporede..zato i jesu Giantsi tako jaki u PO jer imamo 10 PO utakmica do PO i onda nam PO dodje kao normalna pojava..Dok ostali koji zavrse u PO citavu sezonu rutinski odradjuju, a mi ulazimo sa 6 ili 7 poraza...

Jos sad pored Cowboysa i Eaglesa i Redskinsi se malo digli..jos je veselije :)
Ma kakvih 10 PO tekmi, pa Redskinsi su truba dugi niz godine, nije ih ni RG3 nista popravio, Cowboysi su klaunovi, a vodic im je Romo :lol: O Eaglesima da ne pricam :mrgreen: Vick :lol: :lol: :lol: Al' eto posto je to neko rivalstvo moze svasta bit... Nije ta divizija nesto pretjerano jaka kako se prica, Giantsi imaju toliko poraza jer igraju lose regular season, a onda je Eli clutch i odbrana odlicno odigra PO... I tu je sva politika.
Roger Federer the greatest of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!

delpiero20
Kontakt:

Post Postao/la delpiero20 » 09 okt 2012, 20:59

Edin TM87 je napisao/la:
delpiero20 je napisao/la:Sve vase ekipe imaju smijesne rasporede..zato i jesu Giantsi tako jaki u PO jer imamo 10 PO utakmica do PO i onda nam PO dodje kao normalna pojava..Dok ostali koji zavrse u PO citavu sezonu rutinski odradjuju, a mi ulazimo sa 6 ili 7 poraza...

Jos sad pored Cowboysa i Eaglesa i Redskinsi se malo digli..jos je veselije :)
Ma kakvih 10 PO tekmi, pa Redskinsi su truba dugi niz godine, nije ih ni RG3 nista popravio, Cowboysi su klaunovi, a vodic im je Romo :lol: O Eaglesima da ne pricam :mrgreen: Vick :lol: :lol: :lol: Al' eto posto je to neko rivalstvo moze svasta bit... Nije ta divizija nesto pretjerano jaka kako se prica, Giantsi imaju toliko poraza jer igraju lose regular season, a onda je Eli clutch i odbrana odlicno odigra PO... I tu je sva politika.
Ne igramo mi lose sezonu, samo mozda nekad losije udjemo u sezonu ali mi godinama imamo najtezi raspored...prosle sezone smo imali ubjedljivo najtezi u ligi

Ove sezone:
Dvije protiv Eaglesa, San Francisco, dvije sa Cowboysima, Steelersi, Bengalsi, Packersi, Saintsi, Falconsi, Ravensi tako da nama svaki wildcard dodje kao normala, mozda cak i slabiji bude od ovih utakmica...

Meni je to drago, zato PO izdominiramo...samo je cilj dogurati do toga

A RG3 samo treba malo iskustva, sljedecu godinu ide i ispred Eaglesa i Dallasa, samo da mu ne bude nekih povreda ;)

Kakvi god Eaglesi bili opet su top 10 timova lige, odlicna ekipa..Isto tako i Dallas dobra ekipa...Kad vidim da tamo u drugim divizijama igraju timovi tipa Buffala, Delfina, Brownsa, Jaguarsa, Titana, Chiesfa, Raidersa, Buckaneersa, Cardinalsa, Ramsa, Seahawksa onda ova divizija dodje kao najjaca pored one (Chicago, Lions, Vikings, Packers)...

Mi bi onih 11 koje sam nabrojao sve pobjedili po 20+ razlike...

I to za Elija, ne bi mi vidjeli dva SB da se nije igrala odbrana... ;) Zna on baciti ali onu sezonu da nije bilo odbrne sa Osijem Umeniyorom i Michael Strahanom nista od nas ne bi bilo, isto tako za drugi SB imali smo daleko bolju odbranu od Patriotsa..A i OL Manningu je godinama jedna od boljih...otislo je tu nekih momaka tipa O´Hara, Seubert, Mckenzie..ali je opet solidna zastita. A ostale timove pravimo budalama jer daju velike pare nasim TE i WR, ne bi nista od njih bilo u drugim timovima...kljuc je sve u tome sto Eli ima vremena da baci...

Isto tako bez trcanja mi nista ne bi uspjeli...B.Jacobs je igrao par sezona kao masina :) Nista na brzinu, samo na tijelo i snagu

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 10 okt 2012, 03:57

alemsa je napisao/la:
amerosm je napisao/la:Ryan + Sporano + Sanchez + Tebow = cirkus zvani Jets. :lol: :lol:
Ukoliko pogledamo broj dozvoljenih poena mozemo reci da je odbrana Texansa bila kriminalna, jer im je Sanchez uspio postici 17 poena. :lol: :lol:

Mi u Nedjelju gostujemo kod najace odbrane lige i bit ce dosta tesko gore igrati, ali nadam se da ce Tomica i kompanija biti na nivou.
Pa 1 TD je bio punt return, znaci Sanchez nije loptu ni dotako.
Sanchez je sinoc Watta sanjo, ono nije normalno koliko ga je nerviro.

Slijedece sedmice uzimamo Packerse, mozemo lagano biti 10-0
ako budete 10-0 mozete i 16-0...valja vama Bearse uzet u Chicagu po tom tvom ti vec cisto upisao pobjedu protiv Chicaga..pa brate ni protiv onog loseg Chicaga bez offensa ljudi se u oktobru i decembru u Chicagu tesko nadaju pobjedi...polahko Bearsi s zahuktavjau ovo je nova ekipa novi kompletan offense sve novo...plahko da se to jos malo uigraju..ne kazem da nas ne mozete dobiti dobra ste ekipa vjerovatno kandidati za super bowl, ali reci daces lagano doci do pobjede u Chicagu bogami ne znam sta bi ti rekao..vasa prednost je jer imate odbranu za ovu nasu OL..ne sumnja da ce Cutler biti napadnut , ali vjerovanto cemo igrati sa vise igraca u OL tu tekmu i napravti nesto bolju protekciju Cutleru...vi imate po meni brate jednu od najboljih OL.....gledam samo kakvu porotekciju onaj vas QB ima to nije normalno
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 10 okt 2012, 04:04

Edin TM87 je napisao/la:Joj kakav raspored imamo u narednih 5 tekmi:

Jetsi, Jaguarsi i Titansi u gostima i Dolphinsi i Brownsi kuci 8-) Ocekujem 4-1, to je neka mjera ovdje, mada ne vidim od koga bi mogli izgubit, al' uvijek se nadje los dan, sa 2 poraza Hjustona u narednih 5 tekmi, izjednacili bi se...
nista navijaj za Bearae protiv Houstona :)
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 10 okt 2012, 04:15

alemsa je napisao/la:
Jarane Schaub je jedan od najpreciznijih Qb svih vremena, zadnjih 5 godina vodi jedan od najboljih napada u ligi. Smithu da nije odbrane koja ga non-stop izvlaci, nebi ni 5 tekmi dobio. Nek se javi kad baci makar 4 hiljade yardi
Schaub ima najbolji OL brate...gledo sam jendo dvije -tri tkme fakat ima najbolji OL ..odlicna protekcija ebiga.... ali kao sto ti kazes kad nalete na njega izgubi se ...u Bearsima nebi bacio ni blizu toliko yardi ..dobsar je meni se svidja ko QB ...ne znam meni je bolji od Smitha ...edin gleda statistiku ebiga pa ni onaj Newton gledam kritikuju ga kazu najlosi QB ove sezone, ali zapravo covjek to nije to svi znamo....jednostavno moras da imas pomoc saigraca da bi nesto napravio ebiga...edinu je recimo Cutler kanta jer je bacio 4 INT protiv Packersa i to 3 je bacio bez veze vise isfustriran onako vise mi izgledalo namjerno......ali nece da se sjeti dok je bio u Denveru pa dok je napravio Marshalla pro bowlerom i bacio rekodna 22 pasa Marshallu u jednoj utkamici...jednostavno najvise yardi i svega za jednog recivera te dvije sezone ...samo tad je Denver imao dosta dobru OL pa se moglo...kod nas prvo misli na zdravlje kad izadje, pa tek onda o brojkama :)
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 10 okt 2012, 12:27

Cushing, kao vodeći tackler i jedan od vođa odbrane Texansa, out do kraja sezone :(
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

CLS
Kontakt:

Post Postao/la CLS » 10 okt 2012, 13:22

rio_Ferdy88 je napisao/la:Cushing, kao vodeći tackler i jedan od vođa odbrane Texansa, out do kraja sezone :(
Bio je ono prljav udarac kacigom u koljeno ali liga samo qb i wr čuva.
Nije to bolest rijetka, nisu posljedice rata
Al ja sam prvo reko Željo
Pa sam poslije reko tata

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 10 okt 2012, 14:36

CLS je napisao/la:
rio_Ferdy88 je napisao/la:Cushing, kao vodeći tackler i jedan od vođa odbrane Texansa, out do kraja sezone :(
Bio je ono prljav udarac kacigom u koljeno ali liga samo qb i wr čuva.
Zao mi je sto mu se ova povreda dogodila, ali hebiga ljudi i sponzori placaju da bi gledali Bradya, Manninga, Gronkowskog, Cruza itd itd. Ruku na srce rijetko ko dolazi da gleda npr. Wilforka ili Peppersa i razumljivo je da ti igraci iz napada imaju vecu protekciju od NFL-a.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 10 okt 2012, 18:40

Steta, Cushing je jak igrac, odlican LB i pass rusher, neki se igraci samo onako mogu blokirat, padnes mu na noge :roll: Al' eto i to je dio sporta...

bear grylls
Kontakt:

Post Postao/la bear grylls » 10 okt 2012, 20:36

NIje on bas neki pass rusher nije mu to posao. On je unutrasnji lb znaci sprejecava trcanje pasove kroz sredinu i ide na qba samo u određenim paketima. Uglavnom valjda nece putem merrimana kolko znam i cushing je imao problema sa steroidima kao i merriman kad se skines s toga krecu povrede nadam se da nece tako zavrsiti,

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 11 okt 2012, 01:58

Postoji mogucnost da Hernandez zaigra u Nedjelju protiv Seahawksa, jer je odradio kompletan trening sa ekipom, ali u Patriotsima razmisljaju jeli pametno njegov clanak pametno izlagati naporima prilikom putovanja u Seattle.

Eh sada iskreno ne znam sta da kazem. Seahawksi su na domacem terenu hebena ekipa i ja bi ga poveo za ovaj mec, pa bi ga zatim odmarao u naredna dva protiv Jetsa i Ramsa i onda bi imao jos tri sedmice da se potpuno oporavi, a pobjeda u Nedjelju nam je veoma bitna. Inace ovo ce biti duel trenutno najbolje odbrane i najboljeg napada lige.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 11 okt 2012, 02:08

SaltCityAttack je napisao/la: Schaub ima najbolji OL brate...gledo sam jendo dvije -tri tkme fakat ima najbolji OL ..odlicna protekcija ebiga.... ali kao sto ti kazes kad nalete na njega izgubi se ...u Bearsima nebi bacio ni blizu toliko yardi ..dobsar je meni se svidja ko QB ...ne znam meni je bolji od Smitha ...edin gleda statistiku ebiga pa ni onaj Newton gledam kritikuju ga kazu najlosi QB ove sezone, ali zapravo covjek to nije to svi znamo....jednostavno moras da imas pomoc saigraca da bi nesto napravio ebiga...edinu je recimo Cutler kanta jer je bacio 4 INT protiv Packersa i to 3 je bacio bez veze vise isfustriran onako vise mi izgledalo namjerno......ali nece da se sjeti dok je bio u Denveru pa dok je napravio Marshalla pro bowlerom i bacio rekodna 22 pasa Marshallu u jednoj utkamici...jednostavno najvise yardi i svega za jednog recivera te dvije sezone ...samo tad je Denver imao dosta dobru OL pa se moglo...kod nas prvo misli na zdravlje kad izadje, pa tek onda o brojkama :)
Ma o tome nema dileme, Schaub je izmislio NFL za Smitha. Pa eto i statisticki u zadnjih 15 tekmi kojih je starto ima omjer 12-3, 9 zaredom dobijenih tekmi, samo 5 INT u 13 tekmi,najmanje u ligi puta sackovan. Prije tekme sa Jetsima:

Record: 8-0
AVG MARGIN OF VICTORY: 20
ATT: 215
CMP: 142
%: 66
YDS: 1,835
TD: 12
INT: 2
YPA: 8.5
QBR: 107.4

Ovo su elite brojevi, jos posebno uzeti u obzir da su Texansi running team, sa Fosterom i Tateom.... S ovim brojevima je top 5 trenutno u ligi, ali meni je 8-i, top 10 sigurno, dok Smith mozda top 20.

ovo za Coushinga **** ga ACL, do kraja sezone, samo da se Schaub i Johnson ne povrede, kao sto to zna biti obicaj, i bit cemo ok.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 11 okt 2012, 02:34

Gledam sada statistiku na NFL-u i mi imamo bolju odbranu nego Ravensi. :lol: :lol: :lol: :lol:
Hebote zivot po meni je glupost gledati kvalitet odbrane po dopustenim yardima protivniku. Misljenja sam da je bolje gledati koliko se poena dopusti da protivnik postigne. Sto se tog dijela tice na solidnom smo 17 mjestu, a vec sam rekao ukoliko BB odbranu po statistikama dovede u zlatnu sredinu da smo najaca ekipa u ligi, sa obzirom na potencijal napada i kvalitet QB-a.

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 11 okt 2012, 05:24

amerosm je napisao/la:Gledam sada statistiku na NFL-u i mi imamo bolju odbranu nego Ravensi. :lol: :lol: :lol: :lol:
Hebote zivot po meni je glupost gledati kvalitet odbrane po dopustenim yardima protivniku. Misljenja sam da je bolje gledati koliko se poena dopusti da protivnik postigne. Sto se tog dijela tice na solidnom smo 17 mjestu, a vec sam rekao ukoliko BB odbranu po statistikama dovede u zlatnu sredinu da smo najaca ekipa u ligi, sa obzirom na potencijal napada i kvalitet QB-a.
ma vidi ensto Bearasi su dozvoljavali te yarde , ali su na red zone uzimali lopte ebiga...tu su inace uvjek bili jaki ebiga ...doduse ovi Jaugarsi bili -3 yarda u drugom poluvremenu :)..eh i to da vidim u pm
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 11 okt 2012, 18:15

Pocinju i kod nas povrede, Mathis ganjajuci Rodgersa 2 ili 3 sedmice out, povrijedio koljeno, nikako nam se ne da da i on i Freeney odigraju skupa citavu tekmu, a kad igraju to je unistanje protivnicki linije :lol: Protiv Bearsa su igrali prvih 5-6 minuta, ubili Cutlera, onda se povrijedio Freneey koji se vratio protiv Packersa, gdje su unistavali Rodgersa i prilikom jednog sacka povrijedi se Mathis... Da stvar bude gora Brown nece trcati isto 2 ili 3 sedmice, sto znaci da cemo bit grozni po zemlji... Angerer jos nije spreman, mnogo jak LB, prosle godine najvise tacklova u ligi, kad se on vrati teze ce trcati protiv nas, Vontae Davis out, al' se vraca King tako da nece bit problem cuvati slabe resivere Jetsa, uz Powersa to je sigurno...

A Jetsi jos gori sto se tice povreda, 17 ljudi povreda imaju na injury listi :shock: Vecina su nebitni igraci, al' tu su Revis i Holmes koji su out ove sezone, zatim Keller i Kerley koji su upitni, a povrijedio se i centar Mangold, koji nije trenirao danas, kao ni Landry safety... Ionako su slabi ove sezone + ovo, nemaju vise WR-ova, a QB znamo kakvi su im, odbrana slabi, evo i snapper povrijedjen, ovo se mora dobit.

SirAlexFerguson
Kontakt:

Post Postao/la SirAlexFerguson » 11 okt 2012, 18:20

amerosm je napisao/la:Gledam sada statistiku na NFL-u i mi imamo bolju odbranu nego Ravensi. :lol: :lol: :lol: :lol:
Slažem se
KING JAMES
RAFA NADAL
MANCHESTER UNITED
Hoće li Monolog uspiti dobiti okladu? WBA treba na tablici završiti ispred LFC

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 12 okt 2012, 09:55

Steelersi :lol: :lol: :lol: :lol:
Majko draga koga oni nisu u stanju pobjediti.

Odgovori

Natrag na “Ostali sportovi”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 15 gostiju.