Zasto navijate bas za tim koji navijate?

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers

tyler durden
Kontakt:

Re: Zasto navijate bas za tim koji navijate?

Post Postao/la tyler durden » 29 mar 2012, 14:22

Ja navijam za FK Prijedor, iako nisam bio ni na jednoj utakmici, jesam li navijac ili simpatizer? :D

rastafarian
Kontakt:

Post Postao/la rastafarian » 29 mar 2012, 17:15

Direkt je napisao/la:Ja licno ne mogu da shvatim da neko moze voljeti neki klub a da nije u okvirima Bosne i Hercegovine ili bivse Juge. Ovo se odnosi na klubove tipa Engleska, Njemacka, Spanija pi.cka materina.. Ne samo da vole vec obozavaju, kunu se, izgubi mu jedan Mančester sj.ebe se u zivot. Ne zamislivo sa moje tacke gledista... Ja da mogu sve bi vas kolektivno banovo sa ovih tema "Ino fudbal" ... Jos kad procitam da oslovljavaju lupam Milana kao "smo" "mi" itd itd.. "Danas "smo" igrali dobro, ali je Juventus bio bolji protivnik. Nadam se da "cemo" slijedecu tekmu odigrati sto agresivnije. Imam zamjerke na trenera sto "nam" nije ubacio N.N da to malo razbaca tu odbranu u formi je i dobro bi "nam" dosao... bla bla bla"

Đeste internet/tv navijaci.. najjaci ste mi na FBu kad igra Real i Barselona - ni jedan vic vam nije ravan !

Željezničar za život cijeli !
Treba razgraničiti šta znači VOLJETI neki klub i BITI SIMPATIZER nekog kluba.
Svaki ljubitelj fudbala u našoj zemlji ima neki svoj omiljeni klub koji simpatiše ili voli.
Jedno je biti navijač, ostavljati dušu, grlo, dlanove na tribini i biti uz klub uvijek, a drugo je simpatisati neki evropski klub. Normalno je ( prirodno ) da svak voli svoj lokalni klub, da je uvijek uz njega, da navija, ili da posmatra tekme sa mirnijih tribina uz košpice i sl. A po meni je i prirodno da svak ima neki klub koji simpatiše iz inostranstva, nebitno koliko taj klub velik bio ( mnogi su umjetni klubovi bez duše, tradicije.. ) al sve je to nečiji izbor.

"Osim Zelje dio Jointa je volio i Everton, tako da je Bozo dan prije odgodjene utakmice bio utucen jer je, kao i svake subote, nazvao britanske informacije i sazanao da je Everton porazen na vlastitom terenu.."
Jedan od osnivača Joint Uniona u "ono vrijeme" kada se igrao ljepši fudbal, vremena za kojima mnogi pate i sl..

slika Također neka stara vremena.. ( Blue Tigersi )
Pošto vidim da si drug s tribine, vjerovatno i znaš da jedan od momaka koji vodi tribinu simpatizer Eintracht Frankfurta, da ide na njihove tekme, svojata klub (tako što govori "smo" bili bolji, "ste" ovo, ono..)
To uopće ne smatram problemom, i čakštaviše i ja koristim te zamjenice.
Samo jedan čist primjer; lakše mi je reći: "Danas smo odigrali super" nego "AC Milan, klub koji simpatišem je odigrao.."
U tu psihologiju ne bih ulazio, al mislim da se džaba diže prašina oko svojatanja tih evropskih klubova. Smatram se navijačem Željezničara, ljubav koju osjećam prema Želji ne trebam nikom objašnjavati, dokazivati ili sl. ali sam simpatizer Milana. Dakle ne smatram se internet/tv navijačem ;)

no hard feelings.. inače se samo jedan klub voli, i meni je krivo kad vidim da neko bali za evropskim klubovima a Željo mu ispred nosa, al eto, njihov izbor. Pozdrav!
Ž'21 !

alè alè alè Milan alè forza lotta vincerai non ti lasceremo mai!

UEFA MAFIJA !

sonik24
Kontakt:

Post Postao/la sonik24 » 27 jul 2012, 18:43

Heh, navijam samo za jedan klub, ŽELJEZNIČAR!!! Što se simpatisanja tiče, ima ih mnogo, prije svega Igman sa Ilidže, čisto onako zbog komšiluka, od naših još simpatišem Velež, jer mi je stari prije rata navijao za ovaj klub, a i ime sam dobio po Tuce-tu :) Iz liga petice, prije svega u Engleskoj gotivim Arsenal, zbog stila igre, zbog politike kluba, tj. Wengera do koje dobi momci igraju u kojoj dobi dolaze u klub i sve sto se tice tih transfera mi se svidja, a ima ih jos pogotovu u nizim ligama koji mi nisu mrski. Sto se tice Španije moj favorit je Athletic Bilbao, bas opet zbog politike kluba, jer je taj klub unikat u svijetu, mada mi nije mrzak ni bas njima mrski Atletico :D . U Francuskoj moj favorit je Marseille, zbog stadiona, navijača, Deschampa, koji eto napusti klub :? U Italiji je to Napoli, Maradona, šmek, boje kluba i ljubav navijača prema istome, još u Italiji simpatišem Torino, taj klub gotivim bez nekog posebnog razloga jos od djetinstva, a sto se Viola tice, simpaticne su mi kao i svima na forumu, ja mislim da nema clana da ih negotivi :lol: U Njemačkoj definitvno Koln, opet zbog navijaca i bas zbog te konstante borbe za opstanak, koju nekad i izgube, Bayern i HSV. Fenerbahče još od vremena kad je Bolić tresao mreže širom Turkiye 8-)

raul-zakon
Kontakt:

Post Postao/la raul-zakon » 29 jul 2012, 02:28

Eh ovako...

Za Real navijam, živim, dišem, a ako treba i umirem(koliko god to nekima bilo :o , :shock: ili :roll: )...

Jedino me za njih vežu neraskidive veze...

Što se tiče gotivljenja i simpatisanja, pošto u fudbalu nema mjesta ni za koga osim RMCF, u košarci gotivim Lakerse, u rukometu Njemački Kiel i Ciudad Real iz Španije.

Što se repki tiče, kada BiH nije tu, redovno podržavam Špance...

Eto to je to otprilike...
Ima drugih, ima boljih, ali nebo zna - SAMO TI SI MOJA MALENA ! 4.12.2008 - dan kad je počela čarolija !

Ko kaže da je svijet velik? Ja ga mogu zagrliti s dvije ruke !

* Samo jedan od 18 ljudi vjenča se sa svojom prvom ljubavi.

HALA MADRID !

moustapha
Kontakt:

Post Postao/la moustapha » 29 jul 2012, 10:37

raul-zakon je napisao/la:Eh ovako...

Za Real navijam, živim, dišem, a ako treba i umirem(koliko god to nekima bilo :o , :shock: ili :roll: )...

Što se tiče gotivljenja i simpatisanja, pošto u fudbalu nema mjesta ni za koga osim RMCF, u košarci gotivim Lakerse, u rukometu Njemački Kiel i Ciudad Real iz Španije.

Tipični Gloryhunter. :lol:
#divovi

gradinaARNEL
Kontakt:

Post Postao/la gradinaARNEL » 29 jul 2012, 11:04

eh imam kopiju heheh :D :D :D :D
Samo jedan grad, samo jedan klub
Samo Gradina , samo Srebrenik

raul-zakon
Kontakt:

Post Postao/la raul-zakon » 30 jul 2012, 01:29

moustapha je napisao/la:

Šta se ti bolan javljaš?

Rekao sam da simpatišem te klubove(Kiel, Ciudad, Lakers), a to znači: iz Lakersa znam samo Bryanta i pogledam ih 4-5 puta godišnje njih sam izdvojio da košarka ne bude ljuta što je izostavljam. :mrgreen:

Kiel:Ne znam nijednog igrača, ali mi se sviđaju boje kluba, a kod Ciudada ono Real u imenu :mrgreen: , a gledam ih jednom godišnje. No feelings for them, at all... ;)

Dakle, te klubove sam naveo samo zato da ne pišem samo o Realu, jer kada bih sada detaljno odgovorio na temu, zašto navijam za tim za koji navijam(RMCF), zatekao bi me sljedeći ramazan. :lol:

Dakle, što se Reala tiče, trust me I'm lot more then just a gloryhunter ! ;)
Ima drugih, ima boljih, ali nebo zna - SAMO TI SI MOJA MALENA ! 4.12.2008 - dan kad je počela čarolija !

Ko kaže da je svijet velik? Ja ga mogu zagrliti s dvije ruke !

* Samo jedan od 18 ljudi vjenča se sa svojom prvom ljubavi.

HALA MADRID !

tepsija
Lokacija: Mostar,grad na Neretvi,srce Hercegovine,nepokoreni grad
Kontakt:

Post Postao/la tepsija » 30 jul 2012, 10:40

Za kog ću drugo?
Da neću za zrinjski možda?
Samo Velež,život cijeli.
Za sinonim Hercegovine!
Josip-Jole Musa(1931-2000)
Vječno u našim srcima.
Hercegovina,jedina je ona,rodila je Veleza,naseg sampiona!

RedDevilS
Kontakt:

Post Postao/la RedDevilS » 30 jul 2012, 10:42

Samo Rajvosa ima ova:Do smrti Horde Zla, da necu mozda sa Selju.... :lol: :P
"I never wanted Man.Utd to be second to anybody.Only the best would be good enough".-(SMB)! -19-
-Horde Zla-1987-!!-Zaboraviti necemo-Oprostiti ne mozemo-Srebrenica-11.07.1995-!!!

SarajlijaTM

Post Postao/la SarajlijaTM » 30 jul 2012, 10:54

RedDevilS je napisao/la:Samo Rajvosa ima ova:Do smrti Horde Zla, da necu mozda sa Selju.... :lol: :P
navijati za njanjajevo je stvar geografije,a za zelju filozofije ;)
i za zelju se ne navija,zeljo se voli,zeljo je stil zivota,religija...

RedDevilS
Kontakt:

Post Postao/la RedDevilS » 30 jul 2012, 10:58

Znao sam majkemi da ce se neko javiti od komsija sta se palite odmah kao umnjak.. :D , malo sale neskodi..
"I never wanted Man.Utd to be second to anybody.Only the best would be good enough".-(SMB)! -19-
-Horde Zla-1987-!!-Zaboraviti necemo-Oprostiti ne mozemo-Srebrenica-11.07.1995-!!!

SarajlijaTM

Post Postao/la SarajlijaTM » 30 jul 2012, 11:26

RedDevilS je napisao/la:Znao sam majkemi da ce se neko javiti od komsija sta se palite odmah kao umnjak.. :D , malo sale neskodi..
pa u tome je i poenta,meni bi prvom bilo dosadno da se ne javlja neko sa oprecnim misljenjem :lol: :lol: :lol:

Fidelito
Kontakt:

Post Postao/la Fidelito » 30 jul 2012, 11:46

Prije 5-6 godina na BHT1 bila emisija koja se zvala "Top Gol" i počinje Seria A i utakmica Napolija,tek se vratili iz Serie B i počme komentator pričati o slavnim godinama Napolija i vremenu Maradone i velikoj nepravdi koja je učinjena prema tom klubu,ali najviše me je dirnulo spašavnja kluba od strane navijača koji su skupljali pare da spase svoj klub zbog svih tih stvari mi je prirastao srcu,a kao šlag na tortu bio je gol Lavecija kojeg je komentator usporedio sa Maradonom i tako je počela moja ljubav prema Napoliju,također idem na kurseve italijanskog već 11 mjeseci i nadam se da ću uskoro u Napulj.

sejo90
Kontakt:

Post Postao/la sejo90 » 31 avg 2012, 15:15

moustapha je napisao/la:

jos navija za real i zivi za Real, a simpatise Athletico klub

Bane Madridista
Kontakt:

Post Postao/la Bane Madridista » 20 sep 2012, 23:49

Kada sam poceo pratiti fudbal, svidjao mi se Real Madrid. Finale Lige Sampiona 1998. godine nikada necu zaboraviti-prva utakmica koju sam gledao. Najupecatljivije su mi ostale frizure Seedorfa i Davidsa te noci. A onda i pogodak Mijatovica :D Bio sam dijete, bas... Od tada iz godine u godinu gledam ih sve vise i vise, u prosijeku 50 tekmi po sezoni.
Real Madrid je bio i ostao najveći,dok je Barcelona samo furka današnjih klinaca!!!

nate
Kontakt:

Post Postao/la nate » 25 sep 2012, 19:53

Evo novi sam pa da i ja nešto napišem :D

Od rođena i zauvijek za Dinamo.Ponajviše sam počeo naviajti za Dinamo radi starog i tako prešlo i na mene.

Od stranih Barcelona još od dana Rivalda 8-)

muamer985
Kontakt:

Post Postao/la muamer985 » 13 okt 2012, 10:51

Od domacih samo repka,klubovi me ne zanimaju..Sto se stranih tice Man UTD..Neznam sto navijam za taj klub,ali znam da ga podrzajem max.,zivciram se,psujem,nije mi dobro ako ima slabe rezultate,al sto navijam nezanm.Znam samo da od kako pratim fudbal,i razumim tu igru,podrzavam ovaj klub.
“Nogomet je moj život, moja strast. Teško mi je nogomet doživljavati kao posao, ne vidim ga tako i nikada neću reći da se bavim nogometom.” Thierry Henry

Samo je jedan MANCHESTER UNITED...GGMU

meho-medo
Kontakt:

Post Postao/la meho-medo » 13 okt 2012, 11:31

od domacih klubova Sarajevo ,a od stranih Milan, mislim ne smatram se bas ono pravim navijacem nego ova dva kluba najvise simpatisem ,a Milan prva tekma koju sam gledao nisam bas citavu ali bilo je dovoljno ,ta 2005 godina i Istanbul i famoznih 3:3 protiv Livepoola ,tada se nesto javilo sto me je privuklo Milanu ,a 2007 sam shvatio da zapravo navijam za Milan :mrgreen: i ima naravno i nekih manjih klubova kojih simpatisem
"Želio sam da se strpim i sustegnem od tebe ali, izdala me je ljubav u srcu koja za tebe od davnina traje. İ znaj da sam se u tebe zaljubio, i sada kad to znaš čini što hoćeš."
(İbn Qajjim)

Braveheart23
Kontakt:

Post Postao/la Braveheart23 » 12 jul 2013, 12:08

Emir_ZENICA je napisao/la:CELIK i Bayern Munchen ;)
hahah nemam potrebe ni pisati, to su ta dva kluba, i nijedan drugi :D

Braveheart23
Kontakt:

Post Postao/la Braveheart23 » 12 jul 2013, 12:28

amEl_rooB je napisao/la:Klub za koji navijam bolje reci zivim je Celik iz Zenice ;)
Jednostavno razloga je mnogo,,moj otac je stari Robijas pa je tako i njegov sin nasljedio zanat :D
Zato moje ce srce uvijek biti crveno - crno 8-)
limvo te likce do bagro !!
je li smogovac ili robijas? :p

Odgovori

Natrag na “Međunarodni fudbal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.