Reprezentacija Njemačke - Elf

Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,Monolog,geronimo,hammers

Šta očekujete od Elfa na SP 2022

1) da bude prvak
11
16%
2) polufinale minimum
14
20%
3) proći će grupu i dalje je sve moguće
11
16%
4) ispadaju u grupi ( za švabomrzce)
34
49%

Ukupno glasova: 70

TMovac
Kontakt:

Re: Reprezentacija Njemacke - Elf

Post Postao/la TMovac » 17 okt 2012, 13:05

rio_Ferdy88 je napisao/la:
BigBigBang je napisao/la:Nacionalna katastrofa Svaba, ispustise 4. ralzike u ovo se mora i Bundestag ukljuciti ovakva nedisciplina u historiji arijevske rase je vidjenjena jos samo pri ulasku saveznika i rusa u Berlin.
Adolf se okreće u grobu zbog ovog sinoć :mrgreen:
on je Austrijanac.Doduse i okrece se radi Alabe.Sta momak uradi sinoc.uh
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 17 okt 2012, 13:20

Previše su se opustili nakon velikog vodstva, ako možemo to nazvat' opuštanje. :roll:
Kod 3 gola Truba je bio jedan od glavnih krivaca. Kod drugog ono bih ja utefterio kao autogol Neuera koji je imao i više nego očajnu utakmicu.

Izdvojio bih jedino Reusa i Klosea kao svijetle tačke. 8-)
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

Klare

Post Postao/la Klare » 17 okt 2012, 17:29

Neko tamo lijevi je napisao/la:Eto vam Bavarci odbrane ;).... od 5 igraca u odbrani igraju 4 iz Bayerna ccc nek nema Howedesa nek nikad ne igra glupane glupi
Hojlala, hojlala. :lol:
Utakmica je namještena :!: , valahi toliko glupi nismo. ;)
4:0 na gostujućem terenu, i naravno Švedima je u glavi da ne prime još koji :!: , ili se možda u takvoj situaciji misli jači smo, idemo preokrenuti. :?
No dobro, nevezano za nmještanje, nego Boateng godinu dana stalno na stoperu, ovdje mora na beka, Lahm godinu i više desni bek, no hop evo ga ovdje lijevi, Badstuber od početka sezone bek, eno ti ga na, eno ga na stoperu.

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 17 okt 2012, 17:58

Nisam gledao utakmicu, samo golove, ali mi se cini da bi sa onakvim Reusom gigantom i ja mogao igrati u napadu i zabijati ;)

Jest da je Zlatan tata medju napadacima, ali red je da se koji put :lol: :lol: :lol: decku koji je "medju najboljim svjetskim stoperima" :roll:
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

secer
Kontakt:

Post Postao/la secer » 17 okt 2012, 18:32

haos pa haj :roll:
cojk vodi 4:2 i umjesto da stabilizuje odbranu, on ubacuje 2 napadaca :)
sumnjiva tekma, al skroz
vido, lajkovo, da J*** i mogu da umrem XD

film i kinematografija - tema gdje ne postoji vlastito misljenje, samo klaretovo i pogresno!

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 17 okt 2012, 19:00

Nakon 19.5 počeli su crni dani za Njemački nogomet...

Do naše utakmice sa Chelsijem, cjeli Njemački nogomet do tog trenutka se predstavljao kao nogomet u razvoju bez TOČNIH OĆEKIVANJA! Što to znači? Bayerni se nije moglo nametati da bud eprvak europe, zbog njegove konkurencije a i zbog para. Tada je Bayern dosegao vrhunac i OČEKIVALO se da tog 19.5 postanemo prvaci Europe. Nakon što se i to izgubilo, pre Njemačku Repku stavljen je zadatak da postanu prvaci Europe. Do tada nije se očekivalo da će njemci 2010 postati prvaci, ako niti prije da će osvojiti EP (samo su se neki raezultati poklapali, ali su Njemci bili UNDER-PESI). Nije se ni to EP osvojilo i možda prvi puta u povjesti nogometa Njemci su ušli u tekmu sa Italijom kao FAVORITI i unatoč tome nisu uspjeli pobjediti...

Poslije toga počinju trzavice - Bayern je stavljen u rang sa Barcom i realom i sada se više ne priča o potencijalno izenanđenju, negoje Bayern klub koji "mora" osvojiti LP. Onda se BvB-u nameće pritisak da sada napokon moraju proči grupnu fazu u Europskom natjecanju, iako imaju skupinu koja se "ne može proči", no bez obzira na to isprike se neće uvažiti.

Tada Bayern izgubi od Batea, BvB ima tu nesreču da nepobjedi City i Švabi sada neobjašnjivo nakon vodstva od 4:0 odigraju 4:4. Jest da su to samo 3 utakmice od njih 100 i da se uvijek ono loše izvlači na vidjelo, a dobro se zataškuje, no prema njima mi vidimo da taj Njemački nogomet opčenito nešto muči, ali trenutačno niko ne zna što i za to nemaju lijeka.

Ja znam koji je lijek, ali ne mogu ga nabaviti čak niti sa Mastercardom.

Lijek je u osvajanju jednog internacionalnog transfera, bez obzirana to koji to klub bio, da li to bila repka i bila to LP i EL...E kako do toga doči,pitaj Boga...

Ova Njemačka generacija koja je jedan od boljih u povjesti mogla bi uči u povijest zbog toga što ništa veliko neće osvojiti (tu naravno pričam i o klubovima). Problem je u tome veći što je prava ona zlatna generacija Njemačke, sa Badstuberom i Gotzeom mlada, no ta generacija treba imati lidere u obliku Schweinia, lahma i Poldija, ali bojim se da od njih ništa...

Ono što ja mislim da ova ekipa nema SVOG NAJBOLJEG IGRAČA, NAJBITNIJEG IGRAČA I GAZDU U EKIPI. Neki će reči da Ballack i nije bio neki posebno veliki igrač, no on je to sve bio što sam ja nabrojao, samo što je oko sebe imao puno lošije igrače...Zamislite samo da ova repka ima Ballacka od 28 godina na poziciji Schweinija, a ned Schweinija!

E sad mi je Schweini kad sam ovo rekao jako pao u očima! :oops:
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 17 okt 2012, 21:54

Kenjate ljudi uprazno...kakva smjena trenera??? Popusili su 4 gola za nekih 30-tak minuta,ne vidja se cesto,ne vidja se skoro nikada,ali sta je tu je.
Ipak su to njemci i izaci ce iz svega ovoga jos jaci!
Stern des Südens

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 17 okt 2012, 22:18

Napokon se pokrenulo i ovo pitanje. Bilo je i vrijeme... 8-)

http://www.bild.de/sport/fussball/manue ... .bild.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

don_burza
Kontakt:

Post Postao/la don_burza » 17 okt 2012, 22:22

Golman Bayerna MORA biti prvi golman Elfa pa nek puca cijela Njemacka od muke ;)

Svakom se desi da primi glup gol i da ima losu utakmicu
Thomas Müller - Fußballgott

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 17 okt 2012, 22:24

Rene Adler je bio prvi golman Njemacke,te je svojom povredom ustupio mjesto Neuer-u!
Adler je po meni za mrvicu malo bolji golman od Neuer-a,ali ga jexe to sto ovaj igra za Bayern,a ovaj za HSV!!!
Stern des Südens

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 17 okt 2012, 22:54

Ja nikad nisam bio prevelik ljubimac Neuera, ima mi nekako tupavu facu i djeluje u nekim trenucima pogubljeno na golu i dosta često radi greške.

Adler je po mei trenutno najkvalitetniji golman njemačke, ali također tu ima još dosta golmana koji su kvalitetni u bundesligi...

no, napokon nam od vikenda kreće bundesliga, bit će opet kvalitetnih utakmica
Agieren statt reagieren

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 17 okt 2012, 22:58

Manuel Neuer je ubjedljivo najbolji golman Njemacke.

Po meni je rame uz rame sa Buffonom i Cassilasom ..
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.

jasko_juve
Kontakt:

Post Postao/la jasko_juve » 17 okt 2012, 23:00

M4kaveli je napisao/la:Manuel Neuer je ubjedljivo najbolji golman Njemacke.

Po meni je rame uz rame sa Buffonom i Cassilasom ..
yebem ja to rame ..
★ 36 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 18 okt 2012, 00:49

Nijemci jos nisu preboljeli sinocnju bruku i Löw je glavna meta kritika. Sada gledam vijesti na RTL-u i Calmund i Thon kritikuju njega i vecina navijaca govori da on nije ono sto zeli biti i da je Italija pokazala sve njegove slabosti.
Jednostavno problem ove ekipe je da nema pravog lidera u svojim redovima. Nedostaje igrac tipa Kahna ili Sammera koji bi nakon onog sinoc hebali sve po spisku i sigurno neko ziv ne bi napustio svlacionicu.

Sto se Neuera tice mislim da ce ostati prvi golman dok je ova klapa na celu, a ruku na srce jedino ko ga moze ugroziti je Adler i siguran sam da nije bila ona povreda da bi isti danas bio prvi golman Bayerna.

Isto tako se nadam da je Löw konacno dosao pameti i uvidio da par Kroos - Schweinsteiger u veznom redu ne moze funkcionirati i sinoc se vidjelo koliko Khedira znaci za ovu ekipu.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

SirAlexFerguson
Kontakt:

Post Postao/la SirAlexFerguson » 18 okt 2012, 01:09

I do hrvatskim foruma se došlo:

Nakon 4-4 u Berlinu, na jednom bh forumu:

Damir_BvB je napisao/la:Bravo Badst.uberu dabogda pogino invalidu jedan glupi dabogda u kolicima zivot proveo je.bo ti sve svoje i ti i Neuer ... I dodju Bavarci prdit o svojim kas igracima kako su svijetska klasa ... Pa bog vam oci dao BADSTUBER KOD PRVA 3 gola kriv , kod drugog Neuer prima kroz pi.cku gol, kod treceg Boateng ispada, a sto je najgora kod sva 3 gola BADSTUBER JE bio kao onaj zadnji kojeg dipiraju glupan debil hendikepirani sve mu jeb.em sve sve sve ... Mertesacker je.bo ti mater svoju glupu skoci invalidu skoci kretenu skociiiiiiiiiii 2 metra si visok skocis ko curica ko pi.cka ... A o Lowu bolje da sutim dabogda ga smjenili odmah al nece oni vjeruju debilu ... Radi takvih nabrojanih debila meni ode 150 km na kladari dabogda se svi povrjedili ovi navedeni invalidi ..
KING JAMES
RAFA NADAL
MANCHESTER UNITED
Hoće li Monolog uspiti dobiti okladu? WBA treba na tablici završiti ispred LFC

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 18 okt 2012, 08:34

Po meni tandem kroos schweini nije los I moze funkcionisati.... Prvu gol je greska mullera koji je izgubio loptu na sred terena htio je da dribla a imao je boljih opcija... Drugi gol neuer je licio na amatera a ne na profesionalca...Kako je moguce da nema howedesa u prvoj na svojoj prirodnoj poziciji...zastoonaj krmak vadi schmelzera iz prve kad je odigrao odlicno protiv irske.. Vadi ga kad nevalja vadi ga kad valja ubija ga u pojam dzabe...

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 18 okt 2012, 08:36

Sto se u21 tice ja se nadam da ce ono smece adrion zvati draxlera rodea I hermanna za euro...

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 18 okt 2012, 09:23

Ma neće niko ugroziti Neuera. Adlera je unazadila povreda, a da do iste nije došlo, vjerovatno bi iz Leverkuzena prešao u konkurentniji klub (možda i inostrani).
U svakom slučaju, Njemačka se ne treba brinuti za golmane. Nakon Neuera, tu će uskočiti Ter Stegen. 8-)
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 18 okt 2012, 13:00

Monolog je napisao/la:Ma neće niko ugroziti Neuera. Adlera je unazadila povreda, a da do iste nije došlo, vjerovatno bi iz Leverkuzena prešao u konkurentniji klub (možda i inostrani).
U svakom slučaju, Njemačka se ne treba brinuti za golmane. Nakon Neuera, tu će uskočiti Ter Stegen. 8-)
Kao sto sam rekao Neuera u eri Löwa nece niko skinuti sa gola, a jedini koji ga je u stanju ugroziti je Adler. U anketi BILD-a 43 % ljudi misli da bi Adler trebao biti prvi golman Njemacke, dok njih 42 % misli da bi to trebao ostati Neuer.

Ruku na srce Njemacke se nikad nije trebala brinuti za golmane, jer od kako se igra fudbal uvijek su u svojim redovima imali dva golmana svijetske klase, sto je slucaj i sada.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

muhamedhulk
Kontakt:

Post Postao/la muhamedhulk » 18 okt 2012, 14:25

Po meni je jedini krivac Loew, jer nije smio onakve izmjene vrsiti u drugom poluvremenu.. Ja gledam i ne vjerujem da izlazi Reus a ulazi Poldi!? A rezultat 4:3 mislim.. A ako vec ulaze sa klupe ofanzivci, napadni ih, a ne onako..ko muha bez glave..ni naprijed, ni nazad.
Neuer kad je branio u zadnjim kvalama, kad je Njem imala svih 10 pobjeda i prva osigurala nastup na EP, onda su vec bili i u finalu EP, i pobijedili Spaniju itd. itd. :D Mislim, ovo je fudbal..igra se dalje..
Sta cu ja ovome Damiru kad igra kladionicu i sad mu krivo sto je promasio..pa mu niko ne valja u ekipi..tipicni balkanski "navijac"; kad ide, svi dobri..malo se zapne, niko ne valja :lol: :lol: :lol:
NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!

Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []