Grčka - BiH / BiH - Litvanija

Moderatori/ce: _dreamer_,insider,Monolog,ribery

Koliko ce bodova BiH osvojiti u ove dvije utakmice?

6
170
40%
4
219
51%
3
25
6%
2
1
0%
1
8
2%
0
5
1%

Ukupno glasova: 428

chily-rz
Kontakt:

Re: Grčka - BiH / BiH - Litvanija

Post Postao/la chily-rz » 12 okt 2012, 23:04

Igru brisi,bodove pisi..Nije da su se Grci toliko branili kako ih neki pokusase prikazati,cak je primjetno bilo da vise zele tu pobjedu nego mi..

U prvom poluvremenu je to nekako i islo,imali smo par dobrih situacija pred golom Grcke..Drugo poluvreme za zaborav,dva suta iz ocaja i par Sejinih centarsuta je sve sto smo uradili,ah da,imali smo i jedan korner kojeg Marijan slavi kao gol :lol:

Falio je Pjanic,to je ocigledno,on je taj koji zna povezati sredinu s napadom,Medunjanin se trudio ali nije to,to..

Samaras je za Dzeku Batistuta :mrgreen: Odlicno je odigrao ali uglavnom preko Vranjesove strane,skontao i on u kojem grmu lezi zec..Od nasih jedino izdvojiti Spahica,ono je doktor covjek,naravno i Begovica i mozda jos Salihovica..

Bod je odlican s obzirom da mozemo mi puno bolje od ovoga..Grci jesu bili opasniji,odnosno imali su bolje sanse ali vecina njih su plod nasih pogresaka..

Sada Litvaniju pobjediti i prezimiti na prvom mjestu..

Oxygen
Kontakt:

Post Postao/la Oxygen » 12 okt 2012, 23:04

Fino je to Ćiro objasnio, zlatan bod s obzirom da smo igrali sa 6-7 igrača, mnogi su podbacili, prije svega Vedo, Džeko se borio, ali nije imao lopti, Miske standardno pelja loptu, kada bi samo znao koliko bi bio korisniji kada bi igrao na prvu, jednostavno, ali ne, bolje je komplikovano.

Sve u svemu, rezultat je najbitniji, konačno da i na bod odigramo, ali možda je to bila samo nemoć u napadu pa prividno izgleda da smo samo bod i željeli.

Grčka se nudila i šteta je ne iskoristiti ovakvu šansu, ali kao što rekoh, važan bod sa vrućeg terena.

Next stop Zenica, ubaciti bar 3-4 svježija igrača i igrača koja su prije svega u formi.
Zadnja izmjena: Oxygen, dana/u 12 okt 2012, 23:04, ukupno mijenjano 1 put.
"Pravi džentlmen nikad ne napušta svoju damu" A. Del Piero
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░ ★3★0★
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12
Grazie a Dio non sono un Prescritto!

Ado1921
Kontakt:

Post Postao/la Ado1921 » 12 okt 2012, 23:04

Lose ovo,idemo razvaliti litvaniju 8-)
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja." Ivica Osim.

FCB

realno
Kontakt:

Post Postao/la realno » 12 okt 2012, 23:04

dresovi za pohvalu,sad licimo na nesto
Celik u srcu

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 12 okt 2012, 23:05

Principatus je napisao/la:Dzeko, Ibisevic komplet nula. Misimovic nista bolji. Pa jesmo li mi i jedan vazdusni duel dobili, loptu primili, isli na loptu?
Ovo i mene iritira, Ibisevic i Dzeko su izgubili bas svaki duel. Sto je najgore, u vecini slucajeva nisu ni skocili. Vedad ima izgovor sto je igrao vise krilo nego centarfora i puno je se vracao u odbranu, a Dzeko...
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

TMmanija2012
Kontakt:

Post Postao/la TMmanija2012 » 12 okt 2012, 23:05

Joj ovih sto pisu da smo mogli uzeti 3 boda.Raja malo realnosti blizi smo bili da izgubimo ovaj VELIKI BOD,nego ta 3 nasa boda.

jasta
Kontakt:

Post Postao/la jasta » 12 okt 2012, 23:06

bod ko kuca.

koliko puta dosad smo odigrali odlicno i nadigrali rivala pa na kraju zijanili ili uzeli samo bod.

nek se i nama jednom okrene.

exbabilon
Kontakt:

Post Postao/la exbabilon » 12 okt 2012, 23:06

Uz dobar pristup do kraja ovo bi mogao biti zlata vrijedan bod. U utorak po nova tri boda!
Navijati za druge klubove je stvar geografije, navijati za Želju je stvar filozofije.

sedra
Kontakt:

Post Postao/la sedra » 12 okt 2012, 23:06

Stvarno onaj Dzeko igra tako promijenjivo da to vise nije normalno.Haj sto je spor i to,al kad nece da potrci,da se trudi,da pokusa nesto sam solo neki i to,nego ko neka cica maca ceka na loptu i setka se..
Ovo nije pljuvanje i ja cu kao i mnogi odmaah sve zaboraviti sa prvim njegovim golom,ali covjek se stvarno pita kako da u 90 min samo jedan sut od njegaa...naravno cuvala ga strasna Grcka odbrana,ali ha bar pokusaj nesto,zaori,razguli..
Vidjelo se da je i Ibisevic nervozan nakon jednog pogresnog pasa Misimovica,nesto je zvoco i ljutiti otrco...vidi se da Pjanic fali,vezni red skoro da nismo imali...Stevanovic odmah kad je uso poceo da grize,da trci i cak je imo i jedan sut prema golu.. :?

zmaj_Bosne
Kontakt:

Post Postao/la zmaj_Bosne » 12 okt 2012, 23:07

Arnelinho je napisao/la:Sve odlično, sve pet. Meni 0:0 taman. Nismo ništa izgubili, a riješili smo se jedne od dvije-tri najteže utakmice u grupi. Ipak mi ni iz daleka nismo rasčistili sa Grcima. Mogu oni i hoće biti jako neugodni čak i u Zenici. Bod na Bilinom Polju nam ponišatava ovaj uspjeh pod uslovom da u ostalim susretima isto odigramo.

Igra je bila loša samo u jednom segmentu: Odbrana i vezni red su stajali predaleko jedni od drugih. Trebalo je ili vezni red pomjeriti nazad pa zaigrati defanzivnije ili odbranu naprijed pa pritisnuti malo više. Uglavnom onolika razdalja između veze i odbrane ne bi se smjela dopuštati.

Iz tog razloga ja smatram da su mnogi igrači podbacili. Dozvolilo se mnogo prostora Grcima, a naši igrači, pojedinačno, su krili veliki dio terena. Inače, šteta što nismo zabili neku "frljoku", volio bih da smo na takav način pobjedili, al' jbg.

Samaras je definitivno trebao ili imati flastera ili igrati na njemu agresivnije. Takođe mi nije jasno, što, kad su već igrali na velikom prostoru, naši igrači nisu pravili češće i grublje faulove na 35-40 metara od našeg gola.

Begović i Salihović su bili, po meni, dva prva imena naše reprezentacije.

U nastavku se nadam da ćemo doći do pobjede nad Litvancima, iako sam oprezan. I isto tako, da će Slovaci uzeti Grke. Slovačka ima kiks odranije, pa eto da i Grci naprave jedan kiks. Ipak smatram da Grci imaju manje šanse kiksati na manjim utakmicama nego Slovaci ili čak i mi.
Sve se slažem ali flaster se već odavno ne stavlja u modernom fudbalu.
Dragon Town

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 12 okt 2012, 23:07

lolcina je napisao/la:
Donnie Darko je napisao/la:
lolcina je napisao/la:Neka Dzeko bez imalo ustrucavanja ZAMOLI Samarasa da mu otkrije neke fudbalske tajne!!!
Nema tu nekih tajni. Prvi korak je da staviš Vranješa da te čuva, drugi koraka nema.
Samaras je bez problema igrao i pored trojice, nekad i cetvorice nasih igraca, Dzeku je zatvorio jedan, ustvari, skoro da ga nije trebalo ni cuvati. Onakvu bezvoljnost jos vidio nisam, cak mislim da je svoju apatiju prenio i na Ibisevica koji je realno u mnogo boljoj formi. Sve u svemu veoma lose izdanje dijamanta.
Samaras je Vranješa silovo večeras. Strah me posmislit šta bi bilo da je neko brži i spretniji (manje smotan) igrač bio na mjestu Samarasa. Al ono nemam ništa protiv lika, neka ga, napredovat će. U drugom dijelu je bio dobar, ali ga to ni blizu ne opravdava poklonjenih prilika, od kojih je jedna bila 220520%. Hvala Gekasu.

Džeko je bio loš, jednako loš kao i svi naši ofanzivni igrači. Neznam jesul Džeko i Ibišević dvije upotrebljive lopte dobili u cijeloj tekmi. Zajedno.

STEVIE
Kontakt:

Post Postao/la STEVIE » 12 okt 2012, 23:08

svaka cast momcima, odlican rezultat. s druge strane vidim da su grcki cigani palili bh. zastavu, treba im na isti nacin uzvratiti. grcka sluzi kao tariguz za drzave europske unije.
"I'm a man who believes that I died twenty years ago.
And I live like a man who is dead already.
I have no fear whatsoever of anybody or anything." - Malcolm X

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 12 okt 2012, 23:08

Saša i Elvire sto se niste povukli nakon ove utakmice. :( :(
Stvarno mi nedostaje nasa sigurna zadnja linija sa Papcem, Mujdzom, Spahicem i Pandzom. Vranjes je usro se ko grlica napocetku, al kasnije je pokazao da je psihicki jak igrac, ima 22 godine tako da nemojte odmah pljuvati po momku.
Kolko nam je falio Pjanic to je strasno, jedini nas igrac koji je u stanju driblingom razbiti prvu liniju odbrane. Odlican bod uz losu igru, Pape mozes ti to bolje.

Ubila me nervoza u pm.
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 12 okt 2012, 23:08

AllGunsBlazing je napisao/la:
Dylan Dog je napisao/la: Zahirović ispunio svoju kvotu da mora jednom na utakmici napraviti šansu za protivnika,.
Nije valjda da onu losu loptu Salihovica racunas kao gresku Zahe? Ili ja nesto nisam vidio sto si ti vidio?
Po meni više Salihovićeva krivica, ali mogao je i Zahirović bolje reagovati. Sreća što nije dodirnuo lopova Gekasa koji se bacio kao da ga je Mirko Filipović nabio.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

sekula
Kontakt:

Post Postao/la sekula » 12 okt 2012, 23:09

Medunjanin ne moze igrati, to nije ni sjena onog igraca iz proslih kvalifikacija.....on je trebao biti taj koji je imao zadatak da poveze sve....on je trebao biti kljucni igrac.....zato je i Misimovic bio izgubljen.......mislim da je Salihovic bio bolje rjesenje u sredini, bez obzira sto je bio jedan od najboljih......Ibisevic je bio samo visak u ovoj postavci.....
Moj glas je mek, al' je zato toljaga tvrda.....

terabajt
Kontakt:

Post Postao/la terabajt » 12 okt 2012, 23:09

Po prilikama 2-1 za grcku oni 2 sopostotne mi jednu i zavrsi nerijeseno ma odlicno. Grci igraju u odbrani bez greske strasno dok smo mi dosta lose igrali sreca nas je spasila. Ja prezadovoljan nek i na blinom bude vako oni ce kiksat na nekoj manjoj utakmici siguran sam.

Adi_Zepce
Kontakt:

Post Postao/la Adi_Zepce » 12 okt 2012, 23:09

Bod je u ovom slucaju fkt veliki.Podbacili su nasi posebno u napadu,te u prvom poluvremenu Vranjes.U nastavku je se popravio.Definitivno nasi najbolji igraci bili su Begovic,Spahic i Salihovic ;)
De pequeño yo te empecé a seguir! Poco a poco me enamoré de ti! Cuando juegues siempre estaré a tu lado! No me falles Valencia! Yo nunca te he fallado!!!

www.valencia-balkan.net

TMmanija2012
Kontakt:

Post Postao/la TMmanija2012 » 12 okt 2012, 23:10

Nemam nista protiv Vranjesa,al on nemoze igrat za repku.Kikkser zesci.

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 12 okt 2012, 23:10

Zahvaljujuci Gekasu i Begovicu smo ostali neporazeni veceras,a Vranjes neka se malo uozbilji da je bio neko bolji od Samarasa vjerovatno bi nas nafilovao momacki :|
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!

edinjo-bih
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-bih » 12 okt 2012, 23:10

1) najvise falio: pjanic
2) najslabiji: ibisevic i dzeko
3) najjaci: SPAHIC i mujdza
4) spasitelj: begovic
5) grci: nista jaci od nas

facit 1: zaboravi igru ili tacnije POPRAVI JE protiv litvanije
facit 2: VAZAN BOD (na kraju se uvijek ipak gleda samo REZULTAT!!

selam svima ;)

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []