Manchester City FC

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Otelo

Da l' će Manchester City uzeti ligašku titulu pod Guardiolinim vodstvom?

1. Da
92
49%
2. Ne
30
16%
3. Kakav Guardiola, Mourinho je za njeg izmislio trenerski posao
31
16%
5. Gdje je opcija broj 4?
10
5%
4. Evo je.
25
13%

Ukupno glasova: 188

SamoZeljo
Kontakt:

Re: Manchester City FC

Post Postao/la SamoZeljo » 21 okt 2012, 10:09

Monolog je napisao/la:Southamptonu, Fulhamu, Realu, West Bromwichu (2) je dao kada je u igru ulazio s klupe.
Ekipama Stoke Cityja, Arsenala i Dortmunda nije ni zaprijetio igrajući od prve minute. Samo je QPR-u zabio pogodak kao starter. Dakle, matematički je to jasno - kada Edin ulazi s klupe, produktivniji je.

Ja bih da svaku utakmicu Džeko riješi ulaskom s klupe. Svaku. Jer, svjedoci smo šta se dešava kada je na terenu od prve minute. K'o da igra pod ručnom; kao da se boji odigrati tih prvih 45 minuta, jer obično u 2. poluvremenu "zaigra". Eh, s obzirom na slabašan učinak u tih prvih 45 minuta, logično je da će ga Mancini mijenjati, što znači da Džeko ima svega ( :mrgreen: ) 15-20 minuta da se "dokaže".

Al' eto, bitno je da su Bosanci shvatili da u Cityju postoje klanovi na terenu i da svaki od istih namjerno sabotira Džeku. Da l' zbog vjerovanja u priče o veličini bosanskog qrca, da l' zbog toga što su i oni htjeli "udarati" Amru ili zbog toga što im je neostvariva želja igrati pod Magathovim vodstvom, to ne bih znao. :mrgreen: Jbt, pa nije ovo naša reprezentacija ili neki od naših klubova, pa da ljudi igraju isključivo za sebe. :P
Ne, nismo mi Bosanci glupi ni naivni i ne mislimo da je u pitanju neka zavjera protiv Dzeke. Prica ti je jeftina i nije nikakav argument. U najmanju ruku mahalska.

Kad vec gledas matematicki, reci mi koliko golova je dao Balo kao starter? Koliko je inace golova dao City ove sezone u prvom a koliko u drugom poluvremenu?

Ne, nije njegova produktivnost veca zbog toga sto je Edin "sa klupe usao" nego Edin "kao starter" nego je stvar u tome sto ga ubaci kad ganjaju rezultat.

Edin je u kvalifikacijama igrao svaku tekmu od prve minute pa je vodeci strijelac kvalifikacija. Igrao je on i prije Mancinija i nije bio "joker sa klupe."

Lahko je ostaviti Aguera i Dzeku na klupi (dva najbolja napadaca koje ima) i onda fol takticki pogoditi. To je smijesno i prica koja se moze prodati "plitkim" ljudima. Neko ko malo bolje razmislja zna da je to supljak i da je to taktika kojom se unistavaju napadaci, cak i ponajbolji napadaci EPLa a i sire.
Jednog dana kad Edinu prekipi i uradi ono sto je Tevez uradio prosle godine (ili nesto slicno tome), ti i takvi kao ti cete pricati kako je Edin los profesionalac.
Nece vam pasti na pamet da je Edin kao trenutno najbolji napadac (bar po broju golova) Gradjana cesto na klupi. Cak je i igrac mjeseca. Isto je bilo i prosle godine, kao najbolji strijelac tima i igrac mjeseca je preselio na klupu i bio izbacen iz forme, i psihicki i fizicki.
Treba imati zivce kao konj i podnijeti ovo sto Edin podnosi.

BluesForever
Kontakt:

Post Postao/la BluesForever » 21 okt 2012, 10:15

Mancini ne daje Džeki sansu od prve minute jer je tu njegov zemljak Baloteli hebo ga on i njega gura i tu nema nista ne jasno. ;)
Champions League Winners 2012

1954-55,2004-05,2005-06,2009-10,2014-15,2016-2017...

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 21 okt 2012, 10:23

Ma ja. Matematika je mahalska nauka, a klanovi na terenu su argumenti. :mrgreen: Nema šta, u pravu si 100%. :mrgreen:
Pogledaj moje postove o Tevezu i onome što je napravio. Jesam li igdje napisao da je to profesionalac? Da se tako odnosi prema vlastitom poslodavcu? Nisam. Al', tu je goru stvar napravio Mancini koji je pogazio svoju riječ. Tevez je na kraju ispao i junak. :mrgreen:
Džeko ukoliko to napravi (mada znam da neće, jer nije buntovnik), imaće isti status u mojim očima kao i Tevez. Takve osobe mi se gade. Dakle, kad već igraš na tu kartu "šta bi rek'o da je ovo ili ono", eto ti odgovor.
SamoZeljo je napisao/la:To je smijesno i prica koja se moze prodati "plitkim" ljudima.
Naprotiv. Plitki ljudi gledaju jednodimenzionalno. Šta je ovdje jednodimenzionalno? Svi mrze Džeku, počevši od čistačice klupskih prostorija, pa do šeika. Dobro, eto podnosi ga Lescott. A, u stvari je istina mnogo drugačija. ;)
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 21 okt 2012, 10:42

Vise cistacicu tu kontaju i zarezuju raja iz habla espanol nego Mancija.
Kad se vise izgubi svaka sansa za opet zemiti neki trofej onda ce i seik skontati da i njegove deve kontaju kvalitetnije od Srancinija.
Vrlo brzo ce drugi timovi shvatiti da ulaskom Dzeke idu na njega to jest tu kartu.Uduplati ga i prica o ucinkovitosti sjajnog jokera pada u vodu.To barem nije problem u zadnjih 10-15 minuta.No medjutim to bi bilo mnogo teze svih 90 minuta.Glupost je reci da ne zna ili ne moze,posto je to demantovao jako puno.Iskoristi ga kvalitetno svih 90 minuta,i onda neces morati strepiti do zadnje sekunde.
Sve ostalo je nebitno.
P.S ako u Celziu mogu trpiti Toresa svih 90 minuta jednog od najneucinkovitijeg ovih sedmica,mjeseci pa i duze :mrgreen: usporedjujuci mu cijenu,onda mogu i u M.C ispostovati Dzeku
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 21 okt 2012, 10:51

Chelsea nema zamjenu za Torresa (Moses + Sturridge su više krilni napadači). ;) Šta misliš što se konstantno dovode u vezu sa Falcaom i Cavanijem? Hej, vjerovatno mrze Torresa. :mrgreen: Mislim, ne znam šta bi drugo moglo biti u pitanju. Kakva statistika, mašanje izglednih prilika ili šta ti ja znam, činjenica je da ga u Chelseau mrze Hazard, Mata, Lampard, Oscar i drugi nešto ofanzivniji igrači, pa zbog toga Torres u pojedinim momentima ne može pogoditi more sa mola. :mrgreen: Da se razumijemo, opklada i dalje važi. Nedostaje još 16 golova. 8-)

Edinova konkurencija su Tevez, Aguero i Balotelli. Ljudi dragi, pa nisu mu Krstanović, Žigić i Balaban konkurenti pa da Džeko igra svaku utakmicu od prve minute. :roll: Ja nisam nigdje rekao da Džeko ne zaslužuje da igra više. Ili možda jesam? :roll: Al', ne može niko promijeniti činjenicu da je momak x puta efikasniji i svrsishodniji kao džoker. :) I, kakvo crno duplanje? Pa onda će Aguero odraditi svoj dio posla, a mi ćemo se zadovoljiti činjenicom koju su izdvajali i Liverpoolovi navijači (poređenje tipa dobar je Carroll, on odvlači igrače na sebe i zahvaljujući njemu Suarez predribla 3 igrača i zabije gol :lol: ).

Ole Gunar Solskjaer je bio efikasniji kada ulazi s klupe. Kada je počinjao utakmice (u rijetkim trenucima, mora se priznati), izgledao je kao drugi igrač. A, mora se priznati da je Manchester United klub u kome nema one naše mahalske "ej, Beckham, Giggs i Keane ga sigurno ne vole i zato mu ne dodaju loptu". :mrgreen:

Džeko zna i umije, to je bar jasno. Al', jasno je da dokle god ne odigra maestralnu utakmicu kao starter, neće biti u prvom planu kod Mancinija. Kristalno jasno i apsolutno ispravno.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 21 okt 2012, 10:56

Ti @Monolog da se drzis opklade(sa samim sobom) :lol: ,sad bi eventualno postavljao neke smijesne slike ili koju napisao na trac partiji,ali vamo gdje se bubamara pimpla nebi zalazio :mrgreen:
Protiv Tottenhama i cetiri gola nije bila maestrElna???I kao nagradu bub ovaj ga na klupu,nigdje veze.
Zadnja izmjena: harishp, dana/u 21 okt 2012, 11:03, ukupno mijenjano 2 puta.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 21 okt 2012, 10:58

Pitaj Šećera o opkladama. ;)
A, pošto znam da si aludirao na Auxerre, mislim da je nepotrebno da TEBI 800. put objašnjavam neke stvari. Jbg, znam i ja da je lakše čitati ono što ti odgovara. :mrgreen:

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 22 okt 2012, 00:31

Samaras potvrdio da se City interesuje za njega.

DevilS
Kontakt:

Post Postao/la DevilS » 23 okt 2012, 13:47

City gostuje u Amsterdamu
Džeko u dva meča protiv Ajaxa želi šest bodova :) OOOOO EDIN DZEKO kad zagrmi vcs.., ma to je vasa pobjeda sigurno.
.....In David we trust.....
.....SAF najbolji trener ikada.....

tevezito
Kontakt:

Post Postao/la tevezito » 23 okt 2012, 14:07

Na danasnji dan 2011 godine....
slika
UEFA MAFIA. 93:20 Agueroooo.

Cautinho
Kontakt:

Post Postao/la Cautinho » 24 okt 2012, 21:08

Nasriiiiiiiiiiiii,gol :D
Keep walking.

Lennon
Kontakt:

Post Postao/la Lennon » 24 okt 2012, 21:48

slika
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

tevezito
Kontakt:

Post Postao/la tevezito » 24 okt 2012, 22:17

I tako je zavrsila avantura zvana liga prvaka.Iduce godine novi pokusaj za prolazak grupe.Sada sve karte baciti na prvenstvo i to je to..O igri ne bi komentarisao jer sam bez teksta..
UEFA MAFIA. 93:20 Agueroooo.

Lucryler
Kontakt:

Post Postao/la Lucryler » 24 okt 2012, 22:25

Najgore od svega je sto nece ni Evropsku Ligu , kako jadno ....

VolimLiverpool
Kontakt:

Post Postao/la VolimLiverpool » 24 okt 2012, 22:48

Ne znam zašto smatrate da je sve gotovo.Čuda se događaju.Sjetimo se Liverpoola u onoj grupi sa Bešiktašom,Portom i Marsejom.Naravno da su ovdje mnogo jače ekipe,ali ne vidim zašto je nemoguće da City dobije dvije kod kuće i nekim čudom,mada jako teško,dobije i Dortmund tamo.
You'll never walk alone.

Nail for Real
Kontakt:

Post Postao/la Nail for Real » 24 okt 2012, 22:51

Adios.
slika
My thoughts wandered to Santiago Bernabeu, the Temple, a ground struck terror into opponents. Bruised & battered slaves at the king's banquet.

don_burza
Kontakt:

Post Postao/la don_burza » 24 okt 2012, 22:54

Naile hos se kladiti da ni tu nece :lol:
Thomas Müller - Fußballgott

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 24 okt 2012, 22:55

Ispravka.

Adios.
slika

Nail for Real
Kontakt:

Post Postao/la Nail for Real » 24 okt 2012, 22:56

Smilovace se Ajax :mrgreen: .
Za pristojnu svotu, razumije se.
My thoughts wandered to Santiago Bernabeu, the Temple, a ground struck terror into opponents. Bruised & battered slaves at the king's banquet.

VolimLiverpool
Kontakt:

Post Postao/la VolimLiverpool » 24 okt 2012, 22:57

Dočekali hejteri svojih 5 minuta :mrgreen:
You'll never walk alone.

Odgovori

Natrag na “English Premier League”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.