Ne vjerujem da je toliko lud da rizikuje,kod nas bi 99% imao zagarantovano mjesto u prvih 11,pogotovo ako se ovako nastavi razvijat.A uz to ni mi nismo bezze repka,pa da mu bude bolje odigrati 1 tekmu za ELF nego 70 za nas.Sarajevo1946 je napisao/la:@bagrcavi
Pa vjerovatno, mlad je još, ali rizik mu je to. Jedan meč odigra za "Elf" i može "nestati", pa onda ništa neće dobiti. Mora biti pametan zato, sagledat realno stvariU ovoj generaciji, Njemačka ima nekoliko kvalitetnih igrača na njegovoj poziciji...
Uglavnom, to su otprilike neke njegove želje. Također, kaže da je "lud" i da nije strano da napravi neki belaj.
Meni bi bilo žao Hajrovića da izgubimo, šta fali da ga probamo protiv Alžira?
@TM
Upravo tako, rizik mu je.
Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_
Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji B
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!
- Sarajevo1946
- Kontakt:
@zizu1991
Pa ne bi ništa loše bilo da vi znate sa razumijevanjem čitati, govorim za pojedince i rezonovati na taj način, pa onda uputiti neku konstruktivnu repliku. Nego, važno je reći šta se ti praviš pametan i minimizirati druge.
Sportski pozdrav. Vala smo šugav narod...
Pa ne bi ništa loše bilo da vi znate sa razumijevanjem čitati, govorim za pojedince i rezonovati na taj način, pa onda uputiti neku konstruktivnu repliku. Nego, važno je reći šta se ti praviš pametan i minimizirati druge.
Sportski pozdrav. Vala smo šugav narod...
37 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
ALESSANDRO DEL PIERO #10
Vivo Per Lei - Juventus
AHHHHHHHH come gioca DEL PIERO!!!
ALESSANDRO DEL PIERO #10
Vivo Per Lei - Juventus
Koljasinac ima mali problema.........................................................................sa baterijama u telefonu.
Dace mu Begson svoj fiksni
Bude li se zayebav'o previse i glimio Svabojnera mogao bi sa Hasimom Kucuk Hokijem da pjeva onaj hit''Pijem da je zaboravim a tuga se nova stvara''
Dace mu Begson svoj fiksni
Bude li se zayebav'o previse i glimio Svabojnera mogao bi sa Hasimom Kucuk Hokijem da pjeva onaj hit''Pijem da je zaboravim a tuga se nova stvara''
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu
Pusti mi to "moji su iz Bosne", Seade, odakle si ti sine dragi? Mislim da Vranjes i Zukanovic nemaju dileme odakle su.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester
The flowers of English football, the flowers of Manchester
-
AÐ_Official
- Kontakt:
Cartman je napisao/la:Pusti mi to "moji su iz Bosne", Seade, odakle si ti sine dragi? Mislim da Vranjes i Zukanovic nemaju dileme odakle su.
Momak je rekao odakle je. On je iz Karlsruhea....
A kakve ce dileme Zukanovic i Vranjes imati kada su rodjeni u Bosni....
S obzirom da je intervju radjen za njemacki portal,mozda su se nasi malo zeznuli u prijevodu.Mozda je rekao moja porodica i prezime dolazi iz Bosne.Gdje ne vidim nista lose.Bilo kako bilo volio bih procitati originalni intervju i da lijepo to sve sam protabirimCartman je napisao/la:Pusti mi to "moji su iz Bosne", Seade, odakle si ti sine dragi? Mislim da Vranjes i Zukanovic nemaju dileme odakle su.
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!
bude li valjao igrati će za švabe, ne bude li dobar za njih eto njega nama ko što je došao mujdža ili miske.
- calcio
- Lokacija: Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch
- Kontakt:
Evo u slucaju da je neko propustio, ovo je izaslo prije 20-tak dana...
(Specijalno za "Dnevni avaz" iz Njemačke)
Fudbaler Šalkea Sead Kolašinac u ekskluzivnom intervjuu za naš list prije izvjesnog vremena kazao je da bi, u slučaju da dobije poziv Safeta Sušića, došao u Sarajevo pješice.
Uslijedila je izjava selektora da je "operacija Kolašinac" već počela, odnosno da će nadležni u Nogometnom savezu BiH uskoro stupiti u kontakt s devetnaestogodišnjim odbrambenim igračem koji je ovog ljeta prekomandovan iz juniora, čiji je bio kapiten, u prvi tim bundesligaša iz Gelzenkirhena. Šta na to kaže Sead?
- Radujem se tome. Ostajem pri riječima da ću rado igrati za reprezentaciju Bosne i Hercegovine te da ću, ako me zaista hoće, promijeniti državljanstvo dok to još mogu. Čekam poziv iz NSBiH da vidim šta mi je raditi - rekao nam je Kolašinac uoči prvenstvene utakmice Šalke - Majnc, u kojoj je sjedio na klupi.
Jedan od trenera u njegovom klubu potvrdio nam je da je već bilo poziva pojedinih osoba iz kruga reprezentacije, koji su se interesirale za Seada.
Podsjetimo, Kolašinac je aktuelni reprezentativac Njemačke u kategoriji U-20. Za juniorsku selekciju zemlje u kojoj je rođen (porijeklo, inače, vodi iz Hercegovine), odigrao je 11 utakmica i dao jedan gol. Kao kapiten, prošle sezone predvodio je juniore Šalkea do titule njemačkog prvaka. Nedavno je potpisao profesionalni ugovor, koji važi do juna 2015.
Za nedavni debi u U-20 reprezentaciji Njemačke dobio je niz pohvala. Sada se, kaže, bori za mjesto u prvih 11 Šalkea, a onda će, ističe, dati sve od sebe da tu i ostane.
(Specijalno za "Dnevni avaz" iz Njemačke)
Fudbaler Šalkea Sead Kolašinac u ekskluzivnom intervjuu za naš list prije izvjesnog vremena kazao je da bi, u slučaju da dobije poziv Safeta Sušića, došao u Sarajevo pješice.
Uslijedila je izjava selektora da je "operacija Kolašinac" već počela, odnosno da će nadležni u Nogometnom savezu BiH uskoro stupiti u kontakt s devetnaestogodišnjim odbrambenim igračem koji je ovog ljeta prekomandovan iz juniora, čiji je bio kapiten, u prvi tim bundesligaša iz Gelzenkirhena. Šta na to kaže Sead?
- Radujem se tome. Ostajem pri riječima da ću rado igrati za reprezentaciju Bosne i Hercegovine te da ću, ako me zaista hoće, promijeniti državljanstvo dok to još mogu. Čekam poziv iz NSBiH da vidim šta mi je raditi - rekao nam je Kolašinac uoči prvenstvene utakmice Šalke - Majnc, u kojoj je sjedio na klupi.
Jedan od trenera u njegovom klubu potvrdio nam je da je već bilo poziva pojedinih osoba iz kruga reprezentacije, koji su se interesirale za Seada.
Podsjetimo, Kolašinac je aktuelni reprezentativac Njemačke u kategoriji U-20. Za juniorsku selekciju zemlje u kojoj je rođen (porijeklo, inače, vodi iz Hercegovine), odigrao je 11 utakmica i dao jedan gol. Kao kapiten, prošle sezone predvodio je juniore Šalkea do titule njemačkog prvaka. Nedavno je potpisao profesionalni ugovor, koji važi do juna 2015.
Za nedavni debi u U-20 reprezentaciji Njemačke dobio je niz pohvala. Sada se, kaže, bori za mjesto u prvih 11 Šalkea, a onda će, ističe, dati sve od sebe da tu i ostane.
- Sarajevo1946
- Kontakt:
Stari mu je iz Sandžaka, stara iz Čapljine ili tu negdje... tako da nije čak ni Bosanac

37 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
ALESSANDRO DEL PIERO #10
Vivo Per Lei - Juventus
ALESSANDRO DEL PIERO #10
Vivo Per Lei - Juventus
Koji?TMovac je napisao/la:Konacno je rijesena dilema odakle je Kolasinac![]()
![]()
![]()
Ime vam ne zvuči kao da ste Nijemac?! Kolašinac: Moji su iz Bosne...
Sead Kolašinac, član Schalkea i potencijalni bh. reprezentativac, u razgovoru za jedan njemački portal otkrio je svoje planove za budućnost, te je pričao o debiju za Rudare...
Sead Kolašinac, član Schalkea i potencijalni bh. reprezentativac, u razgovoru za jedan njemački portal otkrio je svoje planove za budućnost, te je pričao o debiju za Rudare, itd...
Sjajni defanzivac sa samo 19 godina debitovao je za ugledni njemački klub Schalke 04. Istina, još uvijek "uskače" u drugi tim, kada je to potrebno, pa je tako prošle sedmice dao gol i za profesionalni, ali i za amaterski tim.
Seade, Vi ste rođeni i odrasli u Karlsruheu, ali ime Vam baš i ne zvuči njemački?
Istina, jer moji roditelji su iz Bosne, a ja sam rođen u Njemačkoj i tu sam odrastao.
I fudbalsku karijeru započeli ste u Karlsruheu?
Da. Sa samo osam godina počeo sam trenirati u Karlsruheu, a onda sam išao u Hoffenheim, Stuttgart, pa 2011. godine u Schalke.
Zašto ste otišli iz Karlsruhea nakon toliko godina i zašto ste se tako kratko zadržali u Hoffenheimu i Stuttgartu?
U KSC-u uslovi za razvijanje jednog igrača i nisu toliko dobri. Stoga, otišao sam u Hoffenheim, pa u Stuttgart, ali kada je Schalke pokucao na vrata, nisam mnogo razmišljao.
Sada već imate profesionalni ugovor sa jednom tako snažnom ekipom. Mora se priznati, jako brz razvoj jednog 19-godišnjaka...
Već neko vrijeme igram za juniorsku reprezentaciju Njemačke, a dosta vremena proveo sam u amaterskoj ligi. Postao sam kapiten nacionalnog tima u drugoj godini nastupa. Nakon toga sve se promijenilo.
Koja je razlika između juniorskih i profesionalnih ekipa? Šta se to tačno promijenilo?
Mislim da je najveća razlika u broju navijača. Na polufinalu i finalu prvenstva posmatralo nas je nekoliko stotina ljudi. Onda sam odjednom istrčao na stadion gdje se nalazilo oko 60.000 ljudi. To je zaista ludnica. Ipak, sa nekog drugog gledišta, mnogo toga nije se promijenilo, jer i dalje treniram profesionalno.
Mnogo ličite na kolegu iz tima, Kyriakosa Papadopoulosa...
Jermaine Jones je moj uzor i od njega sam puno naučio. No, Papa me impresionirao također. Ne bih imao ništa protiv da me u budućnosti porede sa njim.
Gdje se vidite za pet godina?
Ne bih mnogo o tome pričao, jer ne gledam previše naprijed. Sada sam u Schalkeu i lijepo mi je. Nadam se da ću za pet godina biti zdrav, te da ću nastaviti igrati fudbal.
Ne kontam to nikako, ako je polovnjak, Čapljina je u BiH koliko ja znam, ako se Subotić može smatrati Srbinom, što se ne može Kolašinac smatrati Bosancem ?
Bosanac je generalni naziv, svi smo mi Bosanci u svijetu, Bosnians, a ne djelimo se na Bosnians and Herzegovanians, čuj nije Bosanac
Ne kontam ni kakvo minimiziranje pominješ kada si jasno rekao da si pričao, kontaktirao s nekim likom koji ti je rekao kako postoje male ili nikakve šanse da zaigra za nas, pa onda kada si vidio da ti nisu povjerovali, i argumentovali te, onda si rekao da ne može niko tvrditi i znati, pa kako onda ti znaš ?
Ko je ovdje lud ?
Bosanac je generalni naziv, svi smo mi Bosanci u svijetu, Bosnians, a ne djelimo se na Bosnians and Herzegovanians, čuj nije Bosanac
Ne kontam ni kakvo minimiziranje pominješ kada si jasno rekao da si pričao, kontaktirao s nekim likom koji ti je rekao kako postoje male ili nikakve šanse da zaigra za nas, pa onda kada si vidio da ti nisu povjerovali, i argumentovali te, onda si rekao da ne može niko tvrditi i znati, pa kako onda ti znaš ?
Ko je ovdje lud ?
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!
smeta mi ovo kad se vazda ali bas vazda izostavlja hercegovina iz ovakve price. sta smo mi iz hercegovine koji volimo BiH? nismo bosanci vec hercegovci valjda. pusti sta smo u svijetu kad neznamo ni napisati(mozda i namjerno) sta smo kad smo kod "kuce"...zizu1991 je napisao/la:Ne kontam to nikako, ako je polovnjak, Čapljina je u BiH koliko ja znam, ako se Subotić može smatrati Srbinom, što se ne može Kolašinac smatrati Bosancem ?
Ko je ovdje lud ?
"I'm a man who believes that I died twenty years ago.
And I live like a man who is dead already.
I have no fear whatsoever of anybody or anything." - Malcolm X
And I live like a man who is dead already.
I have no fear whatsoever of anybody or anything." - Malcolm X
Ja sam iz Hercegovine i jesam Hercegovac unutar BiH, al svi smo mi pripadnici jedne države i vani smo Bosanci, to je poenta moga posta.
Naravno da ja ovdje ne minimiziram i ignoriram naziv Hercegovine i Hercegovaca., al vodim se time da smo svi mi jedna država i u svijetu je prihvaćen generalan pojam Bosanac, na to sam ciljao.
Naravno da ja ovdje ne minimiziram i ignoriram naziv Hercegovine i Hercegovaca., al vodim se time da smo svi mi jedna država i u svijetu je prihvaćen generalan pojam Bosanac, na to sam ciljao.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!
redarmy0 je napisao/la:

Nad tobom sunce najljepše sja
nisam ga nikad gledao, al ovako po faci mi izgleda ko neki krkan 
Kolika mu je glava, zna se odakle jedijalog je napisao/la:nisam ga nikad gledao, al ovako po faci mi izgleda ko neki krkan
uvijek jedni te isti daju lekcije iz geografije i istorije.
sad sam pobrisao, naredni put ću vas zaista sve ponavljače pobanovati.
sad sam pobrisao, naredni put ću vas zaista sve ponavljače pobanovati.
Evo sta kaze Piplica između ostalog o potencijonalnim reprezentativcima:
U medijima se dosta špekuliše o igračima koji žele nastupati za našu reprezentaciju?
- Polemike se vode, a problem uopšte nije do selektora. Evo, za primjer ću uzeti Kolašinca ili Bičakčića. Jednostavno ljudi nemaju bh. papire. Vjerovatno imaju bojazan da će im u karijeri naškoditi gubljenje njemačkog pasoša. Mi smo na dobrom putu da postanemo sve privlačnija reprezentacija, tako da očekujem u bliskoj budućnosti da će se igrači bez razmišljanja opredijeliti za našu najbolju selekciju.
U Njemačkoj ima još talentovanih golmana, koji imaju bh. korijene?
- Pratim već duže vrijeme Jasmina Fejzića, koji ove sezone nastupa u Aalenu. Dok je bio u Greutheru Furth, nije se naigrao u njihovom prvom timu, dok je sada standardan i u zadnje vrijeme pruža odlične igre. Zanimljiv je i Zlatan Alomerović, koji brani za drugu ekipu šampiona Njemačke, Borussie iz Dortmunda. Porijeklom je iz Sandžaka, a imam informaciju da on želi nastupati za bh. selekciju - kaže Piplica.
U medijima se dosta špekuliše o igračima koji žele nastupati za našu reprezentaciju?
- Polemike se vode, a problem uopšte nije do selektora. Evo, za primjer ću uzeti Kolašinca ili Bičakčića. Jednostavno ljudi nemaju bh. papire. Vjerovatno imaju bojazan da će im u karijeri naškoditi gubljenje njemačkog pasoša. Mi smo na dobrom putu da postanemo sve privlačnija reprezentacija, tako da očekujem u bliskoj budućnosti da će se igrači bez razmišljanja opredijeliti za našu najbolju selekciju.
U Njemačkoj ima još talentovanih golmana, koji imaju bh. korijene?
- Pratim već duže vrijeme Jasmina Fejzića, koji ove sezone nastupa u Aalenu. Dok je bio u Greutheru Furth, nije se naigrao u njihovom prvom timu, dok je sada standardan i u zadnje vrijeme pruža odlične igre. Zanimljiv je i Zlatan Alomerović, koji brani za drugu ekipu šampiona Njemačke, Borussie iz Dortmunda. Porijeklom je iz Sandžaka, a imam informaciju da on želi nastupati za bh. selekciju - kaže Piplica.
De pequeño yo te empecé a seguir! Poco a poco me enamoré de ti! Cuando juegues siempre estaré a tu lado! No me falles Valencia! Yo nunca te he fallado!!!
www.valencia-balkan.net
www.valencia-balkan.net
Nama je trenutno najmanje potreban golman, jer imamo Behovića, Burića, Šehića, i par mladih golmana.Dok na ostalim pozicijama u timu ne bi škodio po jedan novi igrač.
DRUG NEBI TI PUNCA
Trenutno korisnika/ca: Cwirek, eldo, Goalgetter, Micron, MiranGlasnic, rimljanin90, Sheyi i 87 gostiju.