VFL Wolfsburg

Moderatori/ce: _dreamer_,Monolog,ribery,geronimo,hammers

Saurman
Kontakt:

Re: VFL Wolfsburg

Post Postao/la Saurman » 03 sep 2012, 18:12

Čim je Magath "pojačao" odbranu sa Naldom sve je jasno a da stvar bude još gora otjerao Jiračeka.

Jučer su dobro i prošli jer ruku na srce Hannover ima je mogao ladno utrpati 7-8 komada.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Klare

Post Postao/la Klare » 30 sep 2012, 22:55

Magath pogubio konce, a da se razumijemo nije do njega kao trenera, nego zbog kvaliteta tih igrača i njega kao managera.
Ono s čim su imali problema proteklih godina je riješeno, odbrana je to.
Samo je desni bek kritičan, išli su na neprovjereno, dobili nekvalitetno, Fagner lako lomljiv u odbrani, u napadu spor, nekoncentrisan, s druge strane Rodrigez pun pogodak, extra kvalitet, o mladosti njegovoj da i ne govorimo.
na sredini fali partner Trešu, treš je jedini igrač tu dorastao ovim zadacima.
krila, slaba, ili sve neki talenti, Diego je odličan, prava klasna desetka, a od napadača jedino ozbiljnije se može računati na potencijala punog Dosta.
Oliću i Lakiću vrijeme da se vrate put HNL-a, a Helma odsutan na duži period, povreda poslije koje se teško vratiti, a uzmimo u obzir da ni prije iste nije oduševljavao, eto ga samo Dost.

Magatu treba ovo da bude smjernica
------------------Benaglio----------------
x-------Naldo--------Pogatez----Rodriguez
----------------Trasch-----x-----------------
x-----------------------Diego----------x(možda schafer)
-------------------------Dost--------------------------

Al' najgore što on ima tu nekakvih talenata:Orozko, Medojević, Jonson, Knoche, Hasani, Arnold, Klich, Panewietz.
ne znaš šta da očekuješ kad skoro ni minute dobili nisu. :?

Kjaer je skupo plaćen, al' lik u rupi, treba manager da ovo sredi na antonov špekasti broj od 23 igrača :D , a ovdje ih ima sigurno oko 15 koji se ne uklapaju u ovaj ambiciozni Wolfsburg.

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 30 sep 2012, 23:03

Magonja i njegova VW skalamerija. :lol: Spicko tolike milione u ofanzivu, a zabio "oba" puta u 6 kola. :lol:
Der Mann für die entscheidenden Tore.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 30 sep 2012, 23:22

Dobre igrače koje dovede Magath olako proda, poput Jiraceka. A onda dovede ovakve lopate poput Fagnera koji pojma nemaju. Ni ovaj Dost nije previše pokazao, najbolji strijelac u holandskoj ligi bio, ali nekako staromodan napadač, samo jedan gol do sad zabio za Wolfsburg. Ma ovde Magath samo obrće pare, nešto žestoko u tome hajruje i sad se naravno pogubio.
A prije je toliko dobrih stvari znao napravit, dubl s Bayernom 2 x, pa titula s Vukovima, pa dovođenje Raula u Schalke, solidni nastupi s ovom ekipom u Ligi prvaka, dobri čak, jer on je onda došao s ekipom do četvrtfinala a Rangnick nastavio do polufinala.

Sve dobro što je napravio počeo je prvo kvarit glupim transferima u Schalkeu (nakon onih svih dobrih poput onog Raulovog i poslije Hunterovog), a onda je glupu kupovinu nastavio u Wolfsburgu. U svemu je moguće vrlo od toga finansijski profitirao, ali vrlo moguće da će se sad sportski ruinirat.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Klare

Post Postao/la Klare » 30 sep 2012, 23:33

Prvu sezonu u Schalke je napravio ogromne stvari, toliko je isprofilisao odličnih igrača od matipa, papadopulosa, hoewedesa, draxlera, o kupovini huntelara i raula da ne govorimo.
Ipak u toj drugoj sezoni ko bi rekao da će kola tako nizbrdo krenuti, a onda nastupa show, međutim u Schalkeu mu na vrijeme stadoše u kraj, a šta s ovim ljudima iz Wolfsburga.
Mago nastavlja po svom, a ugovor potpisan do 2015, h vjerujem uz obilna primanja, treba neko u ovaj klub ko zna, Mago ih olako zamatrakava, a eto po njegovom obećanju sljedeća sezona je njihova, biće prvaci. :?

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 30 sep 2012, 23:41

Najbolje je Kahn opisao situaciju oko Magatha. Naime isti je u rundi Alkoholicara (Nedjeljom na bivsem DSF-u) rekao da njegova metoda utjerivanja straha u kosti moze imati pozitivan efekat maksimalno godinu i pol dana i da ga kasnije ekipa ne hebe ni jedan posto.

Magath ukoliko zeli uspjeti mora promjeniti svoje metode rada, a siguran sam da VW ovo nece vise dugo trpiti jer je auto-industriju zahvatila ekonomska kriza i nece vise biti ogromnog torsenja novca bez nekog uspjeha kao sto je to do sada bilo tako.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 01 okt 2012, 00:22

amerosm je napisao/la:Najbolje je Kahn opisao situaciju oko Magatha. Naime isti je u rundi Alkoholicara (Nedjeljom na bivsem DSF-u) rekao da njegova metoda utjerivanja straha u kosti moze imati pozitivan efekat maksimalno godinu i pol dana i da ga kasnije ekipa ne hebe ni jedan posto.
otud njegova (pre)cesta preseljenja.
moguce, vrlo moguce.
ko ga slijedi od kolega?
favre, veh, labadia...? :?
Vom Jäger zum Gejagten

Klare

Post Postao/la Klare » 01 okt 2012, 12:38

effe_sa je napisao/la:Ni ovaj Dost nije previše pokazao, najbolji strijelac u holandskoj ligi bio, ali nekako staromodan napadač, samo jedan gol do sad zabio za Wolfsburg.
Pa jeste da izgleda staromodno, ali za razliku od Olića, Lakića i Helmesa čija vremena su prošla, on je mlad ima budućnost, a trenutno Dost i najviše trpi i najviše će trpjeti u ovakvoj postavci igre.
Čuj, on je klsični igrač šesnesterca, ali baš ono klasični, daj mu loptu i to je to, nisu oni silni golovi iz Holandije bezveze pokazatelj.
On živi od svojih saigrača, međutim 'sem Diega tu nema nikog, krila su potrebna, al' šta sa Vijerinjom koji je kao rođen za Grčku ligu ili HNL-a, Kahlenbergom..., jednog(Diego) je lako zatvoriti.

Inače ja sekunde ne bi trpio ovo što Magath radi, a ovako sa strane kad gledam bude mi pomalo i krivo kako se guši potencijalno moćan Bundesligaš.

Ah, gore sam zaboravio Pilara, jedini koji se izdvaja među ovim kojekakvim talentima, e to bi još mogao biti pogodak. ;)

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 01 okt 2012, 23:10

Magath sam sebi se.e u usta...prvo dovede trascha klub potrosi bruku para na njeg eno ga vise od pola godine sjedi na klupi...+ve sezone je haman sve I jednu osim zadnje bio na klupi... Jiracek ista stvar veliko pojacanje za male pare I umjesto da njih dvojicu uigrava skupa on lijepo otjera jiraceka a trasch I dalje na klupi... Rodrigez je dobar igrac ali sam misljenja da nije bilo potrebe za njegovim dovodzenjem jer schafer nije bio kritican a krilo I'm je bilo potrebnije...ovosmece tipa orozco vierinha sio jonson fagner plus gura kahlenberga koji nije ni 10 cijeli tekmi odigrao kako je dosao prije 3 god. ja stvarno neznam sta se felixu vrti po glavi jbt...

Rodrigo
Kontakt:

Post Postao/la Rodrigo » 13 okt 2012, 14:16

Tiranin Magath: Što imate piti vodu na treningu?!

- Pa nije to maraton! Nogometno poluvrijeme s dodatnim vremenom traje 50 minuta i nije nužno piti - tvrdi Felix

Izjava Schalkeova igrača da im je njegov bivši trener Felix Magath zabranio da piju vodu izazvala je lavinu kritika u Njemačkoj. A prozvani Wolfsburgov trenera o kritici svog bivšeg igrača za SportBild objasnio je svoje metode:

- I ja sam trčao s njima u vrijeme treninga i nisam popio vode. Druga je stvar što neki misle da mogu govoriti da ih nešto boli kad god se sjete... Ma nitko me ne može uvjeriti da nogometaš koji trenira sat vremena mora dva-tri puta za to vrijeme popiti vode. Evo, ako u subotu pobijedimo Freiburg, ja tri dana neću jesti!

Magath je inače poznat kao trener koji cijedi igrače na treninzima, a trenutačno je u njegovu ubitačnom ritmu Ivica Olić. No, za Bild je morao objašnjavati zašto je klub prodao Mandžu.

- Mandžukić je želio više zarađivati. Mi smo mu složili vrlo dobru ponudu, ali čim je došla bolja, otišao je. Bolje je to nego držati nezadovoljnog igrača, koji želi otići i može zaraditi više - rekao je.
:mrgreen:
Samo Hajduk zivi vjecno!

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 25 okt 2012, 13:22

slika

:lol: :lol: :lol:

Je li moguce???!!! :lol:
Der Mann für die entscheidenden Tore.

don_burza
Kontakt:

Post Postao/la don_burza » 25 okt 2012, 13:26

Ma lazu :D Sad ce Felix da smijeni redakciju Bilda :lol:
Thomas Müller - Fußballgott

Zdena04
Kontakt:

Post Postao/la Zdena04 » 25 okt 2012, 14:32

[youtube][/youtube]

DevilS
Kontakt:

Post Postao/la DevilS » 25 okt 2012, 15:57

Nakon serije loših rezultata
Službeno: Wolfsburg otpustio Magatha.
.....In David we trust.....
.....SAF najbolji trener ikada.....

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 25 okt 2012, 16:00

Ipak Magonja nije predsjednik Wolfsburga. :lol:
Ovo je bilo očekivano. Frajer gomila igrače, glupira se i ima prevelik budžet, a ove sezone je njegova ekipa zabila samo 2 gola (Furth + Stuttgart). Haman vojni režim više ne važi, pa će morat mijenjati neke stvari. :mrgreen:
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 25 okt 2012, 17:23

Ocekivan potez uprave Wolfsburga...Protekle sezone se takodjer dalo naslutiti da je Magath pogubio sve konce kada je ova ekipa u pitanju i ove sezone se samo desila kulminacija. Najvise sanse da naslijedi Magatha Njemacki mediji daju Schusteru, no ne znam koliko bi to bio pametan potez uprave. Vecina navijaca je za to da se Köstneru pruzi prilika.

Siguran sam da ce VW zavrnuti ventil kada su novci u pitanju, posebno iz razloga sto Autoindustrija u Njemackoj ulazi u krizu, tako da i novog sportskog direktora ocekuje Sizifov posao - spominju se Nerlinger, Beiersdorfer i Hochstädter - jer ce biti potrebno uvaliti trenutni otpad ekipi X - sto je skoro nemoguca misija - da bi imao sredstava za pojacanja.

PS: I za kraj da pozdravim ponovo uvazenog vodju na ovom podforumu @geru i patriote na ovom forumu. Ja kada sam govorio da su one polusezone igrali iznad svojih mogucnosti neki su mi cak govorili da nemam pojma o fudbalu. Gdje danas igra ta generacija - osim Dzeke svi su propali.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 25 okt 2012, 18:15

Sta mislite koga ce magath trenirat sljedeceg lool? A lorenz je stari lisac nadam se da ce mu dati priliku... E sad jbt kad pogledam koje je sve igrace magath doveo neki su otisli na posudbu tipa dzovani sio I lik ni u augsburgu nemoze da igra cak ga nekad nema ni na klupi...pa kahlenberg koji 3 godine nista nije pokazao je kod magatha igrao prije trascha...knoshe I onaj danac kod felixa su igrali u vezi iako su obojica stoperi.Svasta...kad se tu doda matori olic I schafer koji je silovan na krilu plus fagner koji je zalutao u bundesligu plus pogatetz I naldo koji su totalno van forme nije tesko skontat zasto je ekipa ovako uzasno igrala... Po meni da bi povratili nesto kapitala wolfsburg bi trebao ciljati na prodaju benaglia ,tu se moze inkasirati pristojan kesh...forsiratiwolfsburgovu djecu thoelke knoshe arnold polter nazad vratit essweina I na njima gradit buducnost

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 25 okt 2012, 20:16

don_burza je napisao/la:Sad ce Felix da smijeni redakciju Bilda :lol:

:lol: :lol: :lol:

don burza briljira :mrgreen:
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 25 okt 2012, 22:12

Yebe se Magi,jos koje milionce u torbce,sad moze kod familije u Portoriko hladiti damu.
Ili da ga nece seik jamiti umjesto Srancinija :mrgreen: Bi Dzeko'' progledao''8-) :D
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 25 okt 2012, 23:27

Napokon su se riješili Magatha. Mogu slobodno reć' na vrijeme, jer još nije kasno da se ovaj finansijski gigant dovede u red.

Sada sa pravim trenerom Vukovi bi se brzo trebali vratiti na pravi put.
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Google Adsense [Bot] i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []