Evo nam je i došla subota,novi "matchday".Relativno brzo,nakon onog debakla u Ligi Prvaka,nisam je ni dočekao previše sretan.Ali uzbuđen sam pred utakmicu,koju cemo morati dobiti (oprostite zbog to mi,ali neznam drukcije pisati,znam da vam smeta) i onda cekati sutrasnji derbi i ishod tamosnje situacije da malo pomrsimo stvari na vrhu.Polako se formira vrh tabele koji ce se boriti do kraja sezone.Tu se Chelsea,po meni najjaci kandidat za titulu,United od koga ocekujem kiks u skorijoj buducnosti,jel neznam dokle ce se vise moci vuci ovako,puni ozljeda,nikakve igre,bez kvalitetnih igraca na pozicijama( prvenstveno mislim na vezni red) i tu je Everton koji se iskazao u dosadasnjem tijeku sezone,dobre igre i kvalitetni igrači,koji igraju timski i sigurno ce se njih pitati nesto.I onda dodje Tottenham,koji je onako varljiv,jos je toplo-hladno,neznam tocno kako ce dalje dijelovati bez Modrica i sa AVB-om.Ali vratit cu se Citiyju.Malo je izlapjela ta igra sa kraja sampionske sezone,nema vise toliko brzog protoka lopte,svi su nekako mrtvi i nikakvi,utakmice dobijamo na misice.Ni Kompany vise nije ona gromada i utvrda obrane kao sto je bio.Mozda ga je Belgija previse izmorila.To mi se nikako ne svidja,od njega se to stvarno ne ocekuje.Mozda je Mancini malo izmjenio momcadsku igru,formaciju i taktiku pa se igrači tesko na nju privikavaju pa zbog toga sigurno i imaju ovakve igrace u LP.Mancini je priznao krivicu za poraz,rekao je da nije dobro "pripremio igrače".Valjda ih nije dobro pripremio sto se tice taktike.Ali valjda ce nesto uroditi plodom,nista nece odjednom,vjerujem da ce se City do kraja sezone pokazati i biti jos jaci i jos kvalitetniji i igrati onako kako je najpotrebnije,onako timski.Sto se tice Swansea mislim da je to jedna dobra ekipa,koja moze pomrsiti racuna velikima( Ko je malo pratio,izgubili smo od njih 1-0 u drugom dijelu sezone)Zovu je otocka Barcelona,svidja mi se njihova igra,ali malo je kvalitetnijih igraca koji mogu gurati cijelu sezonu istim tempom.Eto rekao sam vecinu,ocekujem pobjedu da se ispere taj gorak okus losih rezultata i vec jednom dodje na staze pobjeda i dalje se zacementira mjesto u vrhu.I ocekujem bolju igru i vise timskog rada.
Ko zeli pratiti utakmicu preko Interneta,tu je netraja.net pod sports i naravno jedna super stranica
http://www.sportlemon.tv" onclick="window.open(this.href);return false; gdje ce te u vrijeme utakmice naci vise linkova,s kojima sam veoma zadovoljan.Oprostite na romanu ali eto,kad niko osim rijeci mrznje nista ne pise na ovoj temi,pa barem ja moram odati pocast tom klubu.Eto,pozdrav.
Keep walking.