LA Lakers

Where amazing happens.

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha

Donnie Darko
Kontakt:

Re: LA Lakers

Post Postao/la Donnie Darko » 12 okt 2012, 01:43

To su winter court dresovi, nece se samo za bozic igrati u njima. Nesto na fazon crnih dresova Heata iz prosle sezone. Imat ce ih svaka ekipa. Lakersi su jedni od rijetkih u bijeloj kombinaciji.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 12 okt 2012, 02:07

Donnie Darko je napisao/la:To su winter court dresovi, nece se samo za bozic igrati u njima. Nesto na fazon crnih dresova Heata iz prosle sezone. Imat ce ih svaka ekipa. Lakersi su jedni od rijetkih u bijeloj kombinaciji.
Na formu prenose da ce u njima samo nastupati za Bozic, ma kako god bilo, ali su stvarno ruzni dresovi. Nekako izgledaju mrtvo bez zivota. Ja Nasha i Gasola u ovom dresu ne mogu ni zamisliti - nisam rasista. :D :D
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 12 okt 2012, 02:16

Ne znam koliko ce Lakersi igrati u njima, ali ce se generalno igrati u ovim dresovima i pored bozica. A ruzni jesu, uostalom ruzni su za vecinu timova.

slika

Glupost :mrgreen:

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 13 okt 2012, 22:06

Sutra od 4.30 h igramo prvu domacu utakmicu u ovoj sezoni protiv Jazz-a. Bryant ce biti spreman za ovaj dvoboj i nadajmo se da cemo konacno upisati pobjedu - mada ista meni licno nije ni bitna jer je ovo samo jedna u nizu pripremnih utakmica.

LarryDavid
Kontakt:

Post Postao/la LarryDavid » 13 okt 2012, 22:12

Meni je bas lijep ovaj bjeli dres....da vam se nije sta monitor pokvario?

Sent from my PMP5197DULTRA using Tapatalk 2
Edin Džeko: 'Nikad se ne predaji i uvijek vjeruj u sebe.'

The anxiety of the flinch is almost always worse than the pain itself. You’ve forgotten that. You need to learn it again. You need more scars. You need to live...

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 14 okt 2012, 01:34

slika

Evo malo detaljnije je prikazana promjena na parketu kada je u pitanju vecerasnja utakmica i naredna sezona...

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 14 okt 2012, 05:45

Solidno prvo poluvrijeme. Cudno i nevjerovatno zvuci da je Nash uz Kobea nas najbolji odbrambeni igrac. Utakmica bila u egalu, onda Kobe preuzeo na 31:30, pogodio osam uzastopnih bacanja, asistirao za Jamison, Ron dodao tricu da bi se zakljucila serija od 13:0. Raduje Jamisonova partija, a Meeks se jos trazi. Sacre solidan, sakupio vec 9 skokova za poluvrijeme.
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 14 okt 2012, 11:21

I opet zijanise na kraju :twisted:
Ovaj Sacre izgleda i nije toliko los...mogao bi dobiti par minuta u rotaciji.
C.D.Roberts samo 4 minute...Brown :cry:

[youtube][/youtube]

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 14 okt 2012, 11:43

I opet poraz. Mene ovo sve zabrinjava pred sezonu. I to uvijek drugo poluvrijeme se lose igra, a to nije slucajnost.

Ostalo je samo ime.....

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 14 okt 2012, 12:13

Samo opusteno ljudi. :D :D Ovo ne moze vise nikako izgledati gore nego sto je sada, moze samo bolje jer je prevelik kvalitet u ekipi, a ovo je jedna u nizu pripremnih utakmica koje nista ne znace.

Trebace jos par utakmica ekipi da odredjeni mehanizmi pocnu funkcionisati - a da se razumjemo ja cu im prvi hebati sve po spisku ukoliko izgube protiv Dallasa i tu mora 75% svih mehanizama da funkcionise.

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 14 okt 2012, 13:59

Mi cemo biti puno bolji u sezoni, ali mi se ne svidja nacin kako Brown rotira ekipu. Meeks igra 8 minuta, Douglas-Roberts na kraju ulazi, a oni su valjda ti koji trebaju Kobeu omoguciti da se sto vise odmori tokom sezone. Ako Nash, Kobe i Pau budu morali igrati po 35+ minuta tokom sezone, pisi propalo. Nisu igrali Dwight i Hill, prakticno citava centarska linija, ali opet Utah ima oskudan igracki kvalitet da bi im dozvolio povratak u sinocnji mec.

Ostalo je samo ime.....

Mitar
Kontakt:

Post Postao/la Mitar » 14 okt 2012, 14:50

Iskreno ja sam odusevljen ekipom, koja djeluje jako siroko...na povrsinu isplivavaju neki igraci od kojih se nije ocekivalo mnogo, svi zrace nekom slobodom. Imam osjecaj da Nash ili nije u vrhunskoj formi, ili mu ne odgovara sistem. Mada nadam se da je to samo predsezona... Nadam ovakvim partijama Kobea i tokom cijele sezone, ovakav nam on treba...all round, perimeter defender, bas kao iz najboljih dana. Nesto sto me najvise brine je trener Brown, lutao je i prosle sezone...trazio rotacije, uvodio nove igrace, neke zaboravljao, donosio cudne odluke... Izgleda da se to nastavlja, cas mu Jamison igra na trici, cas na cetvorki, Blake i Duhon presjede cijelu tekmu...Morris dobije minutazu. I onda kao slag na tortu poslije utakmice izjavi da pojma nema kako ce mu klupa izgledati u sezoni. Ne znam sta se dogadja s tim covjekom ali nadam se da ce uskoro ustabiliti jedan sistem i jednu rotaciju u ovu ekipu veterana kojoj lutanja nisu potrebna...

Ipak moram reci da me najvise odusevio Ron Artest. Mislim da u boljoj formi nije bio nikako od dolaska u Lakerse.. Fizicka forma, odbrana i sut...covjek radi sve sto je potrebno. I onda jos uradi nakav potez s onom djevojkom...kakav gospodin ;)
SI AMO CONte!!!

sundancekid
Kontakt:

Post Postao/la sundancekid » 14 okt 2012, 19:00

Mitar je napisao/la:Iskreno ja sam odusevljen ekipom, koja djeluje jako siroko...na povrsinu isplivavaju neki igraci od kojih se nije ocekivalo mnogo, svi zrace nekom slobodom. Imam osjecaj da Nash ili nije u vrhunskoj formi, ili mu ne odgovara sistem. Mada nadam se da je to samo predsezona... Nadam ovakvim partijama Kobea i tokom cijele sezone, ovakav nam on treba...all round, perimeter defender, bas kao iz najboljih dana. Nesto sto me najvise brine je trener Brown, lutao je i prosle sezone...trazio rotacije, uvodio nove igrace, neke zaboravljao, donosio cudne odluke... Izgleda da se to nastavlja, cas mu Jamison igra na trici, cas na cetvorki, Blake i Duhon presjede cijelu tekmu...Morris dobije minutazu. I onda kao slag na tortu poslije utakmice izjavi da pojma nema kako ce mu klupa izgledati u sezoni. Ne znam sta se dogadja s tim covjekom ali nadam se da ce uskoro ustabiliti jedan sistem i jednu rotaciju u ovu ekipu veterana kojoj lutanja nisu potrebna...

Ipak moram reci da me najvise odusevio Ron Artest. Mislim da u boljoj formi nije bio nikako od dolaska u Lakerse.. Fizicka forma, odbrana i sut...covjek radi sve sto je potrebno. I onda jos uradi nakav potez s onom djevojkom...kakav gospodin ;)
Ako izuzmemo onaj lakat od prosle sezone, i jos solidan broj slicnih situacija :D

On topic:
Za sada i meni izgleda jako dobro, klupa djeluje svjezije nego proslih sezona i to je najvaznije. Neko vec rece iznad da Sacre izgleda fino, ima tu momaka sa finom tehnikom, MWP izgleda stvarno bolje nego proslih sezona, Kobe djeluje svjeze, ali sezona je duga...treba vidjet kako ce se sve to uklopiti, i sta ce Brown raditi sa tim napadackim opcijama. Nash djeluje kao da je u fazi uigravanja jos, i pitanje koliko ce on imati slobode da igra ono na sto je inace navikao. Ali za bilo kakve pretpostavke, treba sacekati i da Dwight zaigra, pa da vidimo realniju sliku, kako ce izgledati ta big man dominacija, to bi trebalo bit prvo oruzje ove sezone...

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 16 okt 2012, 01:15

Evo interviju Kobeta kada je imao 16 godina...isti u faci nikako se nije promjenio. :D :D

[youtube][/youtube]

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 16 okt 2012, 17:53

Nama fali samo jedan covjek za titule, a to je Derek Fisher 8-) 8-) 8-)
Bio bih presretan kada bi se vratio.
Ubijedjen sam da i dalje moze pomoci 10 - 15 minuta i ubaciti 2-3 suta...

Ostalo je samo ime.....

Mitar
Kontakt:

Post Postao/la Mitar » 16 okt 2012, 23:43

neno#4 je napisao/la:Nama fali samo jedan covjek za titule, a to je Derek Fisher 8-) 8-) 8-)
Druze uz duzno postovanje tebi, i Fishu na onom sto je uradio do sad...mene taj eventualni povratak uopste ne bi razveselio. Imamo playmakera ne znamo sta cemo s njima vise, a prosle 2 sezone sam Fisheru ****'o sve po spisku kad god sam gledao utakmicu. Covjek u odbrani ne moze cuvati stolicu, a u napadu vise ne pogadja kao sto je pogadjao... Ako cemo njega vracati onda sam ja za to i da se Horry vrati iz penzije, i on nam je radost donosio...

Mislim da ukoliko Fisher ipak dodje, da ce to biti iskljucivo da se Kobeu ugodi.
SI AMO CONte!!!

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 17 okt 2012, 00:00

Mitar je napisao/la:
neno#4 je napisao/la:Nama fali samo jedan covjek za titule, a to je Derek Fisher 8-) 8-) 8-)
Druze uz duzno postovanje tebi, i Fishu na onom sto je uradio do sad...mene taj eventualni povratak uopste ne bi razveselio. Imamo playmakera ne znamo sta cemo s njima vise, a prosle 2 sezone sam Fisheru ****'o sve po spisku kad god sam gledao utakmicu. Covjek u odbrani ne moze cuvati stolicu, a u napadu vise ne pogadja kao sto je pogadjao... Ako cemo njega vracati onda sam ja za to i da se Horry vrati iz penzije, i on nam je radost donosio...

Mislim da ukoliko Fisher ipak dodje, da ce to biti iskljucivo da se Kobeu ugodi.
Vjerovatno u LAL i nije pruzao neke partije tokom sezone,ali se zna da je on igrac za velike utakmice.Kao navijac SAS,mogu ti reci da je u finalu zapada za OKC u utakmicama 4 i 6 pogodio neke suteve 'na koje se nije racunalo',sto i jeste njegova specijalnost...Cak je i u utakmici broj 1 isao preko 10p,ali smo to nekako izvukli...Covjek je bitan 'kotacic' za potencijalni sampionski tim,a meni je drago da ga nema ni u LAL ni u OKC ;)

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 17 okt 2012, 00:35

Mitar je napisao/la:

Covjek ispod ti objasnio.

Ostalo je samo ime.....

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 17 okt 2012, 00:58

@ neno#4

ne razumjem se u kosarku kao ti, ali zar ne mislis da je bolje ovaj preostali novac uloziti ili u Barbosu - znam da ga ne volis :D :D , ali ima odlicne statistike za BU igraca - ili u Pietrusa i tako imati kvalitetnu zamjenu za MWP-a i dobrog sutera za tri poena i solidnog odbranbenog igraca.

Veceras opet igramo pritv Jazza i da vidimo mozemo do prve pobjede u pripremnim utakmicama, mada to nije toliko ni bitno.

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 17 okt 2012, 02:13

Mozda sam ja subjektivan sto se tice Fishera, jer uvijek volim igrace koji preuzimaju odgovornost u kljucnim trenucima, nego one koji ubace 20 poena i na kraju to sve prospu. Pietrus bi mogao proci, jer je naucio igrati u sistemu, nije kao Barbosa.

Ostalo je samo ime.....

Odgovori

Natrag na “NBA”

Trenutno korisnika/ca: Google Adsense [Bot], nerkolfc i 7 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []