Mlade selekcije BiH - Kosarka
Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan
Re: Mladi reprezentativci/potencijalni reprezentativci BiH
Jucer na Palama Djedovic 12, a Omeragic 5 pts u pobjedi Barcelone nad Partizanom. Jos jedan dokaz kakav potencijal je Djedovic, ovdje ima kosarkasa koji su i po dvije godine stariji od njega. Jedan takav je nas Jurkovic koji je u pobjedi Cibone nad CSKA ostvario 9 pts.
Prvog dana CSKA je bila bolja od Barcelone, a Cibona od Partizana, ali za te meceve nisam pronasao statistiku.
Danas igraju: Cibona-Barcelona i Partizan-CSKA.
Prvog dana CSKA je bila bolja od Barcelone, a Cibona od Partizana, ali za te meceve nisam pronasao statistiku.
Danas igraju: Cibona-Barcelona i Partizan-CSKA.
http://www.palelive.com/sport-pale/kosa ... korac-2012" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.palelive.com/sport-pale/cibo ... a-partizan" onclick="window.open(this.href);return false;
ovde imate kratke izvjestaje sa 2 kratka videa
http://www.palelive.com/sport-pale/cibo ... a-partizan" onclick="window.open(this.href);return false;
ovde imate kratke izvjestaje sa 2 kratka videa
-
- Kontakt:
OKK SPARS - UKK STUDENT 95:74 (19:26; 24:25; 28:12; 24:11)
OKK SPARS: Zahiragić, Nikolić 3, Petković, Vrabac 14, Smajlović 2, Ahmedović, Halilbegović 15, Karić 1, Bulić 24, Buza 13, Glogovac 21, Šalić 4.
Trener: Marko Trbić, pomoćni treneri: Mirza Trnka i Eldar Haseljić.
U okviru II kola A1 lige Sparsi su ugostili košarkaše Studenta iz Tuzle. Sam ulazak u utakmicu naših SPARSOVACA nije bio na odgovarajućem nivou, puno nervoze je rezultiralo greškama u fazi odbrane i napada. Međutim početak drugog poluvremena smo konačno počeli igrati našu prepoznatljivu igru. Agresija u odbrani je rezultirala sa mnogo poena iz tranzicije. U ovom periodu svu raskoš svoga talenta još jednom su pokazali Buza Nedim i Vrabac Adin. Priključio im se Glogovac Stefan i Nikolić Aleksej koji je svojim rješenjima omogućio otvorene šuteve pomenutoj „četvorci“. Naravno treba istaći Bulića Mirzu koji je bio konstantan tokom cijelog susreta, a kao rezultat toga su njegova 24 poena. Naravno ništa nebi bilo bez naše vjerne publike koja je u odsudnim momentima igre, svojim bodrenjem, „vratila“ naše SPARSOVCE u igru.
" onclick="window.open(this.href);return false;
5. Aleksej Nikolić no look pass to Adin Vrabac
4. Mirza Bulic steal and dunk
3.Nedim Buza pass behind the back to Stefan Glogovac
2. Adin Vrabac dunk
1. Nedim Buza dunk over two players
PS: akcije su SUPER!
OKK SPARS: Zahiragić, Nikolić 3, Petković, Vrabac 14, Smajlović 2, Ahmedović, Halilbegović 15, Karić 1, Bulić 24, Buza 13, Glogovac 21, Šalić 4.
Trener: Marko Trbić, pomoćni treneri: Mirza Trnka i Eldar Haseljić.
U okviru II kola A1 lige Sparsi su ugostili košarkaše Studenta iz Tuzle. Sam ulazak u utakmicu naših SPARSOVACA nije bio na odgovarajućem nivou, puno nervoze je rezultiralo greškama u fazi odbrane i napada. Međutim početak drugog poluvremena smo konačno počeli igrati našu prepoznatljivu igru. Agresija u odbrani je rezultirala sa mnogo poena iz tranzicije. U ovom periodu svu raskoš svoga talenta još jednom su pokazali Buza Nedim i Vrabac Adin. Priključio im se Glogovac Stefan i Nikolić Aleksej koji je svojim rješenjima omogućio otvorene šuteve pomenutoj „četvorci“. Naravno treba istaći Bulića Mirzu koji je bio konstantan tokom cijelog susreta, a kao rezultat toga su njegova 24 poena. Naravno ništa nebi bilo bez naše vjerne publike koja je u odsudnim momentima igre, svojim bodrenjem, „vratila“ naše SPARSOVCE u igru.
5. Aleksej Nikolić no look pass to Adin Vrabac
4. Mirza Bulic steal and dunk
3.Nedim Buza pass behind the back to Stefan Glogovac
2. Adin Vrabac dunk
1. Nedim Buza dunk over two players
PS: akcije su SUPER!
Bulic je igrao odlicno prvi dio prosle sezone, a onda se izgubio. Tome je kumovao i Trbic. Kad se sjetim da ga protiv Kaknja nije uveo ni sekunde, smuci mi se.
Nenad Markovic & Drazen Petrovic
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
Izvinite sto ovako upadam,ali zanima me kad ce se objavit spisak za potencijalne kadetske i juniorske reprezentativce?Ako neko zna neka napise.Hvala
Mislim da je za ove mlade momke iz Sparsa dobbro što ne igraju 1. ligu jer bi tada sigurno bilo dovedeno nekih starijih igrača koji bi im krali minutražu. Ipak ovako imaju glavnu ulogu u timu i priliku za napredak igrajući protiv fizički jačih i starijih igrača. Nadam se da od naredne godine već ova ekipa ulazi u 1. ligu i da će bez velikih igračkih promjena krenuti u lov za plasmanom u Jadransku ligu. SPARSI - klub koji me oduševljava- navijač iz Zenice
-
- Kontakt:
Prvo kolo A1 lige 35 poena 19 godisnjeg Adija Sarajlica playa Studenta iz Tuzle!
Prvo kolo A1 lige 35 poena 19 godisnjeg Adija Sarajlica playa Studenta iz Tuzle!
Kakav crossover, izuva iz patika.edinjo-bih je napisao/la:

Blue is the colour, football is the game
We're all together and winning is our aim
So cheer us on through the sun and rain
Cos Chelsea, Chelsea is our name. KTBFFH <333
<333 CFC & NYK & CZBG <333
Velibor Dunjic 1985-2014
Velibor Dunjic 1985-2014
- Slatinash_7
- Kontakt:
Reprezentativni materijal sigurno ! steta sto niko nije imao oci da ga zovne za repku prosle godine,ali valjda se nastavi njegov progres pa da igra za A selekciju...Meni se cini kao definitivno najbolji play svojih godista u BiH...Jos sa 17 je davao 30+ poena u A1 ligi,A2 ligu je prekucao...Radne navike na strasnom nivou,zivi sportski zivot,mislim da ce biti nesto od njega..DejaNMG je napisao/la:Kakav crossover, izuva iz patika.edinjo-bih je napisao/la:
Slatina Bog i batina
Fukare Slatina i Modra blatina
Na ovaj prvi pogleda sto sam vidjeo, decko mi se svidja kao igrac skroz, i ako je tako sto si rekao bice od njega igrac u punom smislu te rjeci.Slatinash_7 je napisao/la:Reprezentativni materijal sigurno ! steta sto niko nije imao oci da ga zovne za repku prosle godine,ali valjda se nastavi njegov progres pa da igra za A selekciju...Meni se cini kao definitivno najbolji play svojih godista u BiH...Jos sa 17 je davao 30+ poena u A1 ligi,A2 ligu je prekucao...Radne navike na strasnom nivou,zivi sportski zivot,mislim da ce biti nesto od njega..

Blue is the colour, football is the game
Velibor Dunjic 1985-2014
Velibor Dunjic 1985-2014
- Slatinash_7
- Kontakt:
Ima jos tih klipova po netu i bit ce ih jer se sve tekme sada snimaju,pa se moze jos bolje vidjeti da je mali strasan potencijal..Imao ponudu nekog collega iz Miamija koju je odbio,pa ponude iz Austrije i Njemacke koje je takodje odbio,najblize je bio Slovencima a sta je tu bilo nisam bas siguran..Prije 2-3 godine igrao na nekom juniorskom turniru za Fortitudo iz Bolonje gdje je bio jako uspjesan,pa bio u njihovom kampu ali ga snaga zeznula pa ga nisu vise zvali...Mali je talenat extra,jos i radi,mislim da ce to doci sve na svoje..Njavise bi volio da ga vidim u dresu SLobode sljedece sezone u premijer ligi ali mislim da od toga nema nista...DejaNMG je napisao/la:Na ovaj prvi pogleda sto sam vidjeo, decko mi se svidja kao igrac skroz, i ako je tako sto si rekao bice od njega igrac u punom smislu te rjeci.Slatinash_7 je napisao/la:Reprezentativni materijal sigurno ! steta sto niko nije imao oci da ga zovne za repku prosle godine,ali valjda se nastavi njegov progres pa da igra za A selekciju...Meni se cini kao definitivno najbolji play svojih godista u BiH...Jos sa 17 je davao 30+ poena u A1 ligi,A2 ligu je prekucao...Radne navike na strasnom nivou,zivi sportski zivot,mislim da ce biti nesto od njega..
Slatina Bog i batina
Drugo kolo protiv Sparsa u SArajevu Adi SArajlic 19 poena i 7 asistencija. Nakon dv akola na prosjeku je od 26,4 poena.
R.I.P Amna Fazlić
KK Sloboda Tuzla
Šampioni BiH : 1994 1996 1997 2000 2001
Finalisti prvenstva : 1995 , 1998 , 1999, 2002
Pobjednici kupa BiH : 1994, 1995,1996,1997, 1999 , 2001
Pobjednici Super Kupa BiH : 1994,1995, 1996,1997, 1998, 1999, 2001
KK Sloboda Tuzla
Šampioni BiH : 1994 1996 1997 2000 2001
Finalisti prvenstva : 1995 , 1998 , 1999, 2002
Pobjednici kupa BiH : 1994, 1995,1996,1997, 1999 , 2001
Pobjednici Super Kupa BiH : 1994,1995, 1996,1997, 1998, 1999, 2001
Ko je ovaj Stefan Adzić-Leotar?Vidim da je bio MVP jakog turnira.Imali sanse da on zaigra za kadete BiH ili ga je Srbija vec kaparisala?
stefan adzic je igrac kk bosne, i bio je najbolji strijelac u14 turnira u madjarskoj, gdje je bosna zavrisla sedma od 8 ekipa. izvukla ga ova zadnja utakmica u borbi za sedmo mjesto, mali je dao oko 65 poena neznam vise tacno. ukupno je imao prosjek oko 28-30 poena
Nije Stefan igrac KK Bosna. KK Bosna je njega uzela od KK Leotar samo za ovaj turnir u Madjarskoj,njega i jos jednog klinca iz Bijeljine.
TREĆE KOLO A1 LIGE:
Hadžići, gledatelja 50. Sudije: Hodžić, Mrković, Šerer ( svi Sarajevo )
BOŠNJAK: D. Guhdija 2, S. Damjanović 12, H. Hrgić, D. Mujan 7, M. Džafić 2, B. Jokanović 2, B. Forić 2, G. Dragović 24, E. Isić , A. Dizdar 4, E. Rešidović 22., Trener : Amir Rešidović
SPARS MOSTAR: E. Šafro 8, H. Šafro , A. Đelmo 20, Đ. Tanović 3, N. Mešanović , A. Hodžić , H. Idriz 10, S. Vujičić 13, F. Varešlija 2, R. Gosto, A. Rahimić 27., Trener: Dženan Šuta
E. Šafro 8p momak je 96 godiste ove godine je bio na kadetskom okupljanju ali nije prosao
BOŠNJAK: D. Guhdija 2, S. Damjanović 12, H. Hrgić, D. Mujan 7, M. Džafić 2, B. Jokanović 2, B. Forić 2, G. Dragović 24, E. Isić , A. Dizdar 4, E. Rešidović 22., Trener : Amir Rešidović
SPARS MOSTAR: E. Šafro 8, H. Šafro , A. Đelmo 20, Đ. Tanović 3, N. Mešanović , A. Hodžić , H. Idriz 10, S. Vujičić 13, F. Varešlija 2, R. Gosto, A. Rahimić 27., Trener: Dženan Šuta
E. Šafro 8p momak je 96 godiste ove godine je bio na kadetskom okupljanju ali nije prosao
Goran Dragovic, bivsi junior Siene. U Ligi 12 bi mogao zabijati komotno 20 poena.
Nenad Markovic & Drazen Petrovic
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
Adnan rahimic 27 brat od djenana rahimica
Haris idriz Bio je najveći talanat u bih u svoje vrijeme ali pokušao ligamenta u 17 god
Haris idriz Bio je najveći talanat u bih u svoje vrijeme ali pokušao ligamenta u 17 god
- Papastathopoulos
- Kontakt:
kad sam ja za aldina govorio da ce biti igrac i po..samo polako aBd..prije par dana je za turbinu (poraz u travniku nakon 2 produzetka) zabio 46 poena, nije sekunde odmorio, i ev 2-3 dana poslije za sparse ubaci 20 poena..on ima onaj dvojni ugovor (il kako se to vec kazekobe64 je napisao/la:TREĆE KOLO A1 LIGE:

Ko rano rani, il je pekar il nije normalan
sto cema gura ove iz svog razredaPapastathopoulos je napisao/la:kad sam ja za aldina govorio da ce biti igrac i po..samo polako aBd..prije par dana je za turbinu (poraz u travniku nakon 2 produzetka) zabio 46 poena, nije sekunde odmorio, i ev 2-3 dana poslije za sparse ubaci 20 poena..on ima onaj dvojni ugovor (il kako se to vec kazekobe64 je napisao/la:TREĆE KOLO A1 LIGE:
E. Šafro 8p momak je 96 godiste ove godine je bio na kadetskom okupljanju ali nije prosao), igra za sparse i turbinu..trebao potpisati za slobodu, al klub se ugasi i ostane ovdje