Bosna i Hercegovina - Spanija

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog

EnZo_85
Kontakt:

Re: Bosna i Hercegovina - Spanija

Post Postao/la EnZo_85 » 15 okt 2009, 02:16

Pricate svi o zutim kartonima, a ni jedan gol nam nisu dali zato sto neko od nasih nije smio praviti prekrsaj, cak sta vise prvi nam i dali iz prekrsaja, naravno da je Hasagic bio na golu ono bilo klasično "boksanje" u njegovom stilu. Drugi gol presjekli napad, Muratovic pogrijesio dodao njima loptu u noge, 3 ili 4 gol Salihovic uzeo nesto petljati na lijevoj strani uzeli mu loptu, Iniesta asistirao i gol, tako da o prica o duelima i kartonima ne pije puno vode. Nadam se da ce Ciro nakon ovoga zavesti malo reda oko tog soliranja i preseravnja u zadnoj liniji i u sredini(Pjanic, Ibisevic, Salihovic, Muratovic), bilo sta je bilo..

Daj boze samo Grcku u barazu ili Francusku, nemoj samo Ruse ili Portugal razvalice nas s kratkim pasovima i sakrivanjem lopte ko i Španije veceras.
Jedan Grad, Jedan Klub F.K.Sarajevo

adom
Kontakt:

Post Postao/la adom » 15 okt 2009, 02:34

Evo, moj kratak rezime:

1. krecem najprije od onoga sto je Ciro bio zamislio - da da spetakl navijacima kao zahvalu za bodrenje do sada. Naravno, to se pretvorilo u debakl no ne i poraz u sirem obimu. Vidi se da je nasa igra u Mursiji bila bolja. Odgovor? Jednostvan - sjetit cete se da je jos tada Ciro rekao da ce igrati odbrambeno, uz mogucnosti kontr napada ako se zato ukaze prilika. I zaista je bilo tako. Spanija se namucila na svom terenu i to itekako. A mi smo vidjeli da nismo bas tako slabi kako su nas mozda jos tada poceli predstavljati.
Veceras je Ciro pokusao napad, no ipak nismo jos na tom novou kada smo licem u lice sa mega fudbalskom ekipom poput Spanije. Reci cu samo "mozda" bi bilo vecega efekta da nam odbrana malo jaca no ne stojimo na nogama bas tu najbolje. Sveusvemu, ovo je za mene pocetna tacka razmisljama o veceransjoj utakmici, ali nasem cjelokupnom uspjehu na kvalifikacijama.

2. da sam na mjestu igraca, shvatio bih ovu utakmicu vise kao jedan zavrsni test pred maturalni glavni ispit (barazne utakmice). Ne sumnjam u niciji kvalitet, posebno ne Cirin. Malo ce se on sad "smiriti" u psiholoskom smislu, do baraza razmisljat ce samo o tim utakmicama, posebno nakon sto otkrijemo ko nam je protivnik. A poslije ove utakmice, bez sumnje analizirat ce cjelokupnu igru, a Spanija kao evropski prvak i ekipa sa odlicnom igrom najbolji je vecerasnji nas ocjenjivac sta treba da radimo. Mozda zvuci paradoksalno, ali Spanija nas je sigurno naucila gdje nam "curi", gdje smo pali i sta treba dalje, i mozda nam na taj nacin uveliko pomogla za barazne taktike. Vjerujem da ce Ciro to tako shvatiti.

3. moram reci da je veceras Spanija pokazala odlicnu igru. Sjajni pasovi, dodavanja te brzi napadi zaista su odlike jedne jake i iskusne ekipe. Dovoljni su sami igraci koji su igrali, a za koje vecina nas zna gdje i kako igraju. Mozda ce se cak svijet iznenaditi ako ne osvoje svjetsko prvensto.

4. svi oni koji sada pljulju po igracima i Ciri koje su i kojeg se do jucer ljubili, hvalili, samo cu reci da nema potrebe da se raspravlja sa takvima. To je jednostavno tako, uvijek ce biti takvih i to se ne moze iskorjeniti. Sa takvima ne vrijedi ni raspravljati jer vam oduzimaju vase dragocjeno vrijeme. I prije Cire i prije igraca koji sada igraju bilo je takvih. Stoga, to je poput nekih nevidljivh gena u nasem mentalitetu.
P.S. za one koji prizivaju Papca i Salihhamidzica... ja ne znam o kojim se ovdje generacijama radi, ali za i mladje i starije neka znaju - Da je Meho Kodro ostao na celu repke, isto bi kao Ciro, upamtite, pozvao Papca dva tri puta, pa eto iz principa ga i zamolio, a ovaj ga sve odbijao, znajte da ni Ciro ni Kodro nisu toliko glupi da se spustaju na takav nivo da klece pred nekim ko je bio u pelenama kad su oni bili na terenu.
Isto za mladje i starije: A Hasan??? Covjek je igrao za reprezentaciju kad je on osjecao da moze i da zeli. Dosao je onda trenutak kada to vise U SEBI nije osjecao. Zbog saveza zbog karijere sasvim nebitno. Covjek jednostavno nije htio vise da igra i tacka. I sad opet, da ga pitate isto, rekao bi vam isto, ma da nam je Capello selektor. Zavrsena prica.

5. za sve one koji prozivaju neke igrace - bojim se da su zaboravili. Reprezentacija, zajedno sa nama, navijacima, je jedan tim. Ako gube - gubimo svi, ako pobjedjuju pobjedjujemo svi. Ali ako grijese igraci i Ciro, onda i grijesimo i mi. KAKO? Tako sto krene psovanje i ugnjetavanje iz nasih usta. Da, to je ta opca greska cijelog tima. Ako je priznamo, onda cemo biti voljni i da je ispravimo.

6. drago mi je i ponosan sam na sav spjeh nase reprezentacije tokom ovih kvalifikacija. Izgleda da mnogi ovdje na forumu ili na portalima ipak jos nisu svjesni da je ovo nesto najbolje sto su nasi momci ostvarili u nogometnoj drazvnoj selekciji. Sada sa zudnjom cekamo taj baraz, ali vjerujem nakon vecerasnje utakmice, sa jos vecim oprezom sviju - i Cire i igraca i nas koji smo 12. igrac. Stoga, ako pobjedjujemo, svi oni koji istinski vole svoju domovinu Bosni i Hercegovinu, onda znaju da ako nasi pobjede to je nasa pobjeda, ako nasi gube to je i nas poraz, ali ne i ocaj i potistenje. Ono sto su do sada postigli, daje nam za pravo da se nadamo najboljoj igri nasih zamjeva u baraznim utakmicama, ako Bog da, sa uspjesnim ishodom.

Trasimaco
Kontakt:

Post Postao/la Trasimaco » 15 okt 2009, 02:43

adom je napisao/la:Evo, moj kratak rezime :mrgreen: :

1. krecem najprije od onoga sto je Ciro bio zamislio - da da spetakl navijacima kao zahvalu za bodrenje do sada. Naravno, to se pretvorilo u debakl no ne i poraz u sirem obimu. Vidi se da je nasa igra u Mursiji bila bolja. Odgovor? Jednostvan - sjetit cete se da je jos tada Ciro rekao da ce igrati odbrambeno, uz mogucnosti kontr napada ako se zato ukaze prilika. I zaista je bilo tako. Spanija se namucila na svom terenu i to itekako. A mi smo vidjeli da nismo bas tako slabi kako su nas mozda jos tada poceli predstavljati.
Veceras je Ciro pokusao napad, no ipak nismo jos na tom novou kada smo licem u lice sa mega fudbalskom ekipom poput Spanije. Reci cu samo "mozda" bi bilo vecega efekta da nam odbrana malo jaca no ne stojimo na nogama bas tu najbolje. Sveusvemu, ovo je za mene pocetna tacka razmisljama o veceransjoj utakmici, ali nasem cjelokupnom uspjehu na kvalifikacijama.

2. da sam na mjestu igraca, shvatio bih ovu utakmicu vise kao jedan zavrsni test pred maturalni glavni ispit (barazne utakmice). Ne sumnjam u niciji kvalitet, posebno ne Cirin. Malo ce se on sad "smiriti" u psiholoskom smislu, do baraza razmisljat ce samo o tim utakmicama, posebno nakon sto otkrijemo ko nam je protivnik. A poslije ove utakmice, bez sumnje analizirat ce cjelokupnu igru, a Spanija kao evropski prvak i ekipa sa odlicnom igrom najbolji je vecerasnji nas ocjenjivac sta treba da radimo. Mozda zvuci paradoksalno, ali Spanija nas je sigurno naucila gdje nam "curi", gdje smo pali i sta treba dalje, i mozda nam na taj nacin uveliko pomogla za barazne taktike. Vjerujem da ce Ciro to tako shvatiti.

3. moram reci da je veceras Spanija pokazala odlicnu igru. Sjajni pasovi, dodavanja te brzi napadi zaista su odlike jedne jake i iskusne ekipe. Dovoljni su sami igraci koji su igrali, a za koje vecina nas zna gdje i kako igraju. Mozda ce se cak svijet iznenaditi ako ne osvoje svjetsko prvensto.

4. svi oni koji sada pljulju po igracima i Ciri koje su i kojeg se do jucer ljubili, hvalili, samo cu reci da nema potrebe da se raspravlja sa takvima. To je jednostavno tako, uvijek ce biti takvih i to se ne moze iskorjeniti. Sa takvima ne vrijedi ni raspravljati jer vam oduzimaju vase dragocjeno vrijeme. I prije Cire i prije igraca koji sada igraju bilo je takvih. Stoga, to je poput nekih nevidljivh gena u nasem mentalitetu.
P.S. za one koji prizivaju Papca i Salihhamidzica... ja ne znam o kojim se ovdje generacijama radi, ali za i mladje i starije neka znaju - Da je Meho Kodro ostao na celu repke, isto bi kao Ciro, upamtite, pozvao Papca dva tri puta, pa eto iz principa ga i zamolio, a ovaj ga sve odbijao, znajte da ni Ciro ni Kodro nisu toliko glupi da se spustaju na takav nivo da klece pred nekim ko je bio u pelenama kad su oni bili na terenu.
Isto za mladje i starije: A Hasan??? Covjek je igrao za reprezentaciju kad je on osjecao da moze i da zeli. Dosao je onda trenutak kada to vise U SEBI nije osjecao. Zbog saveza zbog karijere sasvim nebitno. Covjek jednostavno nije htio vise da igra i tacka. I sad opet, da ga pitate isto, rekao bi vam isto, ma da nam je Capello selektor. Zavrsena prica.

5. za sve one koji prozivaju neke igrace - bojim se da su zaboravili. Reprezentacija, zajedno sa nama, navijacima, je jedan tim. Ako gube - gubimo svi, ako pobjedjuju pobjedjujemo svi. Ali ako grijese igraci i Ciro, onda i grijesimo i mi. KAKO? Tako sto krene psovanje i ugnjetavanje iz nasih usta. Da, to je ta opca greska cijelog tima. Ako je priznamo, onda cemo biti voljni i da je ispravimo.

6. drago mi je i ponosan sam na sav spjeh nase reprezentacije tokom ovih kvalifikacija. Izgleda da mnogi ovdje na forumu ili na portalima ipak jos nisu svjesni da je ovo nesto najbolje sto su nasi momci ostvarili u nogometnoj drazvnoj selekciji. Sada sa zudnjom cekamo taj baraz, ali vjerujem nakon vecerasnje utakmice, sa jos vecim oprezom sviju - i Cire i igraca i nas koji smo 12. igrac. Stoga, ako pobjedjujemo, svi oni koji istinski vole svoju domovinu Bosni i Hercegovinu, onda znaju da ako nasi pobjede to je nasa pobjeda, ako nasi gube to je i nas poraz, ali ne i ocaj i potistenje. Ono sto su do sada postigli, daje nam za pravo da se nadamo najboljoj igri nasih zamjeva u baraznim utakmicama, ako Bog da, sa uspjesnim ishodom.
Da si krace napisao, ne bi valjalo. :mrgreen:

Halo ba, kakvi su vam to postovi? Cuj losi smo! WTF?! U barazu ne mozemo dobiti ekipu kao sto je Spanija, i to mi je najbitnije. S ovom ekipom niko ne moze igrati. EP su uzeli pjevajuci. Sila su i sad se ocjenjujemo na osnovu njih? Smijesni ste. Sacekajte da prođe baraz, pa onda serite do mile volje ako ne prođemo. Zasad.... psssst!
A lion doesn't concern himself with the opinions of a sheep.

damirfile
Kontakt:

Post Postao/la damirfile » 15 okt 2009, 02:58

Dosli smo do baraza do kojeg prije pocetka kvalifikacija smo mogli samo sanjati s obzirom na grupu kakvu smo imali.Poraz od Spanije nije lose nista bez obzira sto smo 5 primili,ljudi su beton mislim najjaca repka na svijetu mozda smo i previse ocekivali od ove utakmice.......nadam se grcoj u barazu i abg uz malo srece u JA.

Tarik14
Kontakt:

Post Postao/la Tarik14 » 15 okt 2009, 03:48

Supic netreba vise stajati na gol nase reprezentacije. Svaka cast njemu zbog zalaganja ali Hasagic je izmislio nogomet za njega!

Citizen-X
Kontakt:

Post Postao/la Citizen-X » 15 okt 2009, 04:14

Ima li ko gdje snimak tekme da se moze skinut?
....ima Bosne begler-beze, bilo je i prije vas, bice je i poslije vas.....

KONGO
Kontakt:

Post Postao/la KONGO » 15 okt 2009, 05:00

Ajde ne treba sada da sitnicarimo, sto bih Marjan rekao :D .

Mi smo u barazu, mnogo poznatiji i jaci nisu. Jedna Belgija izgubi u Talinu 2:0, a bas tim rezultatom je pobjedila Tursku u Subotu, Tursku kojoj mi nismo mogli nista.

A mi smo bas tim rezultatom pobjedili Estoniju, pokazali se kao super sila jer nam nisu kako se sjecam niti jednom sutali na gol. Odigrali VRHUNSU tekmu.

Sta da smo zapeli u Talinu, kao sto je to Turska ili Belgija ?

Malo ko ima muda igrati otvoreno protiv Spanije. Mi smo igrali, da su Dzeko i Vedo bili precizniji mogli smo voditi 2:0 u prvh deset minuta. To samo moze jedna jaka repka kao sto smo mi, smirite se :roll: .

Samo jaka repka moze zabiti Spaniji dva gola za dva minuta, a da ta ista Spanija u 9 kvalifikacijskih utakmica primi tek 3 gola.

Jaki ko kamen Staroga Mosta 8-)

P.S. Hocemo Francusku u barazu pa da na SP idemo u stilu !
Izronio je Stari za one što ga vole (Juli 23, 2004)

insider
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la insider » 15 okt 2009, 07:36

Koji primitivci, do jučer se kleli u Supića, sada pljuju po čovjeku. Istina, Nemanja je bio katastrofalan, a vidim i gluma dobro ide pojedinim šminka-igračima. Ne znam šta izvode na terenu, neki driblinzi tamo vamo...

Ja sam zadovoljan predstavljenim, ne bi bio da nismo dali ta dva gola, ali ovako je dosta lakše. I ne znam ko to nije vidio tu nježnost naših igrača, lepršavost, opuštenost...Kao da su i željeli takav poraz, imam osjećaj takav. Sve u svemu, ne možemo dalje od baraža, to sam rekao čim je gosp. Platini uveo nova pravila. To je tako, iako u dnu duše vjerujem u Južnu Afriku...
Moje su slutnje bile uvijek malo čudne, tesko je mene preći je l' znaš?

miralem444
Kontakt:

Post Postao/la miralem444 » 15 okt 2009, 08:26

zakljucajte ovu temu....stvarno svaka cast izuzecima..al ovdje ima de**** koji nemaju blage veze...
>..,.-I DUSU SVOJU ZA BOSNU MOJU.:<.,.

secer
Kontakt:

Post Postao/la secer » 15 okt 2009, 08:30

izgleda da ja nisam gledao istu utakmicu kao vi :?
pa covjece, u prvom poluvremenu sam se pitao koji su spanjolci a koji nasi 8-)
jbt, ono sto oni rade drugima mi smo njima
malo nam je fortuna okrenula ledja pa nismo zabili iz onoliko sansi
gol koji su spanci zabili zabija i armenija
slobodni i cekas hoce li lopta pogoditi tvog u glavu :evil:
smijem se kladiti da je i 10 puta ponovio slobodnjak nebi zabili
znaci, prvo poluvrijeme smo bili bolji, drugo oni i to je to
rezultat? ma ko yebe rezultat...bitno da nam se niko nije povrijedio niti dobio zuti
meni je prvo pl. vrijeme pokazalo da se mozemo nositi sa konkurentima iz baraza
jedino imam dvije zamjerke ciri
muratovic je star i previse mu je da igra dvije utakmice i to onim tempom u kratkom vremenskom razmaku
druga je, moja stalna, salihovic
da mi tog momka neznamo, da ga ne gledamo u bl kako nosi svoju kipu, da ga vrhunski strucnjaci ne opisuju kao vrhunskog igraca... na osnovu repke rekao bih da je los
zaduzen za odbranu, krene na svoju prirodnu, najcesce ostane izmedju :(
protiv belgije, armenije isl. moze ali protiv ekipa u kojima pojedinci sa 30-40 metara dijele lopte kao rukom e, tu ne moze
pa brate dragi, zar je frka staviti jahica ili kasnije ibru na lijevu stranu a saliha naprijed-bio bi nam korisniji
ovako salih ostane pa mora spaha na igraca..sredina prazna pa je lahko zabiti kad sa nebranjenog boka dobijes loptu na penal
da je ta formacija dobra praktikovao bi je i neki od vrhunskih trenera
jao, ibro(vlada,berberovic)-safet-spaha-jahic-rahimic-pjanic-miske-salih-ibi-dzeko
pa ih u 4-4-2 :shock:
ali, barem nas je ova utakmica spustila pa sam uvjeren u dobre rezultate u barazu ;)
vido, lajkovo, da **** i mogu da umrem XD

film i kinematografija - tema gdje ne postoji vlastito misljenje, samo klaretovo i pogresno!

atko
Kontakt:

Post Postao/la atko » 15 okt 2009, 08:37

adom je napisao/la:Evo, moj kratak rezime:

Potpis ;)

loptica
Kontakt:

Post Postao/la loptica » 15 okt 2009, 09:02

Aj nije mi žao bilo potegnut od zagreba ,ali brate malo otužno.
Sve u sevmu bolje sad nego u baražu da se ovo desi,igra loša ali bit će bolje,pa ovi su prvaci europski tako da fakat rasturaju,Španija je igrala svaka čast dodavanje lopte na terenu nemam šta reći.
Stadion super,navijači odlični,hladnooo brrr...ali na kraju bar dva goola malo osmijeha.... ;)
Idemo dalje! Nadarević svaka čast !
Sretnooo!
Fi hajati.
GO Bosno.

miralem444
Kontakt:

Post Postao/la miralem444 » 15 okt 2009, 09:16

secer je napisao/la:izgleda da ja nisam gledao istu utakmicu kao vi :?
pa covjece, u prvom poluvremenu sam se pitao koji su spanjolci a koji nasi 8-)
jbt, ono sto oni rade drugima mi smo njima
malo nam je fortuna okrenula ledja pa nismo zabili iz onoliko sansi
gol koji su spanci zabili zabija i armenija
slobodni i cekas hoce li lopta pogoditi tvog u glavu :evil:
smijem se kladiti da je i 10 puta ponovio slobodnjak nebi zabili
znaci, prvo poluvrijeme smo bili bolji, drugo oni i to je to
rezultat? ma ko yebe rezultat...bitno da nam se niko nije povrijedio niti dobio zuti
meni je prvo pl. vrijeme pokazalo da se mozemo nositi sa konkurentima iz baraza
jedino imam dvije zamjerke ciri
muratovic je star i previse mu je da igra dvije utakmice i to onim tempom u kratkom vremenskom razmaku
druga je, moja stalna, salihovic
da mi tog momka neznamo, da ga ne gledamo u bl kako nosi svoju kipu, da ga vrhunski strucnjaci ne opisuju kao vrhunskog igraca... na osnovu repke rekao bih da je los
zaduzen za odbranu, krene na svoju prirodnu, najcesce ostane izmedju :(
protiv belgije, armenije isl. moze ali protiv ekipa u kojima pojedinci sa 30-40 metara dijele lopte kao rukom e, tu ne moze
pa brate dragi, zar je frka staviti jahica ili kasnije ibru na lijevu stranu a saliha naprijed-bio bi nam korisniji
ovako salih ostane pa mora spaha na igraca..sredina prazna pa je lahko zabiti kad sa nebranjenog boka dobijes loptu na penal
da je ta formacija dobra praktikovao bi je i neki od vrhunskih trenera
jao, ibro(vlada,berberovic)-safet-spaha-jahic-rahimic-pjanic-miske-salih-ibi-dzeko
pa ih u 4-4-2 :shock:
ali, barem nas je ova utakmica spustila pa sam uvjeren u dobre rezultate u barazu ;)
potpis....nek smo izgubili nema veze..al imali smo sansi u prvom poluvremenu moreee....2 puta ibisevic,1 dzeko,1 salihovic,1 miske,1 pjanic...a spanci 3 sanse 2 gola i kraj price...kad smo se hrjeli vratit u 2 pol---stvorili nekoliko izglednih sansi u rrvih 5 min..i nismo iskoristili odma nas kaznise i to je stvar nesrece...po meni safet nadarevic je sinoc bio dalko najbolji u odbrani.....
a sto se tice baraza...ma ko god hoce nek na dodje...ja sam sigur da smo sa svim repkama 50/50....sanse su nam podjednake....vidjelo se snioc da mozemo svakoj repki pa cak i spancima uvali 2 komada..a da je srece bilo i da nije kasiljas bio cudesan uvalili bi mi njiima najmane 4 komada...
>..,.-I DUSU SVOJU ZA BOSNU MOJU.:<.,.

fabio
Kontakt:

Post Postao/la fabio » 15 okt 2009, 09:33

Nismo imali srece sinoc,imali smo puno nesrece,Casillas kao BOG na golu,sve prodjes i on sa 100 ruku.Zato u Barazu nece biti Casillasa :lol: :lol: Idemo dalje sanse za SP 50%-50% nek smo mi u igri jos...

don Ciro
Kontakt:

Post Postao/la don Ciro » 15 okt 2009, 09:52

http://www.elmundo.com

pise danas:U naj kracim crtama.Na kraju klf.susret izmednju 2 najbolje reprz.u grupi ponudili gledocima najbolje bez taktike,i samo naprijed prema golu vise,,Bosna protiv Casillasa na otvaranju utakmice ,kazna stigla u 2 minute,Fina dodavanja izmedju igraca Bosne zabavljali su domaci popbliku sa ovacijama,Bosna jaka naprijed losa nazad,Blazevic pokusao u 2 polvrm ali Negredo kaznio u akcije iz greske BH odbrane..Iniesta, Casillasom,Negredom,najbolji na terenu,...Iniesta napustio teren sa ovacijama domace publike koji znaju kako nagraditi protivnika,Kao pocetak utakmice tako i Kraj utakmice pripao domacinu sa2 gola mrezi Casillasa koji nije mogao nista,ovacijama domacih navijaca koji ce biti uz njih u barazu..San ide dalje baraz je za mjesec dana..

Operzno u Barazu....

19TM87
Kontakt:

Post Postao/la 19TM87 » 15 okt 2009, 10:20

mislim da sinoc prvo nismo imali srece a drugo mislim da Muratovic i Rahimic nisu trebali igrat prvo zato sto su prespori za vezni red spanije a drugo imaju oni godina malo vise da bi igrali 2 ovakve utakmice u 4 dana
ZELJO DO GROBA ZIVOTA MI MOGA

Škrba,Berjan,Baljić,Šabanadžović,Komšić,Čapljić,Bahtić,Škoro,Mihajlović,Baždarević,Nikić...

Zenga
Kontakt:

Post Postao/la Zenga » 15 okt 2009, 10:22

KONGO je napisao/la:Ajde ne treba sada da sitnicarimo, sto bih Marjan rekao :D .

Mi smo u barazu, mnogo poznatiji i jaci nisu. Jedna Belgija izgubi u Talinu 2:0, a bas tim rezultatom je pobjedila Tursku u Subotu, Tursku kojoj mi nismo mogli nista.

A mi smo bas tim rezultatom pobjedili Estoniju, pokazali se kao super sila jer nam nisu kako se sjecam niti jednom sutali na gol. Odigrali VRHUNSU tekmu.

Sta da smo zapeli u Talinu, kao sto je to Turska ili Belgija ?

Malo ko ima muda igrati otvoreno protiv Spanije. Mi smo igrali, da su Dzeko i Vedo bili precizniji mogli smo voditi 2:0 u prvh deset minuta. To samo moze jedna jaka repka kao sto smo mi, smirite se :roll: .

Samo jaka repka moze zabiti Spaniji dva gola za dva minuta, a da ta ista Spanija u 9 kvalifikacijskih utakmica primi tek 3 gola.

Jaki ko kamen Staroga Mosta 8-)

P.S. Hocemo Francusku u barazu pa da na SP idemo u stilu !
Bravo, odlican post ! Slazem se u potpunosti, a da su nasi ofanzivci imali malo bolju zavrsnicu (Ibis, Dzeko, Pjanic, Miske, Salih) mi bi' najvjerovatnije njihovu mrezu natrpali toliko da bi cak jednu silu poput Spanije namucili.

Igracima svaka cast, izuzetci su SUPIC i MURATOVIC, koji su zaista katastrofalni bili, ostatak sve za 5 (pogotovo kad se uzme u obzir da niko nije isao u duele kao treba, dobro je pa niko nije popio zuti, idemo dalje ! ! !

Zenga
Kontakt:

Post Postao/la Zenga » 15 okt 2009, 10:26

19TM87 je napisao/la:mislim da sinoc prvo nismo imali srece a drugo mislim da Muratovic i Rahimic nisu trebali igrat prvo zato sto su prespori za vezni red spanije a drugo imaju oni godina malo vise da bi igrali 2 ovakve utakmice u 4 dana
Rahimic je igrao solidno, njega je Ciro mjenjao zato sto je on kao JEDINI igrac BiH isao u duele kako treba, napravio je 3 faula koliko ja pamtim i zuti je 'visio u zraku'. Bravo Ciroslave !

Muratovic je razocarao, iako je ovo bila revijalna utakmica + ga je Ciro gurnuo na poziciju desnog bocnog (!), tako da covjeku nije bilo lako.

Napravili smo MALI MILION sansi' protiv Furije Roje, nikako da udje lopta u gol.... Zato je bilo izuzetno vazno zabiti cak 2 gola pred sami finis utakmice, nek vide nasi momci da se trud isplati i da se nikad ne predaju !

Koga god da dobijemo u barazu mozemo se nositi s njima, iako se izgleda svi nadamo Grckoj / Francuskoj... 8-)

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 15 okt 2009, 10:30

Nisam čitao zadnje stranice, jer predpostavljam da ima dosta gluposti na njima. Biću kratak. Revijalna utakmica, naši igrači su igrali pod ručnom, nisu smjeli ići u duele punom snagom, a tako se ne može igrati protiv furije. Ćiro izveo najjači sastav, možda je i u pravu, jer je utakmicu gledao čitav svijet. Bez obzira na rezultat, igrali smo veoma dobro, a uz malo sreće situacija je mogla biti obrnuta.

Citiraću komentatora sa Eurosporta.

"Odlična utakmica u Zenici, bosanci nisu iskoristili svoje šanse, a španci jesu. Duel dvije najbolje reprezentacije u grupi je opravdao očekivanja."
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

insider
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la insider » 15 okt 2009, 10:38

Mene posebno raduje publika odnosno navijači, koji kod svake španske izmjene ili dobre akcije aplaudirjau, poteze i golove nagrađuju ovacijama, nema bakljadi niti nekih incidenata, a onda kod rezultata 0:5 BP-oljem odjekuje "Bosna, Bosna..", iako je najglasnije bilo "Edin DŽEKO".

Sve u svemu, ja sam zadovoljan, iako rezultatom naravno nisam, ali igrom naših momaka i svemu ostalom jesam. Nemojmo rušiti ono što smo do sada sagradili, sada još većim intezitetom biti uz momke pred baraž, biti njihova snaga.

Volim te BIH.
Moje su slutnje bile uvijek malo čudne, tesko je mene preći je l' znaš?

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.