Mirza Teletović
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Re: Mirza Teletović
Sta li vi gledate u toj odbrani 'strucnjaci'?Vrlo dobro rotiranje,preuzimanje,'tjeranje' sutera s linije za 3p i gradjenje svog covjeka u odbrani!Jedina greska je pomoc sa slabe strane kad je Garnett zakucao.Ostalo sasvim korektno,stavise,nikad ga nisam gledao aktivnijeg u odbrani!
Sviđa mi se kako igra u odbrani i kako je odigrao dosad u napadu ono sto je sutno to je i pogodio!!!
- storm_raider
- Kontakt:
Paul je poslije njega odmah. Ali na tom nivou, to je sve stvar ukusa i licne inspiracije.
@NEZALAGANJE,
Pretpostavljam da se meni obracas? Gledam nesto sto gleda neko ko je trenirao kosarku. Aktivniji je nego inace, ali za ovaj nivo morace da odbranu jos popravi. Osim sto je zakasnio na zakucavanje Garnetta, i Green ga je izbacio i zakucao poslije toga. To sve za 4-5 minuta igre. Morace da radi na defanzivnoj rotaciji, a sto se tice individualnog cuvanja to ce biti ok - europski igraci ne skacu na svaki sut, za razliku od americke skole. Bice to ok, Mirza je veliki radnik. Inace, veceras, uzasno losa noc vodecih igraca Bruklina.
@NEZALAGANJE,
Pretpostavljam da se meni obracas? Gledam nesto sto gleda neko ko je trenirao kosarku. Aktivniji je nego inace, ali za ovaj nivo morace da odbranu jos popravi. Osim sto je zakasnio na zakucavanje Garnetta, i Green ga je izbacio i zakucao poslije toga. To sve za 4-5 minuta igre. Morace da radi na defanzivnoj rotaciji, a sto se tice individualnog cuvanja to ce biti ok - europski igraci ne skacu na svaki sut, za razliku od americke skole. Bice to ok, Mirza je veliki radnik. Inace, veceras, uzasno losa noc vodecih igraca Bruklina.
Sport je lijek za tijelo i duh.
- <3 LiMes <3
- Kontakt:
Očekujem da će značajno popraviti svoju odbranu, pa će i reprezentacija imati mnogo više koristi. Za sada je odigrao sasvim solidnu utakmicu. Vremenom će njegovi saigrači mnogo više tražiti Mirzu na trici. Večeras je bilo toliko ulaza u reket, a Miki sam na trici, pa ništa. Ja sam zadovoljan kako ide njegova adaptacija, mediji ga hvale, a i on će pokazati da je veliki igrač.
<3 NK Čelik <3 Manchester United <3 LA Lakers <3
Eric Cantona: "Falcao sada može na miru da umre, sretan jer je stigao na sam vrh fudbala. Poslije Uniteda postoji samo nizbrdica".
Eric Cantona: "Falcao sada može na miru da umre, sretan jer je stigao na sam vrh fudbala. Poslije Uniteda postoji samo nizbrdica".
Sto se tice Mirze, ja sam zadovoljan njegovom kretnjom, i odbranom, izuzev ovo par situacija kad je brzo ispadao pa su protivnici zakucavali.
Ali bolje i ovo nego da napravi 3-4 licne kao neku noc...
E sad,idemo gledati drugo pol. - valjda ce dobit priliku... LN
Ali bolje i ovo nego da napravi 3-4 licne kao neku noc...
E sad,idemo gledati drugo pol. - valjda ce dobit priliku... LN
Kindže, kindže...
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Ne obracam se tebi,a za Greena grijesis je je istrcao da zaustavi sut za 3p,dok Blatche nije pomogao sa slabe strane...Rekoh ja da je vrlo dobro,ima prostora za rad!storm_raider je napisao/la:Paul je poslije njega odmah. Ali na tom nivou, to je sve stvar ukusa i licne inspiracije.
@NEZALAGANJE,
to što je aktivniji nego ikad ne znači da je sjajan. lijepo je komentator rekao da mora još puno toga učit i to je činjenica. osim te situacije sa garnettom, bilo je i ono sa greenom, kad ga je u koraku probio i olako zakucao pored njega. to četvorka četvorci ne bi smjela tako lako radit.NEZALAGANJE je napisao/la:Sta li vi gledate u toj odbrani 'strucnjaci'?Vrlo dobro rotiranje,preuzimanje,'tjeranje' sutera s linije za 3p i gradjenje svog covjeka u odbrani!Jedina greska je pomoc sa slabe strane kad je Garnett zakucao.Ostalo sasvim korektno,stavise,nikad ga nisam gledao aktivnijeg u odbrani!
EDIT: preduhitri me storm_raider, napisa u suštini ono što ja mislim
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Ja objasnih 'Green situaciju' i nabrojah jos 4 stvari koje radi dobro,a ti za 1 propust kazes da slabo igra odbranu...Smijesno!azTer je napisao/la:to što je aktivniji nego ikad ne znači da je sjajan. lijepo je komentator rekao da mora još puno toga učit i to je činjenica. osim te situacije sa garnettom, bilo je i ono sa greenom, kad ga je u koraku probio i olako zakucao pored njega. to četvorka četvorci ne bi smjela tako lako radit.NEZALAGANJE je napisao/la:Sta li vi gledate u toj odbrani 'strucnjaci'?Vrlo dobro rotiranje,preuzimanje,'tjeranje' sutera s linije za 3p i gradjenje svog covjeka u odbrani!Jedina greska je pomoc sa slabe strane kad je Garnett zakucao.Ostalo sasvim korektno,stavise,nikad ga nisam gledao aktivnijeg u odbrani!
EDIT: preduhitri me storm_raider, napisa u suštini ono što ja mislim
- storm_raider
- Kontakt:
Njegov je igrac Green bio, nije bilo nikakvog preuzimanja, mislim da mu je samo zakasnio, i onda ga usmjerio na pogresnu stranu, ali nema veze. Jedna situacija je to, desice ih se jos mnogo. Opusteno na istoj smo strani. 
Sport je lijek za tijelo i duh.
nije smiješno. ja nisam napisao da je odbrana u globalu loša, nego da je imao par loših reakcija. u prethodnim utakmicama ih nije imao, zbog toga sam na to skrenuo pažnju. ne ponašaj se kao da smo došli ovdje da napadamo mirzin učinak, svima je u interesu da igra što bolje.
Eto,to je NBA, gubis 20 razlike,pa spustis na 10, i imas priliku da se vratis u igru...
Neka mi neko objasni, ko je ovaj LOPEZ?? - Sve mi vise lici na sinanovica, haha
- iako je za njega SINAN efikasniji. Ovaj je loš totalno, licem prema kosu i fula...
Ajde daj nam Mirzu,da nisam dzaba do 4 budan
Neka mi neko objasni, ko je ovaj LOPEZ?? - Sve mi vise lici na sinanovica, haha
Ajde daj nam Mirzu,da nisam dzaba do 4 budan
Kindže, kindže...
nije loš, ima malo lošiju noć samo. za mene je u top 5 centara u ligi kad igra u pravoj formi.
Lopez je strasan igrac i ovo je samo losa noc, ima i buraza Robina blizanca igra u Phoenixu, malo si pretjerao nije bas medju 5 centara ali je veoma dobar centar i ima fin sut sa distance 
Nek' se zna, da crveno-bijel naš je grad!
azTer je napisao/la:nije loš, ima malo lošiju noć samo. za mene je u top 5 centara u ligi kad igra u pravoj formi.
Meni je ovo dovoljno da je Lopez u top 5 lige
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
nabroj mi pet boljih, molim te?
Haha, slazem semdss je napisao/la:azTer je napisao/la:nije loš, ima malo lošiju noć samo. za mene je u top 5 centara u ligi kad igra u pravoj formi.
Meni je ovo dovoljno da je Lopez u top 5 lige![]()
da vidim koliko ti znas o kosarci
kontam, jesam ja pogrijesio, mozda Lopez igrao nekad u Miami-u , imao 39 poena po utakmici, 12 blokada i 22 skoka
nek je moj Mirza isforsirao jedan sut, ruka mu se pozlatila
Kindže, kindže...
šta ćeš se ti slagat, nisi ni znao ko je čovjek do maloprije
još jedna blokada
još jedna blokada
ono teletovica tracaju na klupi 
- Donnie Darko
- Kontakt:
Ako cemo realno Lopez u top formi nije daleko od top5 centara lige. U napadu je vjerovatno top3 centar, dok je u odbrani negdje oko prosjeka. Fazon je sto nije u top formi vec duze od dvije godine. Najveca mana su mu skokovi, sto pripisujem nezainteresovanosti i manjku motiva sa obzirom da je oko sebe imao uzasan tim, te cinjenici da je u prve dvije sezone pokazao da moze biti koristan i u skoku.
Pa kako ce prijatelju bit u top formi kad je prosle sezone odigro samo 5 utakmica, cijelu sezonu bio povrijeden.
Ne daj se Ines, ni mama ti se nije dala! - Rade Serbedzija
Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 3 gosta.