Mobilni- gdje, kako, šta?

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Re: Mobilni- gdje, kako, šta?

Post Postao/la calcio » 06 okt 2012, 01:14

@Quaresma,
Hvala na odgovoru. Znas li otprilike kada izlazi WP8? Svidja mi se kako izgleda WP, mnogo ljepse i bolje nego onaj Android gdje je po mom misljenju sve nabacano.
Bas sam neki dan gledao tu Lumiu 900 u jednoj radnji, dobro sam je ispipao :D Fino lezi u ruci, dobar je telefon.
Nisam neki strucnjak za smartphone, a treba da kupim novi, pa gledam, pratim, citam ali tesko odluciti u pm.
Volio bih neki sa najmanje 3,8 tumova screen, da je solidne gradje (kada ispadne da se ne raspadne), te rado da je vodootporan. Gledao sam onaj Sony Ericsson Active, svidja mi se ali je monitor premalen (3,2 tum). Ali haos je, radi pod vodom i sve. Pogledacu jos ovaj Motorolin defy
slika
Ovo volim, kada mi ispadne u casu da ne crkne :mrgreen:

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 06 okt 2012, 10:02

29.10 ce Microsoft prestaviti WP8, sto znaci nekad iduceg mjeseca ocekuj WP8 telefone, sredinom novembra najdalje

ima nokia lumia 800, nije bas velik telefon, a ima odlucno unibody kuciste kao i lumia 900 i nokia n9 :)

[youtube][/youtube]

zivojinmiric

Post Postao/la zivojinmiric » 16 okt 2012, 14:55

Zna li itko kako se riješava problem sa antroidima u vezi adobe flash playera? Nikako ga ne mogu instalirati. Piše mi: This item cannot be installed in your device's country.
Mob. samsung galaxy s2 ''Samsung GT-I9100''

enobarca
Kontakt:

Post Postao/la enobarca » 16 okt 2012, 16:35

Imam problema s punjenjem mobitela, u pitanju je Xperia..Nece nikako da se puni, ni na punjac ni na usb, probavao sam na 16 razlicitih uticnica 2 punjaca, s 3 usb-a ali mob ne reagira.Sinoc sam ga punio i u jednom trenutku se ona lampica iskljucila dok je punjac bio ukljucen u mob, ja mislio pregorio punjac, ali nije...
Edit:rijesio sam problem.

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 16 okt 2012, 18:22

pa reci u cemu je bio problem, da i ostali znaju ako im se bude desio slican problem

enobarca
Kontakt:

Post Postao/la enobarca » 16 okt 2012, 18:26

Ma izgleda da se bio zacistio onaj otvor za punjac(ako je to moguce :mrgreen: ), uzeo stapic za usi, procistio ga, ukljucio i sad se mobitel normalno puni..

KrajPrice
Kontakt:

Post Postao/la KrajPrice » 16 okt 2012, 18:59

Galaxy s3 NOV 740KM,jeftin sam pravo,haman gratis!

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 16 okt 2012, 19:45

steta sto je velik 4.8 incha, da mi je kojeg ufatiti dobra ovako do 4.3 incha max, sve preko mi se ne uzima, mozda max 4.5 inchi

KrajPrice
Kontakt:

Post Postao/la KrajPrice » 16 okt 2012, 19:50

QUARESMA 18<<< je napisao/la:steta sto je velik 4.8 incha, da mi je kojeg ufatiti dobra ovako do 4.3 incha max, sve preko mi se ne uzima, mozda max 4.5 inchi
Imam HTC ONE s nov,640KM
On ti je 4.3 inca,perverzija od telefona.

Sohu
Kontakt:

Post Postao/la Sohu » 19 okt 2012, 17:10

Ovako..ukrali su mi mobitel i zanima me mogu li ja ikako da nadjem taj mobitel preko policije..mislim imaju li oni uredjaj neki da lociraju mobitel :S

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 19 okt 2012, 17:17

pokušaj preko Telecoma i preko policije, mislim da oni to mogu, al' im treba nalog od policije...

zanima me šta može biti ako se mobitel sam ugasi 5x u 3 dana, a ima bateriju ? LG Cookie je u pitanju
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!

Kapiten Blue Traina

hanniz
Kontakt:

Post Postao/la hanniz » 21 okt 2012, 23:56

što mi ne radi ni jedna igra na mobitelu? (samsung galaxy ace) Bar sam ih 50 skinuo, al ništa neće, trebam li imati nešta instalirano da bi se mogla pokrenuti instalacija, a inače stalno mi piše "niti jedan program ne podržava instalaciju aplikacije". Nije valjda da nisam potrefio ni jednu za moj mobitel? A preko WiFi-a se nemogu priključiti zato jer traže šifru, a šifra se ne zna. :?
you'll never walk alone!

NIHAD ĐEDOVIĆ!

Narin
Kontakt:

Post Postao/la Narin » 22 okt 2012, 17:44

Kako prebaciti kod android telefona stvari sa mobitela na karticu..?
Citao sam nesto treba instalirati neki app2 SD,ali nece nesto ni preko toga,ne mogu nista prebaciti,a sve mi ide na internal memoriju..

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 22 okt 2012, 18:17

Prije mjesec dana kad sam uključio telefon preko usb na laptop počelo mi je javljati da update softver.Kad sam otišao na update nije nešto moglo i zaje.bo se ovaj stari softver.Danas ga tek popravim, instaliram novi softver, i čim sam ga uključio u laptop i povezo sa iTunes pitalo me dali da vrati na stare postavke.Otišo sam na yes, i telefon je vraćen na one stare postavke, ali ponove me pita da update softver :? Plus dodatni problem što sad kad ga uključim u laptop, ne puni se baterija i ne reaguje iTunes nikako :? :? Ako je neko skonto može li mi reći kako da riješim ovaj "problem" ? @Soni javi se :mrgreen:
DRUG NEBI TI PUNCA

enobarca
Kontakt:

Post Postao/la enobarca » 22 okt 2012, 18:19

Narin je napisao/la:Kako prebaciti kod android telefona stvari sa mobitela na karticu..?
Citao sam nesto treba instalirati neki app2 SD,ali nece nesto ni preko toga,ne mogu nista prebaciti,a sve mi ide na internal memoriju..
Ne kontam se bas mnogo u te stvari, ali koliko ja znam ako imas android sistem 2.1 ne mozes prebacivati stvari na karticu..mozes samo na 2.2 pa nadalje.Ako imas noviji od 2.1, onda cekaj ove pametnije da dodju :mrgreen: , mozda ce ti oni znati pomoci.

don_burza
Kontakt:

Post Postao/la don_burza » 22 okt 2012, 18:23

a postoje i apps koje mogu samo biti na memoriji telefona a ne na memorijskoj
Thomas Müller - Fußballgott

Narin
Kontakt:

Post Postao/la Narin » 22 okt 2012, 21:05

Znam da postoje te aplikacije..Hajd to manje vise,ionako necu vise da skidam,dosta imam aplikacija.
Ali sada imam drugi problem.Znaci hocu da obrisem jednu aplikaciju koja zauzima 12Mb,tako pise,a prije toga sam imao 10Mb slobodno na memoriji,i ja obrisem to i pogledam i vidim da sada imam 12mb slobodno..ne Kontam..Obrisem jos par aplikacija po 1mb i opet imam oko 13mb slobodno..To ne kontam..sta mi toliko zauzima memoriju.
Do danas sam bio prezadovoljan galaxy aceom,nedavno sam ga dobio,prije 15 dana,ali to me samo nervira..I sada kada hocu da skinem neku drugu aplikaciju npr od 5mb,pise ne moze jer nemam dovoljno mjesta,a imam 13Mb slobodno.
Ima li koji strucnjak ovdje da pomogne..Ostalo sam sve shvatio,samo me to nervira,al bas me nervira.. :D
Takodjer sam zaboravio dodati da nece da mi ocita mobitel ovaj moj komp,mislim ne znam do cega je,vidim da se dosta ljudi zali koji ima ovaj mobitel oko toga,a svaki drugi mobitel hoce da ocita,tj koji sam prije imao.. :D

alacious
Kontakt:

Post Postao/la alacious » 22 okt 2012, 22:12

To za ocitavanje na mobu,idi u opcije,za programere i nadji ono USB debuging,i sikljuci ga i htjet' ce :D

radim po sjecanju s drugovog moba,pa nisam siguran jel' se sve tacno nalazi tamo gdje sam naveo

Narin
Kontakt:

Post Postao/la Narin » 22 okt 2012, 22:16

alacious je napisao/la:To za ocitavanje na mobu,idi u opcije,za programere i nadji ono USB debuging,i sikljuci ga i htjet' ce :D

radim po sjecanju s drugovog moba,pa nisam siguran jel' se sve tacno nalazi tamo gdje sam naveo
Nece ni tada,znam za to..Ma to mi je najmanja briga,skontao sam ja nesto drugo umjesto toga,ali ovi ostali problemi me vise nerviraju.Hvala u svakom slucaju. :)

hanniz
Kontakt:

Post Postao/la hanniz » 23 okt 2012, 14:02

Narin je napisao/la:
alacious je napisao/la:To za ocitavanje na mobu,idi u opcije,za programere i nadji ono USB debuging,i sikljuci ga i htjet' ce :D

Nece ni tada,znam za to..Ma to mi je najmanja briga,skontao sam ja nesto drugo umjesto toga,ali ovi ostali problemi me vise nerviraju.Hvala u svakom slucaju. :)
Pa reci nam šta si skontao, da i mi šta skontamo. :mrgreen:

Odakle skidaš aplikacije?
you'll never walk alone!

NIHAD ĐEDOVIĆ!

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: alemsa, samoposmatram i 44 gosta.