Everton F.C.

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Otelo

Šta predviđate Evertonu u sljedećoj sezoni?

1. Borbu za evropska takmičenja
156
57%
2. Sredinu tabele (svi znamo kako loše ulaze u sezonu)
95
35%
3. Borbu za opstanak (upravo zbog lošeg starta sezone)
21
8%

Ukupno glasova: 272

NeToBoLa
Kontakt:

Re: Everton F.C.

Post Postao/la NeToBoLa » 05 okt 2012, 03:42

Ma ovo se dobija lagano.
Who dares, wins !

ipetm
Kontakt:

Post Postao/la ipetm » 05 okt 2012, 08:03

Stisnut prvih 15,20 minuta kao i uvijek. Kvalitetniji smo od Wigana, taktički jači, nadam se novoj trici....
Sve što imaš njemu daš, mi smo Željini Željo je naš !

White shoes never lose !

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 06 okt 2012, 16:12

Volio bih vidjeti Koneov gol. Meni vuče na ofsajd, al' ugao kamere nije baš najbolji. No, zato je tu Nikica da zabije iz svake prilike. 8-)
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

neurofunk
Kontakt:

Post Postao/la neurofunk » 06 okt 2012, 16:27

Ne šali se ovaj Wigan izgleda.
I don't believe in God, but I'm afraid of him.

obi-punk-kenobi
Kontakt:

Post Postao/la obi-punk-kenobi » 06 okt 2012, 16:54

Maa fakat ,ne da se nešali, več sam u nekim momentima dobio utisak po igri prikazanoj, da je zamjenjeno mjesto na tabeli... :oops: :oops: :? ...fella ne da "srlja" več bi ga Moyes mogao zadržati u svalčionici-jer nije daleko do drugog žutog. Uhh, nadam se boljem drugom poluvremenu Evertona.
COYB
It's A GrandOldTeam To Support
********COYB**********Everton FC********

maximusdecimus
Kontakt:

Post Postao/la maximusdecimus » 06 okt 2012, 17:37

čist penal za Everton..

Zeman
Kontakt:

Post Postao/la Zeman » 06 okt 2012, 17:38

Sudija majmune! Ovaj penal i eventualni gol bi došli u pravo vrijeme, još deset minuta bi bilo da se pokuša doći i do tri boda. Ovako :roll:
NAPRIJED NARODE!

obi-punk-kenobi
Kontakt:

Post Postao/la obi-punk-kenobi » 06 okt 2012, 17:45

Puhh, ma ovo več nema smisla-da se umjesto o tekmi piše o sudijama.
Još jedan prekršaj za Everton (na Jelaviću)...fakat...
Evo sad...penal...poslje trečeg prekršaja svira za penal!
A sad...Bainsey!!!!!
2:2
COYB

Zeman
Kontakt:

Post Postao/la Zeman » 06 okt 2012, 17:47

Četvrta sreća :mrgreen: Dva puta je Jela srušen i jednom signalizirao igranje rukom igrača Wigana (nisam vidio je li bilo).. I onda faul nad Kevinom.. Idemo Karamele po još jedan!
NAPRIJED NARODE!

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 06 okt 2012, 17:56

Ma nije ono bio penal u zračnom duelu. Al' prije toga kad je Jelavić mogao slomiti nogu - to je već mogao svirati. Nego, da li je jedan igrač Evertona (Jagielka, mislim) igrao rukom pri rezultatu 2:2, kada je Wigan preko Konea i Maloneya imao 100% priliku? Nisu to pokazivali iz više uglova, pa ne mogu reći ni da jeste, ali ni da nije. :? U svakom slučaju, odlična utakmica. Što više gledam prvi Wiganov gol, sve sam više ubijeđen da je riječ o ofsajdu. :?
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

obi-punk-kenobi
Kontakt:

Post Postao/la obi-punk-kenobi » 06 okt 2012, 18:00

bod!
Neznam bili plako ili smijao...opet kao sa Newcastel-om...sudije.
Moje je da se ljutim,veselim ,psujem ili odobrim nešto-ali na kraju je bod izvučen.
Padamo negdje između 4-6 mjesta.
a sad pauza i odmor do 22.10. i gostovanja kod QPR.
COYB

obi-punk-kenobi
Kontakt:

Post Postao/la obi-punk-kenobi » 06 okt 2012, 18:12

Moj Monolog...u ovoj ostraščenoj tekmi , da je neko nož potegnuo na terenu ,nebi se vidjelo koliko je bilo i igrača i pritiska i svega...ovo je dokaz da Everton igra (još!!) engleski fudbal jer poslje svake tekme sijedu dlaku nađem. :D ;)
COYB

NeToBoLa
Kontakt:

Post Postao/la NeToBoLa » 06 okt 2012, 19:25

Nisam gledao tekmu, ali sam bio ubijeđen da Everton dobija. Ali dobro, nije loš ni bod. Ipak na strani se igralo, a bodovi se lagano kupe.
Who dares, wins !

Zeman
Kontakt:

Post Postao/la Zeman » 06 okt 2012, 19:42

Monolog je napisao/la:Ma nije ono bio penal u zračnom duelu. Al' prije toga kad je Jelavić mogao slomiti nogu - to je već mogao svirati. Nego, da li je jedan igrač Evertona (Jagielka, mislim) igrao rukom pri rezultatu 2:2, kada je Wigan preko Konea i Maloneya imao 100% priliku? Nisu to pokazivali iz više uglova, pa ne mogu reći ni da jeste, ali ni da nije. :? U svakom slučaju, odlična utakmica. Što više gledam prvi Wiganov gol, sve sam više ubijeđen da je riječ o ofsajdu. :?
Ne kažem ni ja da je onaj zračni duel za penala, već da je Jela tri puta tražio penal (jednom je bio, a dva puta ne), dok je Kevinu već prvi pad bio uspješan :mrgreen:

Da, to za igranje rukom i mene muči. Prilično sam siguran da je bilo igranja rukom (isto mislim da je Phil u pitanju), ruka je definitivno bila u prirodnom položaju, ali je i definitivno zaustavila loptu koja je išla u gol. Da sam ja sudija, svirao bih penal.
NAPRIJED NARODE!

NeToBoLa
Kontakt:

Post Postao/la NeToBoLa » 09 okt 2012, 23:28

slika

Moyes uzima već na gomile ovih priznanja. :)
Who dares, wins !

NeToBoLa
Kontakt:

Post Postao/la NeToBoLa » 12 okt 2012, 23:58

Mirallas stavio tačku na '' i'' protiv Srbije u pobjedi Belgije 0:3 na Marakani u Beogradu. Lagano Kevin diže formu i do kraja sezone očekujem barem 10- tak golova u tuđim mrežama.
Who dares, wins !

obi-punk-kenobi
Kontakt:

Post Postao/la obi-punk-kenobi » 17 okt 2012, 12:46

Prošla je ova pauza u kojoj se igrao internacionlni fudbal, vračamo se ligi i tekmi sa QPR koja je za 4 dana.
Stanje sa povredama je zadovoljavajuče: Darron Gibbson se oporavio i mogao bi u subotu zaigrati u Londonu, no Moyes ga sigurno neče "upotrijebiti" kao ni Fellainia (koljeno) koje če čuvati za nedelju,28.10 kad je Merseyside Derby.
a sad malo brojki i slova-zabave radi ;)

Everton head to QPR on Sunday, with David Moyes' side looking to continue their impressive start to the season.

Here we preview the trip to Loftus Road with the aid of stats, facts and numbers.

10 Number of goals scored by Bob Latchford in games against the Loftus Road side, the most by an Everton player in matches against the London club. Included in that tally were four goals in a 5-1 away win for the Toffees in September 1977. On the same date as this year’s fixture 34 years ago, the legendary striker scored in a 1-1 draw at Loftus Road.

14 Previous managerial encounters between David Moyes and Mark Hughes, with the Blues’ boss leading 5-3 on the head-to-head record.

21 Victories for Everton in 47 fixtures in all competitions against QPR, however the Blues have won only two of 10 Premier League encounters between the teams. Our last win was 2-0 at Goodison in November 1995 with the most recent away victory 3-2 nine months earlier.

22 Appearances for Everton by QPR manager Mark Hughes in a short Goodison career during 2000. The Welshman was the first player to score against Everton for both a domestic and European club: Manchester United and Bayern Munich (in the 1987 League Centenary fixture).

97 Years since we played Rangers for the first time, a 2-1 FA Cup victory for us in February 1915 at Stamford Bridge as QPR’s then home ground of Park Royal was unusable. A feisty encounter saw Everton’s Jimmy Galt dismissed in front of a 33,000 crowd.

99 No Everton player has won 100 Premier League matches in which they have started, but Tim Howard and Phil Neville are on 99 victories and could reach that mark on Sunday. Leon Osman has played in more Premier League winning sides than any other Everton player: 110 of which 97 have been from the start.

190 Successive Premier League appearances made by Tim Howard, the best current run by any player in the top-flight, following Brad Freidel’s relegation to the Spurs’ bench two weeks ago after 310 consecutive games.

199 Away matches for David Moyes as Everton boss in the Premier League, with Sunday marking match 200. In his 10 years in charge the Scot has overseen 58 victories with 220 goals scored, with his first a 4-3 win at Derby in March 2002.

sad ostaje nada i vjera da če se 200-ta gostujuča tekma pod vodstvom Moyesa pretvoriti u pobjedu tako da i Howard i Capitano budu Evertonovi igrači sa 100 pobjeda u oficijalnim utakmicama.
COYB :D

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 19 okt 2012, 17:02

Thomas Hitzlsperger od januara u Evertonu,tako kaze football press :)
.... nekad bol, nikad strah, nekad muk.....

Cautinho
Kontakt:

Post Postao/la Cautinho » 19 okt 2012, 17:09

Tribalian je napisao/la:Thomas Hitzlsperger od januara u Evertonu,tako kaze football press :)
Jedan dobar Nijemac,ima iskustva i jak je građom i ne boji se ući u duel.Dobro ce doci veznom redu Evertona.
Keep walking.

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 19 okt 2012, 17:10

Cautinho je napisao/la:
Tribalian je napisao/la:Thomas Hitzlsperger od januara u Evertonu,tako kaze football press :)
Jedan dobar Nijemac,ima iskustva i jak je građom i ne boji se ući u duel.Dobro ce doci veznom redu Evertona.
Slazem se. I jedna stvar kojom sam bio iznenadjen ,tj . podatak koji nisam znao,covek ima preko 50 nastupa za reprezentaciju.
.... nekad bol, nikad strah, nekad muk.....

Odgovori

Natrag na “English Premier League”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.