Mirza Teletović

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

azTer
Kontakt:

Re: Mirza Teletović

Post Postao/la azTer » 19 okt 2012, 04:24

Donnie Darko je napisao/la:Ako cemo realno Lopez u top formi nije daleko od top5 centara lige. U napadu je vjerovatno top3 centar, dok je u odbrani negdje oko prosjeka. Fazon je sto nije u top formi vec duze od dvije godine. Najveca mana su mu skokovi, sto pripisujem nezainteresovanosti i manjku motiva sa obzirom da je oko sebe imao uzasan tim, te cinjenici da je u prve dvije sezone pokazao da moze biti koristan i u skoku.
to je to. a, u top formi nije zbog čestih zajebanih povreda.

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 19 okt 2012, 04:29

Nije u top formi jer se ne trudi. Sezonu prije povrede je imao 6 skokova po tekmi sto je zalosno sa obzirom na njegovu visinu. Opet kazem, mozda je do morala. Vidjet cemo kako ce igrat sad kad ima vrlo respektabilan tim oko sebe.

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 19 okt 2012, 04:30

Mirza veceras ocajan.
Evo 17 minuta na parketu - 3 poena, 0 skokova, 0 asistencija.
http://www.heroji.ba/midhat-hujdur/

<3 LiMes <3
Kontakt:

Post Postao/la <3 LiMes <3 » 19 okt 2012, 04:31

Kako uđe ova druga postava Netsa, ovdje niko nikom ne dodaje loptu, svi soliraju. Sumnjam da će MIrza još šta pogoditi do kraja, nema lopti skoro nikako.
<3 NK Čelik <3 Manchester United <3 LA Lakers <3
Eric Cantona: "Falcao sada može na miru da umre, sretan jer je stigao na sam vrh fudbala. Poslije Uniteda postoji samo nizbrdica".

LloriS
Kontakt:

Post Postao/la LloriS » 19 okt 2012, 04:31

azTer je napisao/la:nabroj mi pet boljih, molim te?
Bynum, Howard, Chandler, Monroe, McGee, M. Gasol, DeMarcus Cousins, Al Horford, Roy Hibbert.... ova prva tri su puno bolja dok su ostali svi u rangu njegovom, tako da je bas medju top 5 to nije, jer konkurencija je velika
Nek' se zna, da crveno-bijel naš je grad!

dziza_23
Kontakt:

Post Postao/la dziza_23 » 19 okt 2012, 04:36

Evo izgleda upisase mu ovaj uzasan sut kao poen zbog silazne, inace zalim sto nisam spavo, katastrofalna utakmica netsa :(
Ne daj se Ines, ni mama ti se nije dala! - Rade Serbedzija

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 19 okt 2012, 04:38

Mislim da je sada sasvim ocigledno da ce Mirza ovu sezonu uglavnom biti drugi ili treci PF u Netsima.

Ja se nadam da izbori drugo mjesto. Jer veceras je pokazao nesto iskustva u blokiranju itd, ali oni su njega doveli prvenstveno da puca i pogadja. To je ono sto on mora da uradi. To je ono sto se od njega ocekuje.
http://www.heroji.ba/midhat-hujdur/

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 19 okt 2012, 04:38

Ovo je uzasno koliko soliraju i bore se za minutazu. Pogotovo Brooks. Raduje Mirzina odbrana u zadnjoj cetvrtini. Imao je cini mi se 2 blokade. Na kraju 5 poena, ova zadnja 2 na sadaku. :)
Sport je lijek za tijelo i duh.

azTer
Kontakt:

Post Postao/la azTer » 19 okt 2012, 04:39

LloriS je napisao/la:
Bynum, Howard, Chandler, Monroe, McGee, M. Gasol, DeMarcus Cousins, Al Horford, Roy Hibbert.... ova prva tri su puno bolja dok su ostali svi u rangu njegovom, tako da je bas medju top 5 to nije, jer konkurencija je velika
ja baš mislim da je konkurencija mala, odnosno daleko najmanja nego na ostalim pozicijama. ipak, nisam htio da ti odgovoriš na pitanje, jer je očito da nešto znaš za razliku od ovih provokatora koji ismijavaju tuđe mišljenje samo zato što nemaju svoje.

ja bih zasigurno ispred stavio howarda, bynuma i chandlera, a za ostale bi se dalo raspravljat. monroe je dobar igrač, ali od njega se očekuje još više. mcgee može skakat i zabijat, ali je preglup igrač i često nepromišljenim potezima košta svoj tim. gasol je uz cousinsa najbliži top 5 (vjerovatno i jeste), a kod njega mi se najviše sviđa nevjerovatan pregled igre i kvalitet asistiranja iz reketa. cousins odličan, u narednim godinama bi mogao biti u top 4, recimo. horforda ne gotivim, ali zasigurno jeste dobar, što govore i njegove brojke. hibbert isto mora puno pokazat, zakaže puno kad su skokovi u pitanju, što je slučaj i sa lopezom; često ne može izdominirat dosta niže igrače. dodao bih još jeffersona, koji može u konkurenciju. možda sam i ja malo pretjerao kad sam kazao da je u top 5, ali zasigurno nije daleko odatle.

evo završi utakmica. soliranje u četvrtoj četvrtini, mirza nije imao priliku da se nešto ekstra dokaže. još jedna ok partija u svrhu učenja i prilagođavanja.
Zadnja izmjena: azTer, dana/u 19 okt 2012, 04:40, ukupno mijenjano 1 put.

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 19 okt 2012, 04:40

LloriS je napisao/la:
:roll:

dziza_23
Kontakt:

Post Postao/la dziza_23 » 19 okt 2012, 04:44

Donnie Darko je napisao/la:
LloriS je napisao/la:
:roll:
" onclick="window.open(this.href);return false; :lol:
Ne daj se Ines, ni mama ti se nije dala! - Rade Serbedzija

LloriS
Kontakt:

Post Postao/la LloriS » 19 okt 2012, 04:52

azTer je napisao/la:
LloriS je napisao/la:
ja baš mislim da je konkurencija mala, odnosno daleko najmanja nego na ostalim pozicijama. ipak, nisam htio da ti odgovoriš na pitanje, jer je očito da nešto znaš za razliku od ovih provokatora koji ismijavaju tuđe mišljenje samo zato što nemaju svoje.

ja bih zasigurno ispred stavio howarda, bynuma i chandlera, a za ostale bi se dalo raspravljat. monroe je dobar igrač, ali od njega se očekuje još više. mcgee može skakat i zabijat, ali je preglup igrač i često nepromišljenim potezima košta svoj tim. gasol je uz cousinsa najbliži top 5 (vjerovatno i jeste), a kod njega mi se najviše sviđa nevjerovatan pregled igre i kvalitet asistiranja iz reketa. cousins odličan, u narednim godinama bi mogao biti u top 4, recimo. horforda ne gotivim, ali zasigurno jeste dobar, što govore i njegove brojke. hibbert isto mora puno pokazat, zakaže puno kad su skokovi u pitanju, što je slučaj i sa lopezom; često ne može izdominirat dosta niže igrače. dodao bih još jeffersona, koji može u konkurenciju. možda sam i ja malo pretjerao kad sam kazao da je u top 5, ali zasigurno nije daleko odatle.

evo završi utakmica. soliranje u četvrtoj četvrtini, mirza nije imao priliku da se nešto ekstra dokaže. još jedna ok partija u svrhu učenja i prilagođavanja.
Da daleko je najmanja konkurencija jer realno imas 3 prava centra u ligi, dok ostalih 10-12 centara su podjednaki, dobro si to objasnio vidim da znas, ima tu jos Noah, David Lee i jos 2-3 igraca koji nesto odskacu sve ostalo je neki normalni prosjek NBA lige, ali opet vrlo je malo centara koji su dobri u odbrani i korisni u napadu jer vecina ih ili je off ili def igrac rijetko je koji ono sto see kaze doveden do savrsenstva, izuzev Bynuma i Howarda koji su veoma dobri u odbrani a i u napadu prosjek im je preko 18 poena..
Nek' se zna, da crveno-bijel naš je grad!

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 19 okt 2012, 04:53

Na stranu njegove gluposti, McGee je igrac sa nevjerovatnim fizickim predispozicijama. Ima tu mnogo prostora za napredak (24 su mu godine); centri su najbolji oko 27-28 godine. Po nekom mom ukusu sada jedva moze u top 10, u top 5 ni blizu. Inace, ova generacija centara je jedna od najgorih u NBA historiji. Ali zato krila i bekovi rasturaju.
Sport je lijek za tijelo i duh.

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 19 okt 2012, 09:22

Howard, Bynum, Chandler, Bogut, M. Gasol, Hibbert... Može li 6? :P
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 19 okt 2012, 09:50

Monolog je napisao/la:

ako vas vide navijaci Bullsa gotovi ste,Noah je u top 3 :mrgreen:

Hibbert nije bolji od Lopeza!

vladedivac
Kontakt:

Post Postao/la vladedivac » 19 okt 2012, 10:00

Nadam se da ce tokom predstojece sezone u neke od tih lista centara da se ubroji i Pekovic.

azTer
Kontakt:

Post Postao/la azTer » 19 okt 2012, 11:21

Monolog je napisao/la:
hibbert sigurno nije bolji, a boguta ne mogu smatrat boljim kad je čovjek malo-malo povrijeđen i rijetko kad igra konstantno. :)

i da, zaboravili smo noaha, slažem se da je i on pri vrhu.

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 19 okt 2012, 12:32

Howard, Bynum, Gasol, Horford, Chandler, Noah, Monroe, Jefferson, Gortat, Hibbert, Cousins, Bogut. Svi su oni bolji od Lopeza kojeg gledamo poslije sezone 2009/10.

Rios

Post Postao/la Rios » 19 okt 2012, 14:07

dziza_23 je napisao/la:Evo izgleda upisase mu ovaj uzasan sut kao poen zbog silazne, inace zalim sto nisam spavao, katastrofalna utakmica netsa :(
Isti sam..Doduse ne toliko zbog Netsa,koji su bili bas ocajni,koliko zbot toga sto je Mirza imao relativno malu minutazu i poprilicno slabu partiju..Ali bice bolje aBd.. ;)
Zeljeznicar za zivot cijeli !!

Miralem Pjanic !

Mirza Teletovic !

Damir Dzumhur !

kokuz
Kontakt:

Post Postao/la kokuz » 19 okt 2012, 15:00

Horford bi bio u top 3 da nije bilo povreda, nadam se da neće biti novih povreda...
Da te volim duša zna, draga moja BiH

Gracias, Iker! Grande Capitán! Najveći svih vremena!

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.