Chat - ARHIVA POSTOVA

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderator/ica: insider

LBJ MVP
Kontakt:

Re: Chat

Post Postao/la LBJ MVP » 19 okt 2012, 21:25

HZ_ilidzaa je napisao/la:
LBJ MVP je napisao/la:
Ne mozes ti dozvoliti ministru Suljagicu da ti izbaci vjeronauku iz skole
To se mora uraditi.Odvojiti religiju od države a oni koji žele da im djeca vjeruju u naučno-fantastične knjige mekteb,crkva i ćao.
O ovakvim novonastalim deristima pricam... Da se ne bi ponavljali ovakvi slucajevi vjeronauku 3x sedmicno ubaciti.Velicanstvo Boga je da on dopusta ovakvim da zive i rade sta hoce.

@LBJ

90% roditelja izabralo da zele religiju u skoli ,a 10% da ne zele.S obzirom da zivimo u demokratskom vremenu bojim se da se takvi kao ti ne pitaju.
Derište?Sad se i vrijeđamo :roll: Kao da si stariji od mene 10 godina a ne 2 :lol:

Jest veličanstvo boga je i što Afrika gladuje,što se ljudi zbog njega ubijaju...

U mojoj školi 90%(možda i više slagaću te)roditelja izabralo da im djeca ne idu na vjeronauku.Oni koji idu idu zbog prosjeka.
Dylan Dog je napisao/la:Ja ironije života da čovjek kojem svaki treći post na ovoj temi izgleda "aaaa sad sam došao iz kafane jesam se razvalio" propovjeda o Islamskim vrijednostima,važnosti vjeronauke i morala :mrgreen:
Uze mi post sa tastature :mrgreen:
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

D10S
Kontakt:

Post Postao/la D10S » 19 okt 2012, 21:28

HZ_ilidzaa je napisao/la: 90% roditelja izabralo da zele religiju u skoli ,a 10% da ne zele.S obzirom da zivimo u demokratskom vremenu bojim se da se takvi kao ti ne pitaju.
Izabrali su zbog toga sto nam je drustvo konzervativno, a svakako poglupo i izmanipulisano. Pitaj te roditelje zasto su to uradili, reci ce: "pa kad idu svi, nek ide i moj Mujo".
A demokratija ti je lave sustav u kojemu pet budala imaju veca prava od jednog pametnog, tako da...
"Izabrao sam Real Madrid ispred Barcelone zato sto sam ja pobjednik, a ne gubitnik" - Alfredo Di Stefano

Zenichanin
Kontakt:

Post Postao/la Zenichanin » 19 okt 2012, 21:31

Gledal ko zmbt? 8-)
WELCOME TO CHELSEA FC
FIRST LONDON CLUB TO WIN THE CHAMPIONS LEAGUE

1905 - 19.05.

Champions of Europe - that's who we are

D10S
Kontakt:

Post Postao/la D10S » 19 okt 2012, 21:32

Zenichanin je napisao/la:Gledal ko zmbt? 8-)
Đe to lave? :D
"Izabrao sam Real Madrid ispred Barcelone zato sto sam ja pobjednik, a ne gubitnik" - Alfredo Di Stefano

madridist
Kontakt:

Post Postao/la madridist » 19 okt 2012, 21:33

klovnovi :lol:
“We are all born ignorant, but one must work hard to remain stupid.”
Chico Felipe Cayetano Lopez Martinez y Gonzales
Don Alfredo Di Stefano

HZ_ilidzaa
Kontakt:

Post Postao/la HZ_ilidzaa » 19 okt 2012, 21:38

Dylan Dog je napisao/la:Ja ironije života da čovjek kojem svaki treći post na ovoj temi izgleda "aaaa sad sam došao iz kafane jesam se razvalio" propovjeda o Islamskim vrijednostima,važnosti vjeronauke i morala :mrgreen:
Blago onom ciji jedini grijeh je alkohol.Drugo , mislim da si stekao pogresan dojam o meni kao nekom alkoholicaru.

@D10S

Mislim da su ateisti ti koji zagovaraju demokratiju.Slazem se da nam je drustvo poglupo i izmanipulisano.I mislim da se nase drustvo ponasa krajnje "ateisticki" ,ali svako zeli najbolje za svoje dijete.

D10S
Kontakt:

Post Postao/la D10S » 19 okt 2012, 21:42

Pogresno mislis lave. Ne postoji nikakvo zvanicno udruzenje ateista niti neki generalno prihvacen stav ateista u vezi sa tim kakvo drustvo treba biti ili kakav ustroj istog treba biti. Sve je to od pojedinca do pojedinca tko kako misli. Ateisti nisu toliko glupi ljudi da im drugi trebaju namecati svoj stav niti ga generalizirati na osnovu stereotipa. Mislim ono, komunisti su bili ateisti, a komunizam i demokracija su dvije dijametralno razlicite stvari.

HZ_ilidzaa
Kontakt:

Post Postao/la HZ_ilidzaa » 19 okt 2012, 21:47

D10S je napisao/la:Pogresno mislis lave. Ne postoji nikakvo zvanicno udruzenje ateista niti neki generalno prihvacen stav ateista u vezi sa tim kakvo drustvo treba biti ili kakav ustroj istog treba biti. Sve je to od pojedinca do pojedinca tko kako misli. Ateisti nisu toliko glupi ljudi da im drugi trebaju namecati svoj stav niti ga generalizirati na osnovu stereotipa. Mislim ono, komunisti su bili ateisti, a komunizam i demokracija su dvije dijametralno razlicite stvari.
Stavio sam navodnike na ateisticki
.Malo je takvih ateista kakvih ih ti nabrajas.Ateiste razlikujem na : oni koji u Boga ne vjeruju i oni koji ne žele da Bog postoji.
Ovi prvi su sasvim dobri sugovornici i da se sa njima razgovarati o vjerskim temama, ali sa ovim drugima je dijalog nemoguć, jer zbog podsvijesnog straha da Bog možda postoji, vrlo agresivno navode svoje "argumente"

Slično je i sa vjernicima, oni koji racionalno žive svoju vjeru, mogu razgovarati sa prvom "vrstom" ateista, bez većih uzbuđenja. Ipak postoje i fundamentalni vjernici koji sami sebi nameću visoke norme koje ni sami ne mogu izvršavati, pa onda u razgovorima sa racionalnim vjernicima i ateistima također koriste "agresivnu" argumentaciju sa ciljem nametanja vrlo visokih kriterija koje ni sami ne mogu ispuniti.
Mislim da je najvise onih koji ne zele da Bog postoji.

@LBJ

4 godine sam stariji ,a i 2 je dovoljno s obzirom da smo na granici dunjalucko opcinjene djece i ne opcinjene ako me razumijes.Ne znam kako da se drugacije izrazim...Vise je mladjih ateista nego li starijih.
Drugo , kad bi svijet bio savrsen i kad bi Bog prisiljavao u vjeru gdje bi tu bilo prostora za ljubav ? Afrika , ne znam ti odgovor na to , ali neki vid odgovora mozes procitati u prethodnoj recenici. Moja pretpostavka je da ce oni biti nagradjeni za svoju patnju i da ce se sacuvati vatre.Ne mogu da se sjetim tacno recenice jednog ucenjaka ,ali upitao ga je neko za Afriku.On mu je odgovorio u kontekstu kada bih znao koja je ce biti njihova nagrada rado bih se mjenjao sa njima.Kao vise se brine za nas kojima je Kuran obznanjen nego li za Afrikance koji su slabije upoznati sa svetim knjigama.
Zadnja izmjena: HZ_ilidzaa, dana/u 19 okt 2012, 22:09, ukupno mijenjano 3 puta.

D10S
Kontakt:

Post Postao/la D10S » 19 okt 2012, 21:53

Trebao si staviti navodnike i na taj "tvoj" post jer si ga kopirao sa nekog drugog mjesta. Tako dobro citam ljude da jednostavno znam da to sto si ti napisao nije tvojih ruku i mozga djelo:
http://www.kriz-zivota.com/forum/hrvats ... ranica/38/" onclick="window.open(this.href);return false;

I uprkos tome, to sto si napisao nema nikakve veze sa ovim mojim upisom gore. Sad se potrudi napisati svoje misljenje i odgovor na onaj moj post iznad.

dijalog
Kontakt:

Post Postao/la dijalog » 19 okt 2012, 21:56

naravno da to treba izbaciti iz škole, tome nikako nije mjesto u školi. ;) ;)
čak i one neodlučne to odbija od religije jer 98% djece mrzi školu. a na toj vjeronauki više učiš o budistima i ostalima nego o sebi samomu.

TheVerminator
Kontakt:

Post Postao/la TheVerminator » 19 okt 2012, 21:57

[youtube][/youtube]

:mrgreen:
Victoria Concordia Crescit

“Play for the name on the front of the shirt and they’ll remember the name on the back”
— Tony Adams.

Henderson
Kontakt:

Post Postao/la Henderson » 19 okt 2012, 21:57

Ne znam cemu rasprava sa osobama koje smatraju da su nastali od majmuna? :roll:
Premiership 173 utakmica, 15 golova, 21 asistencija.
Najbolji mladi igrač Sunderlanda ( 2010, 2011 ), najbolji mladi igrač Liverpoola ( 2012 ), najbolji mladi igrač Engleske ( 2012 ).

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 19 okt 2012, 21:58

Još jednom čestitam Safetu Sušiću,najboljem selektoru BiH svih vremena.
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 19 okt 2012, 22:00

TheVerminator je napisao/la:[youtube][/youtube]

:mrgreen:
divi našeg megafona 8-)

@ LBJ
pa tebi škola svakako ne valja :P
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!

Kapiten Blue Traina

dijalog
Kontakt:

Post Postao/la dijalog » 19 okt 2012, 22:00

Henderson je napisao/la:Ne znam cemu rasprava sa osobama koje smatraju da su nastali od majmuna? :roll:
a vjerska teorija je baš realna... :lol: ono, vjeruj, šuti i glavu u pod ko noj. :D

D10S
Kontakt:

Post Postao/la D10S » 19 okt 2012, 22:02

Henderson je napisao/la:Ne znam cemu rasprava sa osobama koje smatraju da su nastali od majmuna? :roll:
Mislim da si doslovno shvatio tu teoriju. Danasnji narastaj ljudi svakako nije nastao od majmuna. Zasto raspravljati sa osobama koje se shvacaju bukvalno? :roll:

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 19 okt 2012, 22:06

Senijad Ibričić je tata fudbala !
DRUG NEBI TI PUNCA

dijalog
Kontakt:

Post Postao/la dijalog » 19 okt 2012, 22:07

evo jedno pitanje za sve vjernike:
ako bog postoji i ako je svemoguć ko što kažete, može li stvoriti kamen koji ni sam ne može podići?
uz napomenu da nema glupog pitanja, samo glupog odgovora ili izbjegavanja istog. ;)

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 19 okt 2012, 22:08

Najbolja škola u gradu ano ;)

Ja nisam nastao od majmuna moj otac je dobar čovjek a što se tiče evolucije ne mora ni ona biti tačna ali u svakom slučaju ima više dokaza nego o vrhovnom biću koje je reklo budi i koje želi sve najbolje za ljude.
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

TheVerminator
Kontakt:

Post Postao/la TheVerminator » 19 okt 2012, 22:08

bagrcavi je napisao/la:Senijad Ibričić je tata fudbala !
Mama i tata. ;)

Nego ljudi, ostavite se religije, glasajte za Džeku! :lol:
Victoria Concordia Crescit

“Play for the name on the front of the shirt and they’ll remember the name on the back”
— Tony Adams.

Zaključano

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 11 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []