Borussia Monchengladbach
Moderatori/ce: Monolog,ribery,_dreamer_,hammers,geronimo
-
Pale_Companion
- Kontakt:
Re: Borussia Monchengladbach
i meni nije jasno, mali je dobar veliki potencijal i siguran sam da će kad se navikne na bundesligu pokazati sav svoj raskoš. i bosanac je!!
Agieren statt reagieren
Evo da vam ja objasnim... Sadet susic kao ni njegovi saradnici uopste neprate potencijalne reprezentativce niti pojma imaju ko je hrgota ..ljudi uzimaju platu nizasta ... U nasoj repci igraju igraci iz druge lige rusije a "telecem pogledu" je tesko skoknut do gelsenkirchena da poprica sa kolasincem a za hrgotu nije ni cuo ... Bitno je da medunjanin koji nikad u zivotu nije bio standardan ni u jednom klubu u kojem je igrao ima zagarantovan poziv... Sta ce nam hrgota kad imamo gigante poput ibricica I vrsajevica koji ni u slovackoj ligi nije mogao igrat...
- kraljttbvb
- Kontakt:
gruezi je napisao/la:Evo da vam ja objasnim... Sadet susic kao ni njegovi saradnici uopste neprate potencijalne reprezentativce niti pojma imaju ko je hrgota ..ljudi uzimaju platu nizasta ... U nasoj repci igraju igraci iz druge lige rusije a "telecem pogledu" je tesko skoknut do gelsenkirchena da poprica sa kolasincem a za hrgotu nije ni cuo ... Bitno je da medunjanin koji nikad u zivotu nije bio standardan ni u jednom klubu u kojem je igrao ima zagarantovan poziv... Sta ce nam hrgota kad imamo gigante poput ibricica I vrsajevica koji ni u slovackoj ligi nije mogao igrat...
Mozda ceka da ga vidi na televiziji ko i Lulica
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.
-
Pale_Companion
- Kontakt:
pazite se augsburg i furth, ugrozit ćemo vašu borbu za opstanak!
Agieren statt reagieren
Nisam gledao utakmicu tako da ne mogu komentarisati kako je Gladbach izgledao na terenu, ali ako je suditi po rezultatu moze se reci da dosta toga ne stima u ovoj ekipi. Iskreno nadam se zbog navijaca Gladbacha i zbog Favrea da ce ekipa ponovo doci na pravi kolosijek, jer ukoliko se to ne dogodi to bi po Gladbach znacilo povratak u sivilo za koje su svi mislili da je proslost.
Takodjer se nadam po Eberla da ce ovoljetna pojacanja poceti pruzati kvalitetnije partije, jer Effenberg i kompanija sigurno opet cekaju svoju priliku kako bi preuzeli vlast u Gladbachu. Isto tako Favre mora dokazati da je u stanju voditi jednu ekipu u Bundesligi duze od godinu i pol dana.
Takodjer se nadam po Eberla da ce ovoljetna pojacanja poceti pruzati kvalitetnije partije, jer Effenberg i kompanija sigurno opet cekaju svoju priliku kako bi preuzeli vlast u Gladbachu. Isto tako Favre mora dokazati da je u stanju voditi jednu ekipu u Bundesligi duze od godinu i pol dana.
"My Favorite Ring is Always the Next One"
Ništa ne valja, Favreova odbrana da bude među najslabijim ne ide, problem je veliki, a Xhaka do sada možda i najveći flop od svih ljetnih pridošlica, onako izgledom mi govori da psihički nije jak.
Izgleda ipak ništa od Marxa, a tako se bili ponadali.
A ovo danas, teško je bilo očekivati bodove, jer Werder od početka sezone igra dosta dobro, a tako malo bodova su skupili, ipak bio red da pročepe.
A Gladbach, kako krenulo ova sezona dosta teška, ipak nije lako sa dna odmah na vrh, trajaće ova konsolidacija par godina, samo rada u ovom ritmu i eto jakog Bundesligaša.
Ovoj drugoj Borussiji koja onako ima i jaču podlogu trebalo nekih 6-8 godina, tako da je ovo ništa strašno, treba strpljenja, a pozitivni koraci su načinjeni...
Izgleda ipak ništa od Marxa, a tako se bili ponadali.
A ovo danas, teško je bilo očekivati bodove, jer Werder od početka sezone igra dosta dobro, a tako malo bodova su skupili, ipak bio red da pročepe.
A Gladbach, kako krenulo ova sezona dosta teška, ipak nije lako sa dna odmah na vrh, trajaće ova konsolidacija par godina, samo rada u ovom ritmu i eto jakog Bundesligaša.
Ovoj drugoj Borussiji koja onako ima i jaču podlogu trebalo nekih 6-8 godina, tako da je ovo ništa strašno, treba strpljenja, a pozitivni koraci su načinjeni...
-
Pale_Companion
- Kontakt:
Jako mi je krivo i žao što smo ovako loše startovali u sezoni. Očekivao sam da će trebati vremena, svjestan sam da smo puno izgubili odlaskom trojice važnih igrača, ali da ćemo imati 9 bodova iz 8 utakmica to nisam ni u najgorem scenariju očekivao, očekivao sam barem 12-15 bodova... Dosta toga ne štima to je svima evidentno. Ali dosta je bilo vađenja na Reusa i Dantea, jer je velik broj igrača ostao isti kao i prošle sezone, a i dovedeni su dobri igrači, barem na papiru.
Ali nije mi jasno šta se radilo na pripremama, imali smo najduže pripreme ikad, a opet igramo očajno. Favre koji je diplomirani psiholog i komunikolog dozvoljova sebi da mu ekipa ovako psihički padne, neshvatiljvo. Prošle sezone smo imali najbolju odbranu u Evropi, a ove sezone jednu od najgorih u BUndesligi. Nepojmiljivo !!! Takve početničke greške se dešavaju da je to za plakat !
Xhaka zasad najveći promašaj, ne samo Gladbacha nego i BUndeslige. Fino nam ga je Basel uvalio, ovo me sve podsjeća na Degena ako se sjećate, kada je doveden kao veliko pojačanje čini mi se također iz Basela a pokazao se kao veliki promašaj.
Ne znam stvarno šta reći, rješenje nije promjena trenera, ali vjerujem da će uprava i navijači imati strpljenja do januara, a onda ako stvari ne krenu na bolje doći će sigurno do promjene. Favre polako gubi i moje strpljenje, nažalost ali tako je. Jer neshvatljivo je kako loše poteze vuče sa klupe, sinoć vadi Ruppa koji je bio najbolji naš igrač u prvom poluvremenu, da bi ubacio katastrofalnog Herrmanna.
NIje mi jasno šta čeka sa igračima sa klupa da im da šansu. Jer na klupi imamo jednog Wendta, Zimmermanna, Younesa, Mlapu, Ringa koji sigurno nisu lošiju od trenutno indisponiranih Daemsa, Jantsckhea, Xhake, Herrmanna...
Stvarno Favre radi neke loše poteze u biranu igračkog kadra i postavkama momčadi/taktike da mi dođe da posumnjam u njegove trenske kvalitete i pitam se da li je on zaista trener na duže staze ili one-hit wonder
Kakva je situacija trenutno ne mogu biti optimističan i ne mogu očekivati neke bolje rezultate za skorije vrijeme ako se ovako igrači nastave ponašati na terenu, i ako Favre im ne počne **** mater i sve po spisku !!!
Slažem se da je klub uradio dobar posao u protekle sezonu dvije i da će ovaj put donijeti dobroga klubu i da treba imati strpljenja, ali mnoge se stvari moraju polopiti.
Postavlja se pitanje šta Eberl može uraditi sad na zimskom transfer roku jer se zna da smo masu para potrošili ovoga ljeta na pojačanja, a evidentno je da se mora kupovati još nešto na ključnim pozicijima ove zime. Nadam se da će doći do prodaje nekih igrača te se tako skupiti neophodan novac za pojačanja, jer u suprotnom slijedi nam nova ''incijativa Borussia'' .

Ali nije mi jasno šta se radilo na pripremama, imali smo najduže pripreme ikad, a opet igramo očajno. Favre koji je diplomirani psiholog i komunikolog dozvoljova sebi da mu ekipa ovako psihički padne, neshvatiljvo. Prošle sezone smo imali najbolju odbranu u Evropi, a ove sezone jednu od najgorih u BUndesligi. Nepojmiljivo !!! Takve početničke greške se dešavaju da je to za plakat !
Xhaka zasad najveći promašaj, ne samo Gladbacha nego i BUndeslige. Fino nam ga je Basel uvalio, ovo me sve podsjeća na Degena ako se sjećate, kada je doveden kao veliko pojačanje čini mi se također iz Basela a pokazao se kao veliki promašaj.
Ne znam stvarno šta reći, rješenje nije promjena trenera, ali vjerujem da će uprava i navijači imati strpljenja do januara, a onda ako stvari ne krenu na bolje doći će sigurno do promjene. Favre polako gubi i moje strpljenje, nažalost ali tako je. Jer neshvatljivo je kako loše poteze vuče sa klupe, sinoć vadi Ruppa koji je bio najbolji naš igrač u prvom poluvremenu, da bi ubacio katastrofalnog Herrmanna.
NIje mi jasno šta čeka sa igračima sa klupa da im da šansu. Jer na klupi imamo jednog Wendta, Zimmermanna, Younesa, Mlapu, Ringa koji sigurno nisu lošiju od trenutno indisponiranih Daemsa, Jantsckhea, Xhake, Herrmanna...
Stvarno Favre radi neke loše poteze u biranu igračkog kadra i postavkama momčadi/taktike da mi dođe da posumnjam u njegove trenske kvalitete i pitam se da li je on zaista trener na duže staze ili one-hit wonder
Kakva je situacija trenutno ne mogu biti optimističan i ne mogu očekivati neke bolje rezultate za skorije vrijeme ako se ovako igrači nastave ponašati na terenu, i ako Favre im ne počne **** mater i sve po spisku !!!
Slažem se da je klub uradio dobar posao u protekle sezonu dvije i da će ovaj put donijeti dobroga klubu i da treba imati strpljenja, ali mnoge se stvari moraju polopiti.
Postavlja se pitanje šta Eberl može uraditi sad na zimskom transfer roku jer se zna da smo masu para potrošili ovoga ljeta na pojačanja, a evidentno je da se mora kupovati još nešto na ključnim pozicijima ove zime. Nadam se da će doći do prodaje nekih igrača te se tako skupiti neophodan novac za pojačanja, jer u suprotnom slijedi nam nova ''incijativa Borussia'' .
Agieren statt reagieren
Pale neslazem se da je rupp bio najbolji lik se ba vidio nije... Ona formacija sa dva razbijaca neide da ga je.es...jantsckeje bio kao drogiran pa lik je znao I po 3 puta loptu dati direkt u noge igracima verdera u samo 30 sekundi...svasta...damesa definitivno stizu godine vrijem je za wendta jbg...onaj neustadter se ubio za stopera ja neznam kojoj budali pade na pamet da ga stavi u sredinu...sa xhakom ce te morati biti strpljivi jer ogromna je to promjena ba treba se momak privici neide to preko noci djete je on jos...trebali bi gledati da prodate de camarga nema od njeg nista ba... Koji je racku sa hermanom nekontam
-
Pale_Companion
- Kontakt:
eto gruezi ja samtram da je Rupp bio jako dobar u prvom poluvremeneu kad usporedimo sa ostalim igračima Borussie na terenu. Puno mu je otežavao i Jantsckhe jer se morao masu puta vraćati da bi duplirao igrače i pomagao Toniju, imao je dosta oduzetih lopti i puno je radio i trčao. Uglavnom sa ovom konsatacijom se složilo još par ljudi koji su gledali tekmu sa mnom.
Vjerovatno misliš na Nordveita a ne na Neustadtera, ne bih se složio da on može samo stopera igrati, nije loš kao DM, samo mu treba dobar partner jer on tako funkcioniše. Sjeti se samo kako je dobro funkcionisao tandem Nordveit - Neustdater na sredini terena prošle sezone.
Jantsckhe i Herrmann su loši ove sezone, smatram i nadam se da je problem psihičke naravi i da će to Favre u skorije vrijeme riješiti razgovorom sa njima i da će početi pružati partije kakve se i očekuju od njih.
Znam da treba strpljenja sa Xhakom, ali mi smo svoje vrijeme i svoje bodove prosuli, situacija postaje nelagodna i vrijeme je da se krenu pružati bolje partije na terenu, a odovi će i samim tim doći...
Trebalo bi malo Daemsa odmoriti, godine su ga stigle, ali tako ne misli Favre jer on uvijek igra sa tandemom Daems - Arango po lijevom strani iz razloga što Arango se na vraća puno i ne sudjeluje u def zadacima dok Daems ne ide često naprijed i čuva tu lijevu stranu.
Da se mene pita ja bi probao u zadnoj liniji slijedeće:
Jantsckhe (Wendt) - Brouwers - Stranzl - Dominguez
Ja bih prodao i De Camarga i Hankea u paketu, a doveo mladog Pohjanpalu (HJK) ili Sylvestre-a iz Aue-a
Vjerovatno misliš na Nordveita a ne na Neustadtera, ne bih se složio da on može samo stopera igrati, nije loš kao DM, samo mu treba dobar partner jer on tako funkcioniše. Sjeti se samo kako je dobro funkcionisao tandem Nordveit - Neustdater na sredini terena prošle sezone.
Jantsckhe i Herrmann su loši ove sezone, smatram i nadam se da je problem psihičke naravi i da će to Favre u skorije vrijeme riješiti razgovorom sa njima i da će početi pružati partije kakve se i očekuju od njih.
Znam da treba strpljenja sa Xhakom, ali mi smo svoje vrijeme i svoje bodove prosuli, situacija postaje nelagodna i vrijeme je da se krenu pružati bolje partije na terenu, a odovi će i samim tim doći...
Trebalo bi malo Daemsa odmoriti, godine su ga stigle, ali tako ne misli Favre jer on uvijek igra sa tandemom Daems - Arango po lijevom strani iz razloga što Arango se na vraća puno i ne sudjeluje u def zadacima dok Daems ne ide često naprijed i čuva tu lijevu stranu.
Da se mene pita ja bi probao u zadnoj liniji slijedeće:
Jantsckhe (Wendt) - Brouwers - Stranzl - Dominguez
Ja bih prodao i De Camarga i Hankea u paketu, a doveo mladog Pohjanpalu (HJK) ili Sylvestre-a iz Aue-a
Agieren statt reagieren
Kod Xhake se vidi da ima odlicne uslove da postane vrhunski igrac, a sada bi se dalo diskutovati o tome je li mu potrebno vremena da se navikne na novu sredinu i tempo u Bundesligi ili je tip igraca koji zna funkcionisati u samo jednom sistemu - odnosno tzv. QB sistem kojeg je Fink izmislio i koji je u Bundesligi brzo procitan.
Slazem se sa @Klare-om da Xhaka dijeluje psihicki nestabilno, odnosno da ima kratak fitilj.
Slazem se sa @Klare-om da Xhaka dijeluje psihicki nestabilno, odnosno da ima kratak fitilj.
-
Pale_Companion
- Kontakt:
večeras nažalost ne možemo računati na RInga, svi su ostali na raspolaganju...
nadam se samo dobroj/solidnoj igri, ništa me drugo ne zanima...
nadam se samo dobroj/solidnoj igri, ništa me drugo ne zanima...
Agieren statt reagieren
-
Pale_Companion
- Kontakt:
ter Stegen – Jantschke, Stranzl, Dominguez, Daems – Marx, Nordtveit – Rupp, Arango – Herrmann, de Jong.
Auf der Bank sitzen: Heimeroth, Brouwers, Wendt, Hanke, Mlapa, Younes, Xhaka.
Auf der Bank sitzen: Heimeroth, Brouwers, Wendt, Hanke, Mlapa, Younes, Xhaka.
Agieren statt reagieren
-
Pale_Companion
- Kontakt:
srči ga olympic !!!
samo se ovakvom igrom, zalaganjem i koncetracijom mogu dobijati mečevi !!! čestitke momcima, apsolutno zaslužena pobjeda !!!
ali strašni pehovi sa povredama, teren su ranije morali napustiti Jantsckhe i De Jong
nadam se da nije ništa ozbiljno
Mlapa strašan pogodak na debiju, ali akciju poslije promašio mrtvi zicer
Ne bih nikog posebno izdvajao svi su bili na nivou, ali svaka čast Nordveitu ! Kakva borba i trka, svaka mu čast.
Rupp odličan u defanzivi sa strašno puno trke ali skroz slabo u ofanzivi posebno kod predaje lopte
samo se ovakvom igrom, zalaganjem i koncetracijom mogu dobijati mečevi !!! čestitke momcima, apsolutno zaslužena pobjeda !!!
ali strašni pehovi sa povredama, teren su ranije morali napustiti Jantsckhe i De Jong
Mlapa strašan pogodak na debiju, ali akciju poslije promašio mrtvi zicer
Ne bih nikog posebno izdvajao svi su bili na nivou, ali svaka čast Nordveitu ! Kakva borba i trka, svaka mu čast.
Rupp odličan u defanzivi sa strašno puno trke ali skroz slabo u ofanzivi posebno kod predaje lopte
Agieren statt reagieren
Čestitke na velikoj pobjedi. Nije Marseille nimalo naivna ekipa. Najbolje to zna BVB.
Odlična sedmica za njemačke klubove.
Odlična sedmica za njemačke klubove.
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!
@ pale
imam od tebe pice.
Sinoc sam ti na temi Bundeslige rekao da danas ocekujem pobjedu i da ce Gladbach odigrati najbolju utakmicu u sezoni. Cestitike na pobjedi i nadam se da uz malo srece mozete proci ovu grupu, jer sa ovakvim zalaganjem i pristupom nista nije nemoguce.
imam od tebe pice.
-
Pale_Companion
- Kontakt:
amere lave imaš cuge koliko hoćeš čim bude prva prilika
... ti si sinoć bio dosta ozbiljan sa prognozom i svaka čast na tome... ja iskreno nisam očekivao, ali opet negdje u meni je čučala neka nada da se može ovo dobit...
hvala tebi i semiru na čestitkama
hvala tebi i semiru na čestitkama
Agieren statt reagieren
- kraljttbvb
- Kontakt:
Semir bvb je napisao/la:Odlična sedmica za njemačke klubove.
Ipak odlicna sestica, za sedmicu je trebao i Stutgart dobiti
Ili si mislio na odlican tjedan za njemacke klubove
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.
-
Pale_Companion
- Kontakt:
Čestitke Gladbachu, čestitke Pale.....
Velika pobjeda, sigurno je da se Gladbach neće obrukati, jer eto ostvario je sad i pobjedu i ima 4 boda, a ako prođu dalje to će biti fantastično. Bit će i sad teško, ali ova ekipa je živa, ostvarila je bitnu pobjedu i sad ima realnije šanse za prolaz.
Ja bi volio da je Gladbach ušao u Ligu prvaka pa da taman ni boda ne osvoje, jer to bi bila sigurica za klub 10-15 miliona eura, a ovako pošto su u EL bilo bi dobro da prođu i zbog rejtinga i zbog novca (u EL moraš proći ovaj krug da bi bar nešto pošteno zaradio).Ova ekipa definitivno ima potencijal i bitno je što je ovom pobjedom već osvjetlala obraz, a sad idemo lagano dalje.
Ja bi volio da je Gladbach ušao u Ligu prvaka pa da taman ni boda ne osvoje, jer to bi bila sigurica za klub 10-15 miliona eura, a ovako pošto su u EL bilo bi dobro da prođu i zbog rejtinga i zbog novca (u EL moraš proći ovaj krug da bi bar nešto pošteno zaradio).Ova ekipa definitivno ima potencijal i bitno je što je ovom pobjedom već osvjetlala obraz, a sad idemo lagano dalje.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
dobra utakmica sinoć, čestitke. lijepa igra, dobar gol mlape.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.