Istina nisam pomenuo ni Medunjanina ni Zahirovica, nekako mi je Misimovic taj koji mora napraviti razliku na sredini sa potezom (moze i Medunjanin kad je u formi). I sjecam se tog poteza sa vracanjem iz cista mira nazad, imas pravo i ja sam se iznervirao! znaci pomoc na sredini je bila nikakva.xavi26 je napisao/la:meni tvoj komentar za Misimovica nije nikako na mjestu. Pa jedini je on nesto i pokusavao, grci su mu tesko uzimali loptu, ali da bi on mogao nesto konkretnije uraditi, treba mu pomoc ostalih veznjaka, a u petak se vidjelo da to nisu, niti ce ocito kada biti, ni zahirovic, ni medunjanin, a vala, ni lulic nije odskakao od te dvojice. ima jedna situacija gdje se misimovic 'satrao' da progura loptu negdje na 20-ak metara pd protivnickog gola, da bi istu (cini mi se) medunjanin iz cista mira vratio nazad. svaka utakmica se dobija na sredini terena, a mi te sredine u petak nismo imali. isto tako, ni protiv latvije nas nije bilo nigdje dok nam sudija nije svirao onaj kazneni udarac, i to mene itekako brine, jer. zelimo li na SP, to sve mora biti puno, puno bolje.Grunf je napisao/la:- Bod u onakvoj utakmici protiv Grcke je ogroman. Ovakve utakmice smo nekad gubili glatko. recimo da je to vec jedan veliki pomak naprijed.
- Jeste li primjetili koliko smo problema imali sa prenosom lopte, i tu naravno je bilo i previse ocigledno sta nama Pjanic znaci!
- Jeste li vidjeli koliko smo daleko bili od njihovih igraca kad oni napadaju (oko 2 m) a koliko su oni blizu bilo kojem nasem igracu kad mi trebamo graditi akciju (do 0,5 m) i na nasoj i na njihovoj polovini. Znaci mi da predjemo centar muka teska, oni da dodju do naseg sesnesterca cas posla , pogotovo u 2. pol. Tu je debelo podbacio Misimovic koji se trebao vise povuci i uvijek nuditi ostalima kad imamo loptu i pod presingom smo, i gledati odmah da dugim loptama trazi 2 napadaca ili nekoga na boku. on i kad je to radio zavlactio se medju trojicu i pokusavao driblingom na sredini osloboditi se, i svaku je loptu drzao cijelu vijecnost tako da i nije bilo smisla da salje onda dugu loptu jer su svi vec bili debelo pokriveni. A obzirom da i nije bio u elementu, imao je i dosta gresaka kad je probavao dugim loptama, cak su se i zakacili on i Ibisevic.
- Generalno, u ovakvim utakmicama u gostima gdje protivnik je fizicki jaci na sredini i cija agresivnost ima dosta uspjeha, znaci ne mozes izgraditi igru kako hoces i prenijeti loptu pas igrom, potrebno je vise probati dugim loptama traziti napadaca, pogotovo ako vec igras sa 2 koji su odsjeceni naprijed. Razumijem da hoce igrom da dodje do gola ali ako ne ide i svaki napad rizikujes da ti uzmu loptu na sredini i krenu sa ubitacnim kontrama, probaj malo i ovako razvuci protivnika!
- Samaras me izbezumio! nije ni toliko bilo do nasih stopera koliko je on bio jak u ovoj utakmici! Da ne znate nista i gledate prvi put njega i Dzeku, koji bi vasi komentari bili nakon ove utakmice? Koji vrijedi koliko? jedina greska mu je bila sto nije pucao u 4. minuti kad je ponizio Vranjesa.
- Jos jedan propust po meni je sto lulica ne stavi na desnog boka a Salihovica na sredinu. on puno vise trci horizontalno i pomaze sredini kad se treba braniti. Pa eto i u Laziju Lulic igra nize.
- Veoma pozitivno: Spahic i Begovic igraju u zivotnoj formi!
Ali Miske upravo grijesi kada se zainati i satire da provuce loptu medju trojicom a ne ide... pa jednom, pa dva puta... i uvijek je tu 1, 2, 3 poteza viska, i onda vise ni taj dribling i ako uspije nema vise smisla jer nisi napravio visak, protivnik se vec fino postavio, pokrio napadace ili su vec u opsajdu. pa daj probaj jednom odigrati iz prve (imas tu mekanu nogu), kao totti, pa onda i pogrijesi 2, 3 puta, kako god manji je rizik jer je lopta naprijed a ne na sredini gdje kad ti je trojica oduzmu krenu u kontru a da se nisi ni snasao!