GaziHusrevbeg je napisao/la:KSIVLE je napisao/la:
1. boldani dio: U svakom slučaju su trenutno puno konkurentniji od Talijana.
2. boldani dio: Po kladionicama primjerice Bundesliga ima 2 momčadi među 7 najvećih favorita za titulu, dok je Milan tek na 12. ili 13. mjestu. Pritom je zanimljivo da su Juve i BVB po koeficijentu gotovo izjednačeni.
3. boldani dio: Njemački klubovi u EL isto dosta kombiniraju sa sastavima. Sjećam se da je Domagoj Vida u Bayeru igrao stalno u EL, dok je u BL kroz cilu sezonu skupio 1 nastup. Razlika je u tome što Bundesligaši imaju kvalitetnije momčadi od Talijana, pa to lakše kompenziraju. Što se tiče tvoga omalovažavanja samog natjecanja, pa ne bih rekao da su ga patuljci osvajala, već respektabilni klubovi tipa Porto ili Atletico. I još me jedna stvar zanima glede EL - zar bi se netko trebao ispričavati nekome ako ozbiljno shvaća neko natjecanje? Valjda je to sportski ako se već natječeš u njemu.
4. boldani dio: Dakle, BL je trenutno jača od Serie A. Razlozi me ne zanimaju. Uopće mi nije žao Talijana što im je došlo na naplatu godine i godine muljanja.
1. Sasvim logično s obzirom da imaju predstavnika više.
2. Kladionica je ustvari statistika, a statistika je totalno nebitan faktor.
3. Klubovi koji bi prije desetak godina igrali u Intertoro kupu ili Kupu kupova danas igraju u EL, prosta činjenica, nije to nikakvo omalovažavanje takmičenja.
4. Ako te ne zanimaju razlogi šta i kako onda i ne znam šta radiš na forumu.
Sve u svemu, promašio si poentu mog posta. Njemački klubovi trenutno nisu ništa jači u odnosu na 4 ili 5 godina unazad. To i rezultati pokazuju. Ali pošto to tebe ne zanima, nema svrhe da diskutujemo.
KSIVLE je napisao/la:Još nešto za ovoga Gazi Husvrenbenga: Bundesliga je prva zemlja koja je u Champions League imala 3 kluba u četvrtfinalu u istoj sezoni. Bješe to godine Gospodnje 1998. kada su u među zadnjih 8 u CL bili Bayer, Bayern i Dortmund.
U tome je razlika, Njemci su imali 3 kluba u 1/4 finalu, Italijani 3 kluba u 1/2 finalu. Njemci osvoje dva puta CL, Italijani osvoje 5 puta CL.
Samo mjenjanje mog nicka i pokušaj provaljivanje je odraz tvoje (ne)kulture i (ne)poštovanja prema sagovorniku, ovo je moj prvi i posljednji odgovor na ovom forumu koji je tebi upučen.
Budi pozdravljen.
1. A predstavnika više imaju zato jer je BL trenutno kvalitetnija liga.

Samo trenutna kvaliteta lige i klubova je razlog zašto npr. engleska PL ima 4 kluba u CL, a naša PL 1. Isto vrijedi i za relaciju BL-SA.
2. Kladionice su itekako objektivne u takvim stvarima, jer im o tome ovisi velika lova. BTW to samo sam replicirao na tvoju tezu da BL nikad nije imala više od jednog favorita za CL. A vidim da se zaboravilo i da su u drugoj polovici devedesetih Bayern i Dortmund bili među 5-6 najjačih svjetskih klubova.
3.

Em trollaš, em se blamiraš. Atletico, Athletic, Valencia, Sevilla, Liverpool, Newcastle, Tottenham, Man City, Man Utd, Everton, Bayern, Dortmund, HSV, Bayer, Stuttgart, Schalke, Milan, Inter, Juve, Lazio, Napoli, Roma, PSG, Marseille, Lyon, Bordeaux, Ajax, PSV, Feyenoord, Porto, Benfica, Sporting, Fener, Galata, Zenit, Spartak M, CSKA M, Celtic, Olympiacos, Basel, Anderlecht... Dakle od najvećih klubova u Europi u ovom natjecanju u zadnjih 5-6 sezona nisu igrali samo Barca, Real, Celsea i Arsenal. Prestani sa autošamaranjem.
4. Činjenice kažu da je BuLi trenutno bolja liga. Koji su razlozi toga, nije da me nešto zanima.
5. Opet se blamiraš. Ili samo jako loše trollaš. Njemački klubovi su **** jači nego prije 5-10 godina. Crno razdoblje njemačkog klupskog nogometa je bilo od sezone 2002./03. do negdje 2008. godine. U tom razdoblju najveći uspjeh njemačkih klubova u Europi je bilo Werderovo polufinale UEFA Cupa. U zadnjih pak 5 godina, Bundesligaši imaju 2 finala CL, 1 finale EL, 1 polufinale CL i 3-4 polufinala EL. Valjda možeš uočiti razliku. Da ne spominjem da su u tom periodu Bundesligaši (osim Bayerna i donekle HSV-a i Werdera) mogli samo sanjati dovođenje igrača kao što su Raul, Huntelaar, Affelay ili van der Vaart. Danas Wolfsburg, Bayer, Dortmund, Gladbach, Schalke i Hoffenheim imaju tu moć. Dakako, Bayern je u tom pogledu konstanta.
6. Nitko ni ne spori da su Talijani kroz povijest jači, kao ni to da su bili jači do prije 5-6 godina. Ali zadnjih sezona situacija je drastično drugačija.
7. Ajme oprosti što sam ti u nicku falio jedno slovo. Nisam znao da je to big deal.
8. Iskreno, ni ja nemam neke želje za raspravu s tobom. Trollaš, i to **** loše trollaš. Bez uvrede.
Pozdrav.
"Zanimanje tako velikih klubova godi, ali ja neću napustiti Dortmund. Ovdje nogomet nikada nije bio sporedna stvar; oduvijek je bio glavna!"