Ofiraže - smijeh do suza

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Zgembo Adislić
Kontakt:

Re: Ofiraže - smijeh do suza

Post Postao/la Zgembo Adislić » 23 okt 2012, 18:19

Moram ovo s nekim podjelit'. Jutros ja dolazim na stanicu kad jedan frajer malo stariji od mene, ono hladno hu ha trese se Šele ko Banja Luka bogara (inače zidar), kasne mu njegovi da ga povezu na poso. I kreće priča. Đe si šta si kako si. I pita tu mene Šele, dokle sam sa školom. Reko ma buraz evo završio treću faksa friško diplomiro, sad ganjam papire za upis na četvrtu i to. Kaže Šele: Ja bog te j kako si porasto, a šta 'no sad poslije diplomskog ide se za MINISTRA.... Suzdržo sam se nekako, šta ću dobar čovjek :D
je li ravno ovo? je li ravno?

Amoxicillin
Kontakt:

Post Postao/la Amoxicillin » 23 okt 2012, 18:46

hhahaha :D čim to ide na ff mora bit' ludo HAHAHA
Hmm, dala mi je do sad ove nadimke: "Kmeki", "Cmizdravo benavo kmečalo", "šef", "sekundarno ljepilo"...to be continued.

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 23 okt 2012, 19:20

Malo podugacko i nije gramaticki pravilno al je anegdota :D

Prica iz Slovenije

Uvod.

Zavrsena osnovna skola,roditelji vec duze me pripremali na to da cu srednju ici u Ljubljani.
Oni tamo rade,sestra svakako na faxu ide i svima zgodno.
I meni je bas bilo to zanimljivo,sta ces ne znam nista.
I tako ja dosao tamo na 2,3 sedmice od skole i obilazim ja one trgovine i uredjenu zemlju toliko ispred nas pocevsi od obicnog McDonaldsa i reko,sve cool :D

Zaplet.

Prvo sto se tice upisa u skolu,bio sam odlican ucenik al to je bio najmanji faktor za upis..
i htjeli su oni mene u tehnicku,kazu dosta nase raje al ne moze..
i tamo neka zena,birokratija kako vec ide je trazila skolu za mene..
I? upisa me zena u skolu koja se zatvorila prije 7 godina :?
problem jelde,ali Slovenci su ljubazni :lol: al su se uspanicli,sam sto gradonacelnik il ti ga župan nije reagova,i sta kako i ubace me u drzavnu gimnaziju.
elitna neka,bar sam mislio.

Problem.

Bio je u tome sto nisam naucio Slovenski jezik :mou: mislim razumio sam ja sve ali za sklapanje vise recenica,ili bar dvije mi je trebao kurs a nije bilo vremena i bilo je ono kao usput cemo.

Vrhunac.

Prvi dan skole,s autobusom s urbanom(ma samo prodjes s njom kroz infracrveno i negledas sofera i sve cool..ide mama samnom u istom pravcu na posao,kasni al da mi pojasni jel prvi dan)
i stigo ja kada ono :shock:

slika

E ova skola..
ogromno zdanje ja ko tele blehno s prosle skole skako s krova..

mama pozdravi,izljubi sina i zamota malo pecenice ako ogladnim.

Vrhunac Vrhunca.

Razrednica me saceka upoznata sa situacijom kaze da ce se ona pobrinuti,ja sam afirmativno kimao svojom velikom glavom.

I prvi cas kod nje,podjela rasporeda i gdje cu sta cu svi bjeze u zadnje klupe ja u prvu,a gdje cu bogati haman se svi znaju.
i reko kulitar cu iz prve,zavrsit cu cetiri srednje nece znati da sam "Bosanec"
ali,ali..

razrednica je prije samog iscitavanja rasporeda odlucila saopstiti jednu obavijest,ja sam bio ta obavijest.

dok me je izvodila pred tablu i govorila ovo je "Bosanec kome bumo svi pomagali" **** sam joj mater 100x u sebi..
i zavrsi to jako neprijatno i uzasno vruce u datom trenutku iskustvo.
podijeli ona rasporede i kaze sutra zorom..

prvi dan apsolviran,ogromni hodnici su bili dovoljni da izadjem na neki treci izlaz al sam se docepao autobuske i reko "do Štepanskog"

Drugi dan.

Udje opet ja s neke druge strane,gledam prvi cas Slovenski jezik u ucionici broj 003 :? mislim,cudno al dobro..
i nadjem ja nju,prva klupa,face vec malo poznatije i pocinje..

Napisim svi svoja imena na papir kako bi nas raspoznavali u pocetku lakse jel,logicno.

S lijeva na desno...Andraž,Jermen,Janez,Žiga,Amir,Žiga,Monika i zaboravli kako se zvala cura plave puti uz osigurac.

Pita ona ko je imao 5 iz Slovenskog,kontam u sebi im´o sam iz Bosanskog al dobro necu se isticati za pocetak..
kad ono smijeh u razredu,okrecem se niko nije digao ruku,..
u drzavnoj gimnaziji niko nije imao peticu iz maternjeg jezika u osnovnoj skoli,oK.
cudno al dobro.

prodje..

Drugi cas,gledam raspored informatika u ucionici broj 307 :?: e sad fakat kontam jel me neko zajebaje,al ne..postji,ozbiljno postoji kako ucionica broj 003 isto tako i 307..
i neki vako nasmijan lik,vjerovatno mama ima Bosanske il bilo koje a da nisu Slovenske korijene

i upita onda ko je prosao s 5 na kraju godine,i ja reko ima sad da dignem ruku,no..

smijeh,niko nije prosao ebenim odlicnim u osnovnoj skoli..
a to vec nije oK.

upita onda koliko ima veterana ? cega?

ubrzo sam skontao da to znaci oni koji ponavljaju godinu i takvih je bilo barem 15,i onda sam logicki zakljucio zasto su svi ko ja ili cak i veci a ja grdosija sam po sebi.
zanimljivo..

al sve prodje,sve prodje...

Isto tako bila je jedna zanimljva tradicija,prvi put kada sam otisao po raspored dosli stariji momci,maturanti belcim il veteranski maturanti kako god i poceli nas postrojavati..

i crvenim markekom pisu slovo F...fazani,kao rookia il sta skontao naknadno kao i vecinu stvari..
al prvi dan sam se htio udarat al **** nisam volio svoje sanse od 1:500 i pustim ja..
tako i drugi dan,oni nas i ofarbaju ako ko skine hvataju ga na odmorima..

treci dan izlazim iz autobuske,uzimam marker i sam se farbam ***** li im mater..

reda onaj,kad vidi ja gotov i nista samo nastav :jbg:

Takodje bi zanimljvo drugi dan skole a bijase prvi dan ramazana,malica il ti ga jelo je doslo..
nisam postio al gledam ja njega,i gledam i gledam..
i u torbu,kada kuci ono svinjetina..
Slovenska dobrodoslica :D
konto bio stavit u kantu al reko iskazat cu neke nepostavanje -.-

jedna mi je cura ponudila kaditi/pusiti,fina cura odbio sam,.

I jos jedna scena,treci dan..
Kemija se zvala mislim,i pise ona i pise i govori nesto,kad meni pridje a ja u prvoj klupi..
(Kazem poznajem jezik uopste ali uvijek se nadje neka posebna rijec,i nasla se)

reca ona meni "Pomili" :? :shock: ja zino u zenu ni be..ona opet "Pomili"
starija zena,malo perverzno mi vuce ali nista nepoduzimam..
kada izlazi momak iza mene i sta ? brise tablu,jap to je rekla..

i tamo ode zena nesto nabraja i odma zapisuje mene za neposluh..ono WTF

i jbt.

dodje ja kuci,ofarban gladan s redovnom dozom svinjetine u torbi i rece ja ne mogu.
dobro nije samo tako,bilo je jos price al uglavnom autobus u 8 sam uhvatio a vec u 4 bio u svom gradu.

Rasplet

sve je bilo tako **** brzo,vec 8 sati idi se upisi u skolu..
a vamo su vec dosli papiri il sta vec,dolazim ja..
direktoru selam,selam dje ces ja reko u ovaj cu sto nisu poceli..
Znao ovog jednog havera i reko da podjebavamo..
i predstavi se ja ko Janez Mustafic ala odrona isuse..
jedan mi haver cak pride i poce nesto na Engleski mucat :lol:

ali si u zraku osjetio razliku izmedju Bosanske i Slovenske gostroprimljivosti..
i dodje ja na cas,profesori pretpostavljam culi samo da ce doci neko iz Slovenije..

I dodje profesorica Njemackog,sto bi Marchelo rekao jedna prazna žena, mirna i tiha,
rekla da imam blage oči, rukom mom obrazu prišla...
Imala je čudan pogled - kao majka, kao žena,
i upita ona mene..

R-A-Z-U-M-I-J-E-S L-I- M-E

:naklon:

odron..

ja reko al bez zajebancije a nista nije, R-A-Z-U-M-I-J-E-M govori brze :D

i tako.

Kraj

Princ je zivio sretno u svom dvosobnom carvstvu do kraja zivota sa divnim balovima u njegovom dvosobnom kraljestvu i jos laksim...ovaj ljepsim princezana do kraja zivota.

The End
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.

Emir ZENICA
Kontakt:

Post Postao/la Emir ZENICA » 23 okt 2012, 19:26

Ima par zanimljivih scena :lol: :lol:
Volim te Celik ! ! !

"Njega vole samo njegovi navijaci. Ostalima nije ni simpatican, naprotiv mrze ga i to najvise zahvaljujuci bas onima koji ga vole!"

D10S
Kontakt:

Post Postao/la D10S » 23 okt 2012, 19:32

Kad i ovaj gore iznad kopira sa drugog foruma, i ja cu svoje :D

Dok sam jos isao u srednju. Veliki odmor, narucili mi sendvice (nas cetvorica mozda) i svi idemo tamo, dali pare ovom jednom da nam ponese, mi pricekali ispred ulaznih vrata. I nije bilo dana kad ja nisam zvako zvaku od prvog do treceg sata i obicno je ono pljunem i nabijem na nogu. I tako dosli tamo, mi cekamo onog da uzme. I ja na nogu da nabijem onu zvaku, htio sam da njom pogodim prijatelja, i ono bas jako zamahnem nogom, ko volejcina, patika mi spane i udari gore o krov, boktejebo kad je to puklo, ko petarda :lol: Onaj stiropor pada ozgo' ko snijezne pahuljice. Ovi sto su u lokalu se okrecu gledaju sta je, nista im nije jasno, ova dvojica sa mnom sto su bila umiru od smijeha, i ja isto sa njima, makar me bilo sramota pravo. Al sto je najgore niko tamo od ovih sto su cekali na sendvice nije skontao sta je bilo. Pitao ja ovog jednog sta je ono puklo, kaze on, vjerovatno petarda.

Ovo se nije se desilo meni, ali jeste drugu iz razreda. Treci razred zavrsavamo i matematiku profesor zakljucuje ocjene (inace legenda). I ide on redom njih dvoje, troje, dvice upisuje. Kad dodje do druga sto je sa mnom sjedio (imao keca i dvicu), i kaze onako ozbiljnim tonom: "Bartulovic, JEDAN" a upisa mu dvicu, kad Bartulovic, ustade i rece: "Profesore, je'boo ti mater svoju", (valjanje naravno usljedilo). Kaze profesor ono skroz u soku: "dodji vamo međede jedan, dodji vidi da sam ti dvicu upisao, dodji", ode on do njega i vidi stvarno dvica, kad kaze: "Profesore, je'boo ja mater svoju" :lol: E to je bio ono vrh...
Yebiga, mozda nije smijesno kad ovako pricam, ali et :D

Imam jos jednu... al nea veze :D
"Izabrao sam Real Madrid ispred Barcelone zato sto sam ja pobjednik, a ne gubitnik" - Alfredo Di Stefano

Sarajlijc@
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijc@ » 23 okt 2012, 19:38

I koju skolu zavrsi na kraju?
NA KRAJU SVIJETA ILI SUNČEVOG SISTEMA
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 23 okt 2012, 19:38

Kud ce ti veca ofiraza od toga sto navijas za Real :D

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 23 okt 2012, 19:42

Sarajlijc@ je napisao/la:I koju skolu zavrsi na kraju?
Zavrsio gimnaziju u finoj Bosni :D

Melo15
Kontakt:

Post Postao/la Melo15 » 23 okt 2012, 19:47

A koju skolu zavrsi ovaj ci si tekst kopirao? :D :D
>>>the first 40 games of my career I sat on the bench, they thought I was a zero. Instead of being bitter I just practiced and practiced, it wasn't even 'bout basketball anymore it was by proving them wrong. Impossible is nothing

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 23 okt 2012, 19:49

Melo15 je napisao/la:A koju skolu zavrsi ovaj ci si tekst kopirao? :D :D
Ne,ne to sam ja..
a ovo sto D1OS govori , kopirao sam svoj post sa Realovog foruma ;)

D10S
Kontakt:

Post Postao/la D10S » 23 okt 2012, 19:57

Melo15 je napisao/la:A koju skolu zavrsi ovaj ci si tekst kopirao? :D :D
Pogresno sam se izrazio izgleda gore :D
I ja i Raul64 pisemo na jednom drugom forumu zajedno, pa smo na jednoj temi napisali upravo ovo sto smo ovdje kopirali. Obe price su nase :D
Sarajlijc@ je napisao/la:I koju skolu zavrsi na kraju?
Nije zanat uglavnom :D

Izgleda vama nista nije smijesno ovo sto mi pisemo (:lol : ) :oops:
"Izabrao sam Real Madrid ispred Barcelone zato sto sam ja pobjednik, a ne gubitnik" - Alfredo Di Stefano

alacious
Kontakt:

Post Postao/la alacious » 23 okt 2012, 20:05

A đe nije smiješno jadan ne bio,padoh sa stolice k'o žeton :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 23 okt 2012, 20:13

D10S je napisao/la: Ovo se nije se desilo meni, ali jeste drugu iz razreda. Treci razred zavrsavamo i matematiku profesor zakljucuje ocjene (inace legenda). I ide on redom njih dvoje, troje, dvice upisuje. Kad dodje do druga sto je sa mnom sjedio (imao keca i dvicu), i kaze onako ozbiljnim tonom: "Bartulovic, JEDAN" a upisa mu dvicu, kad Bartulovic, ustade i rece: "Profesore, je'boo ti mater svoju", (valjanje naravno usljedilo). Kaze profesor ono skroz u soku: "dodji vamo međede jedan, dodji vidi da sam ti dvicu upisao, dodji", ode on do njega i vidi stvarno dvica, kad kaze: "Profesore, je'boo ja mater svoju" :lol: E to je bio ono vrh...
:lol: :lol:
Ko rano rani, il je pekar il nije normalan

azTer
Kontakt:

Post Postao/la azTer » 23 okt 2012, 20:37

D10S je napisao/la: Ovo se nije se desilo meni, ali jeste drugu iz razreda. Treci razred zavrsavamo i matematiku profesor zakljucuje ocjene (inace legenda). I ide on redom njih dvoje, troje, dvice upisuje. Kad dodje do druga sto je sa mnom sjedio (imao keca i dvicu), i kaze onako ozbiljnim tonom: "Bartulovic, JEDAN" a upisa mu dvicu, kad Bartulovic, ustade i rece: "Profesore, je'boo ti mater svoju", (valjanje naravno usljedilo). Kaze profesor ono skroz u soku: "dodji vamo međede jedan, dodji vidi da sam ti dvicu upisao, dodji", ode on do njega i vidi stvarno dvica, kad kaze: "Profesore, je'boo ja mater svoju" :lol: E to je bio ono vrh...
hahahaha umro sam na ovo

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 23 okt 2012, 21:04

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: e suze me zališe
DRUG NEBI TI PUNCA

neo
Kontakt:

Post Postao/la neo » 23 okt 2012, 21:07

Zgembo Adislić je napisao/la:Moram ovo s nekim podjelit'. Jutros ja dolazim na stanicu kad jedan frajer malo stariji od mene, ono hladno hu ha trese se Šele ko Banja Luka bogara (inače zidar), kasne mu njegovi da ga povezu na poso. I kreće priča. Đe si šta si kako si. I pita tu mene Šele, dokle sam sa školom. Reko ma buraz evo završio treću faksa friško diplomiro, sad ganjam papire za upis na četvrtu i to. Kaže Šele: Ja bog te j kako si porasto, a šta 'no sad poslije diplomskog ide se za MINISTRA.... Suzdržo sam se nekako, šta ću dobar čovjek :D
Jesi' to kopirao sa fb ili si to ti ?
"It's one of premier league's oldest lessons .
NEVER WRITE MANCHESTER UNITED OFF"

likma23
Kontakt:

Post Postao/la likma23 » 23 okt 2012, 21:46

Ovo je davno bilo, kad sam bio mal, nisam znao nista :D

Otisao kod nene i ona imala ovce, posto ja do tad nisam vidio ovce ja neni kazem: Kolike su kod vas macke :D
Roger Federer the best!!!

Damir Dzumhur!!!!

Zgembo Adislić
Kontakt:

Post Postao/la Zgembo Adislić » 23 okt 2012, 23:40

neo je napisao/la:
Zgembo Adislić je napisao/la:Moram ovo s nekim podjelit'. Jutros ja dolazim na stanicu kad jedan frajer malo stariji od mene, ono hladno hu ha trese se Šele ko Banja Luka bogara (inače zidar), kasne mu njegovi da ga povezu na poso. I kreće priča. Đe si šta si kako si. I pita tu mene Šele, dokle sam sa školom. Reko ma buraz evo završio treću faksa friško diplomiro, sad ganjam papire za upis na četvrtu i to. Kaže Šele: Ja bog te j kako si porasto, a šta 'no sad poslije diplomskog ide se za MINISTRA.... Suzdržo sam se nekako, šta ću dobar čovjek :D
Jesi' to kopirao sa fb ili si to ti ?
Ja sam haha M.Đ. :D FFunsa.ba :D KOM BIB (šifra odsjeka) HAHAHHA
je li ravno ovo? je li ravno?

neo
Kontakt:

Post Postao/la neo » 23 okt 2012, 23:54

haha nasao sam te hahahaha :D Slucajno sam i tamo primjetio istu objavu :P
"It's one of premier league's oldest lessons .
NEVER WRITE MANCHESTER UNITED OFF"

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 23 okt 2012, 23:54

@D10S :lol: :lol: :lol: :lol:
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.