Fudbalska reprezentacija Srbije

Crna Gora, Makedonija, Slovenija, Srbija

Moderatori/ce: geronimo,VanBasten,Devil,dubrava,Trigger

braoolyo
Kontakt:

Re: Fudbalska reprezentacija Srbije

Post Postao/la braoolyo » 13 okt 2012, 19:17

samoradnik je napisao/la:Karadžića ne mogu,ali idioti poput Pižona i Mihajlovića nisu dovedeni bez sopstvene saglasnosti,reći kako je predsjednik veći krivac od onih koji vode je toliko neadekvatno,jer bi to značilo da je Karadžić najveći doprinos dao u vrijeme Antića,ranije Petkovića.... Selektor prima platu da napravi rezultat ili to zna ili ne zna,kraj priče,predsjednik je tu da mu daje tu i takvu platu... Interes je svima da reprezentacija ode na takmičenje,predsjednik i savez dobijaju ogromnu kintu,baš kao i selektor premiju... Dakle,nemojmo odmah i u svakom neuspjehu krivit Karadžića,jer ispadamo svi skupa smješni ako za svaki neuspjeh koji su česti krivimo jednog te istog... kroz istoriju nikako pameti da se dozovemo...
I ja kažem. Svi se mijenjaju, Tole ostaje a rezultati isti ili sve gori. Kako u klupskom, tako i u reprezentativnom fudbalu. Ne daj Bože da je do njega.

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 13 okt 2012, 21:06

Dovođenje Mihajlovića na klupu repke, sve više liči na neuspio eksperiment. To će biti definitivno jasno ukoliko Srbija u utorak ne pobjedi Makedonce. Tad će, ako još hrvati dobiju wales, kvalifikacije biti izgubljene i selektor će trebati odstupiti.
Od igrača ja ne bih nikoga kritikovao, jedini pravi krivac je selektor iz prostog razloga jer ovaj roster koji je napravio miha, nije ono najbolje što ima srpski fudbal. Ako pogriješi Biševac, kriv je selektor jer na klupi sjedi Subotić, ako pogriješi Mićko, kriv je selektor koji nije ni pozvao Kuzmanovića, ako trenutno u repki ne postoji klasični centarfor koji nekoliko odličnih ulazaka sa strane u šesnaesterac, prije svega od strane Baneta, ne zna da se postavi i prosto ugura loptu u gol, kriv je selektor što nije pozvao dvojicu napadača koji pogađaju nemilice i koji su u strašnoj formi.
Konstantno ostavljanje na klupi jednog od najboljih stopera Bundeslige, forsiranje golobradih dečkića u važnim kvalifikacionim utakmicama, precrtavanje Ljajića...

Što se tiče sinoćnje igre, nije bilo loše, pogotovo u prvom dijelu, Srbija je stvorila mnogo šansi a belgijanci su vodili na poluvrmenu. :roll: U drugom dijelu smo potpuno pali, pogotovo na sredini terena, belgijancima se mnogo toga otvorilo, imali su nekoliko čistih zicer situacija (Mertens, Hazard), oba dola u durgom dijelu su pala nakon kontri, odbrana ispala već na centru igrališta :shock:. Po svemu viđenom, nezasluženo visoka pobjeda Belgijem ako se uzmu u obzir ziceri i dobre prilike koje je imala Srbija i činjenica da je mirallasov gol pao nakon očiglednog ofsajda (čudi me da niko nije to napisao do sada).

Slijedi utakmica istine za Mihajlovića i srpsku repku, u utorak u Skoplju.
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 13 okt 2012, 21:25

Reprezentacije su ad hoc sastavljeni timovi u kojima igra ono sto je najbolje u jednoj zemlji.
Medjutim, kod nas se reprezentacija shvata kao svojevrsno "preduzece za prodaju igraca iz JSL i ozivljavanje karijera posrnulih internacionalaca". S tim u vezi, traziti najjaci moguci tim deluje pomalo bezumno. Kako mozes da sastavis nesto sto je najjace, kad na roster moras da upises 10-15 imena, pored 5-10 vec "sigurnih" tj. "rezervisanih":?:

Svako ko Scepovica, Racu Petrovica, Lekica stavi na nekakav spisak za mene je menadzerski selektor, jer pored njih ima barem 5-6 igraca koji pre zasluzuju da se na tom istom spisku. Ne 1 ili 2, vec barem 5 ili 6.

Glupost sa totalnom klincadijom je takodje za analizu. Da li su Italijani ili Nemci glupi sto drze Pirla, Barzaglija, Di Natalea ili Klosea u reprezentacijama? Tesko. Dakle, koji je efekat podmladjivanja, ako ono vodi u drastican pad kvaliteta :?:

No, ne treba nam Jankovic, los je Kuzmanovic, Ninkovic je prosek, Matic i Subotic sede na klupi, ali statistike nabijaju Lekatoni i Scepke. Eh, da su samo njih dvojica. :roll:

samoradnik
Kontakt:

Post Postao/la samoradnik » 13 okt 2012, 22:15

Magica puno si ti dobrih i istinitih stvari rekao... Zamjeram ti samo što Ninkovića stavljaš u sferu PROSJEK! Daleko je on i od JSL prosjeka ;)

S druge strane,ajmo biti realni.... Nemanja je uradio šta je uradio protiv Slovenije, Deki evidentno nije prešao preko nekih stvari,jer da jeste kao što nije bio bi itekako oslonac ovom i ovakvom Mihajloviću,dok ako govorimo o Lanetu evidentno naš narod je navikao pljuvati i pamtiti samo ono što ne valja,pa se tako zaboravlja ko je odveo Srbiju na SP,ko je dobio Njemačku...a pamti se ona loša igra u prethodnim kvalifikacijama.....

Niko ne spori da apsolutno Mihajlović luta,ali istovremeno svi mi kao pojedinci smo jednim dijelom odgovorni,taj naš balkanski mentalitet jednostavno ne dozvoljava da se uspjeh nadogradi budućnošću,da se neuspjeh utvrdi ispravkama i analizom,kod nas je pojam analiza došao do svog početnog stadijuma,dok savremen evropski fudbal teži daleko preciznijoj i komparativnijoj slici urađenog - postignutog... Tu je glavni problem....

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 13 okt 2012, 22:47

samoradnik je napisao/la:Magica puno si ti dobrih i istinitih stvari rekao... Zamjeram ti samo što Ninkovića stavljaš u sferu PROSJEK! Daleko je on i od JSL prosjeka ;)
Nije ti palo na pamet da je to bio 1 sarkazam, mozda :?:

S druge strane,ajmo biti realni.... Nemanja je uradio šta je uradio protiv Slovenije, Deki evidentno nije prešao preko nekih stvari,jer da jeste kao što nije bio bi itekako oslonac ovom i ovakvom Mihajloviću,dok ako govorimo o Lanetu evidentno naš narod je navikao pljuvati i pamtiti samo ono što ne valja,pa se tako zaboravlja ko je odveo Srbiju na SP,ko je dobio Njemačku...a pamti se ona loša igra u prethodnim kvalifikacijama.....
Za Stankovica nije problem - mator, sklon povredama, potrosen, imamo zamene. Za Vidica vec jeste. Izgubili smo top stopera. Spanija moze da pobedjuje ozbiljne tekme bez Puyola, ali Srbija bez Vidica ne moze.
Niko ne spori da apsolutno Mihajlović luta,ali istovremeno svi mi kao pojedinci smo jednim dijelom odgovorni,
Kako smo to odgovorni ti ili ja, na primer? Lupas sad opasno.
Nismo Mihajlovicu mi sastavljali spisak, vec je to sam uradio. Sam ili uz necije sufliranje, nevazno je. On ga je potpisao i izveo tim na teren. On je kreator ove ekipe i treba da snosi nekakvu odgovornost, a ne da se igra vizionara, pa kad se dozivi poraz - ti lepo udari po Kolarovu ili Ivanovicu.
taj naš balkanski mentalitet jednostavno ne dozvoljava da se uspjeh nadogradi budućnošću,da se neuspjeh utvrdi ispravkama i analizom,
Ne postoji nesto sto potpada pod kolektivni mentalitet. To je psihologija pokazala.
Postoji samo nesto sto se zove "sistem vrednosti". A nas sistem vrednosti je nakaradan.
kod nas je pojam analiza došao do svog početnog stadijuma,dok savremen evropski fudbal teži daleko preciznijoj i komparativnijoj slici urađenog - postignutog... Tu je glavni problem....
+1
Ali u FSSu nit ima ko ko zna da sastavi analizu, nit ima ko da ga ta analiza zanima. Njih zanimaju "unosnije" stvari.

soba 39
Kontakt:

Post Postao/la soba 39 » 14 okt 2012, 00:27

braoolyo je napisao/la:
samoradnik je napisao/la:Karadžića ne mogu,ali idioti poput Pižona i Mihajlovića nisu dovedeni bez sopstvene saglasnosti,reći kako je predsjednik veći krivac od onih koji vode je toliko neadekvatno,jer bi to značilo da je Karadžić najveći doprinos dao u vrijeme Antića,ranije Petkovića.... Selektor prima platu da napravi rezultat ili to zna ili ne zna,kraj priče,predsjednik je tu da mu daje tu i takvu platu... Interes je svima da reprezentacija ode na takmičenje,predsjednik i savez dobijaju ogromnu kintu,baš kao i selektor premiju... Dakle,nemojmo odmah i u svakom neuspjehu krivit Karadžića,jer ispadamo svi skupa smješni ako za svaki neuspjeh koji su česti krivimo jednog te istog... kroz istoriju nikako pameti da se dozovemo...
I ja kažem. Svi se mijenjaju, Tole ostaje a rezultati isti ili sve gori. Kako u klupskom, tako i u reprezentativnom fudbalu. Ne daj Bože da je do njega.
@braoolyo brate,svi znamo gdje je problem.Otjerati smrada sa mjesta predsjednika FSS i polako početi riješavati probleme.Poslije toga će na red doći menadžeri i ostali mešetari
"Indija,Pakistan..."

samoradnik
Kontakt:

Post Postao/la samoradnik » 14 okt 2012, 12:11

Možda i ne zaslužuje da se pomene,ali Andrija Kaluđerović ponovo pogodio za Rasing...

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 14 okt 2012, 15:27

MaGiCa je napisao/la:Sve je to @Devil lepo napisao, ali nije apostrofirao pozadinu te i takve selekcije.
Nije Mihajlovic sam sastavio spisak, kao sto to nisu radili ni bivsi selektori. Njihov rad je samo delimicno pokazan kroz selekcije, a ostalo su puleni nasih vrlih menadzera, koje je blagoslovio FSS.
Ocekivati od FSSa da stane na stranu ideje po kojoj selektor ima 100% odresene ruke je isto kao i ocekivati demokratske izbore u Severnoj Koreji, samo zato jer ta drzava sama sebe zove demokratskom. Cist utopizam. Mihajlovic je tu, jer je on covek saveza i njegovih agenata, selekcija je takva kakva je, a rezultati su samo odraz realnosti.
Neces verovati vrlo verovatno,nisam ni ja mogao da verujem kada sam to cuo od jednog veoma bliskog lika reprezentaciji FSS,i sa kojim sam hajde da kazem saradjivao proteklih 1-2 godine i koji mi i pre govorio da se menadzerski slazu igraci sto smo u ostalom i sami znali.Ali sada mi lik kaze da u mnogo manjoj meri menadzeri kroje spisak.Nije za javno nabrajanje svih igraca,samo cu reci da Scepovica Mihajlovic ne zove zbog menadzera.I jos par njih.Ono i moja reakcija je bila :roll:,ali nema razloga da me taj lik bespotrebno laze. ;)
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 14 okt 2012, 15:51

U utorak lagano za Skopje.Koliko vidim bice dosta nasih navijaca tamo iako su cene za gostujuce navijace bezobrazne. :roll:
Ja sam se ipak infiltrirao medju makedonske kospicare da uzivam u utakmici. :)

braoolyo
Kontakt:

Post Postao/la braoolyo » 14 okt 2012, 16:21

Devil je napisao/la: Neces verovati vrlo verovatno,nisam ni ja mogao da verujem kada sam to cuo od jednog veoma bliskog lika reprezentaciji FSS,i sa kojim sam hajde da kazem saradjivao proteklih 1-2 godine i koji mi i pre govorio da se menadzerski slazu igraci sto smo u ostalom i sami znali.Ali sada mi lik kaze da u mnogo manjoj meri menadzeri kroje spisak.Nije za javno nabrajanje svih igraca,samo cu reci da Scepovica Mihajlovic ne zove zbog menadzera.I jos par njih.Ono i moja reakcija je bila :roll:,ali nema razloga da me taj lik bespotrebno laze. ;)
Jok, zove ga zato što je perfektan napadač. :D

Šta god taj lik da kaže, mislim da je povezanost između Partizana, Fiorentine i sada A tima sa Faljijem više nego očigledna i da je jasno da tu nisu čista posla.

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 14 okt 2012, 16:35

Na kraju opet kriv je Partizan? Pa da....
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 14 okt 2012, 16:49

DANTES je napisao/la:Na kraju opet kriv je Partizan? Pa da....
Hajd' se lepo vrati pa procitaj sta je napisao. ;)

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 14 okt 2012, 22:47

Devil je napisao/la:
Mogao bi i ti....
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

braoolyo
Kontakt:

Post Postao/la braoolyo » 14 okt 2012, 22:49

Napisao sam da su Partizan, Fiorentina a sada i A tim Srbije tijesno povezani sa Ramadanijem tj. da se njegovi igrači najviše kupuju/prodaju/forsiraju. Šta nije tačno od toga?

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 14 okt 2012, 22:57

DANTES je napisao/la:
Devil je napisao/la:
Mogao bi i ti....
Hoces da kazes da Partizan nije usko povezan sa Ramadanijem ?
Ako tako mislis onda definitivno ne znas mnogo o klubu za koji navijas. ;)
Nigde on nije spomenuo ni da je Partizan kriv zbog pozivanja igraca u reprezentaciju.

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 14 okt 2012, 22:59

cuj mihajlovica ako se ne plasiramo dajem ostavku, pa daj je odma jadan nebio :mrgreen:
nema potpisa

stole8455
Kontakt:

Post Postao/la stole8455 » 14 okt 2012, 23:07

Jasno je i slijepcu da Ramadani drži gotovo sve igrače pa čak i samog Mihajlovića. Mnogi igraći su zalutali u reprezentaciju i u normalnim selekcijama nebi ni igrali. Mijailović, klinjo od 18 godina igra meč protiv Škotske pa onda jedan od najvažnijih mečeva protiv Belgije i dečko logično bude pogubljen :( . Još gore je što prosječan igrač kao Biševac ima prednost u postavi u odnosu na Subotića, možda najboljeg štopera Bundes Lige , posljedica toga naravno krivac za prvi gol Belgije, glavom i bradom Biševac. Igranje Nastasića se može možda opravdati jer je dečko prešao u Siti i sigurno je jako talentovan, ali mladost i neiskustvo su jedino što mu daju minus, ali ipak je za razliku od Biševca klasa i treba imati mjesta u reprezentaciji. Mogao bih da nabrajam još bisera i loših poteza, ali ima vremena. ;)

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 14 okt 2012, 23:09

braoolyo je napisao/la:Napisao sam da su Partizan, Fiorentina a sada i A tim Srbije tijesno povezani sa Ramadanijem tj. da se njegovi igrači najviše kupuju/prodaju/forsiraju. Šta nije tačno od toga?
Kamora! Njih si zaboravio!
Joj ljudi joj.... Čemu nerviranje? Pa mi smo uvijek ovakvi bili... Naš fudbal je precjenjen i to jako. Nikad nismo bili neki faktor na evro-sceni... Možda nekad postanemo... Mada s obzirom kako mi treniramo, i pravimo fudbalere, teško! Vi možete tvrditi da nije tako, indirektno kriviti Partizan, direktno menadžere, vaše pravo, ali ja znam da sam u pravu. Lijepo je kad nekad nešto dobro odigramo, nije tragedija kada izgubiš od modernije i bolje ekipe... Jeste malo tuznjikao izgubiti baš glat, ali tako to biva.... Već 100-ak godina igranja fudbala na ovim prostorima.... Navijače neću komentarisati, kriza je, nestalo para za lekice...
@devile ko nije povezan? Je li to razlog poraza? Je li Ramadani ukrao TARDIS,prebacio se u prošlost i tamo krojio spiskove sa drugovima iz FSJ?
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 14 okt 2012, 23:10

DANTES je napisao/la:
braoolyo je napisao/la:Napisao sam da su Partizan, Fiorentina a sada i A tim Srbije tijesno povezani sa Ramadanijem tj. da se njegovi igrači najviše kupuju/prodaju/forsiraju. Šta nije tačno od toga?
Kamora! Njih si zaboravio!
Joj ljudi joj.... Čemu nerviranje? Pa mi smo uvijek ovakvi bili... Naš fudbal je precjenjen i to jako. Nikad nismo bili neki faktor na evro-sceni... Možda nekad postanemo... Mada s obzirom kako mi treniramo, i pravimo fudbalere, teško! Vi možete tvrditi da nije tako, indirektno kriviti Partizan, direktno menadžere, vaše pravo, ali ja znam da sam u pravu. Lijepo je kad nekad nešto dobro odigramo, nije tragedija kada izgubiš od modernije i bolje ekipe... Jeste malo tuznjikao izgubiti baš glat, ali tako to biva.... Već 100-ak godina igranja fudbala na ovim prostorima.... Navijače neću komentarisati, kriza je, nestalo para za lekice...
@devile ko nije povezan? Je li to razlog poraza? Je li Ramadani ukrao TARDIS,prebacio se u prošlost i tamo krojio spiskove sa drugovima iz FSJ?
Ali covece shvati da on uopste nije naveo Partizan kao razlog poraza reprezentacije.Zato ti i rekoh da procitas jos jednom.Naveo je da se Ramadani ubacio u Partizan,ubacio se u reprezentaciju,i da se ubacio u Fiorentinu.Tri potpuno razlicite stvari koje nisu medjusobno mnogo povezane.
Ponavljam jos jednom procitaj i videces da nigde nije naveo da je Partizan kriv za poraze,ali kao i obicno ponovo pogresno shvatanje cim se pomene Partizan. :roll:

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 14 okt 2012, 23:15

Nismo programi... Znamo čitati između redova...
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Odgovori

Natrag na “Fudbal u regionu”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.